Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

domerg87

Core Members
  • Περιεχόμενα

    255
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by domerg87

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα, Έχω περίπτωση για τακτοποίηση αυθαιρέτου με τις εξής ιδιαιτερότητες για δυνατούς λύτες μιας και προσωπικά δεν μου έχουν ξανατύχει τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα όλες στο ίδιο ακίνητο. 1. Τακτοποιήθηκε αυθαίρετο με τον Ν1337/1983. Μετά εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 2002 όπου δεν έδειχνε το ακίνητο που είχε τακτοποιηθεί και υφίσταται μέχρι σήμερα οπότε δεν υπολογίστηκε ποτέ στο διάγραμμα κάλυψης της εν λόγω άδειας ενώ το ακίνητο ηλεκτροδοτήθηκε κανονικά και δεν ανακλήθηκε ποτέ η άδεια. Προχωράω κανονικά στην τακτοποίηση των υπόλοιπων αυθαιρέτων της οικοδομικής άδειας (κλείσιμο ΗΧ, υπόλοιπες επεκτάσεις και υπερβάσεις κάλυψης και δόμησης κτλ) βάσει του διαγράμματος κάλυψης της συγκεκριμένης άδειας περνώντας τα αντίστοιχα ποσοστά υπέρβασης δόμησης και κάλυψης που λόγω του παραπάνω γεγονότος είναι άνω του 100% (κατηγορία 5); 2. Τμήμα της αυθαίρετης κατασκευής ήταν κατασκευασμένο από πρόχειρη κατασκευή και μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο του οικοπέδου με αποτέλεσμα τμήμα αυτού να έχει παραβίαση πλαγίων αποστάσεων. Συνεχίζω να θεωρώ τακτοποιημένο το εν λόγω ακίνητο και περνάω ως αυθαιρεσία το τμήμα αυτού που παραβιάζει τις πλάγιες αποστάσεις; 3. Η οικοδομική άδεια έχει ως πλάτος δρόμου τα 8μ και απόσταση από τον άξονα αυτού τα 20μ. Το ακίνητο της οικοδομικής άδειας όπως έχει τοποθετηθεί σήμερα έχει παραβίαση του ορίου αυτού μόνο στους εξώστες που έχουν κλείσει όπου πέραν της υπέρβασης κάλυψης και δόμησης, περνάω ως παράβαση και την παραβίαση πλαγίων αποστάσεων. Ο δόμος όμως στην πραγματικότητα με το νέο τοπογραφικό έχει πλάτος 6m με αποτέλεσμα να μην τηρείται η απόσταση των 20m από τον άξονα σε τμήμα της υπόλοιπης κατασκευής. Το θεωρώ αυθαιρεσία με παραβίαση πλαγίων ή όχι; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. @ppanag¨όχι, είναι το όριο ΚΑΕΚ σε παραδοσιακό οικισμό! Και μάλιστα η θερμοπρόσοψη θα γίνει για τις ανάγκες του Εξοικονομώ. Σίγουρε δεν υπάρχει κάποια εξαίρεση για την εν λόγω εργασία;
  3. Καλημέρα, Έχω θερμοπρόσοψη σε ακίνητο που σε κάποιες όψεις, αφού πραγματοποιηθεί η θερμοπρόσοψη, θα παραβιάζεται η ρυμοτομική γραμμή. Κάπου είχα διαβάσει πως επιτρέπεται για εργασίες όπως η θερμοπρόσοψη. Το έχει κάποιος πρόχειρο; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  4. Καλησπέρα σας, Αρχικά θα ζητήσω συγγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί η ερώτηση που θα κάνω. Έχω περίπτωση δήλωσης Ν4014 άλλου μηχανικού που συνταξιοδοτήθηκε και έγινε και συμβόλαιο βάσει αυτής της δήλωσης. Ο Ν4014 ως γνωστόν βγήκε αντισυνταγματικός οπότε πρέπει να μεταφερθεί στον Ν4495. Ο πελάτης επιθυμεί την πώληση του ακινήτου. Εγώ παρέλαβα μέσω ΤΕΕ την δήλωση του Ν4014 και ήταν οριστική αλλά με κανένα αρχείο ανεβασμένο. Εγώ τι κάνω τώρα? Την μεταφέρω στον Ν4495 και την ανοίγω για να την επεξεργαστώ με τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη (μετά το συμβόλαιο) και να αναρτήσω και τα απαραίτητα έγγραφα; Ή υπάρχει άλλη διαδικασία; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Καλό Σαββατοκύριακο!
