Jump to content

peri-ergos

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About peri-ergos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Τοποθεσία
  Κεφαλονιά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Καλημέρα, σε περιπτώσεις αγροτεμαχίων που ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες, την δήλωση ιδιοκτήτη για την ακρίβεια των ορίων μπορεί να την υπογράψει ο ένας ή θα πρέπει να την υπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες? Ευχαριστώ.
 2. @Anton-civeng: ευχαριστώ για την απάντηση. Το απόσπασμα που παραθέτεις “9. Αλλαγή στατικών.........” από που είναι? Σχετικά με την ΔΑΟΚΑ/19409/1507: γιατί δεν μπορείς να παραλείψεις το άρ.1 όταν είσαι σε περίπτωση του αρ. 2 ? Θεωρώ ότι αφήνονται στην κρίση του μηχανικού, η οποία υπόκεινται πάντα σε πιέσεις πελατών και καταστάσεων, πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 της εν λόγω ΔΑΟΚΑ, στο οποίο όλοι ανατρέχουν, θα έπρεπε να αναφέρει ως απαραίτητη προϋπόθεση την μη ύπαρξη ενδείξεων ότι δεν έχει εφαρμοστεί - κατά τα άλλα - η στατική μελέτη της άδειας.
 3. Καλησπέρα, Τι γίνεται σε περίπτωση ρύθμισης όπου βάσει των παραβάσεων δεν απαιτείται υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας, παρόλα αυτά είναι εμφανές ότι δεν έχει εφαρμοστεί η στατική μελέτη της άδειας? Ή μήπως δεν πρέπει να κοιτάμε ξυλότυπους και στατικά στα πλαίσια της ρύθμισης? Υπάρχει κάπου κάποια σχετική διευκρίνιση?
 4. Που ακριβώς αναφέρεσαι, στο παράρτημα 1 ΣΤ της εγκ. 3 Ν. 4178 δεν βρήκα κάτι σχετικό. Το μόνο σχετικό που βρήκα είναι στο παράρτημα 2 η ερώτηση 23 για τμήμα του κτηρίου που δεν έχει κατασκευαστεί. Αυτό εννοείς?
 5. Ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει κάπου σχετική αναφορά? Με μπερδεύει πολύ και η παρ. 3α του συγκεκριμένου άρθρου. Το περίγραμμα του κτηρίου δεν εξέχει, αν με ρώτησες αυτό.
 6. Καλησπέρα, σε περιπτώσεις που οι αποκλίσεις που υπερβαίνουν το 2 %, αλλά αφορούν διαστάσεις που κατασκευάστηκαν μικρότερες από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης, αποτελούν και αυτές παράβαση? Πιο συγκεκριμμένα, έχω περίπτωση πλευράς κτιρίου που είναι μικρότερη κατά 3% από αυτήν που φαίνεται στο διάγραμμα κάλυψης λόγω παράγωνης κατασκευής. Θεωρώ ότι εφόσον δεν υπερβαίνει σδ. δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως παράβαση, συμφωνείτε? Υπάρχει κάπου σαφείς αναφορά αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων, ώστε να είναι τεκμηριωμένο? Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας για την τακτοποίηση της παρακάτω περίπτωσης: Κατοικία εκτός σχεδίου με άδεια από το 2003 η οποία έχει λήξει πλέον. Στην άδεια φαίνεται διώροφη οικοδομή από οπλισμένο σκυρόδεμα, στην πραγματικότητα το κέλυφος του κτηρίου (κάλυψη,όγκος) είναι σύμφωνα με την άδεια, αλλά δεν κατασκευάστηκε η πλάκα του δευτέρου ορόφου (πρόκειται για μικρή κατοικία κάλυψης 6.00μ*8.00μ και ύψους 5.40μ (+ 1.20μ. στέγη) με κολόνες και δοκάρια περιμετρικά τα οποία φαίνεται να είναι σύμφωνα με την άδεια). Αντί τής πλάκας υπάρχει αυτόνομο ξύλινο πατάρι στην μισή περίπου επιφάνεια του ορόφου. Επίσης, η σκεπή αντί για πλάκα με κεραμίδι έγινε ξύλινη με κεραμίδι και υπάρχει απόκλιση και στα ανοίγματα των όψεων. Τα ερωτήματα μεταξύ άλλων είναι: Όταν έχει λήξει η άδεια αντιμετωπίζουμε την περίπτωση σαν με ή χωρίς οικοδομική άδεια? Τι γίνεται σε περιπτώσεις σαν αυτή που δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως η άδεια, έχει υλοποιηθεί μικρότερη δόμηση από αυτή της άδειας με σημαντική απόκλιση του φέροντος οργανισμού? Μπορεί να πάει με αναλυτικό ή το θεωρούμε ως άλλη κατασκευή? Ευχαριστώ
 8. Ο σύνδεσμος σε μεταφέρει σε ληξιπρόθεσμο αρχείο που δεν υπάρχει πια.
