Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Sylvester

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

233 profile views

Sylvester's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα και έχω κάνει ακριβώς όσα λες, εκτός της επίσπευσης (που λογικά δε λαμβάνεται καν υπόψην λόγω γραφειοκρατίας). Εμένα οι οφειλές μου υπήρχαν από τον Ιούνιο και μου είπαν απο τον ΕΦΚΑ ότι κάποια στιγμή θα το δουν και θα τις διαγράψουν. Ωστόσο με τη φορολογική δήλωση που έγινε πρόσφατα για το 2019 μου πήραν τις οφειλές που πήγαν στο ΚΕΑΟ από την επιστροφή φόρου που είχα. Σε επικοινωνία που είχα με έναν συνάδελφο από Αθήνα μου πήγε σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ κεντρικά, το μόνο που του είπαν είναι ότι δεν είναι δικό τους λάθος επομένως τον παρέπεμπαν από την μία υπηρεσία στην άλλη, δίχως να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. Σε επικοινωνία μου με τον ΕΦΚΑ επέμειναν ότι κάποια στιγμή θα μου επιστραφούν τα χρήματα στο ΙΒΑΝ που έχω δηλώσει, το πότε όμως είναι άγνωστο. Επιπλέον οι ασφαλιστικές εισφορές συνεχίζουν να έρχονται κάθε μήνα, ακόμα και αν έκανα αίτηση διαγραφής. Το θέμα με ενδιαφέρει, επομένως αν έχεις και εσύ κάποιες επιπλέον πληροφορίες πόσταρέ τις εδώ.
  2. Ναι, εννοείται ότι η ασφάλεια μετράει από την προεγγραφή... Τι και αν πρακτικά εσύ είσαι ανασφάλιστος? Άμα πάθεις κάτι (χτύπα ξύλο) δεν σε καλύπτει τίποτα, αλλά το ΕΦΚΑ θα σε βάλει να τα πληρώσεις αναδρομικά.... Έχετε καμία καινούρια πληροφόρηση? Ακούστηκε πράγματι ότι όλες οι εγγραφές που έγιναν μέσα στο 2018 μέχρι τέλη φλεβάρη θα έχουνε οριστικοποιηθεί αλλά ακόμα τίποτα...
  3. Καλημέρα Γιώργο, Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έκανα άιτηση εγγραφής 2 Αυγούστου και ακόμα στον ΈΦΚΑ με δείχνει ανασφάλιστο. Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έκανες την ανάρτηση φαντάζομαι ότι το πρόβλημα σου λύθηκε. Πόσο καιρό σου πήρε για να φανείς ως ασφαλισμένος? Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα, Έκανα εγγραφή στον ΕΦΚΑ τον αύγουστο (και εγώ από επαρχία) μέσω μιας αίτησης που συμπλήρωσα. Την πρωτοκόλλησαν στο τοπικό τμήμα και το έγγραφο αυτό το πήγα στην εφορία (την αίτηση δλδ μαζί με έναν αριθμό πρωτοκόλλου) και μου έκαναν έναρξη επαγγέλματος, διαφορετικά θα περίμενα και εγώ το διάστημα που αναφέρεις. Από γνωστό συνάδελφο που πήγε πήρε αίτηση προεγγραφής από αθήνα υπάρχει το εξής παράλογο.. Έχουνε ώρες κοινού 10.00-12.00 αν θυμάμαι καλά. Για να πάρεις αίτηση προεγγραφής πρέπει να πας με τα έγγραφά σου και να είσαι έτοιμος γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να προλάβεις και θα σου πούνε έλα την επόμενη μέρα. Συνεπώς αν παίρνεις τηλ. εκτός των ωρών κοινού δεν πρόκειται να στο σηκώσει κανείς το τηλ. Επίσης μια μέρα την εβδομάδα δεν έχουνε ώρες κοινού, νομίζω την πέμπτη. Ο λόγος που έχουνε μόνο τόσο λίγες ώρες είναι γιατί έχουνε "πολύ δουλειά".....έτσι λένε!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.