  5. Καλησπέρα, Γρήγορη ερώτηση και ζητώ συγγνώμη αν έχει αναφερθεί προηγουμένως: Στην οικοδομική άδεια αναφέρουμε το ΦΕΚ για την δημιουργία του ΟΕΚ; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  6. Ναι, σε οριοθετημένο οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων! Η σύσταση καθέτου δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα! Ο ιδιοκτήτης είναι ένας! Κατασκευαστής! Κατασκευάζει και πουλάει! Οπότε είναι στο χέρι μου, σωστά;
  7. Καλησπέρα, Πλάγιες αποστάσεις σε οικόπεδο με κάθετες ιδιοκτησίες, ποια είναι η απόσταση για να στήσω το κτήριο προς το όριο με άλλη κάθετη ιδιοκτησία; Ή υπάρχει όριο μεταξύ των κτηρίων ανεξαρτήτως του ορίου; Ευχαριστώ προκαταβολικά! Καλή Ανάσταση με υγεία και ευτυχία!
  8. @desptsouk Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Εν τέλει είμαι εντός αρχαιολογικού χώρου. Μίλησα με την ΕΦΑ και μου είπε να κάνω ένα πρώτο αίτημα να μου πουν αν χρειάζεται να περάσει από έλεγχο ή όχι γιατί είπαν ότι μπορεί να είναι δευτερεύουσας σημασίας. Μετά προφανώς, αναλόγως την απάντησή τους θα το περάσω κατ 1 ή κατ 3. ΣΑ δεν χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς, σωστά;
  9. Καλημέρα σας και καλό μήνα, Έχω περίπτωση περίφραξης από συμπαγές στοιχείο (σκυρόδεμα) σε ύψος 1,20 καθώς και διάτρητο υλικό άνωθεν σε εκτός σχεδίου οικόπεδο. Είμαι με κατηγορία 3; Χωρίς ΣΑ ή με ΣΑ; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  10. Καλημέρα, Έχω περίπτωση αυθαιρέτου εντός ΟΕΚ που έχει γίνει οριστικό παραχωρητήριο. Αφού μίλησα με διάφορες υπηρεσίες κατέληξα πως δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αλλά ΦΕΚ. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση στην επιλογή της οικοδομικής άδειας; Βάζω "όχι" ή βάζω "ναι" και στον αριθμό περνάω το ΦΕΚ κατασκευής του ΟΕΚ; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  11. Καλημέρα σας, Έχω υπόθεση αυθαίρετων κατασκευών σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο που θέλουν να κάνουν σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Οι ιδιοκτήτες είναι τρεις με ποσοστά 50-25-25. Έχω την ανάθεση από τους δύο που έχουν το 25%. Ο τρίτος που έχει το 50% είναι σε ίδρυμα και όπως μου έχουν πει δεν έχει επίσημα κάποιον αντιπρόσωπο. Τον χρειάζομαι για να προχωρήσω την τακτοποίηση; Αν ναι, προφανώς δεν είναι δικό μας θέμα να βρούμε την λύση αλλά κάποιων δικηγόρων φαντάζομαι. Προφανώς απ' ότι κατάλαβα, οι ιδιοκτήτες σκοπεύουν μέσω δικηγόρου να πάρουν τις "ιδιοκτησίες" που εκμεταλλεύονται τόσα χρόνια και ο τρίτος το ίδιο. Δηλωμένα στο Ε9 ως ιδιοκτησίες και όχι ως όλα τα κτίσματα με τα παραπάνω ποσοστά. Δηλαδή ο Α ιδιοκτήτης δήλωνε το κατάστημα 70τμ που εκμεταλλεύεται τόσα χρόνια και ο Β ιδιοκτήτης το ίδιο. Ευχαριστώ!
