Μετάβαση στο περιεχόμενο

arm_mari_st

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

arm_mari_st's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. @dimitris GM ήταν ένα συμπέρασμα ενός τρίτου συμβολαιογραφου, γι αυτο το εσβησα. Επανέρχομαι με τον παλαιό τίτλο στα χέρια μου. "Οι δωρηται εδηλωσαν οτι έκαστος κεχωρισμένως έχει στην πληρη κλπ ανά εν οικόπεδο εκτασεως 100 τ.μ. και εν συνόλω 200τ.μ., συνεχόμενα αλλήλων." Έπειτα περιγραφεται και η καθε οικοδομη που υπάρχει στο καθε οικοπεδο ΚΑΙ οτι ειναι συνεχόμενες με κοινη είσοδο, διαδρομο, κλιμακοστάσιο και μεσοτοιχία. Γραφει οτι ο καθε γονεας εχτισε απο μια οικοδομη στο καθε οικόπεδο παρόλο που η άδειες ειναι στο όνομα του πατερα και όχι της μητέρας. Στο τελος γραφει οτι: οι συμβαλλόμενοι συναπεδέχθησαν οτι: επί τμήματος 20 τ.μ. και στο ενδιαμενο των δυο οικοδομων (περιγράφει με σημεια του ορίζοντα και ιδιοκτησίες) ανήκοντος εις τους δωρητάς εξημισείας διαστασεων 9*2,30μ, ενθα ήδη υφίσταται και θα υφίσταται διάδρομος και κλιμακοστάσιο που θα εξυπηρετουν και τις οικίες του πρωτου ορόφου εκαστης οικοδομής, συνιστώσιν δια του παρόντος οριζόντιον ιδιοκτησίαν.
  2. στον παλαιό τίτλο του 1976 που αποκτήθηκε η μισή οικοδομή από τον πελάτη μου, οι δύο γονείς του γράφουν στον ίδιο και στον αδερφό του από μία οικοδομή. τα οικόπεδα είναι ανεξάρτητα. Ωστόσο ο συμβολαιογραφος περιγραφει την κοινή είσοδο που βρήκα και εγω ως ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία κόβοντας 10τ.μ. από καθε οικόπεδο! Η συμβολαιογραφος που έκανε τη σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών με ενημέρωσε μόλις, ότι θεωρείται άκυρη κατάτμηση η οριζόντια εκείνη, λογικότατο! Και γι αυτό το λόγο εμφάνισε το ένα οικόπεδο μόνο, δεδομένου ότι είναι δύο ανεξάρτητα. Αρα το ερωτημα που προκείπτει είναι: τακτοποιείται με κάποιο τρόπο η έλλειψη διαχωριστικού τοίχου; τα συμβόλαια υπερκαλύπτουν την άδεια?
  3. O.A. ΜαΪου του 1970 για ισόγειο κατάστημα με όροφο. Σε συνέχεια του κτηρίου αυτού εκδίδεται νέα άδεια τον Οκτώβριο του 1970 επίσης ισόγειο κατάστημα με όροφο. Τα κλιμακοστάσια των δύο αδειών παρουσιάζονται κολλητά στα σχέδια αλλά δεν κατασκευάστηκαν χωριστά. Υπάρχει ενιαίο κλιμακοστάσιο χωρίς διαχωριστικό τοίχο που εξυπηρετεί και τις δύο οικοδομες. Το 1976 ιδιοκτήτης των -δύο σε μία- οικοδομών μεταβιβάζει από μία οικοδομή σε κάθε ιό και με κάποιο τρόπο (δεν προκύπτει απ το συμβόλαιο της σύστασης το πώς-λέει μόνο ότι αποκτήθηκαν 100 τ.μ. οικοπέδου με δωρεά, για τον ιδιοκτήτη που με ενδιαφέρει) το ενιαίο οικόπεδο στο οποίο χτίστηκαν οι δύο οικοδομές σπάει στα δύο. Ο πρώτος ιός κατέχει μέχρι και σήμερα την μία εκ των δυο οικοδομών. Ο δεύτερος, πριν το 1983 σηκώνει επιπλέον όροφο, και εν ενεργεία του 4014 κάνει σύσταση οριζοντίων. Κρατάει τον Α΄όροφο για τον ίδιο, και δίνει στο γιο του τον Β' όροφο. Συνάδελφος(που συνταξιοδοτήθηκε-ευλόγησον!!) δίνει βεβαίωση νομιμότητας για τον Α' όροφο (ο οποίος κατόπιν αυτοψίας μου "πάσχει" από διαμερισμάτωση-- έχουν δοθεί τετραγωνικά της οικοδομής μας στη διπλανή οικοδομή και έχει κατασκευαστεί και ένας φωταγωγός!) Για τον Β΄όροφο έγινε τακτοποίηση των τετραγωνικών του διαμερίσματος αλλά όχι του κλιμακοστασίου και επιπλέον ένα τμήμα του διαμερίσματος που τακτοποιήθηκε βρίσκεται πάνω από το κοινό κλιμακοστάσιο... Καλούμαι να διορθώσω την κατάσταση. Πώς θα αντιμετωπίσω "τον χαμό" ιδιαίτερα στον Β' όροφο;; Διαμερισμάτωση σε αυθαίρετο?
  4. Τα παραρτήματα δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμααααα... Υπάρχει hepldesk για το πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να ενημερωθούμε; Επίσης, συγκεκριμένα θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όταν κάποιος δηλώνει στο Ε1 κύρια κατοικία για τους 6 ή 7 ή κλπ. μήνες το χρόνο την κατοικία που θέλει να εντάξει στο πρόγραμμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.