Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kelles

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

kelles's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή ένας σωστός τρόπος για να απαλλαγώ απο τα απαγορευτικά του ΕΚ8 όσον αφορά την εκκεντρότητα bc/4 είναι να χρησιμοποιήσω διατομές υποστυλωμάτων μορφής "Γ" όπως το σχέδιο πιο κάτω?
  2. Eυχαριστω παρα πολυ για τα σχολια σας, το ολο θεμα εχει αρχισε να γινεται πολυ ενδιαφερον. Alexis ευχαριστω πολυ για τη λεπτομερες επεξηγιση, μου εδωσες αρκετα για να σκευτο. Αυτο που εχω καταλαβει τωρα ειναι πως πρωτα πρωτα πρεπει να σιγουρευτω εαν τα αποτελεσματα που μου δινει το προγραμα ειναι σωστα η λαθος. Μετα ητε σωστα ητε λαθος στην τελικη ειμαι αναγκασμενος να ονομασω αυτες τοις δοκους και υποστυλώματα ως δευτερεύοντα για να μην υπαρχει καπιο προβλημα με τους περιορισμόυς εκκεντρότητας και να μπορω να κρατησω τον σχεδιασμο του αρχιτεκτονα, τουλαχιστο την περιμετρικη πανω πλευραλαμβανοντας υποψη και τα σχολια απο τον Alexis. Μετα πρεπει να σιγουρευτω πως οντος ειναι ενταξει να ονομασω περιμετρικους δοκους και υποστυλώματα ως δευτερεύοντα στοιχεια. Βλεπω υπαρχει μια μικρη διαφονια και επητα περιθώριο συζήτησης.
  3. Eυχαριστω για το αρθρο, θα το μελετησω. Εσυ προσωμικα εχεις καπιαν εμπειρια με τετιου ιδους κολονες? Αν ησουνα στη θεση μου πως θα διαλεγες να προχςρησεις?
  4. Εχεις δικαιο για κολονες αναφερεται αλλα μια κολονα για να γινει τοιχειο πρεπει να εχει τουλαχιστο διαστασειε 100x25cm βαση ΕΚ8 αναροτιεμαι ομως τι λεει για τα τοιχεια.
  5. Καλημερα σας, Κανω μελετη για 2οροφη κατοικια με EC2 & EC8 και θα ηθελα την αποψη σας για τον σχεδιασμο κολονας με 2 εκκεντρικες δοκους. Οσον αφορα την αναλυση στες κολονες 13 και 20, το αποτελεσμα δινει υπερβολικα μεγαλες δυναμεις shear force μεχρι 1000κΝ . Επισης θα ηθελα να αναφερω πως ο EC8 επιβαλει ορια στην αποσταση μεταξει των κεντρικων αξονων κολονας και δοκου..... οποτε ο σχεδιασμος αυτος απαγορευεται κατα EC8? Τοτε τι λες στον αρχιτεκτονα? δεν γινεται? και τοτε θα ψαξει για καπιον αλλο οποις ειναι διαθεσιμος να προχωρησει με την μελετη..... υπαρχει καπιος τροπος να ξεπεραστει αυτο το προβλημα και να κρατησω τον σχεδιασμο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.