Jump to content

domerg87

Members
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About domerg87

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση! Στο τελευταίο ερώτημα; Έστω ότι το πατάρι είναι νόμιμο βάσει εγκεκριμένων σχεδίων, αν έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες δεν χρειάζεται τακτοποίηση με τον μειωτικό αφού εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον υποκείμενο όροφο και πλέον δεν είναι βοηθητικός χώρος;
 2. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εύχομαι ο,τι καλύτερο σε όλους! Υγεία, ευτυχία και έργα! Έχω περίπτωση ακινήτου με οικοδομική άδεια του 78 που χάθηκε! Σε τέτοια περίπτωση μπορώ να βασιστώ στα σχέδια της σύστασης της οριζοντίου όπως αναφέρει ο νόμος! Σε κατάστημα του ισογείου υπάρχει νόμιμο πατάρι (βάσει σύστασης οριζοντίου) το οποίο είναι και εκ κατασκευής! Προφανώς όμως το πατάρι αποτελεί βοηθητικό χώρο! Σε προηγούμενη ΑΛΥΕ (2009) στο πατάρι εμφανίζονται τουαλέτες οι οποίες υπάρχουν μέχρι σήμερα. Σε νέα ΑΔΥΕ (σήμερα) οι τουαλέτες θα μείνουν στο πατάρι ως έχουν. Φαντάζομαι πως χρειάζεται τακτοποίηση αυθαιρέτου ως κύριος χώρος πια με τον μειωτικό από την στιγμή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κατάστημα και με την παλαιότητα αποδεδειγμένη από την κατασκευή του φέροντος οργανισμού και της σύστασης οριζοντίου! Σωστά; Ρωτάω γιατί συνάδελφος μου ανέφερε πως δεν χρειάζεται τακτοποίηση μιας και οι τουαλέτες τότε (1978) θεωρούνταν βοηθητικός χώρος! Ευχαριστώ προκαταβολικά, αναμένοντας τις απαντήσεις σας!
 3. Καλησπέρα σας! Δεν πρόκειται περί βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση αλλά για βεβαίωση χώρου κύρια χρήσης! Δεν βρέθηκε ο φάκελος από την ΥΔΟΜ οπότε δεν έχουμε τα εγκεκριμένα σχέδια! Υπάρχει παλιά άδεια λειτουργίας για το εν λόγω ακίνητο που συνοδεύεται από βεβαίωση κύριας χρήσης βεβαιωμένη και από την τότε Πολεοδομία. Μπορώ να βασιστώ σε αυτήν; Μπορώ να βασιστώ στα σχέδια της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας; Τέλος, το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και στην πραγματικότητα είναι μία. Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό ως λειτουργική συνένωση; Και η παλιά βεβαίωση κύριας χρήσης το δείχνει ως ένα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 4. Καλησπέρα σας! Μου έχει τύχει περίπτωση για άδεια εισόδου-εξόδου σε βιομηχανικό κτήριο εντός βιομηχανικής περιοχής! Το εν λόγω κτήριο είχε πάρει οικοδομική άδεια για εμπορική αποθήκη περίπου το 2000 και πριν λίγα χρόνια πήρε άδεια δόμησης για νομιμοποίηση με τον Ν4178 ως βιομηχανία. Τώρα ίσως δεν παίρνει χαρακτηρισμό του δρόμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάτι που απαιτείται για να ξεκινήσω εγώ την μελέτη εισόδου-εξόδου. Μου είπε συνάδελφος (και το ψάχνω) πως εντός ΒΙ.ΠΕ. δεν απαιτείται μελέτη εισόδου εξόδου μιας και όλες οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται από την είσοδο-έξοδο της ΒΙ.ΠΕ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 5. Την είχα ξεχάσει εντελώς αυτή τη δημοσίευση-απορία μου! Συγγνώμη! Τ.Υ. Δήμου!
