Jump to content

domerg87

Members
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About domerg87

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Έχω περίπτωση καταστήματος 55τμ που πραγματοποιήθηκε πατάρι 40τμ το οποίο δεν είναι στατικά ανεξάρτητο και στηρίζεται στις περιμετρικές δοκούς του καταστήματος! Απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας ή μπορώ να περιοριστώ στην τεχνική έκθεση στατικού ελέγχου με κάποιο τρόπο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 2. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά! Συγγνώμη για την ίσως βλακώδη ερώτηση αλλά δεν μου έχει ξανατύχει: Έχω αναλάβει περίπτωση σε νησί όπου δεν υπάρχει ακόμα ΚΑΕΚ και βασίζομαι απλά σε ένα τοπογραφικό με ΕΓΣΑ! Τι αναφέρω στην ΥΔ ανάθεσης και στην σύμβαση ανάθεσης-ανάληψης έργου; "Το αγροτεμάχιο που βρίσκεται στην περιοχή χ στο ψ νησί όπως αυτό αποτυπώνεται στο τοπογραφικό του κυρίου τάδε"; Στην περιγραφή του ακινήτου; Το ίδιο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 3. Καλησπέρα σας, Έχω ετοιμάσει το παρακάτω σκαρίφημα και θα ήθελα την βοήθειά σας! Στο ισόγειο έχω έναν "ανοιχτό χώρο με κάθετα στοιχεία" Βάσει ΝΟΚ άρθρο 12 παράγραφος 4α δεν προσμετρώνται "α. Τμημάτων του ακάλυπτου χώρου που εισέχουν στο κτίριο, ανεξάρτητα από το πλάτος και το βάθος τους, ακόμη και εάν περιλαμβάνουν φέρον στοιχείο." Αποτελεί το παρακάτω τέτοια περίπτωση; Επίσης στον όροφο η.χ. θα θεωρηθούν μόνο αυτοί που βρίσκονται εντός του περιγράμματος του ισογείου και έχουν κάθετα στοιχεία; Στον πάνω όροφο μπορώ να κάνω κάτι όπως δείχνω παρακάτω και όπου υπάρχουν κενά να καλυφθούν με πέργκολα με πανί; Συγγνώμη για το μέγεθος της εικόνας αλλά δεν μπορώ να το προσαρμόσω σε μικρότερο. Ελπίζω οι απορίες μου να έγιναν κατανοητές χωρίς να κουράσω! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 4. Ευχαριστώ για τις άμεσες επιβεβαιώσεις. Προφανώς με νοιάζει η σύσταση και η άδεια και γι' αυτό τις ανέφερα... Η σύσταση συμφωνεί με την πραγματικότητα αλλά η οικοδομική άδεια όχι και το περίγραμμα δεν "στρετσαρίστηκε" οπότε διαφορετική διαμερισμάτωση και όχι υπέρβαση δόμησης... Το εκ κατασκευής το ανέφερα γιατί, ακόμα κι αν στην σύσταση δεν φαινόταν η πραγματική κατάσταση, ο νόμος (αν θυμάμαι καλά) με καλύπτει για να μην ζητήσω συνυπογραφές με το εκ κατασκευής ή σε όλους τους ορόφους... Ευχαριστώ και πάλι!
 5. Καλημέρα σας! Έχω περίπτωση αυθαιρέτου στεγασμένου χώρου στάθμευσης περίπου 25τμ. Η κατοικία είναι νόμιμη αν μετατροπή και δημιουργία ανοιγμάτων (κατηγορία 3). Ο κύριος είναι παντρεμένος και στο εκκαθαριστικό του έχει κάτι παραπάνω από 20.000 ατομικό εισόδημα. Η γυναίκα του έχει μηδενικό εισόδημα. Έχουν και τρία προστατευόμενα μέλη σύμφωνα με το Ε1. Δηλώνουν την εν λόγω κατοικία σαν κύρια κατοικία η οποία είναι περίπου 130τμ. Απ' ότι κατάλαβα από την προηγούμενη συζήτηση, πλαφόν για εμβαδόν δεν υπάρχει. Οπότε όπως κατάλαβα, μπορεί να λάβει την έκπτωση για την κύρια κατοικία τρίτεκτων, σωστά; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 6. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, Έχω περίπτωση τακτοποίησης παταριού σε κατάστημα πολυκατοικίας. Βάσει σύστασης τα μέτρα είναι σωστά αλλά βάσει οικοδομικής άδειας το εν λόγω κατάστημα φαίνεται μικρότερο. Μέτρησα περιμετρικά το κτήριο και το περίγραμμά του έχει γίνει όπως στην οικοδομική άδεια χωρίς καμία υπέρβαση. Σκέφτομαι (πέραν της τακτοποίησης του παταριού) να το περάσω σαν διαφορετική διαμερισμάτωση χωρίς συνυπογραφές αφού έχει γίνει εκ κατασκευής και στην οριζόντια φαίνεται όπως είναι η υπάρχουσα κατάσταση. Συμφωνείτε; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 7. Καλησπέρα σας, Σε δώμα οικοδομής που ανήκει εξ αδιαιρέτου σε τρία αδέρφια, έχει πραγματοποιηθεί κατασκευή μικρού διαμερίσματος. Προφανώς περνάω τα τρία αδέρφια ως ιδιοκτήτες. Μπορεί να είναι ο ένας ο αιτών ο οποίος θα πληρώσει και το πρόστιμο και να μην έχω εξουσιοδοτήσεις και ΥΔ από τους άλλους δύο προκειμένου να προχωρήσω σε τακτοποίηση; Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα σας! Έχω δύο περιπτώσεις και απλά ζητάω επιβεβαίωση: 1) Έχω μία περίπτωση όπου σε ακίνητο έχει κατασκευαστεί ισόγεια αυθαίρετη στεγασμένη θέση στάθμευσης η οποία είναι άνω των 15τμ οπότε φαντάζομαι ότι δεν μπορεί στην κατηγορία 3. Η απορία μου είναι αν μπορεί να πάρει μειωτικό συντελεστή. 