 9. Σχετικά με το ερώτημα που έκανα στο #232: α) Πάει με αναλυτικό ή θεωρείται όλο αυθαίρετο λόγο άλλης κατασκευής από αυτήν της άδειας? β) Όταν έχει λήξει η άδεια αντιμετωπίζουμε την περίπτωση σαν με ή χωρίς οικοδομική άδεια? Ευχαριστώ
 10. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας για την τακτοποίηση της παρακάτω περίπτωσης: Κατοικία εκτός σχεδίου με άδεια από το 2003 η οποία έχει λήξει πλέον. Στην άδεια φαίνεται δυόροφη οικοδομή από οπλισμένο σκυρόδεμα, στην πραγματικότητα το κέλυφος του κτηρίου (κάλυψη,όγκος) είναι σύμφωνα με την άδεια, αλλά δεν κατασκευάστηκε η πλάκα του δευτέρου ορόφου (οι κολόνες και τα δοκάρια φαίνεται να είναι σύμφωνα με την άδεια). Αντί τής πλάκας υπάρχει αυτόνομο ξύλινο πατάρι στην μισή περίπου επιφάνεια του ορόφου. Επίσης, η σκεπή αντί για πλάκα με κεραμίδι έγινε ξύλινη με κεραμίδι και υπάρχει απόκλιση και στα ανοίγματα των όψεων. Ευχαριστώ.
 11. Ως στοιχείο ύπαρξης οικισμού προ του 1923 υπάρχει το ΦΕΚ 244Α του 1921 με την απογραφή του 1920. Το αρχείο είναι μεγάλο και δεν το επισύναψα, μπορείτε όμως να το κατεβάσετε από το εθνικό τυπογραφείο (http://www.et.gr/index.php/anazitisi-fek) Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι έχει κάποιους οικισμούς για τη Σαμοθράκη.
 12. Τελικά υπάρχουν κάποιες οδηγίες/προδιαγραφές για την ΜΣΕ ή είναι στην κρίση του μηχανικού τι πληροφορίες θα συλλέξει και πως θα την κάνει?
 13. Γεια σας και καλή χρονιά, O πελάτης μου έχει ένα από τα τρία διαμερίσματα ορόφου επταόροφης πολυκατοικίας του 1978 το οποίο και έχει χωρίσει σε 3. Ο φάκελος οικοδομικής άδειας έχει χαθεί και υπάρχει μόνο το στέλεχος της άδειας (το οποίο έχει και τοπογραφικό σκαρίφημα) και η κάτοψη του ορόφου από την συμβολαιογράφο. Μπορώ να κάνω την ρύθμιση για διαφορετική διαμερισμάτωση με βάση αυτά τα στοιχεία ή θα πρέπει να γίνει ανασύσταση του φακέλου της πολυκατοικίας?
 14. Καλημέρα, υπάρχουν κάπου χάρτες με τις ζώνες? η έρευνα που έχω κάνει μέχρι τώρα έχει αποδώσει αυτό, το οποίο είναι τραγικά ελλιπές.... και αυτό, το οποίο έχει μόνο για Αττική. Κάτι για τις υπόλοιπες πόλεις τις Ελλάδας, ώστε να μπορείς με την διεύθυνση ακινήτου να δεις σε ποια ζώνη είναι? Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.