Jump to content

domerg87

Members
 • Content Count

  177
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

About domerg87

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Καλησπέρα σας! Μία γρήγορη ερώτηση: Προστατευόμενη περιοχή επιλέγουμε όταν είναι μόνο εντός Natura ή και σε αρχαιολογική ζώνη ή ιστορικό τόπο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 2. Καλησπέρα σας, Ζητώ συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα αλλά μου έχουν δημιουργηθεί κάποιες απορίες. Λογιστής ήρθε σε επαφή μαζί μου λέγοντάς μου πως πελάτης του θέλει να ανοίγει ένα είδους γυμναστήριο. Πιο συγκεκριμένα ο χώρος δεν θα υπερβαίνει τα 40τμ και ο ΚΑΔ είναι ο 96041000 (υπηρεσίες σωματικής ευεξίας) Θα κάνει γιόγκα, θα έχει εξοπλισμό με βαράκια, μπάλες γυμναστικής και αν επιτρέπεται κρεβάτι για pilates. Απο την εφορία κιόλας, ο λογιστής μου αναφέρει πως ΔΕΝ τους ζητάνε άδεια λειτουργίας. Εγώ στο ΠΔ219/2006 διαβάζω πως απαιτούνται τουλάχιστον 100τμ για την ίδρυση γυμναστηρίου. Εκείνος μου έστειλε ένα ΦΕΚ 3169/2013 που αφορά την διαδικασία γνωστοποίησης της εν λόγω δραστηριότητας. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 3. Καλημέρα σας, Υπάρχουν κάπου οι προδιαγραφές και οι περιορισμοί για δόμηση σε αρχαιολογική ζώνη Β; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 4. Καλησπέρα, καλό μήνα και καλή βδομάδα! Μία γρήγορη ερώτηση: Προστατευόμενη περιοχή επιλέγουμε όταν είναι μόνο εντός Natura ή και σε αρχαιολογική ζώνη ή ιστορικό τόπο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 5. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Και συγγνώμη για την τοποθέτηση της απορίας μου σε λάθος θέμα! Άλλη μία ερώτηση: Έχω περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτου σε ακίνητο με άδεια πριν το 1982 και σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας το 1983! Τα σχέδια της οικοδομικής άδειας δεν βρέθηκαν. Ο νόμος γράφει πως σε τέτοια περίπτωση μπορώ να χρησιμοποιήσω τα σχέδια της σύστασης για ανασύσταση φακέλου αλλά η εγκύκλιος 2 όπως το διατυπώνει είναι σαν να αναφέρει πως μπορώ να χρησιμοποιήσω αμέσως τα σχέδια της σύστασης για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου. Πως το αντιμετωπίζετε; Ευχαριστώ πολύ και πάλι!
 6. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα σας! Μία πολύ γρήγορη απορία: Ιδιοκτήτης έχει δύο ακίνητα και δύο αυθαίρετα σε δύο διαφορετικά ΚΑΕΚ. Μπορώ να προχωρήσω σε τακτοποίηση με μία δήλωση και για τις δύο ιδιοκτησίες-αυθαίρετα; Κάπου το είχα διαβάσει-ακούσει αλλά δεν βρίσκω κάτι! Αν αναφέρεται κάπου στον νόμο ή σε εγκύκλιο κάτι τέτοιο, τότε που είναι αυτό; Δεν ξέρω αν έχει σημασία αλλά να τονίσω πως τα δύο ΚΑΕΚ τα χωρίζει μόνο ένας δημόσιος δρόμος-μονοπάτι! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 7. Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνιση! Στο τελευταίο ερώτημα; Έστω ότι το πατάρι είναι νόμιμο βάσει εγκεκριμένων σχεδίων, αν έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες δεν χρειάζεται τακτοποίηση με τον μειωτικό αφού εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον υποκείμενο όροφο και πλέον δεν είναι βοηθητικός χώρος;
 8. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εύχομαι ο,τι καλύτερο σε όλους! Υγεία, ευτυχία και έργα! Έχω περίπτωση ακινήτου με οικοδομική άδεια του 78 που χάθηκε! Σε τέτοια περίπτωση μπορώ να βασιστώ στα σχέδια της σύστασης της οριζοντίου όπως αναφέρει ο νόμος! Σε κατάστημα του ισογείου υπάρχει νόμιμο πατάρι (βάσει σύστασης οριζοντίου) το οποίο είναι και εκ κατασκευής! Προφανώς όμως το πατάρι αποτελεί βοηθητικό χώρο! Σε προηγούμενη ΑΛΥΕ (2009) στο πατάρι εμφανίζονται τουαλέτες οι οποίες υπάρχουν μέχρι σήμερα. Σε νέα ΑΔΥΕ (σήμερα) οι τουαλέτες θα μείνουν στο πατάρι ως έχουν. Φαντάζομαι πως χρειάζεται τακτοποίηση αυθαιρέτου ως κύριος χώρος πια με τον μειωτικό από την στιγμή που εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο το κατάστημα και με την παλαιότητα αποδεδειγμένη από την κατασκευή του φέροντος οργανισμού και της σύστασης οριζοντίου! Σωστά; Ρωτάω γιατί συνάδελφος μου ανέφερε πως δεν χρειάζεται τακτοποίηση μιας και οι τουαλέτες τότε (1978) θεωρούνταν βοηθητικός χώρος! Ευχαριστώ προκαταβολικά, αναμένοντας τις απαντήσεις σας!
