Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελένη Μ.

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

333 profile views
  1. Η πράξη αναλογισμού δεν αφορά τις αποζημιώσεις; Κι αν την κάνω θα είναι κατόπιν υποχρεωμένος ο δήμος να έρθει να ανοίξει άμεσα τον δρόμο;
  2. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τυφλό οικόπεδο εντός σχεδίου για το οποίο εκκρεμεί εδώ και 40 χρόνια ρυμοτόμηση για διάνοιξη δρόμου, 1) εαν υπάρχει δυνατότητα να "απαιτήσω" από τον δήμο να κάνει την διάνοιξη του δρόμου έτσι ώστε να μπορέσω να εκμεταλλευτώ την περιουσία μου, το ίδιο και οι γείτονές μου από τους οποίους θα περάσει επίσης ο δρόμος - εγώ συγκεκριμένα, θα ήθελα να χτίσω στο ένα από τα δυο μικρότερα οικόπεδα που θα προκύψουν της ρυμοτόμησης. Είναι λοιπόν εφικτό κάτι τέτοιο; 2) Αν χτίσω ένα μικρό αυθαίρετο κτίσμα και μετά το νομιμοποιήσω θα είναι υποχρεωμένοι να έρθουν να ανοίξουν τον δρόμο; 3) Αν τίποτα από τα παραπάνω, επιτρέπεται έστω με κάποια σχετική άδεια από τους αρμόδιους να αναλάβουμε εμείς οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων την διάνοιξη του δρόμου με δικά μας έξοδα, συνεργείο και μηχανικό; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Σε ισόγεια μονοκατοικία του '80 περίπου 60 τμ, εφάπτεται κτίσμα 20τμ με πλάκα, το οποίο χτίστηκε μεταγενέστερα για να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικός/αποθηκευτικός χώρος. Ως είσοδος χρησιμοποιήθηκε η υπάρχουσα δεύτερη εξώπορτα του κύριου σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες*, λοιπόν, επιθυμούν να μετατρέψουν το χώρο αυτό σε υπνοδωμάτιο για τους ίδιους ώστε η τωρινή μοναδική κρεβατοκάμαρα του σπιτιού να γίνει παιδική. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει κολόνες παρά μόνο πρέκια που "τρέχουν" σε όλο το μήκος και των τεσσάρων τοίχων - αν έχει κάποια σημασία αυτό. Επίσης, οι τοίχοι είναι διπλοί, εξωτερικά τσιμεντόλιθος κι εσωτερικά τούβλο χωρίς ενδιάμεση μόνωση. Μηχανικός τούς πρότεινε ως λύση να δημιουργηθούν θεμέλια και κολόνες εξωτερικά ή να μπει εσωτερικά μεταλλικός σκελετός που θα "δέσει" δάπεδο-τοίχους-πλάκα(κάτι τέτοιο τέλος πάντων). Πιστεύετε πως κάποια από αυτές τις δυο λύσεις θα βοηθήσει τη στατικότητα του δωματίου ή η μόνη λύση είναι γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή(κάτι που είναι οικονομικά αδύνατο για τους ιδιοκτήτες); Ευχαριστώ. *Δεν είμαι μηχανικός, οι "ιδιοκτήτες" είναι συγγενικά μου πρόσωπα και ζούμε στην επαρχία, όπου το ζήτημα παλιών κτισμάτων και συντήρησής τους είναι πιθανόν εντονότερο. Με συγχωρείτε αν έχω κάνει κάποιο λάθος. Επειδή αναφέρεις "ιδιοκτήτες", αν είσαι μηχανικός έχεις ποστάρει σε λάθος ενότητα. Ενημέρωσέ με να μεταφέρω το θέμα σε ενότητα θεμάτων μηχανικών και βάλε την ειδικότητά σου στο προφίλ. Pavlos33
  4. Καλησπέρα σας! Σκεφτόμουν τρόπους αδιαβροχοποίησης των τοίχων ενός μπάνιου πέραν της τοποθέτησης πλακιδίων ή πατητής τσιμεντοκονίας. Βαφή με λαδομπογιά (που εφαρμοζόταν την δεκαετία του '60) ή ριπολίνη νερού δεν εγκρίνω, γιατί η επιφάνεια "σκάει" σχετικά γρήγορα. Τα εποξειδωτικά βερνίκια που χρησιμοποιούνται στις πατητές θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή σε σοβά και μάλιστα βαμμένο; Ο ρητινούχος γρανιτοσοβάς που έχει καλές αντοχές στην υγρασία μιας και χρησιμοποιείται εξωτερικά, κάνει ως επιλογή για μπάνιο, εκτός ντουζιέρας προφανώς; Όλα αυτά τα σκέφτηκα απλά ως υλικά κι όχι για το αισθητικό τους αποτέλεσμα, γι' αυτό και θα ήθελα και την δική σας γνώμη, αν σας είναι εύκολο. Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα σας. Θα μου ήταν αρκετά χρήσιμη η έμπειρη γνώμη σας σχετικά με το ζήτημα που αντιμετωπίζω. Έχουμε λοιπόν ένα οικόπεδο ενός στρέμματος περίπου, εντός οικισμού, το οποίο περιέχει δυο κατοικίες νόμιμες, χτισμένες μεταξύ 1975-77. Από το 1980-81 έχει γίνει πρόβλεψη για διάνοιξη νέας δημοτικής οδού και κατάργησης αυτής που εφάπτεται τώρα του οικοπέδου, η οποία θα περνάει μέσα από το οικόπεδό μας και μέσα από την μια οικία. Πριν χρόνια είχε ρωτήσει ο παππούς μου στον δήμο σχετικά με δυνατότητα αποζημίωσης, μιας και τότε κατοικούσε ο ίδιος στο σπίτι που (κάποτε) θα απαλλοτριωνόταν, και του είχαν πει ότι δε θα δικαιούται(όταν φτάσει εκείνη η ώρα) επειδή θα πάρουν αξία τα δυο χωριστά οικόπεδα που θα προκύψουν! Ο παππούς πλέον έχει πεθάνει, βέβαια το θέμα με την διάνοιξη του δρόμου έχει παγώσει εδώ και 38 χρόνια και πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλα 138 αφού ο δήμος πλέον δεν έχει λεφτά(έχει ήδη μείνει στη μέση εδώ και μια δεκαετία άλλο έργο επέκτασης οδικού δικτύου). Σκεφτόμουν, λοιπόν, αν έχω το δικαίωμα - κι αν αξίζει και το ρίσκο - να εκμεταλλευτώ για ιδιοκατοίκηση την οικία που κάποτε(ίσως και σε 100 χρόνια) θα απαλλοτριωθεί. Να φέρω δηλαδή μηχανικό να την ελέγξει και να γίνει όποιο αναγκαίο φρεσκάρισμα και ανακαίνιση χρειαστεί. Αν αυτό δεν επιτρέπεται ή δε συμφέρει, υπάρχει κάποια ενέργεια που θα μπορούσε να κάνει η οικογένειά μου, όπως π.χ. ένσταση ως προς την διάνοιξη του δρόμου; Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί το έργο αυτόματα αφού δεν υλοποιήθηκε μετά το πέρας τόσων δεκαετιών; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.