2) Έχω αγροτεμάχιο όπου υπάρχουν αποθήκες άνω των 15τμ το οποίο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιο και σε περιοχή Natura. Στο εν λόγω αγροτεμάχιο δεν υπάρχουν άλλες κατασκευές κύριου χώρου παρά μόνο αυτές οι αποθήκες και διαφόρων ειδών καλλιέργειες... Πάλι φαντάζομαι πως δεν μπορώ να τα περάσω σαν κατηγορία 3 αλλά μπορώ να έχω τον μειωτικό συντελεστή; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 9. Καλησπέρα σας, Δεν γνωρίζω αν είμαι στο σωστό topic και ζητώ συγγνώμη αλλά δεν βρήκα κάτι πιο κοντινό. Έχω δύο περιπτώσεις αυθαιρέτων που βρίσκονται εντός περιοχής Natura... Το ένα πρόκειται για ακίνητο στο στάδιο του φέροντα οργανισμού και το άλλο για μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αγροτεμάχιο στο οποίο έγιναν δύο αποθήκες. Έχω τις παρακάτω απορίες: 1) Επιλέγω το "προστατευόμενη περιοχή" σε όλα τα φύλλα καταγραφής και τίποτα άλλο; Υπάρχει κάποια άλλη απαίτηση είτε στην πρώτη περίπτωση είτε στην δεύτερη; 2) Για το μη αποπερατωμένο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις ή κάποια χρονικά όρια για να αποπερατωθεί; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 10. Καλησπέρα σας, Πως αντιμετωπίζετε τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες για την απόδειξη παλαιότητας κάποιας κατασκευής; Ήδη το Κτηματολόγιο μου έχει απαντήσει αρνητικά και περιμένω από την ΓΥΣ. Αν κι εκείνη δεν έχει κάτι, τότε τι συμβαίνει; Μπορώ να περάσω ως αποδεικτικό το Ε9 ακόμα και τροποποιημένο και να το τεκμηριώσω κι εγώ με τον τρόπο κατασκευής; Για την μη ύπαρξη αεροφωτογραφιών αναρτώ τις αρνητικές απαντήσεις από Κτηματολόγιο και ΓΥΣ; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 11. Σε ευχαριστώ και πάλι για την ενημέρωση! Το "νομέας και κάτοχος χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας" είναι στο σύστημα εκεί που περνάς τους ιδιοκτήτες, έχει και αυτή την επιλογή!
 12. Σε ευχαριστώ για την πλήρη πληροφόρηση αλλά αυτά γνώριζα κι εγώ, μέχρι που πήρα τηλέφωνο στην αρμόδια ΥΔΟΜ όπου και μου είπαν πως δεν εκδίδουν τέτοιες βεβαιώσεις! Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω; Το βεβαιώνω μόνος μου με όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά και πάλι περνάω στο σύστημα πως υπάρχει οικοδομική άδεια;
 13. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση! Δηλαδή και στις ΥΔ περνάω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και απλά υπογράφει αυτός ως πληρεξούσιος; Θα το δεχτεί αυτό ο ΚΕΠ όταν άλλα στοιχεία έχει πάνω και άλλος υπογράφει; Ή ετοιμάζω ΥΔ στο όνομα του πληρεξουσίου και αναφέρω "ως πληρεξούσιος του τάδε για το ακίνητο δήνα"; Για το β, όταν λες χωρίς αποδοχή δεν μπορώ να κάνω τίποτα, τότε πως κινούμαι; Περιμένω να γίνει η αποδοχή κληρονομιάς; Θα μπορεί να γίνει αποδοχή κληρονομιάς χωρίς τακτοποίηση αυθαιρέτου; Σόρρυ αν φαίνεται λίγο χαζή η τελευταία ερώτηση αλλά δεν μου έχει ξανατύχει!
 14. Καλησπέρα σας, Όταν υπάρχει πληρεξούσιος για ένα ακίνητο, πως λειτουργείτε στο σύστημα; Περνάτε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη κανονικά και ως αιτούντα και απλά σε όλα τα χαρτιά (ΥΔ κτλ.) ετοιμάζονται στο όνομα του πληρεξούσιου ή περνάτε τον πληρεξούσιο ως αιτούντα και τον περνάτε ως νόμιμο εκπρόσωπο; Ή μήπως είναι και οι δύο τακτικές σωστές; Επίσης όταν έχει αποβιώσει ο ιδιοκτήτης και αναλαμβάνει ο κληρονόμος αλλά δεν υπάρχει ακόμα κληρονομητήριο, τον περνάτε ως ιδιοκτήτη ή ως "νομέας και κάτοχος χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας"; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.