Μετάβαση στο περιεχόμενο

nico_civil

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nico_civil

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, Εχω έναν πελάτη ο οποίος σε αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο κατα κανόνα έχει οικοδομήση μεταλλικό βιομηχανικό κτίριο για μεταποίηση πατάτας πριν 10 χρόνια περίπου. Τώρα και επειδή έχει παράλληλη αγροτική δραστηριότητα, μου ζητάει να του εκδόσω άδεια για αγροτική αποθήκη. Είναι εφικτό στο ίδιο αγροτεμάχιο ή θα πρέπει η χρήση του νέου κτιρίου να είναι συναφή με τη μεταποίηση πατάτας? Επίσης αν είναι εφικτή η έκδοση άδειας κατασκευής αγροτικής αποθήκης τα επιτρεπόμενα στοπιχεία δόμησης είναι τα ίδια (σ.δ. 0,9, κάλυψη 30% μέγιστο ύψος 7,50+1,50 για στέγη) εκτός από την απόσταση από τα όρια του οικοπέδου που μπορεί να είναι και 5μ.? Επίσης υπάρχει κάποια ελάχιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ των δυο κτιρίων?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω μια περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας με αυθαιρεσία προς τακτοποίηση. Η αυθαιρεσία είναι η επέκταη του προβόλου. Τη συγκεκριμένη αυθαιρεσία είναι κατηγορίας 3. Το πρόβλημα είαναι ότι μαζί με την επέκταση του προβόλου έγινε και η στηριξή του σε υποστυλώματα τα οποία είναι τώρα μεσα στο δρόμο (κακή υλοποίηση του ρυμοτομικού με αδιάνοικτους δρόμους, καθώς πρόκειται για χωριό) και η οριζόντια ιδιοκτησία του ισογείου χρησιμοποιεί τον χώρο αυτόν για βεράντα. Μπορώ εγώ να βασιστώ στον ορισμό της οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου ο σκελετός του κτιρίου ανήκει σε όλους και να τακτοποιήσω μόνο την επέκταση του εξώστη? Ποιά είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα σας, Έχω περίπτωση όπου σε εκτός σχεδίου οικόπεδο έχει βγει άδεια για ισόγεια κατοικία το 2003 με όρους δόμησης εντός σχεδίου, γιατί αλλιώς δεν δικαιούταν να χτίσει. Δηλαδή ο μηχανικός δήλωσε ψευδή στοιχεία. Η άδεια από τότε δεν έχει ανακληθεί. Έχει περαιωθεί πλήρως. Το υπόλοιπο δόμησης είναι πολύ μεγάλο με βάσει τους όρους δόμησης που γράφει στην άδεια ο μηχανικός. Από κει και πέρα το 2012 η ιδιοκτήτρια συνέχισε παρανόμως το χτίσιμο και έφτιαξε έναν όροφο ακόμα και μια σοφίτα, τα οποία δεν υπερβαίνουν το υπόλοιπο δόμησης, είναι όμως σε υπέρβαση όπως και όλη ηξ άδεις, αφού το οικόπεδο στην πραγματικότητα είναι εκτός σχεδίου. Η ιδιοκτήτρια θέλει να το νομιμοποιήσει. Ποια είναι η γνώμη σας; Δεν βγαίνει άδεια νομιμοποίησης γιατί είναι όλο αυθαίρετο ως εκτός σχεδίου, ή βγάζω άδεια νομιμοποίησης για αυθαιρεσίες μετά το 2011 αφού βάσει αδείας, η αυθαιρεσία δεν ξεπερνάει το πολεοδομικά μεγέθη; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλησπέρα σας, Εχω περίπτωση όπου σε εκτός σχεδίου οικόπεδο έχει βγεί άδεια για ισόγεια κατοικία το 2003 με όρους δόμησης εντός σχεδίου, γιατι αλιώς δεν δικαιούταν να χτίσει. Δηλαδή ο μηχανικός δήλωσε ψευδή στοιχεία. Η άδεια από τότε δεν έχει ανακληθεί. Εχει περαιωθεί πλήρως. Το υπόλοιπο δόμησης είναι πολύ μεγάλο με βάσει τους όρους δόμησης που γράφει στην άδεια ο μηχανικός. Απο κει και πέρα το 2012 η ιδιοκτήτρια συνέχισε παρανόμως το χτίσιμο και εφτιαξε εναν όροφο ακόμα συν 1σοφίτα, τα οποία δεν υπερβαίνουν το υπόλοιπο δόμησης, είναι όμως σε υπέρβαση όπως και όλη ηξ άδεις, αφού το οικόπεδο στην πραγματικότητα είναι εκτός σχεδίου. Η ιδιοκτήτρια θέλει να το νομιμοποιήσει. Ποιά είναι η γνώμη σας? Δεν βγαίνει άδεια νομιμοποίησης γιατί είναι όλο αυθαίρετο σν εκτός