Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

siripitouris

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

831 profile views

siripitouris's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ σε πρόσφατη υπόθεση που είχα παρόμοια με την δική σου μου είπαν απο πολαιοδομία και το χαρακτήρισα ως '' μερικώς ασκεπές ερείπιο" έβγαλα βεβαίωση το έγραψα και στην τεχνική έκθεση και προχώρησε η μεταβίβαση κανονικά.
  2. Αγαπητέ @Mitsubae σε συγχαίρω και σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με τόσο απλά και κατατοπιστικά λογία περιέγραψες ακριβώς τις προθέσεις μου!!! Δεν υπάρχει ουδεμιά πρόθεση να παραχθεί τοπογραφικό ξεπατικωμένο από το πεντοχίλιαρο γιατί πρώτον είμαι κάτοχος γεωδαιτικού gps topcon και ταχύμετρου (ακόμα με τσούζουν τα 12.800 ευρώ που τα πλήρωσα!) και δεύτερον νομίζω είναι ανέφικτο με τις πληροφορίες που σου δίνει το πεντοχίλιαρο του γυς να παραχθεί τοπογραφικό διάγραμμα! Παρόλα αυτά θέλω να ζητήσω συγνώμη σε όλους εσάς και ειδικά στον φίλο @nbr για την ίντριγκα που δημιουργήθηκε με το topic που έφτιαξα! Τέλος να πω ότι πάσης φύσεως πληροφορίες για το θέμα μας καλοδεχούμενες μιας και ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει 100% την διαδικασία που προαναφέρθηκε.
  3. Φίλε nbr μάλλον διατηρείς γραφείο στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα όσους συνάδελφους γνωρίζω εγώ τουλάχιστον άλλα φαντάζομαι και με βάση τις παραπάνω απαντήσεις όσων δεν απαντάνε μόνο με σκοπό να κρίνουν - μειώσουν άλλα με σκοπό να βοηθήσουν ένα νεοεισερχόμενο στην δουλειά την ίδια ή παρόμοια διαδικασία ακολουθούν. Έκκληση : Αφού όπως λες το φόρουμ έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα εξήγησε μου σε παρακαλώ θερμά αν και εφόσον επιθυμείς με καθαρή και εφαρμόσιμη απάντηση ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσουμε στην παράγωγη τοπογραφικού διαγράμματος όσον άφορα το χάρτη ΓΥΣ.
  4. Μάλλον κατά εκεί πάει το πράμα φίλε mitsubae. Αν δεις το πρώτο post που αναφέρω και τον λόγο που γίνεται αυτή η κουβέντα είναι οτι ζητάω γνώμες αρχικά για σωστό τρόπο γεωαναφορας. Τώρα όσον άφορα το το autocad και τις ΕΓΣΑ: όταν κλικάρεις ενα σημείο μέσα σε μια κλειστή εξαρτημένη polyline κατά ΕΓΣΑ 87 στο autocad ( πχ ένα περίγραμμα γεωτεμάχιου μετρημένο με γεωδετικο gps) η συντεταγμένη που θα σου δώσει το autocad του σημείου αυτού δεν είναι ΕΓΣΑ? Αν κάνω λάθος sorry
  5. Συνάδελφε GMEPH ευχαριστώ πάρα πολύ για τα αρχειάκια είναι πολύ αναλυτικά και αφορούν ακριβώς αυτό που ήθελα! Ήθελα όμως να σε ρωτήσω δυο τρία πράματα αν δεν έχεις πρόβλημα. Στο τρίτο βήμα που λέει με την εντολή aligh επιλέγεις καναβο και πληκτρολογείς συντεταγμένες. Εννοείς επιλέγω το τελευταίο σταυρόνημα της εικόνας και γράφω τις ΕΓΣΑ που μου δίνει το autocad σε αυτό ακριβός το σημείο ή κάτι άλλο? Επίσης μετά από αυτή τη διαδικασία προκύπτει κάποιας μορφής εξάρτηση ή απλά μπαίνει ο χάρτης υπό κλίμακα και μετά για να βάλω πάνω την ιδιοκτησία μου υπάρχει άλλη διαδικασία? Και τέλος οι εικόνες που ανέβασες είναι απο κάποιο εγχειρίδιο? Επειδή φαίνεται αναλυτικό και χρήσιμο μπορώ να το προμηθευτώ - αγοράσω από κάπου? Ευχαριστώ και πάλι και συγνώμη άμα σας κουράζω!
  6. Δηλαδή για να καταλάβω και εγώ? Χοντρικά: Eισάγω τις μετρήσεις εξαρτημένες σε ΕΓΣΑ , σχεδιάζω ( διαστάσεις, εμβαδομετρήσεις, όμοροι ιδιοκτήτες κτλ) πίνακας κορυφών, όροι δόμησης, δηλώσεις ιδιοκτήτη και μηχανικού, πινακίδα και έτοιμο το τοπογραφικό? Δεν απαιτείται απόσπασμα κάποιου χάρτη με την ιδιοκτησία μου πάνω?
  7. Καλημέρα συνάδελφοι! Ευχαριστώ θερμά για τις οδηγίες σας και sorry για την λανθασμένη διατύπωση! Αυτό που ρωτάω - ζητάω είναι: Ένα τοπογραφικό διάγραμμα εκτός σχεδίου ας πούμε δεν χρειάζεται απόσπασμα χάρτη ΓΥΣ? Αυτό το απόσπασμα πως μπορέι να << μπεί>> σωστά στο autocad στη σωστή κλίμακα και να κάτσει το περίγραμμα του γεωτεμάχιου πάνω όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο προβληματισμός μου αφορά την διαδικασία που περιγράφει ο φίλος tetris παραπάνω.
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλό σ\κ να έχουμε. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός νέος σχετικά στον κλάδο και αποφάσισα να θίξω ένα θέμα που ψάχνω καιρό τώρα. Αυτό είναι να βρω μια <<στάνταρ>> και σχετικά σωστή διαδικασία εισαγωγής φύλλου χάρτου ΓΥΣ 5000 σε τοπογραφικό διάγραμμα στο aytocad. Όσους συναδέλφους ρώτησα για το θέμα καθένας έχει δικό του τρόπο εξάρτησης άλλος με τα τριγωνομετρικά και alight άλλος με τον καναβο του φύλλου κτλ. Τέλος να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο tutorial στο youtube ή κάπου αλλού σχετικά με την σωστή διαδικασία. Ζητάω συγνώμη προκαταβολικά αν έχει αναλυθεί το ζήτημα κάπου άλλου στο φόρουμ και δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου και να έχει γίνει αυτό ενημερώστε με παρακαλώ να σβήσω το topic.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.