Jump to content

zazeng

Core Members
 • Posts

  1,038
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by zazeng

 1. Άρα θέλουμε κάτι ναι μεν αυτόματο, όσο γινεται, για ταχύτητα, αλλά αρκετά (ή κ πλήρως) ανοιχτό ώστε να μπορεί να ελεγχθεί. Το ΡΑΦ καταλαβαίνω την πατάει από την ίδια του τη διαφάνεια, που κάνει εμφανείς τις αδυναμίες του (μου έχετε κινήσει την περιέργεια αρκετά για να βάλω το demo πάντως). Πάντως για τα συμβολαια υποστήριξης δεν συμφωνώ, νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος να είναι βιώσιμες σαν επιχειρήσεις, θα μπορούσαν βέβαια να ρίχνουν το αρχικό κόστος. Τώρα για την υπηρεσία και το προϊόν που παρέχεται, θα συμφωνήσω. Επίσης φυσικά κ για την πιστοποίηση.
 2. Όλα τσιμπήσανε. Τοιχοποιία κ μέταλλο δεν κάνουν καλή παρέα πάντως (διαφορετική παραμόρφωση), μάλλον θα πρέπει να πας σε ξηρή δόμηση για τον όροφο. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θέλει η σύνδεση της μεταλλικής κατασκευής με το υπάρχον σκυρόδεμα, γιατί τα αγκύρια τύπου hilti μπορεί να του κάνουν ζημιά. Δύσκολο παζλ γενικά. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως θέλει καλή αποτίμηση η αντοχή του υπάρχοντος, επίσης ακριβούτσικο σπορ.
 3. Αν δεν βγαίνει κατηγορία 5 μπορείς να κάνεις υπαγωγή στον 4495, ρυθμίζεις αυτό κ ότι άλλο υπάρχει και εισάγεις τα παραστατικά των πληρωμών και συμψηφίζεις το πρόστιμο. Για λεπτομέρειες δες κ το μανιουαλ. Τώρα για το αν έχει δίκιο η πολεοδομία δεν γνωρίζω. Θα πρέπει να ανατρέξεις στον 3843. Η απάντηση του ΤΕΕ επιεικως απαράδεκτη, είναι επιμελητήριο μόνο για να εισπράττει παράβολα; Α ναι αυτό ακριβώς είναι.
 4. Σε περίπτωση που γίνεται τώρα γονική παροχή και ως κτήση αναφέρεται από το συμβ χρησικτησία (χωρίς δικαστική απόφαση δλδ) πάλι παίρνουμε σαν χρόνο δημιουργίας το έτος έναρξης της νομής;
 5. Θα το διευκρινίσω με τον ίδιο, αν κ η υποβαση της πλάκας αναγκαστικα θα ενωθεί με την υποβαση της πεδιλοδοκού κ θα φτάσει το 1μ. Αν γίνει κ καλή δουλειά, θα είναι κουφέτο. (Τοπικά έχω μεγάλο φορτίο 60kN/μ²)
 6. Πώς φαίνονται οι παλαίμαχοι της 30/9/2020 Επίσης αν έχεις κλείσει εφάπαξ με έκπτωση 20% το κρατάει κ αυτό, αν αυξηθεί λίγο το πρόστιμο δλδ, σου βγάζει πάλι ένα παραβολακι εφάπαξ με την ίδια έκπτωση. Τα αυτά ισχύουν κ για προκαταβολή του 30%.
 7. Προσοχή μετά την οριστική υπαγωγή (ή κ την περαίωση) η μεταβολή προστίμου μπορεί να είναι μέχρι 20%, για παραπάνω θέλει έγκριση ΣΥΠΟΘΑ για να ξανά οριστικοποιηθεί. Για το 4: νέα δήλωση για το ίδιο ακίνητο (για να ρυθμίσεις κάτι έξτρα, όχι για βεβαίωση που ρωτάς μετά) δεν νοείται, ότι κανείς με την αρχική. Συμπέρασμα: προσοχή στις οριστικές! Τριπλοτσεκάρεις κ παίρνεις κ οκ από συμβ πριν πατήσεις το κουμπί.
 8. Σε μια Γεωτεχνική πρόσφατη έγραφε αρμό ρηγματώσης ανά 25τμ (5Χ5 δλδ). Εννοούσε αυτό ή τις εγκοπές στην επιφάνεια της πλάκας?
 9. Α πρωινός κ εσύ! Καλή Κυριακή λοιπόν! Δεν ξέρω, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα πάντως. Ίσως για κάτι προσωρινό, για μόνιμο τμήμα κατασκευής, με τους κινδύνους που συζητάγατε πιο πριν, δεν νομίζω να αξίζει.
 10. Α είναι αρκετά! Ξεκινάμε με C12 στα 48-50€ (υλικό μόνο) και ανεβαίνουμε 2€ για κάθε ποιότητα. Είχε νυστάξει βέβαια ο μάστορας χτες το βράδυ που τον πήρα, αλλά δεν νομίζω να έπεσε πολύ έξω. Άρα ξεκινάς με 5.000€ προμήθεια υλικού για τη χειρότερη ποιότητα κ καταλήγεις στις 6.000 για C30. Βάζεις κ ένα Φ16/15 Α+Κ κ θα τη βρουν μετά από 4.000 χρόνια άθικτη Εμπειρικά τελείως το C16 τρίβεται με τα αυτοκίνητα, οπότε ξεκινά το από C20 τουλάχιστον. (Ε μετά ένα 500 έμεινε για C30). Τώρα για τον κανονισμό ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου πω. Η μλκια είναι ότι αν γίνει στραβή (που με το C12 δεν αποκλείεται) εκεί θα ανατρέξουν όλοι κ μάντεψε ποιος θα φταίει! Αυτά προς το παρόν. Άντε καλημέρα.