σχεδίου, ή βγάζω άδεια νομιμοποίησεις για αυθαιρεσίες μετά το 2011 αφού βάσει αδείας η αυθαιρεσία δεν ξεπερνάει το πολεοδομικά μεγέθη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. Καλησπέρα, Προσπαθώ να κατεβάσω τον κανονισμό της ΤΥΥΓ του 1954 από όλα τα link που υπάρχούν, αλλά δεν μπορώ. Μήπως μπορεί κάποιος να το ανεβάσει ξανά σε link που να δουλεύει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  6. Συνάδελφοι, Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πω στον συμβολαιογράφο, που μάλλον τα έχει κάπως μπερδεμένα κ αυτός, ότι πρώτα κάνε την αποδοχή χωρίς βεβαίωση, φέρε μου να δώ τι ποσοστά πήρε ο καθένας, να βάλω κα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου με το ποσοστό τους και να την εκδόσω. Το άλλο που καταλαβαίνω ( με δυσκολία) από αυτά που λεέι ο συνάδελφος @dimitris GM είναι να βάλω τα ποσοστά τους σαν να είχαν το 100% (Χ2 δηλαδή) και στις σημειώσεις να βάλω ότι έχουν το 100% του 50%. Νομίζω ότι αφού δεν υπάρχει κάποια αυθαιρεσία μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Το τελευταίο είναι να βάλω σαν ιδιοκτητη του 50% αυτόν που αναφέρει η διαθήκη, αλλά μην ξεγελιόμαστε είναι κάτι που κατατίθεται σε ένα συμβόλαιο και καλό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι. Πάντως για να καταλήξω μάλλον θα πώ στο συμβολαιογράφο να κάνει πρώτα την αποδοχή κληρονομιάς. Ευχαριστώ πολυ για την ανταπόκριση, καθώς είναι από τις πρώτες φορές που γράφω.
  7. Καλησπέρα συνάδελφοι, Είμαι στη διαδικασία έκδοσης Βεβαίωσης περί αδόμητου σε αγροτεμάχιο, για να γίνουν συμβόλαια (αποδοχή κληρονομιάς και δωρεά εν ζωή). Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο το 50% το έχει ο θανών. Εγώ προσπαθώντας να βάλω τους ιδιοκτήτες στο πληροφοριακό σύστημα δεν μου κλείνουν τα ποσοστά λόγω του ότι μου λείπει το 50% του θανόντος. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανέναν; Τη μόνη λύση που βλέπω είναι να βάλω το 50% σε αυτόν που θα περιέλθει το ακίνητο βάσει διαθήκης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. (από μεταφορά) Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθειά σας για την υπαγωγή αυθαιρεσιών στον νέο νόμο 4495/17 Οι αυθαιρεσίες είναι οι εξής: 1. κατασκευή σκάλας εξωτερικά απο οπλισμένο σκυρόδεμα η οποία έχει συνδεθεί με την πλάκα του ορόφου 2. κατασκευή σκαλιών στον περιβάλλοντα χώρο 3. υποβάθμιση της τελικής στάθμης του εδάφους με αποτέλεσμα το υπόγειο να είναι 2,50μ π΄'ανω από το έδαφος 4. Εσωτερικές διαμορφώσεις 5. κλείσιμο ημιυπαίθριων χώρων. Πως δηλώνω τα 1,2,3,4? Με αναλυτικό υπολογίζω το πρόστιμο για τα 1,2,3,4? Οι αυθαιρεσίες 1,2,3,4 υπάγονται στην κατηγορία 3? Επίσης οι αυθαιρεσίες δεν φαίνονται από κάποια αεροφωτογραφία και δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική δήλωση. Πως αποδεικνύω τον χρόνο κατασκευής τους? Μπορώ μόνο με την υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  9. Καλησπέρα, Βρήκα το post σου, ψάχνοντας για μια αντίστοιχη υπόθεση. Κάποιος πελάτης διατηρώντας επιχείρηση ''χονδρικό εμπόριο μεταλλικών και αεριούχων νερών'', θέλει να του βγάλω άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αποθήκη του. Αυτό έγινε γιατί κάπου κόλλησε σε μια υπηρεσία, πηγαίνοντας να δηλώσει ένα καινούριο όχημα. Αν έχεις περαιώσει τη διαδικασία μήπως θα μπορούσες να με βοηθούσες για το τι μελέτες χρειάζεται από έναν μηχανικό? παθητικής-ενεργητικής πυροπροστασίας?κάτοψη σε κλίμακα με βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.