Μετάβαση στο περιεχόμενο

V.donas

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

357 profile views
  1. Κ.dimitrispi δεν ειδα πουθενα να απανταντε στα ερωτηματα μου ωστε να εχω ανοιχτα τα ματια κ τα αυτια μου. Το πρωτο πραγμα που γραψατε ηταν ειρωνικο κ επιθετικο. Οπως κ καποιος αλλος που εγραψε οτι αφου πληρωσεις ολα θα γινουν. Νομιζω αυτη δεν ειναι η σωστη εικονα που βγαινει προς τα εξω. Νομιζω δεν με ενδιαφερει η συζητηση με εσας. Θα με κατατοποσουν οι συναδελφοι σας που ηδη μου εχουν γραψει. Ευχαριστω πολυ
  2. Υπερβολες και ειρωνιες χωρις λογο κ. Δημητρη. Και γενικα μου φανηκε ενα χαζο παραδειγμα. Κριμα εαν ησαστε και εσεις επαγγελματιας ανθρωπος και εξασκειτε ενα τετοιο επαγγελμα. Η επομενη ενηνερωση μου σχετικα με το θεμα θα ειναι οταν εχω μιλησει ηδη με μερικους ανθρωπους του κλαδου σας και θα εχω μια πληρη εικονα. Εφοσον υπαρχει η ενοτητα για τους ιδιωτες καλο θα ηταν να τους ενημερωνετε και σωστα και οχι να ειρωνευεστε, διαφορετικα καταργηστε αυτη την ενοτητα και ειρωνευτειτε ο ενας τον αλλον. Καλη σας ημερα.
  3. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Να ειστε καλα και καλες γιορτες.
  4. Η διαρυθμιση που εχω στο μυαλο μου ειναι απο το σπιτι που νοικιαζω τωρα και μπορω να πω οτι βολευει παρα πολυ. Με την διαφορα οτι το θελω σε πετρινο. Ανεφερα τον πετρα οχι οτι καταργουμε ολα τα υπολοιπα κ χτιζουμε σπιτι οπως οι παππουδες μας στα χωρια. Απλα οτι η δουλεια θα γινει σωστα απο εναν ανθρωπο που εχει αφιερωσει την ζωη του σε αυτο.Εαν φυσικα υπαρχει κατι για βελτιωση κυριως απο θεμα ασφαλειας σαφως και το εφαρμοζεις. Στην περιπτωση που παω ετοιμα αυτα περι θερμανσης. ψυξης. αρχιτεκτονικης. αποχετευσης (η οποια δεν υπαρχει) εγω ξανα επιβαρυνομαι το ιδιο χρηματικο ποσο? Τα ποσα δηλαδη που υπαρχουν εξω στην αγορα? Η ολα αυτα ειναι συζητησιμα αναλογα τον εκαστοτε μηχανικο?
  5. Ειναι η πρωτη φορα που θα χτισω. Δεν μπορω να γνωριζω ολη την διαδικασια. Η εμπειρια μου με μηχανικους ηταν οταν εφτιαξα ενα εργαστηριο που εχω και ωφειλω να πω οτι ηταν μια εμπειρια ασχημη διοτι περα απο αγχη που περασα για ενα διαστημα 6 μηνων πληρωσα και χονδρικα 30.000 ευρω για "διορθωσω" τα λαθη των προηγουμενων και κατασκευαστικα και λαθη στο θεμα της αδειοδοτησης. Εφτιαξα μονος μου ξανα απο την αρχη το εργαστηριο μου με τον πλακα τον υδραυλικο κ τον ηλεκτρολογο οπως το ηθελα ξαι οπως με βολευε. Τελος ηρθε ενας συναδελφος σας μου πηρε 350 ευρω αλαξε το διαγραμα ροης της παραγωγης. Τα σχεδια του εργαστηριου τα κατεθεσε και μου εκλεισε ολες τις "τρυπες" που ειχαν δημιουργηθει. Δυστυχως ο ανθρωπος τωρα δεν μπορει να με συμβουλεψει και να με βοηθησει. Κ. Georgegaleos το ερωτημα μου ηταν αν χρειαζονται ολες αυτες οι μελετες αναγκαστηκα γιατι το λεει η νομοθεσια η αν μπορω να τις αποφυγω. Δηλαδη να μην χρειαστει να πληρωσω ενα σωρο χρηματα για κατι που ξερω να κανω ο ιδιος. Ο πετρας ξερει την δουλεια του γιατι χτιζει απο πατερα εδω κ 50 χρονια κ την τελευταια 15 ετια εχει φτιαξει ξενοδοχειακες μοναδες κ μερικες εκατονταδες σπιτια. Εχω κοσμο και για υδραυλικα και για ηλεκτρολογικα και για αλουμινια. Ξερω ακριβως που θα μπει κ πως θα φτιαχθει το καθενα. Οπως και την διαρυθμιση των 2 οροφων απο 132 τ.μ εκαστος. Το ερωτημα μου ειναι αν μπορει να βρεθει μηχανικος να πει οντως γινεται να βγει αυτο το σπιτι ειναι ασφαλες και να βγαλει την οικ.αδεια. Χρονια πολλα και σε σας και συγχωρεστε με που κανω ερωτησεις που μπορει να φαινονται αστειες. Υ.γ ο γραπτος λογος ειναι απροσωπος και δεν θελω να παρεξηγηθω.
  6. Οποτε θελω δε θελω θα πληρωσω 25.000 ευρω για οικ.αδεια γιατι ετσι ειναι η παραδοση. Αν μπορει καποιος να μου βαλει καποιο λινκ απο αλλο θεμα που εχετε αναλυσει σχετικα με τις αμοιβες και την μελετη αυτη.
  7. Συγνωμη πρωτη φορα γραφω και ας με διορθωσουν οι αντμιν. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να βγει η οικ.αδεια μπορω σε αυτο το πραγμμα να εχω περιορισμους λογω της παραδοσης που λετε οτι υπαρχει? Εγω απλα θελω μια οικ.αδεια να ξεκινησω το χτισιμο και τις εργασιες. Χωρις αρχιτεκτονικα η μελετες θερμανσης κ κλιματισμου κ.τ.λ Δεν καταλαβαινω την χρεωση της επιβλεψης π.χ τι σημαινει επιβλεψη 50 ευρω το τετραγωνικο? Ευχαριστω και καλη ανασταση.
  8. Καλησπερα σας. Εαν εγραψα σε λαθος σημειο διορθωστε με. Θα χτισω πετρινο σπιτι και θα ηθελα να μου πειτε εαν η διαδικασια της οικ.αδειας ειναι ιδια η αν αλλαζει κατι στην μελετη του μηχανικου. Το σπιτι θα φτιαχθει ολο απο πετρα με 6 εσωτερικες κολωνες στις γωνιες του σπιτιου. Επισης θα ηθελα να μαθω τι σημαινει ακριβως μελετη του μηχανικου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.