Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mxv

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mxv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η οικ.αδ. εκδόθηκε το 1996 για λυόμενο..Δηλαδή αν είχα άδεια για λυόμενο προ του 1983, γινόταν συμβατική θα μπορούσα να επιλέξω κατηγορία 2 και στην περίπτωσή μου επειδή είναι του 1996 οδηγούμαι σε Κατηγορία 5; Το Παράρτημα Α δεν αφήνει περιθώρια για εξαιρέσεις...Οτιδήποτε λυόμενο που έγινε συμβατική αυτομάτως είναι "οχι" στην οικοδομική άδεια και άρα Κατ.5..Ενώ στη συζήτηση παραπάνω δόθηκε και ερμηνεία του "όχι" στην οικοδομική άδεια μόνο για τον προσδιορισμό του προστίμου..
  2. Συγγνώμη αλλά έχω μπερδευτεί.. Στο προηγούμενο post αναφερόταν ότι επιλέγεται "ΟΧΙ" για τον υπολογισμό του προστίμου και μπορεί να δηλωθεί Κατηγορία 2 ως προϋφιστάμενο του 1982.. Γιατί λοιπόν να μην μπορώ να επιλέξω και πάλι "ΟΧΙ" για τον υπολογισμό του προστίμου αλλά Κατηγορία 4 λόγω χρόνου κατασκευής και δεδομένου ότι έχω οικοδομική άδεια που δεν έχει ανακληθεί;
  3. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Η άδεια είναι του 1996..Οπότε Κατηγορία 4..Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση το "Όχι" στην οικοδομική άδεια δεν οδηγεί απευθείας σε Κατηγορία 5 και άρα αδυναμία δήλωσης σήμερα...Συμφωνείτε;
  4. Καλημέρα..Με αφορμή αυτό θα ήθελα τη γνώμη των συναδέλφων για το παρακάτω.. Σε γήπεδο μη άρτιο μη οικοδομήσιμο εκδόθηκε οικοδομική άδεια για λυόμενο. Κατασκευάστηκε από οπλισμένο σκυρόδεμα οικοδομή 100 τ.μ. Για τον προσδιορισμό του προστίμου επιλέγω "όχι" στην οικοδομική άδεια αλλά ως Κατηγορία επιλέγω 4 (εφόσον με σύγκριση με άρτιο γήπεδο της περιοχής δεν υπάρχει υπέρβαση); Ευχαριστώ..
  5. mxv

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε!
  6. Ευχαριστώ Δημήτρη.. Είναι αυθαίρετο και αυτό που "πατάει". Το γνωρίζω ότι δεν τακτοποιείται και έχω ενημερώσει για τις δυνατές ενέργειες του πελάτη μου με τον διπλανό. Διάβασα και τα προηγούμενα post και αν και αντιλαμβάνομαι ότι η σωστή ενέργεια είναι να βρεθεί μια λύση σκέφτομαι αν μπορεί να μεταβιβαστεί το γήπεδο με τα κτίσματα επ' αυτού και το τμήμα που καταπατάει τμήμα της όμορης να σημειωθεί μεν αλλά εφόσον δεν μπορεί σε αυτή την φάση να τακτοποιηθεί να μη συμπεριληφθεί... Τέλος πάντων επειδή αντιλαμβάνομαι ότι και πάλι το μπέρδεμα είναι μεγάλο και πιο σωστό είναι να βρεθεί λύση, θα προτείνω τις λύσεις και ας αποφασίσουν οι πελάτες...
  7. Καλησπέρα σας.. Σε γήπεδο περιγράφονται όλα τα κτίσματα (νόμιμα και αυθαίρετα) στο τοπογραφικό και υπάγονται στη ρύθμιση. Τμήμα του 1 κτίσματος "πατάει" σε όμορο γήπεδο (δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τακτοποίησης). Ο πελάτης το γνωρίζει ασφαλώς. Βεβαίωση δύναται να χορηγηθεί (με την έννοια πως ότι υφίσταται εντός της ιδιοκτησίας του τακτοποιείται - αν μπορέσει μελλοντικά θα αγοράσει το τμήμα αυτό που έχει καταπατήσει ή θα πρέπει να κατεδαφισθεί); Ευχαριστώ.
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη. Δεν υπάρχει "καλή θέληση". Γιατί δεν μπορώ να το εξαιρέσω; Εννοώ πού ορίζεται; Μεταβιβάζω ένα ακίνητο (οικόπεδο) και έχω τακτοποιήσει όλες τις αυθαιρεσίες που υφίστανται σε αυτό. Δεν μπορώ να εντοπίσω πού ορίζεται ρητά το αντίθετο.
  9. Καλημέρα σας. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου έχω οικοδομή με τμήμα της εντός όμορου γηπέδου. Τακτοποιώ όλες τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν εντός ιδιοκτησίας του πελάτη μου. Μπορώ να χορηγήσω βεβαίωση και να μην ασχοληθώ με το τμήμα της οικοδομής που είναι εκτός ιδιοκτησίας μου; Ο πελάτης έχει ενημερωθεί σχετικά (δηλαδή δεν αποκρύπτεται κάτι).
  10. Καλημέρα. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι, πράγματι, στην πρώτη υποβολή έγιναν όλα με την έγκριση της επιτροπής (ήταν και μεταφορά από 4014) και έχω ανεβάσει την έγκριση στην προηγούμενη και δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα. Θα σκεφτώ και αυτό το ενδεχόμενο της μη επιλογής του παραδοσιακού οικισμού αλλά νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθεί κάποια λύση μέσω συστήματος. Τελικά έλαβα την παρακάτω απάντηση σήμερα και είναι όπως τα ανέφερες danaikaterina. Για την έκδοση απλής βεβαίωσης μεταβίβασης (όχι μέσω δήλωσης αυθαιρέτου) κάνετε νέα δήλωση και συμπληρώνετε τα «Βασικά στοιχεία» και τη «Διεύθυνση Ακινήτου», τα στοιχεία των ιδιοκτητών και κάνετε τον γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου. Στα «Στοιχεία υπολογισμού» πχ. στην επιλογή "Παραδοσιακό", και στα «Φύλλα Καταγραφής» αφήνετε τις default επιλογές (συμπληρώνετε μόνο τον αριθμό οικ. αδείας). Στη συνέχεια, συμπληρώνετε την Τεχνική Έκθεση, ανάλογα με τη περίπτωση, και υποβάλετε τη βεβαίωση. Οπότε άφησα την default τιμή "Εκτός παραδοσιακού", έβαλα ξανά την τεχνική περιγραφή και έβγαλα τη βεβαίωση.
  11. Καλημέρα σας. Έχω περαιώσει διαδικασία αυθαιρέτου σε ακίνητο εντός παραδοσιακού οικισμού (έχω "ανεβάσει" στο σύστημα και όλα τα δικαιολογητικά). Η βεβαίωση για μεταβίβαση που είχα δώσει έληξε και ο πελάτης ζήτησε νέα. Υπέβαλα νέα δήλωση, έστειλα σχετικό αίτημα αναφέροντας τα παραπάνω αλλά το αίτημα είναι σε επεξεργασία εδώ και 5 μέρες. Τόσο πολύ καθυστερεί πάντα; Δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιο άλλο λόγο που δεν εγκρίνεται η μετάβαση σε υπαγωγή από αρχική υποβολή. Κάποια γνώμη;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.