 11. Μόνο εκεί κολλάει, αλλά κ πάλι δεν ξέρω. Εν τέλει εσύ τι πλάκα έχεις κ τι φορτία θα πάρει;
 12. Δεν βλέπω να προκύπτει από κάπου σαφώς ναι ή όχι. Δες κ εσύ Α1.2 κ Α1.3 (πεδίο εφαρμογής κ αντικείμενο).
 13. Όχι είναι λίγο. Δεν θα δοκίμαζα κάτω από C16. Bεβαια, αν το καταλαβαίνω σωστά, στον ΚΤΣ2016 ειναι κατηγορία έκθεσης XC4 που σε αναγκάζει σε C30/37 (!) κ ονομαστική επικάλυψη 45mm (c,nom = c,dur + 10, με c,dur = 35mm). Υπόψη σε αυτό το σημείο ο ΚΤΣ δεν ασχολείται με αντοχή αλλά με ανθεκτικότητα σε διάρκεια (durability, εξού κ το c,dur).
 14. Δεν υπάρχει 'φιξ' στην πραγματικότητα της οικοδομής. Πάρε χωροβάτη βάλε σημάδια κ πάλι κάπου θα φύγει. Αν δεν βάλεις απλά θα φύγει παντού! (ανάλογα με το μάστορα)
 15. Κοίτα πρώτα να αποκτήσεις αυτό και μετά βλέπεις για πρόγραμμα. Είναι η φύση του αντικειμένου τέτοια που χρειάζεται μια αρκετά μεγάλη περίοδο μαθητείας πριν ξεχυθείς στην αρένα με το Φ12 στο χέρι. Υπάρχει τρόπος ακόμα και σήμερα.
 16. Μη του βάζεις ιδέες... Πάντως με τη διαφάνεια δεν πείστηκα, μπορεί να φταίει που έχω διαβάσει πολλά τεύχη από διάφορα προγράμματα κ έχω αναισθητοποιηθεί στην πολυπλοκότητα τους. Ωραίο φαίνεται πάντως το τεύχος τους.
 17. Χμ, δεν βλέπω και καμμιά τρομακτική διαφορά. Μιας και είδα και το Pieper-Martins, φόρτιση ζατρικίου κάνει; Το fespa κάνει στις δοκούς αλλά μόνο στον EC! (χρησιμοποιεί επίσης P-M η οποία θεωρητικά σε απαλλάσει από την ανάγκη για ζατρίκιο στις πλάκες)
 18. Μια χαρά παιδιά είναι στον ΤΟΛ, τώρα αν επαναπαύτηκαν θα έρθει η ώρα να πληρώσουν το technical debt που μαζεύουν. Λύστε μου μια απορία, επειδή το αναφέρετε συνέχεια, τι ακριβώς εννοείτε όταν λέτε ότι το πρόγραμμα είναι διαφανές, τι περισσότερο δίνει από τα υπόλοιπα. Το fespa πχ όλα -σχεδόν- τα αρχεία του είναι ascii, όρεξη να έχεις να σκαλίζεις, αλλά documentation δεν υπάρχει. Με 'λίγη' προσπάθεια όμως, θεωρητικά, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις δικό σου τευχάκι. @Adamtsiμια χαρά είναι η τιμή, αλλά μερικά από αυτά που ανέφερε ο @trellovoskosείναι πολύ σοβαρά και δεν λύνονται με ένα απλό εξέλ.
 19. Γενικά κάνουν ότι κάνουν κ οι υπόλοιποι, τεκμηριώνουν κ διαφημίζουν αυτά που κάνουν κ αυτά που δεν κάνουν, νταξει έχει φιλότιμο το μπετό. Απλά οι συγκεκριμένοι είχαν την ατυχία να εχουν χρήστη τον 😃@trellovoskos
 20. Καλημερα. Τα μισα κ βάλε δεν τα κάνει κανένα πρόγραμμα. Δεν είμαι χρήστης ΡΑΦ, οπότε δεν έχω να συνεισφέρω κάτι άλλο.
 21. Διάβασε τι λέει η κάθε δήλωση στην τελευταία σελίδα κάτω κάτω. Από κει παίρνεις μόνο δήλωση κ βεβαιώσεις (στου 4495 βλέπεις και ανέβασμα αρχείων). Για κάτι παραπάνω μάλλον θα πρέπει να απευθυνθεί ο ιδιοκτήτης στο ΤΕΕ.
 22. Ακόμα κ έτσι είναι πανέμορφο το ...κακόμοιρο. Σε ποια περιοχή είναι; (πες ευρύτερη μη μας πεις το χωριό). Κανονικά, θα έπαιρνα κ έναν έμπειρο ξυλουργό για να δει το πάτωμα. Τώρα από το κανονικά μέχρι τους περιορισμούς της κάθες περίπτωσης (χρηματικούς, παιδείας, μπλαμπλαμπλα) είναι μακρύς ο δρόμος. Από την άλλη δεν ξέρω και τι θα ήταν φτηνότερο, συντήρηση/επισκευή/βελτίωση του ήδη υπάρχοντος πατώματος ή αυτό που προτείνεις (ή σου ζητάνε). Κ από υγρασία δεν πας άσχημα!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.