  12. Καλημέρα σας, Έχω περίπτωση αυθαιρέτων σε οικόπεδο που έχει γίνει σύσταση οριζοντίου αλλά οι αυθαίρετες κατασκευές είναι εντός του οικοπέδου που είναι εξ αδιαιρέτου. Πρόκειται για την αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου. Ο ιδιοκτήτης έχει κάνει αυθαίρετη επέκταση εντός του οικοπέδου που είναι εξ αδιαιρέτου όπως προανέφερα που λειτουργικά ανήκει στο διαμέρισμά του καθώς και άλλη μία ανεξάρτητη κατασκευή πάλι εντός του εξ αδιαιρέτου οικοπέδου. Προφανώς ο πελάτης θέλει να τα τακτοποιήσει και να του ανήκουν. Εγώ από την πλευρά μου στην τακτοποίηση περνάω και τους δύο εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες, σωστά; Και εκείνος φαντάζομαι για να είναι καλυμμένος, πάει με ένα δικηγόρο για να εξασφαλίσει τα εν λόγω κτίσματα στην ιδιοκτησία του; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  13. Καλημέρα, Έχω υπόγειο βοηθητικό χώρο που έχει γίνει αυθαίρετη επέκταση αυτού εκ κατασκευής. Το νόμιμο υπόγειο είναι περίπου 150τμ και η επέκτασή του 15τμ. Αυτά τα 15τμ πως τα περνάω στο σύστημα; Ξανατονίζω πως συνεχίζει και είναι βοηθητικός χώρος και όχι κύριος. Από την μία σκέφτομαι πως δεν το περνάω με μειωτικό 0,5 ή 0,3 μιας και δεν αποτελεί κύριο χώρο που είναι αυτοτελής ή εξυπηρετεί τον υπερκείμενο, αλλά από την άλλη το βρίσκω "λίγο" να το περάσω ως λοιπή παράβαση! Καμία πρόταση; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  14. Καλημέρα, Έχω υπόγειο βοηθητικό χώρο που έχει γίνει αυθαίρετη επέκταση αυτού εκ κατασκευής. Το νόμιμο υπόγειο είναι περίπου 150τμ και η επέκτασή του 15τμ. Αυτά τα 15τμ πως τα περνάω στο σύστημα; Ξανατονίζω πως συνεχίζει και είναι βοηθητικός χώρος και όχι κύριος. Από την μία σκέφτομαι πως δεν το περνάω με μειωτικό 0,5 ή 0,3 μιας και δεν αποτελεί κύριο χώρο που είναι αυτοτελής ή εξυπηρετεί τον υπερκείμενο, αλλά από την άλλη το βρίσκω "λίγο" να το περάσω ως λοιπή παράβαση! Καμία πρόταση; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  15. Καλησπέρα σας, Έχω περιπτώσεις δηλώσεων που περνάνε από επιτροπή. Αφού πάρω την θετική εισήγηση και την αναρτήσω, στα σχέδια αναρτώ τα σφραγισμένα από αυτούς; Ή αρκεί να ανεβάσω αυτά που είναι σφραγισμένα από εμένα αφού έχω παραδώσει υπεύθυνη δήλωση πως αυτά που παραδόθηκαν στην επιτροπή είναι όμοια με αυτά που θα αναρτηθούν στο σύστημα; Ευχαριστώ!
  16. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα! Έχω περίπτωση όπου έχω τους δύο ιδιοκτήτες με άνω του 60% ποσοστό ιδιοκτησίας αθροιστικά και έχω ανάθεση από αυτούς. Το πρόβλημα είναι το υπόλοιπο όπου και δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία των ιδιοκτητών καθώς και δεν έχω ανάθεση από αυτούς. Έχετε καμία ιδέα με το πως προχωράω την διαδικασία; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  17. Υπάρχει περιορισμός στα τετραγωνικά αλλαγής χρήσης από βοηθητικό χώρο σε κύριο;
  18. @dimitris GM Τέλεια! Μιλάς με γρίφους! Αλλά τώρα κατάλαβα πως μπορώ να προχωρήσω με το σκεπτικό που ανέλυσα παραπάνω! Σε ευχαριστώ πολύ!
