Μετάβαση στο περιεχόμενο

eleannaarap

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Ενδιαφέροντα
    Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου
  • Τοποθεσία
    ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

708 profile views

eleannaarap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, το τοιχίο αντιστηριζει όντως δρόμο, αλλά ο δρόμος είναι ιδιωτικός που οδηγεί στο πάνω διάζωμα στο εξοχικό σπίτι, εξού και είπα για εξοχικό. Η αλήθεια είναι όντως ότι υπάρχει βλάστηση που βγαίνει από τις τρύπες αποστράγγισης και θεωρώ ότι αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε. Ωστόσο κάποτε μας είχαν προτείνει τη λύση με τα ελάσματα απ' όσο θυμάμαι, προκειμένου να μην μπούμε στη διαδικασία της καθαίρεσης. Οι φωτογραφίες είναι παλαιότερες. Το τοιχίο όταν κατασκευάστηκε δεν ήταν έτσι, θυμάμαι να "ανοίγει" κατά πολύ λίγο, ωστόσο χρόνια μετά έγινε η διαμόρφωση του παραπάνω διαζώματος και μετά από πολύ καιρό η σκυροδέτησης του οδόστρωματος πάνω απ' το τοιχίο. Όταν αυτή έγινε, φαίνεται στη κοντινή φωτογραφία ότι ήταν ήδη σε ένα σημείο μετατοπισμενο, ωστόσο σε βάθος χρόνου, νομίζω έχει μετατοπιστεί παραπάνω. Με το που βρεθώ εκεί, θα τραβήξω νέες ευκρινείς φωτογραφίες. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Όντως η μετατόπιση προϋπήρχε της σκυροδέτησης ωστόσο, χρόνια προτού το οδόστρωμα πάνω από το τοιχίο δεν είχε μετατοπιστεί. Μετατοπίστηκε κατά την διάρκεια και έπειτα έγινε η σκυροδέτηση του οδοστρώματος σε ήδη "ανοιγμένο" τοιχίο (προκύπτει από την κοντινή φωτογραφία), ωστόσο στη σημερινή του κατάσταση θεωρώ ότι έχει "ανοίξει" παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας! Χωρίς να είμαι σίγουρη νομίζω ότι έχουν φυτρώσει στις τρύπες αποστράγγισης, εξού και δεν φαίνονται... Ίσως και σε κενά, έχει κατασκευαστεί σίγουρα κομμάτι-κομματι, είναι πολλά μέτρα και πολλά τα χρόνια της κατασκευής. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας!
  2. Καλησπέρα, δεν ασχολούμαι καθόλου με στατικά οπότε συγχωρέσετε μου τυχόν λάθη. Θέλω να σας παραθέσω το εξής θέμα και φωτογραφίες. Πρόκειται για το εξοχικό σπίτι της οικογένειας μου, προτού πάρω γνώμη και τιμή από κάποιο μηχανικό στην πόλη μου είπα να απευθυνθώ και εδώ. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε ένα τοιχίο, το οποίο έχει ανοίξει σε σημείο, δυστυχώς είναι πολλά χρόνια που αυτό συνέβη, φαντάζομαι ότι έπρεπε να έχει άλλη κατασκευή με τοιχίο αντιστήριξης που να είναι λοξό (χωρίς να ξέρω περαιτέρω όπως είπα). Όπως και να έχει, είναι μια παλιά κατασκευή και νομίζω με τα χρόνια "ανοίγει" όλο και περισσότερο. Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν δέχεται επισκευή, αν πρέπει να κατασκευαστεί ξανά και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι είναι χρήσιμο. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
  3. Καλησπέρα σε όλους! Καθώς είμαι νέα στο χώρο, θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας όσον αφορά το κόστος και μια ενδεικτική τιμή για μια μελέτη με την οποία πρόκειται να ασχοληθώ. Πρόκειται για μια ανακαίνιση σπιτιού, έχω στη διάθεση μου ήδη την κάτοψη της κατοικίας και μου έχει ζητηθεί να το "σηκώσω" σε 3d και να το απεικονίσω φωτορεαλιστικά, ενδεχομένως μιλάμε και για διακόσμηση μιας και θα συζητήσω με τον πελάτη για τα υλικά κλπ. Θα εκτιμούσα πολύ την απάντηση σας, διότι πραγματικά δεν ξερω καθόλου αν αυτό κοστίζει 50€ ή αν μιλάμε για 500€. Να σημειώσω ότι πρόκειται να υπάρχουν σίγουρα τρεις απεικονίσεις των δύο υπνοδωματίων και του ενιαίου χώρου-κουζίνας. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  4. Η αλήθεια είναι πώς κι εγώ και ο συμφοιτητής μου δεν το κατανοούμε, όμως στην προκειμένη περίπτωση ο υπεύθυνος καθηγητής θέλει να ασχοληθούμε μονοι, γι' αυτό και δεν μας έδωσε κάποια έξτρα πληροφορία και ένα μονοπάτι για το που θα πρέπει να ψάξουμε! Απλώς θεώρησα οτι ίσως κάτι ανάλογο μπορεί κάποιος να έχει συναντήσει και θα μπορεί να μας πληροφορήσει! Ευχαριστώ πάντως!
  5. Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Απευθύνομαι στο forum, ζητώντας τη βοήθεια σας όσον αφορά στην πτυχιακή εργασία που μου δόθηκε μόλις σήμερα με θέμα "ΔΙΑΣΤΑΣΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ". Σε μία πρώτη προσπάθεια να συλλέξω πληροφορίες για το παραπάνω θέμα , ώστε να τις παραδώσω στον εισηγητή μου, απογοητεύτηκα διότι στο Google Mελετητής , δεν υπάρχει κάτι σχετικό με το θέμα! Έτσι, βρέθηκα εδώ ζητώντας τη βοήθεια σας , προκειμένου κάποιος πιο σχετικός με το θέμα να μου υποδείξει ορισμένες πηγές πληροφόρησης! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Θα είμαι ευγνώμων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.