Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

SotiriosZ

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

514 profile views

SotiriosZ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, έχω αναλάβει την τακτοποίηση αυθαιρεσιών ενός οροφοδιαμερίσματος με οικοδομική άδεια του 1975, για να μπορέσω να προχωρήσω σε ΕΕΔΜΚ για επισκευή επιχρισμάτων με χρήση ικριωμάτων. Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν παραβάσεις κατηγορίας 3 - μετατροπές που μεταβάλλουν τις διαστάσεις του περιγράμματος και την επιφάνεια της οικοδομικής άδειας σε ποσοστό μικρότερο του 5% και δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις α, β και γ της παραγράφου 2 του άρθρου 89, οι οποίες ολοκληρώθηκαν κατά την ανέγερση της οικοδομής το 1975 και έπειτα, - αλλαγές των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπιση αυτών (1975 και έπειτα), - αλλαγές στις επιφάνειες των εξωστών σε ποσοστό μικρότερο του 20% (1975), καθώς και ο χωρισμός του σε δύο διαμερίσματα (με δημιουργία δεύτερης εισόδου, κουζίνας και μπάνιου για το δεύτερο διαμέρισμα). Να τονίσω ότι πρόκειται ακόμη για μία οριζόντια ιδιοκτησία. 1. Για την τακτοποίησή τους θα μπορούσα να δηλώσω κατηγορία 3 και με αναλυτικό να εισάγω τη δημιουργία επιπλέον κουζίνας και μπάνιου; 2. Κατόπιν της συμβολαιογραφικής πράξης και του διαχωρισμού σε δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες θα πρέπει να ξαναγίνει δήλωση για διαφορετική διαμερισμάτωση και πληρωμή των 250 ευρώ; Ευχαριστώ πολύ
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, για την ρύθμιση αυθαίρετης μετατροπής ενός υπογείου από αποθήκη σε κύριο χώρο της κατοικίας το σύστημα μου ζητάει σαν απαραίτητο έγγραφο την Έκθεση Στατικού Ελέγχου. Καταρχάς, είμαι υποχρεωμένος κατά τη γνώμη σας να υποβάλλω το παραπάνω δικαιολογητικό ή η συγκεριμένη περίπτωση εξαιρείται; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, προσπαθώ να εκδώσω ένα ΠΕΑ, για ένα κατάστημα με υπόγεια αποθήκη. Συμπληρώνοντας το easykenak, έχω κολλήσει στη φάση 3 (σχεδιασμός), γιατί το πρόγραμμα δεν μ' αφήνει να συνεχίσω χωρίς να έχω ορίσει τις ''διαφανείς επιφάνειες'' του περιγράμματος. Το περίγραμμα στο οποίο αναφέρεται είναι απλά η υπόγεια αποθήκη, η οποία δεν έχει ανοίγματα. Ευχαριστώ πολύ!
  4. Δεν θα μπορούσα να αποφύγω αυτόν τον "Γολγοθά" βγάζοντας απλά, έστω και μεταγενέστερη της εκτέλεσης των εργασιών, μια άδεια μικρής κλίμακας, λέω εγώ, σε ευχαριστώ!
  5. Ιάσονα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις συμβουλές σου, είναι όλα ξεκάθαρα!! Συγγνώμη που επιμένω, καταλαβαίνω, έχεις απόλυτο δίκιο όταν συστήνεις πως χρειάζεται να γίνούν όλα με προσοχή και ακρίβεια, αλλά γιατί να δημιουργούνται προβλήματα με τη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και τους συνιδιοκτήτες για τον μηχανικό; Το λέω γιατί είναι και η πρώτη φορά που αναλαμβάνω ΗΤΑ ή ταχτοποίηση για διαμέρισμα πολυκατοικίας. Σε ευχαριστώ και πάλι!
  6. Να προσθέσω επίσης πως δυστυχώς η συνάδελφος που είχε αναλάβει στο παρελθόν τη διευθέτηση έχει βγει πλέον στη σύνταξη και όλα τα σχέδια και έγγραφα της δήλωσης τακτοποίησης έχουν ανέβει στο σύστημα. Νομίζω πως εκείνη μάλλον θα υπέγραφε την έκδοση της ταυτότητας χωρίς πολλούς ενδοιασμούς. Εγώ από την άλλη θα ήθελα να το ψάξω περισσότερο για να δω αν υπάρχει μια καλύτερη λύση που να εξασφαλίζει και τον μηχανικό, όχι μόνο τον ιδιοκτήτη. Ευχαριστώ πολύ!
  7. συνάδελφοι καλησπέρα, ανέλαβα την έκδοση ταυτότητας, για ένα διαμέρισμα με περιμετρική ταράτσα, στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας. Οι ιδιοκτήτες έκαναν μια υπέρβαση δόμησης επεκτείνοντας την κουζίνα κατά 8 τμ, καταλαμβάνοντας μέρος της ταράτσας, με μια μεταλλική πρόχειρη κατασκευή, την οποία και τακτοποίησαν πριν δύο χρόνια. Κατόπιν, και χωρίς να ρωτήσουν κάποιο μηχανικό, αντικατέστησαν τη μεταλλική κατασκευή με κανονικό τοίχο. Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επισκέφτηκα το διαμέρισμα για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, αντί για τη μεταλλική κατασκευή που περίμενα να βρω, αντίκρισα ένα ολοκαίνουριο δωμάτιο. Από τη μια φαντάζομαι πως δεν τίθεται πλέον θέμα ταχτοποίησης αλλά από την άλλη είναι η πρώτη φορά που συναντώ μια τέτοια κατάσταση και δεν ξέρω πως να συνεχίσω. Τι θα κάνατε στην περίπτωσή μου;
  8. Σ’ ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση! Η περίπτωση είναι αρκετά πολύπλοκη, τουλάχιστον για την εμπειρία μου, και βρέθηκα σε αδιέξοδο. Η εξωτερική σκάλα, όπως φαίνεται και από τα σχέδια που επισυνάπτω, υπήρχε ήδη. Κατά την εκτέλεση προστέθηκε το υποστύλωμα και έγινε η επέκταση της στέγης. Πιστεύεις πως αλλάζει κάτι; Δηλαδή ούτε η επιφάνεια του υποστυλώματος μεταβάλλει την κάλυψη; Ευχαριστώ και πάλι!
  9. Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με την τακτοποίηση μιας αυθαίρετης κατασκευής. Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή 96 τμ. που χτίστηκε το 1984 με οικοδομική άδεια. Κατασκευάστηκε ένα γωνιακό υποστύλωμα (που δεν εμφανίζεται στην κάτοψη της οικοδομικής άδειας) και το οποίο στηρίζει την επέκταση της σκεπής (η επέκταση της σκεπής επίσης δεν είναι παρούσα στην οικοδομική άδεια) σκεπάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον χώρο της εξωτερικής σκάλας (με εμβαδό 8,6 τμ., η οποία δεν είχε υπολογιστεί στη κάλυψη όπως προβλεπόταν από τον κανονισμό). Η κατασκευή αυτού του ανοικτού ημιυπαίθριου χώρου/στέγαστρου αν συνυπολογιστεί στην κάλυψη ξεπερνά κατά ποσοστό 8,96 % την επιτρεπόμενη κάλυψη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν η παράβαση ανήκει στην κατηγορία 4 (εξαιτίας της υπέρβασης του 2% της επιφάνειας) ή στην περίπτωση που δεν υπολογίζεται στην κάλυψη στην κατηγορία 3; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.