  19. @dimitris GM Στην πρώτη πρόταση ήθελες να βάλεις ερωτηματικό φαντάζομαι; Κάτι που σημαίνει πως συμφωνείς πως δεν έχω υπέρβαση δόμησης; Για τα υπόλοιπα δεν κατάλαβα εξ ολοκλήρου το σκεπτικό σου. Οι εν λόγω οριζόντιες ιδιοκτησίες ανήκουν σε 4 μέλη της ίδιας οικογένειας. Οπότε συμφωνείς πως μπορώ να κάνω μία δήλωση για τις παραβάσεις και όταν έρθει η ώρα να πάει στον συμβολαιογράφο να βγάλω τρεις βεβαιώσεις αναφέροντας την δήλωση της τακτοποίησης;
  20. Καλησπέρα σας, Έχω τακτοποίηση αυθαιρέτου αλλαγής χρήσης από καταστήματα (εμπορικό κέντρο) σε κατοικία. Πέραν της αλλαγής χρήσης χρεώνω και ποσοστό υπέρβασης δόμησης ή η αλλαγή χρήσης είναι αρκετή αφού ήταν στο νόμιμο περίγραμμα αφού η μοναδική αυθαιρεσία είναι η αλλαγή χρήσης. Επίσης μιλάμε για τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες (καταστήματα) που έγιναν ένα διαμέρισμα. Οι ιδιοκτήτες είναι ίδιοι και στις τρεις και με τα ίδια ποσοστά. Μπορώ να κάνω μία δήλωση αφού μιλάμε πια μόνο για ένα διαμέρισμα αναφέροντας φυσικά στην περιγραφή και τις τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες; Ρώτησα συμβολαιογράφους και η πλειοψηφία μου είπε πως κανονικά θέλουν τρεις δηλώσεις (μία για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία) ακόμα και αν τώρα το ακίνητο είναι λειτουργικά ένα. Υπήρξαν και μερικοί που μου είπαν να το κάνω με μία δήλωση και μετά να βγάλω τρεις βεβαιώσεις αναφέροντας στην καθεμία από αυτές την τακτοποίηση που πραγματοποιήθηκε. Ποια η γνώμη σας? Ευχαριστώ!
  21. Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα, Έχω ακίνητο νόμιμου περιγράμματος 100τμ. Έχω αυθαίρετα 70τμ εκ των οποίων τα 20τμ είναι μετατροπή γκαράζ σε κύριο χώρο και άλλα 20τμ κλείσιμο ΗΧ. Τα υπόλοιπα 30τμ είναι επεκτάσεις. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την παράγραφο δε) αυθαίρετες κατασκευές ημιϋπαίθριων χώρων σε κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου και με την προϋπόθεση, ότι η χρήση τους είναι σύμφωνη με τις επιτρεπόμενες χρήσεις της περιοχής, εφόσον δεν παραβιάζονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του εξήντα τοις εκατό (60%) τα πολεοδομικά μεγέθη κάλυψης και δόμησης. και την δγ) αυθαίρετες κατασκευές σε ακίνητα που διαθέτουν οικοδομική άδεια, ανεξαρτήτως του ποσοστού υπέρβασης της κάλυψης ή της δόμησης, όταν αυτές δεν ξεπερνούν τα πενήντα (50) τ.μ. σε συνολική δόμηση για το κλείσιμο των ΗΧ και τις αυθαίρετες επεκτάσεις αντίστοιχα προκειμένου να γλιτώσω την κατηγορία 5; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  22. Έλα που δεν φταίει ο ίδιος αλλά ο μηχανικός. Τέλος πάντων! Σε ευχαριστώ και πάλι!
  23. Καλημέρα και πάλι! Απορία: Έχω περίπτωση που πρόκειται να μου μεταφερθούν δηλώσεις 4495 για ένα ακίνητο που δεν υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας! Ναι, έχουν γίνει τρεις δηλώσεις με διαφορετικά παράβολα και πρόστιμα και έχουν πληρωθεί μέρος αυτών. Εγώ προφανώς, αφού δεν υπάρχει σύσταση οριζοντίου θα κρατήσω την μία. Το θέμα μου είναι, πως θα σώσω τα παράβολα και τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί στις άλλες δηλώσεις; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  24. Καλημέρα! Τα Windows έχουν προνοήσει γι' αυτό! Υπάρχει το copy paste που το ξέρουμε όλοι μας! Όταν λοιπόν κάνεις copy περισσότερα του ενός κείμενα, τότε αποθηκεύονται στο πρόχειρο! Για το αντίστοιχο paste τους, πατάς, αντί το ctrl+V, πατάς το κουμπί των windows και το V και σου βγάζει όλα τα copy που έχεις κάνει! Βέβαια πρέπει να θυμάσαι ποιος ιδιοκτήτης έχει ποιο AFM, τηλέφωνο, διεύθυνση κτλ! Αλλά όσο να 'ναι βοηθάει!
  25. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση και την επιβεβαίωση των όσων σκέφτομαι κι εγώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.