Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

nonames965

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης
  1. Σε κάθε περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι τα έξοδα Δημοσιεύσεων πορκήρυξης σε εφημερίδες, πληρώνονται από τον ανάδοχο του έργου. Ωστόσο, πουθενά δεν διευκρινίζεται επαρκώς ο τρόπος;

    Πχ. Στον Νόμο 3548/2007  παρ. 4 : Οι δαπάνες δημοσίευσης της διακήρυξης, καταβάλλονται από τον φορέα που έδωσε την εντολή καταχώρισης στην εφημερίδα, εντός των προθεσμιών του άρθρου 69Ζ του ν. 4270/2014 (Α’ 143). Σε περίπτωση ανακήρυξης αναδόχου της δημοσιευόμενης διαδικασίας, οι ως άνω δαπάνες παρακρατούνται από τον φορέα και αφαιρούνται από το τίμημα που οφείλει στον ανάδοχο για το σχετικό έργο ή προμήθεια.

    Ενώ σε νόμο 2801/2009 που προστίθεται ως παρ. 3 του άρθρου 4 υο Ν. 3548/2007 γράφεται ότι:

    "Οι δαπάνες δημοσίευσης της διακήρυξης, τα κηρύκεια και τα λοιπά έξοδα της δημοπρασίας, αρχικής και επαναληπτικής, θα καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση από τον εργολάβο ή τον προμηθευτή που ανακηρύχθηκε ανάδοχος με τη διαδικασία, με την προσκόμιση των νόμιμων παραστατικών. Οι εκκρεμείς κατά τη δημοσίευση του παρόντος διακηρύξεις δημοπρασιών συνεχίζουν και ολοκληρώνονται με το προγενέστερο νομικό καθεστώς."

    Το ερώτημα είναι αν δύναται να κοπεί τιμολόγιο σε ανάδοχο και να πληρωθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει παρακράτηση του ποσού του τιμολογίου κατά το 1ο αίτημα πληρωμής;

  2. Σύμφωνα με τον κτιριοδομικό ΦΕΚ 59/Δ/1989,https://cutt.ly/xj5QAN3, άρθρο 13 γράφεται 2. Για την κυκλοφορία ατόμων και μεταφορά αντικειμένων μεταξύ διαδοχικών ορόφων σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, απαιτείται σε κάθε κτίριο μια τουλάχιστον κλίμακα ελεύθερου πλάτους τουλάχιστον 1,20 m Κατ' εξαίρεση, το ελεύθερο πλάτος της αρκεί να είναι 0,90 m σε κτίρια με χρήση κατοικίας με τρεις ή λιγότερους ορόφους (όπου προσμετράτε και τυχόν PILOTIS), εκτός τυχόν υπογείου. Το ελεύθερο πλάτος της αρκεί να είναι 0,60 m, όταν είναι εσωτερική κλίμακα μιας ενιαίας κατοικίας. Τα αναφερόμενα ελεύθερα πλάτη είναι πλάτη ελεύθερα από κάθε εμπόδιο, εκτός από κουπαστές που δεν προεξέχουν περισσότερο από 0,10 m και εκτός από προεξοχές δοκών σε τοίχους που δεν προεξέχουν περισσότερο από 0,50 m (Βλέπε σχήμα 1). Η κλίμακα αυτή χρησιμοποιείται και σε περίπτωση κινδύνου και συνυπολογίζεται στο σύνολο των κλιμάκων που απαιτούνται για την ασφαλή διαφυγή ατόμων σε περίπτωση κινδύνου. Τυχόν μικρότερα ελεύθερα πλάτη που απαιτούνται κατ'εφαρμογή των επόμενων παραγράφων του παρόντος άρθρου, δεν εφαρμόζονται σε αυτή την κλίμακα του κτιρίου. Αυτό συνεπάγεται ότι σε νέο κτίριο (υπόγειο και ισόγειο), με ανεξάρτητες εισόδους υπογείου με ράμπα αυτοκινήτου και ισόγειο χωρίς υψομετρική διαφορά από την στάθμη εδάφους, υπόγειο με βοηθητική χρήση αποθήκης, προκύπτει υποχρεωτικότητα κλιμακοστασίου για κυκλοφορία μεταξύ των ορόφων ή υπάρχει κάτι διαφορετικό που αναιρεί τον παραπάνω κανονισμό.
  3. Καλησπέρα, Κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ από σκυρόδεμα σε υφιστάμενο κτίριο, πως θα την φτιάχνατε, πως θα την οπλίζατε, θα αφήνατε αρμό ράμπας - τοιχοποιίας(υπερβολή;;;) - αν η διάταξη ήταν παράλληλη με το κτίριο. Ως υλικό επικάλυψης τι θα βάζατε.Παρακαλώ τα φώτα σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.