Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

golduser37

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Φοιτητής
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

golduser37's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Με καλύψατε όλοι. Να είστε καλά, Καλή Συνέχεια.
  2. *Ευχαριστώ επίσης για την απάντηση. Αλλά, ο CNC Operator, είναι αυτός που επιβλέπει το μηχάνημα και βάζει σε λειτουργία τις εντολές. Εγώ συγκεκριμένα αναφέρομαι στο επάγγελμα που κάνει το ψηφιακό σχέδιο στον υπολογιστή, πριν περαστεί στο CNC.
  3. Αυτό είναι για γενική κατασκευή - σχεδίαση προϊόντων και συστημάτων. Εγώ ζητάω συγκεκριμένα, πώς ονομάζεται το επάγγελμα που αναφέρω παραπάνω. ""Θα ήθελα λοιπόν να μάθω, πώς λέγεται αυτό το επάγγελμα? Πρέπει να ακολουθήσω την μηχανολογική κατεύθυνση? Στο λύκειο, που πηγαίνω, πρέπει από την Γ' Λυκείου να πάω στην Θετική Κατεύθυνση? Πόσα χρόνια χρειάζεται για να σπουδάσεις αυτό το επάγγελμα συνολικά? Ξέρεται μήπως το χαμηλότερο και τον υψηλότερο αριθμό μορίων που χρειάζεται για να περάσω στην σχολή που θα σπουδάσω αυτό το επάγγελμα? Σε ποιά σχολή πρέπει να μπω?"" *Ευχαριστώ για την σύντομη απάντησή σου.
  4. Καλησπέρα σας. Είχα ξαναμιλήσει και σε προηγούμενο θέμα σχετικά με ερωτήσεις που είχα για την επιλογή επαγγέλματος. Να σας ξαναπώ πως είμαι Κώστας, 16 χρονών, και θέλω βοήθεια σχετικά με το πώς ονομάζεται το επάγγελμα που θα αναφέρω. Ασχολήθηκα τον τελευταίο καιρό με το να κοιτάζω ειδικότητες που με ενδιέφεραν. Κατέληξα στο ότι θα ήθελα να σπουδάσω το εξής επάγγελμα: "Στο επάγγελμα αυτό, σχεδιάζεις και με το χέρι αλλά και με την χρήση υπολογιστή, καλούπια, τα οποία θα φτιαχτούν με το μηχάνημα CNC. Επίσης αφού δημιουργήσεις στον υπολογιστή το καλούπι, πρέπει να προγραμματίσεις δίνοντας τα X,Y,Z, το που θα τρυπήσει το CNC κτλ. (*Συγκεκριμένα καλούπια για πλαστικό*)" . Θα ήθελα λοιπόν να μάθω, πώς λέγεται αυτό το επάγγελμα? Πρέπει να ακολουθήσω την μηχανολογική κατεύθυνση? Στο λύκειο, που πηγαίνω, πρέπει από την Γ' Λυκείου να πάω στην Θετική Κατεύθυνση? Πόσα χρόνια χρειάζεται για να σπουδάσεις αυτό το επάγγελμα συνολικά? Ξέρεται μήπως το χαμηλότερο και τον υψηλότερο αριθμό μορίων που χρειάζεται για να περάσω στην σχολή που θα σπουδάσω αυτό το επάγγελμα? Σε ποιά σχολή πρέπει να μπω? Συγνώμη αν είμαι σε λάθος φορουμ, και για τις πολλές ερωτήσεις μου. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός. Περιμένω τις απαντήσεις σας. Σας ευχαριστώ πολύ, με εκτίμηση, Κώστας.
  5. Ευχαριστω παρα πολυ! Ακριβως η απαντηση που ηθελα! Οποτε ειμαι σωστος και παω για πολυτεχνιο. Να σαι καλα! Κατι τελευταιο ομως, ξερεις ποσα χρονια (σε σπουδες) θελει η αρχιτεκτονικη και ποσα η μηχανολογια? (Με βλεπω για μηχανολογια περισσοτερο).
  6. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Παρολα αυτα θα ηθελα να ρωτησω. Το επαγγελμα που εμπεριεχει αυτα που ειπα πιο ειναι? Αρχιτεκτονας? Περισσοτερο θα με ενδιεφερε ο σχεδιασμος μοντελων-μηχανισμων οπως ανεφερες. Αυτος που σχεδιαζει αυτα τα μοντελα-μηχανισμους πως λεγεται? Τι επαγγελμα κανει? Μπορω να εχω προσβαση στο επαγγελμα ακολουθοντας την θετικη κατευθυνση στην Γ Λυκείου? Ευχαριστω για τον χρονο σας.
  7. Γεια σας. Με λενε κωστα και ειμαι 16.5 χρονων. Ξερεται.. εχω ασχοληθει και μου αρεσει ιδιαιτερα το 3d Design - Modeling. Συγκεκριμενα μου αρεσει να σχεδιαζω τρισδιαστατα κτιρια και μοντελα απο διαφορα πραγματα. Ενα προγραμμα που χρησιμοποιω αρκετα χρονια τωρα ειναι το Google Sketch Up. Σκεφτηκα να προχωραγα σε κανενα αλλο προγραμμα αλλα δεν εβρισκα καποιο λογο αφου ειχα μαθει αυτο τοσο καλα. Αυτο που θελω απο εσας, μιας και ειστε μηχανικοι κτλ, ειναι αν μπορειται να μου πειτε τι δουλεια υπαρχει στην οποια να κανω αυτο το 3d modeling. Θα μου αρεσε να σχεδιαζω ετσι κτηρια, η μοντελα μηχανηματων κ.α. Επισης, του χρονου δινω πανελληνιες. Εχω επιλεξει την θετικη κατευθυνση. Μπορω απο αυτην την κατευθυνση να κανω αυτο που σας λεω? (και πιο ειναι αυτο το επαγγελμα που περιεχει τα παραπανω?). Ευχαριστω για την απαντηση, και ζητω συγνωμη που ζηταω τετοιου ειδους βοηθεια εδω περα, αλλα δν ξερω που αλλου να την ζητησω. Δεν θελω να ξανα ρωτησω καθηγητες κτλ, επειδη αισθανομε ασχημα γτ στο φροντιστηριο πχ, αλλαξα κατευθυνση 2-3 φορες επειδη δεν ημουν σιγουρος αν θα ακολουθουσα αυτο η την ιατρικη. ++Αυτο το επαγγελμα γινεται σιγουρα να το σπουδασω αν ακολουθησω την θετικη κατευθηνση? Η πρεπει να παω στα οικονομικα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.