Jump to content

Ν-Λ Τεχνικός

Μη μηχανικός
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2 Κακή

About Ν-Λ Τεχνικός

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
 • Ειδικότητα
  Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου

Recent Profile Visitors

88 profile views
 1. Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος Πολ.Μηχανικός να με πληροφορήσει για το θέμα που ακολουθεί. Η ιδιοκτησία μου βρίσκεται στον Α' όροφο κι έχει εμβαδόν 95τ.μ. σύμφωνα με την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Μπροστά και πίσω από την ιδιοκτησία μου υπάρχει επί πλέον χώρος περίπου 100τ.μ. που δημιουργείται από την πλάκα του υφιστάμενου ισογείου το οποίο εκτείνεται από κάτω. Πρόσβαση σε αυτόν τον χώρο έχω μόνον εγώ χωρίς όμως να είναι αποκλειστική (η πρόσβαση ή χρήση) με την έννοια ότι η σύσταση δεν αναφέρει κάτι σχετικό περί αποκλειστικότητας. Έχω τις εξής ερωτήσεις: 1) Ο χώρος αυτός των 100τ.μ. ανήκει σε κάποιον; 2) Μπορώ να νομιμοποιήσω υφιστάμενη προ του 2011, αυθαίρετη επέκταση 8τ.μ.; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.
 2. Όχι αγαπητέ KF δεν ζητάω αυτό. Φυσικά και θα δει και θα διαπιστώσει. Έγραψα ότι δεν μπορεί να μπει μέσα στο σπίτι. Η ερώτηση Directionless και αυτό που ζητάω είναι έναν Πολ.Μηχανικό να συντάξει μια Τεχνική Έκθεση για παρανομίες που έχουν γίνει εις βάρος μου και για τις οποίες διαθέτω αδιαμφησβήτητη επίσημη τεκμηρίωση.
 3. Έχω έτοιμη προσφυγή για το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α από δικηγόρο που κατέχει τα Πολεοδομικά θέματα, προκειμένου να αποτρέψω σφετερισμό της περιουσίας μου. Η προσφυγή έχει συνταχθεί με βάση την τεκμηρίωση που έχω αποτυπώσει, στα πρότυπα Τεχνικής Έκθεσης (έχω κάποιες γνώσεις), με αδιάσειστα στοιχεία όπως είναι η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, οικοδομική άδεια, τεχνική έκθεση φωτοερμηνείας Α/Φ, επίσημα αντίγραφα υπαγωγής του σφετεριστή στον 4178/2013 από το ΤΕΕ κατόπιν Εισαγγελικής Εντολής, επίσημα συμβόλαια και κατόψεις που τα συνοδεύουν κ.α. Ο δικηγόρος θα ήθελε το κείμενο της προσφυγής μαζί με την τεχνική τεκμηρίωση που έχω συντάξει και τα στοιχεία που την συνοδεύουν να τα δει ένας Πολ.Μηχανικός και εφόσον συμφωνεί να υπογράψει την Τεχνική Έκθεση που θα συνοδεύσει την προσφυγή στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Το θέμα το κατέχω πάρα-πάρα πολύ καλά και είμαι βέβαιος πως με την βοήθειά μου και την τεκμηρίωση που έχω άψογα οργανωμένη θα είναι εύκολο για έναν Πολ.Μηχανικό να το διαπιστώσει. Σ' έναν Πολ.Μηχανικό που απευθύνθηκα αφού εξέτασε τα πάντα, συμφώνησε με την τεκμηρίωσή μου και την προσφυγή αλλά ζήτησε να μπει στο σπίτι του σφετεριστή "να δει με τα μάτια του" π.χ. ότι έχει οικειοποιηθεί τον χώρο του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου και μηχανοστασίου πράγμα που εκτός του ότι είναι οφθαλμοφανές τεκμηριώνεται από ένα σωρό στοιχεία (συμβόλαια, κατόψεις κλπ) χώρια που αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή ο σφετεριστής σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το δεχτεί. Εισαγγελική άδεια δίνεται μόνο μετά από δικαστική απόφαση (καληνύχτα γι' αύριο) κι εφόσον όταν και όποτε επέλθει αυτή, να παρίσταται Εισαγγελέας (πάλι καληνύχτα γι' αύριο). Επομένως αυτό που ζητάω είναι μια Τεχνική Έκθεση η οποία συντάσσεται με βάση απολύτως συγκεκριμένα στοιχεία που προσκομίζονται στον Πολ.Μηχανικό ο οποίος τα αναφέρει αναλυτικά, όπως έγινε και με την Τεχνική Έκθεση φωτοερμηνείας, ώστε να είναι καλυμμένος. Ευχαριστώ και αναμένω. Η αναζήτηση μηχανικών απαγορεύεται από τους κανόνες συμμετοχής. Παρακάτω παρατίθεται ο κανόνας που παραβιάζεις. Το παρόν κλειδώνεται μέχρι να το δει ο αρμόδιος συντονιστής. Απαγορεύεται η αναζήτηση μηχανικών, τεχνικών γραφείων, ατομικών επιχειρήσεων και εταιρειών πάσης φύσεως παροχής υπηρεσιών, κατασκευαστικών προσφορών, σύνταξης μελετών, παροχής συμβουλών κ.λ.π., όπως και η χορήγηση πληροφοριών με σκοπό την προώθηση οποιασδήποτε ατομικής ή εταιρικής επιχείρησης Pavlos33
 4. Παρακαλώ θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα επί των πιο πάνω προκειμένου να λάβω την έγκυρη γνώμη σας: 1) ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ανάκλησης μιας άδειας που βγήκε με ψευδή στοιχεία (άρα δεν υπόκειται στον περιορισμό της πενταετίας) και της ακύρωσης της ίδιας άδειας; 2) Χρειάζεται ιδιαίτερη τεκμηρίωση η ακύρωση; 3) Η ανάκληση ή η ακύρωση γίνεται με προσφυγή στην διοικητική δικαιοσύνη ή κατά της πολεοδομικής υπηρεσίας που την εξέδωσε απ' ευθείας; 4) Πως μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτοψία από την Πολεοδομική υπηρεσία όταν ο παρανομήσας δεν επιτρέπει την είσοδο στην ιδιοκτησία του; (ο διοικητής του ΑΤ μου είπε πως αν ο ιδιοκτήτης δεν επιτρέψει την είσοδο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, έστω και αν υπάρχει εισαγγελική εντολή, μόνο η παρουσία του ίδιου του εισαγγελέα επιτρέπει την είσοδο) 5) Η διαδικασία της ανάκλησης ή ακύρωσης είναι αναστρέψιμη μέχρι την οριστική κατάληξή της;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.