Μετάβαση στο περιεχόμενο

Belgrim

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Belgrim

  1. Η πύλη ανοιχτών γεωχωρικών δεδομένων http://geodata.gov.gr ξεκίνησε εκ νέου να είναι προσβάσιμη μετά από ξαφνική διακοπή της. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση ή ενημέρωση για το καθεστώς λειτουργίας της. Πρόσβαση στα δεδομένα από εδώ: http://geodata.gov.gr/ Σχετικά To geodata.gov.gr προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες για την Ελλάδα, αποτελώντας έναν εθνικό κατάλογο ανοικτών δεδομένων, μία INSPIRE-συμβατή Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, καθώς και μία ισχυρή υποδομή για την παροχή υπηρεσιώνπροστιθέμενης αξίας από ανοικτά δεδομένα. Μπορείτε ελεύθερα να δημοσιεύσετε, να ανακαλύψετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, καθώς και να απεικονίσετε τα δημοσιευμένα δεδομένα. Επίσης, δείτε τις διαθέσιμες λειτουργίες για τη δημοσίευση γεωχωρικών δεδομένων (διανυσματικών και ψηφιδωτών), τις OGC διαδικτυακές υπηρεσίες, τις INSPIRE υπηρεσίες, καθώς και τα API Δεδομένων και Χαρτών που προσφέρουμε. View full είδηση
  2. Η πύλη ανοιχτών γεωχωρικών δεδομένων http://geodata.gov.gr ξεκίνησε εκ νέου να είναι προσβάσιμη μετά από ξαφνική διακοπή της. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση ή ενημέρωση για το καθεστώς λειτουργίας της. Πρόσβαση στα δεδομένα από εδώ: http://geodata.gov.gr/ Σχετικά To geodata.gov.gr προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες για την Ελλάδα, αποτελώντας έναν εθνικό κατάλογο ανοικτών δεδομένων, μία INSPIRE-συμβατή Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, καθώς και μία ισχυρή υποδομή για την παροχή υπηρεσιώνπροστιθέμενης αξίας από ανοικτά δεδομένα. Μπορείτε ελεύθερα να δημοσιεύσετε, να ανακαλύψετε, να επαναχρησιμοποιήσετε, καθώς και να απεικονίσετε τα δημοσιευμένα δεδομένα. Επίσης, δείτε τις διαθέσιμες λειτουργίες για τη δημοσίευση γεωχωρικών δεδομένων (διανυσματικών και ψηφιδωτών), τις OGC διαδικτυακές υπηρεσίες, τις INSPIRE υπηρεσίες, καθώς και τα API Δεδομένων και Χαρτών που προσφέρουμε.
  3. Δηλαδή δεν φτάνει να λύσω το σχέδιο τοπικά/περιμετρικά από το Ο.Τ που με ενδιαφέρει, αλλά πρέπει να μεταφέρω ολόκληρη την διανομή για να έρθει και να κάτσει στο σχέδιο? Αν θέλω να καθίσει όλη τότε πρέπει να πάρω σημεία σε όλα τα άκρα της διανομής, το οποίο προϋποθέτει πολύ περισσότερη δουλειά και θα έχει όμως διαφορά από να το κάνω απλά τοπικά? Νομίζω αυτό εννοείς εκτός αν κατάλαβα διαφορετικά.
  4. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. Ναι το ξέρω ότι το σύστημα του Υ.Γ δεν είναι το ίδιο με της ΓΥΣ και για αυτό πετάει τόσα μέτρα σφάλμα. Εγώ βασίστηκα σε ορόσημα που είναι σε τοπικό σύστημα τα οποία μέτρησα με GPS σε ΕΓΣΑ87. Η αποτύπωση του οικοπέδου έγινε στο ίδιο σύστημα για να μην βγάζω διαφορετικές αποστάσεις λόγω του συντελεστή ΕΓΣΑ. Θα έπρεπε να μετράω κατευθείαν σε ΕΓΣΑ ή και τα 2? Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι που είπε ένας φίλος παραπάνω ότι τα GPS δεν μετράνε σε ΕΓΣΑ αλλά με το HEPOS που από ότι καταλαβαίνω δεν είναι ακριβώς ΕΓΣΑ? Τι σημαίνει αυτό? Ότι βάζω και εξτρά σφάλμα στις μετρήσεις μου? Υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να κάνω πρώτα προτού χρησιμοποιήσω τα σημεία που μετρά με το GPS ως ΕΓΣΑ? Edit: Μέχρι να γράψω το μήνυμα βγήκαν άλλες 6 απαντήσεις :P. Να ξέρετε πως δίνω σε όλους λάικ και διαβάζω αυτά που γράφετε απλά δεν θέλω να κάνω ποστ κάθε λίγο και λιγάκι για να μην γεμίζω με ερωτήσεις το θρεντ.
  5. Χαίρεται και συγνώμη που ανασταίνω το θρεντ αλλά έχω μία απορία για το τι είναι νομικά σωστότερο. Αποτύπωση ενός οικοπέδου σε ΗΑΤΤ που προσπαθώ να το φέρω σε ΈΓΣΑ’87: Αυτό που έκανα ήταν να το αποτυπώσω σε ΗΑΤΤ με total station και τις στάσεις τις οποίες χρησιμοποίησα να τις αποτυπώσω και σε ΕΓΣΑ’87 με βοήθεια gps. Με αυτή τη μέθοδο όταν φέρνω το σχέδιο με μία εντολή “align” σε CAD βασιζόμενος σε αυτές τις 2 στάσεις (ΗΑΤΤ -> ΕΓΣΑ’87) και κάνω έναν έλεγχο στο κτηματολόγιο φαίνεται να έχω ούτε 1 μέτρο απόκλιση από την υπάρχουσα κατάσταση του κτηματολογίου. Με την 2η μέθοδο πήρα 9 σημεία του καννάβου κάποια εντός και κάποια περιμετρικά του οικοδομικού πολυγώνου, τα μετέτρεψα από μικρό ΗΑΤΤ σε μεγάλο και έπειτα σε ΕΓΣΑ. Σε CAD με την εντολή rubbersheet μετέφερα το σχέδιο από μικρό σε μεγάλο HATT και έπειτα από μεγάλο ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ. Κάνοντας έναν έλεγχο στους ορθοφωτοχάρτες του κτηματολογίου μου βγάζει το οικόπεδο 5 μέτρα μέσα στο δρόμο. Αυτή όμως δεν είναι η επίσημη διαδικασία; Να κάνεις πρώτα τις μετατροπές με τα πολυώνυμα και μετά να μεταφέρεις το σχέδιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.