 9. Καλησπέρα σας! Δεν πρόκειται περί βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση αλλά για βεβαίωση χώρου κύρια χρήσης! Δεν βρέθηκε ο φάκελος από την ΥΔΟΜ οπότε δεν έχουμε τα εγκεκριμένα σχέδια! Υπάρχει παλιά άδεια λειτουργίας για το εν λόγω ακίνητο που συνοδεύεται από βεβαίωση κύριας χρήσης βεβαιωμένη και από την τότε Πολεοδομία. Μπορώ να βασιστώ σε αυτήν; Μπορώ να βασιστώ στα σχέδια της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας; Τέλος, το εν λόγω ακίνητο αποτελείται από τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες και στην πραγματικότητα είναι μία. Μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό ως λειτουργική συνένωση; Και η παλιά βεβαίωση κύριας χρήσης το δείχνει ως ένα! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 10. Καλησπέρα σας! Μου έχει τύχει περίπτωση για άδεια εισόδου-εξόδου σε βιομηχανικό κτήριο εντός βιομηχανικής περιοχής! Το εν λόγω κτήριο είχε πάρει οικοδομική άδεια για εμπορική αποθήκη περίπου το 2000 και πριν λίγα χρόνια πήρε άδεια δόμησης για νομιμοποίηση με τον Ν4178 ως βιομηχανία. Τώρα ίσως δεν παίρνει χαρακτηρισμό του δρόμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κάτι που απαιτείται για να ξεκινήσω εγώ την μελέτη εισόδου-εξόδου. Μου είπε συνάδελφος (και το ψάχνω) πως εντός ΒΙ.ΠΕ. δεν απαιτείται μελέτη εισόδου εξόδου μιας και όλες οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούνται από την είσοδο-έξοδο της ΒΙ.ΠΕ. Ισχύει κάτι τέτοιο; Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 11. Την είχα ξεχάσει εντελώς αυτή τη δημοσίευση-απορία μου! Συγγνώμη! Τ.Υ. Δήμου!
 12. Καλησπέρα σας! Έχω περίπτωση περίφραξης βιομηχανικού κτιρίου σε εκτός σχεδίου ακίνητο! Από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες μου είπαν πως απαιτείται σενάζ 20cm και περίφραξη με συρματόπλεγμα. Βασίζεται κάπου αυτό; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 13. Καλησπέρα σας! Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας δόμησης για υπόσκαφο κτήριο! Έχω μία απορία: Άνωθεν του υπόσκαφου πρέπει να επαναφέρεις το έδαφος στην προϋπάρχουσα κατάσταση ή μπορείς να το κάνεις επίπεδο; Θέλω να κάνω το υπόσκαφο κτήριο και το υπόλοιπο της δόμησης να έχω ανωθέν του "συμβατικό" ισόγειο, φυσικά εκτός του περιγράμματός του όπως ορίζει ο νόμος, απλά να εκμεταλλευτώ το "δώμα" του υπόσκαφου ως περιβάλλοντα χώρο του ισογείου. Μου παρέχεται αυτή η δυνατότητα; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 14. Όσο κι αν το έψαξα, όχι! Από συνάδελφο το άκουσα και του ζήτησα να μου το βρει και ακόμα περιμένω! Είπα για ταχύτητα να ρωτήσω κι εδώ για επιβεβαίωση! Ευχαριστώ πάντως!
 15. Όλα είναι μετρημένα και τα έχω συγκρίνει με αυτά της άδειας! Η άδεια πρόκειται για προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου και προσθήκη ορόφου το 1968! Την αρχική άδεια για το ισόγειο και το υπόγειο (πριν την άδεια της προσθήκης) δεν την βρήκα. Η άδεια με τις προσθήκες δείχνουν το υπόγειο και το ισόγειο ως (τότε) υπάρχουσα κατάσταση. Ρωτάω αν αυτά που φαίνονται ως υφιστάμενα στην άδεια με τις προσθήκες, θα τα θεωρήσω νόμιμα! Είναι αυτά που προφανώς θα έχουν βγει με προγενέστερη άδεια που δεν βρέθηκε!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.