 6. Καλησπέρα σας! Έχω περίπτωση περίφραξης βιομηχανικού κτιρίου σε εκτός σχεδίου ακίνητο! Από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες μου είπαν πως απαιτείται σενάζ 20cm και περίφραξη με συρματόπλεγμα. Βασίζεται κάπου αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 7. Καλησπέρα σας! Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας δόμησης για υπόσκαφο κτήριο! Έχω μία απορία: Άνωθεν του υπόσκαφου πρέπει να επαναφέρεις το έδαφος στην προϋπάρχουσα κατάσταση ή μπορείς να το κάνεις επίπεδο; Θέλω να κάνω το υπόσκαφο κτήριο και το υπόλοιπο της δόμησης να έχω ανωθέν του "συμβατικό" ισόγειο, φυσικά εκτός του περιγράμματός του όπως ορίζει ο νόμος, απλά να εκμεταλλευτώ το "δώμα" του υπόσκαφου ως περιβάλλοντα χώρο του ισογείου. Μου παρέχεται αυτή η δυνατότητα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 8. Όσο κι αν το έψαξα, όχι! Από συνάδελφο το άκουσα και του ζήτησα να μου το βρει και ακόμα περιμένω! Είπα για ταχύτητα να ρωτήσω κι εδώ για επιβεβαίωση! Ευχαριστώ πάντως!
 9. Όλα είναι μετρημένα και τα έχω συγκρίνει με αυτά της άδειας! Η άδεια πρόκειται για προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου και προσθήκη ορόφου το 1968! Την αρχική άδεια για το ισόγειο και το υπόγειο (πριν την άδεια της προσθήκης) δεν την βρήκα. Η άδεια με τις προσθήκες δείχνουν το υπόγειο και το ισόγειο ως (τότε) υπάρχουσα κατάσταση. Ρωτάω αν αυτά που φαίνονται ως υφιστάμενα στην άδεια με τις προσθήκες, θα τα θεωρήσω νόμιμα! Είναι αυτά που προφανώς θα έχουν βγει με προγενέστερη άδεια που δεν βρέθηκε!
 10. Σε όλα τα παραπάνω συμφωνώ μαζί σου! Απλά ρωτάω αν θεωρώ νόμιμα και τα (τότε) υφιστάμενα της οικοδομικής άδειας για τις προσθήκες μιας και η είναι η μοναδική που έχω στα χέρια μου.
 11. Γιατί αν δεν είχα αεροφωτογραφία από ΓΥΣ δεν θα με κάλυπτε η 5ετία; Θα έπρεπε να διορθώσει και το Ε9 του 2011 ή πριν από αυτό που ήταν χειρόγραφα απ' ευθείας στη ΔΟΥ; Θεωρώ πως σαν μηχανικοί μας αρκεί ένα Ε9 με έτος παλαιότητας όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα αεροφωτογραφίας. Ούτε καν 5ετία ασχέτως αν το ζητάω εγώ προσωπικά. Προφανώς θα κάνω περιγραφή όλης της οικοδομής. Απλά ρωτάω αν θα θεωρήσω νόμιμη την (τότε) υπάρχουσα κατάσταση που περιγράφεται στην άδεια για τις προσθήκες και θα περάσω ως αυθαίρετα τετραγωνικά αυτά πέραν της άδειας που περιέγραψα παραπάνω; Ευχαριστώ και πάλι!
 12. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου προ του 1975 αποδεδειγμένο από αεροφωτογραφία της ΓΥΣ. Έχω σχέδια από οικοδομική άδεια του 1968 για προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου και προσθήκη ορόφου. Πέραν αυτών, έχουν γίνει επεκτάσεις πέραν της οικοδομικής άδειας. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Θεωρώ νόμιμα ότι φαίνονται στα σχέδια της οικοδομικής άδειας (τότε υπάρχουσα κατάσταση και μελέτες επεκτάσεων) και τακτοποιώ τα υπόλοιπα, σωστά; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 13. Καλησπέρα! Έχω περίπτωση σε ξενοδοχείο που για λόγου πυρασφάλειας απαιτείται η τοποθέτηση εξωτερικού κλιμακοστασίου. Σκέφτομαι με τον ιδιοκτήτη την λύση της μεταλλικής κατασκευής. Θα χρειαστεί η έκδοση άδειας δόμησης ή μπορώ και με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας; Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε αρχαιολογική περιοχή αλλά το κτήριο είναι κατασκευασμένο από το 1985 που δεν είχε κηρυχθεί ακόμα. Προφανώς θα χρειαστεί να περάσω και από Τοπικό Συμβούλιο. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.