Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

flyingdutchman55

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

305 profile views
  • Zetara

flyingdutchman55's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για να μην υπάρχει άναρχη δόμηση όπως την ορίζεις, πρέπει το κάθετι εκτός σχεδίου να γίνεται σε μεγάλη κλίμακα. Έλα όμως που στην Ελλάδα υπάρχει κυρίως η μικροιδιοκτησία και όχι πρώην τσιφλίκια αριστοκρατών που μετέπειτα πέρασαν απευθείας στο κράτος/δήμους. Οι παραβάσεις σαφώς δεν θα έπρεπε να γίνονται. Όμως αφού έγιναν ή θα πρέπει να κατεδαφίζονται κτίρια (μη δημοφιλές, ταμείο στις εκλογές) ή κάτι άλλο (που φέρνει έσοδα από το πουθενά και καμιά κυβέρνηση δεν λέει όχι σε έσοδα...). Οπότε είναι πολιτικό το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπ. Οικονόμου έχει τις κατάλληλες γνώσεις.
  2. Έχεις δίκιο, στο άρθρο 32 δεν αναφέρει κάτι. Έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με το κείμενο στη δημόσια διαβούλευση για τα γήπεδα >4στρ. Επίσης το ν/σ ανέβηκε και επίσημα στο site της Βουλής https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia?law_id=d5a54a91-4005-4a3e-9bf5-ac7e00b4eef3
  3. Μάλλον εννοείς τη μεταβατική διάταξη παρ. 1δ, άρθρου 40. Το θέμα τι γίνεται μετά τη λήξη ισχύος των μεταβατικών διατάξεων για τυφλά γήπεδα >4.000τμ σύμφωνα με το άρθρο 32, οεο. Όπως προαναφέρθηκε, θα γραφτούν κείμενα επί κειμένων για το ν/σ.
  4. Ευχαριστώ για τις κατατοπιστικότατες υποδείξεις σου. Είναι όλες πολύ χρήσιμες. Ο βόρειος δρόμος θεωρείται μη κοινόχρηστος από υπαλλήλους της οικείας πολεοδομίας σε προφορική συζήτηση μαζί τους. Δεν δέχονται τη βεβαίωση του κοινοτικού και μετέπειτα δημοτικού συμβουλίου. Την θεωρούν μη δεσμευτική για τον χαρακτηρισμό του δρόμου ως κοινόχρηστου. Θεωρούν ότι "τέτοιες βεβαιώσεις εκδίδονταν μαζικά και από μη ειδικούς (από ένα απλό κοινοτικό συμβούλιο, εξυπηρετώντας τοπικά συμφέροντα, για να οικοδομούν οι ψηφοφόροι) ώστε να κρίνουν την κοινοχρησία δρόμων, δημιουργώντας πολεοδομικούς όρους χωρίς οργανωμένο και με πλάνο τρόπο". Θεωρούν πως τέτοιες βεβαιώσεις δεν έχουν καμία αξία, και ως εκ τούτου δεν τις λαμβάνουν υπόψη γενικά.
  5. Παύλο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση και λεπτομερή απάντηση σου. Δεν είχα εμπειρία από παρόμοια υπόθεση και ειδικά γήπεδο που ενώ έχει πρόσωπο σε Παλιά Εθνική Οδό, να το βγάζουν τυφλό! Έχω υπόψην την 1828/2008/ΣτΕ και το ΦΕΚ 289/2011. Διαφορετικά όντως θα πρότεινα την συμβολ/κή παράχωρηση λωρίδας γης, όπως έκαναν οι ιδιοκτήτες των γειτονικών ιδιοκτησιών το 2001 για να χτίσουν. Τότε γινόταν, πλέον όχι. Θα ερευνηθεί το πως εκδόθηκε η άδεια το 1990 και η εξέταση των συμβολαίων και αποσπάσματος ΓΥΣ για τον δρόμο που προς το παρόν θεωρείται μη κοινόχρηστος/δημοτικός. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης είχε πάρει βεβαίωση από την παλιά Κοινότητα και τον μετέπειτα συνενωμένο Δήμο ότι ο δρόμος είναι κοινοτικός/δημοτικός αλλά τέτοιες βεβαιώσεις δεν έχουν ισχύ. Όλο το γήπεδο είναι μη δασική έκταση ΑΑ, δεν υπάρχουν ζώνες προστασίας αλλά μελετάται ΣΧΟΟΑΠ για την περιοχή (το οποίο έχει καθυστερήσει). Μέχρι να κυρωθεί το ΣΧΟΟΑΠ βέβαια, με ενδιαφέρει εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γεγονός ότι το γήπεδο έχει πρόσωπο 37μ. στην Παλιά Εθνική Οδό (όπως φαίνεται στο απόσπασμα τοπογρ/κού), εφόσον ασφαλώς το γήπεδο δεν κατατμείται σε καμία περίπτωση από το όριο οικισμού. Και σε συνδυασμό με το εντός οικισμού τμήμα του γηπέδου που πληροί την απαίτηση σε επιφάνεια να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ_ΝΕΟ.pdf
  6. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ προκαταβολικά για την όποια βοήθεια. Έχω το εξής θέμα σχετικά με τμήματα γηπέδου εντός και εκτός οριοθετημένου οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων: Το γήπεδο έχει συνολικό Ε= 3150τμ. με συμβόλαιο ημ/νίας 4-7-1962 Τα όρια του οικισμού κάτω των 2.000 κατοίκων τέμνουν το γήπεδο και το χωρίζουν σε 2 τμήματα Το εντός οικισμού τμήμα με Ε=2500τμ. έχει πρόσωπο 25μ. σε δρόμο αλλά ΜΗ επίσημα αναγνωρισμένο ως κοινόχρηστο ή δημόσιο/δημοτικό (παρότι έχει ονοματοδοτηθεί και τσιμεντοστρωθεί από την πρώην Κοινότητα). Άρα τυφλό από την πλευρά αυτή Το εκτός οικισμού τμήμα με Ε= 650τμ έχει πρόσωπο 37μ. σε Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο) με το όριο απαλλοτρίωσής της και είναι εκτός οικισμού λόγω του ότι εμπίπτει εντός ζώνης 50μ. από τη σιδηρ/κή γραμμή. Ενώ είχε εκδοθεί άδεια το 1990 για κατοικία 52τμ. χωρίς πρόβλημα, πρόσφατα εκφράστηκαν αμφιβολίες για το αν μπορεί να εκδοθεί νέα άδεια για νέα κατοικία. Το σκεπτικό είναι ότι το εντός οικισμού τμήμα είναι ουσιαστικά τυφλό, ΧΩΡΙΣ πρόσωπο σε αναγνωρισμένο κοινοχρηστο δρόμο απο τη μια πλευρά, ενω απο τη 2η πλευρά παρεμβάλλεται το εκτός οικισμού τμήμα πριν την Παλαιά Εθνική Οδό. Έτσι καθίσταται τυφλό και μη οικοδομήσιμο. Δηλαδή αμφισβητείται και η ίδια η οικοδομησιμότητα του γηπέδου ενώ το γήπεδο προυπάρχει της 3-5-1985 (από την 4-7-1962). Πόσω μάλλον εάν επιδέχεται κατάτμησης σε νέα 2 γήπεδα με πρόσωπο στην ΠΕΟ που ήταν και το αρχικό ερώτημα του ιδιοκτήτη. Είναι οικοδομήσιμο το γήπεδο; Βέβαια επειδή 1 εικόνα =1000 λέξεις, επισυνάπτεται και απόσπασμα του τοπογραφικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.