Μετάβαση στο περιεχόμενο

Modern Newton

Members
  • Περιεχόμενα

    101
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από Modern Newton

  1. 19 λεπτά πριν, iorodoka said:

    Nαι για το 1ο Οχι για το 2ο. Γιατι πρωτον δεν ξερω πολυτεχνικα με 10 χιλ μορια, αλλα ακομη και αν υπαρχουν, τα αντιστοιχα των ΤΕΙ στις πολεις αυτες θα ειναι καπου στα 1-2 χιλ μορια.. Στην διαθεση σου αν εχεις συγκεκριμενα στοιχεια να παραθεσεις.

    Άρα δεν δέχεσαι μηχανικούς από εξωτερικό ; Τι φάση ; Μισό μισό θεωρείς μόνο από Πολυτεχνικές σχολές της ελλαδος βγαίνουν μηχανικοί ; Το σέβομαι , αλλά τελείως ακραία άποψη , θεωρώ το γνωρίζεις. 

    Τα Πολυτεχνικά τμήματα στα Χανιά έχουν φοβερά χαμηλές βάσεις. Με συγχωρείς για τη μη παράθεση συνδέσμων , εχω πιει αρκετά 

    • Like 1
    • Upvote 1
    • Downvote 1
  2. 25 λεπτά πριν, iorodoka said:

    Πα.δα ρε φιλε... Και μεις οι "λουκουμαδες" που σπουδαζαμε τοσα χρονια στα πολυτεχνεια παγωτο... Δεν ειχαμε Γαβρογλου τοτε...

    Ασφαλως και ειναι πολυ σωστο με την λογικη αυτη του υπουργου με το μουστακακι , αντιστοιχα και οι ΔΕ να γινουν ΠΕ και παει λεγοντας.. Εμενα οι γονεις μου ΔΕ ειναι και με σπουδασανε με αιμα για να ερθει τωρα αυτος ο κυριος να μου πει με ενα νομοσχεδιο που το περασε νυχτα, οτι ξερεις κατι βλακας ησουν γιατι το ιδιο χαρτι με εσενα που ειχες 18 και σπουδαζες τοσα χρονια, θα το εχει και το τυπακι που ηταν στις καφετεριες με τα γκομενακια και εβγαλε και ενα 7αρακι χιλιαδες μορια..

    Το ΤΕΕ που ειναι????... Αλλα να μου πεις αυτοι μια λαμπα δεν ειναι σε θεση να βαλουν στο κτιριο τους...

    αραγε Τα ίδια λες και για τους μηχανικούς εξωτερικού ή για τα πολυτεχνικά τμήματα που είναι στα 10.000 μόρια ; 

    • Like 1
    • Upvote 2
    • Downvote 1
  3. 5 ώρες πριν, georgios_m said:

     

    Σου λέει ότι από κει που έπρεπε να δώσεις πανελλήνιες ή κατατακτήριες με περιορισμένο αριθμό θέσεων, εγώ σου ανοίγω τη διαδικασία και σου χαρίζω και τυχόν σπουδαστικές υποχρεώσεις που θα είχες ως τώρα.

    Προϋπηρεσία και μεταπτυχιακό θεωρούνται ανόμοια προσόντα. Θα προσμετρηθούν εκεί που προσμετρώνται και για τους υπόλοιπους. Εξ άλλου η καθολική πλέον επιβολή του 5ετούς συστήματος διασφαλίζει και εκ των έσω ότι εγκαταλείπεται οριστικά η ιδέα της άθροισης ετών και τίτλων.

    Το deal αυτό σε άλλες εποχές θα γινόταν ανάρπαστο. Τώρα όμως έρχεται σε μια εποχή που η αγορά δεν έχει και τόση ζήτηση μηχανικών ΠΕ..

    Για μένα το ερώτημα είναι τι καθεστώς εργασίας θα διαμορφωθεί για τους εναπομείναντες ΤΕ που μάλλον θα είναι και αρκετοί. Θα θεσπιστούν έστω και "μίνι" επαγγελματικά δικαιώματα για να διατηρήσουν τα γραφεία τους; Θα συνεχίσει το δημόσιο να προσλαμβάνει ΤΕ;

    Και τι δίπλωμα θα είναι  ; Εννοώ, Από ποια σχολή ; Θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογης από τον απόφοιτο να επιλέγει από ποια Πολυτεχνικη σχολή ή θα αποφασίζει η Επιτροπή ; Υλη και παρακολούθηση μαθήματων ; Για το Πα.Δα Ποσο σίγουρο είναι ότι θα είναι πολυτεχνικη σχολή με ΕΔ; Η μηπως θα γινει κανα 5ετες πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών που θέλει να κανει ο Κουλης;  Για το μεταπτυχιακο διαφωνώ νομίζω μιας και αφού πρέπει να είναι 5ετες ενιαίο εντέλει θα πρέπει να ισχύει και για τους πτυχιούχους εκτός Ελλάδας με πτυχια 4+1 ή 3+1. Αν θέλουν να κάνουν κάτι συνταγματικό να το κάνουν καθολικά. Ή; Καταλαβαίνω ότι είναι πολλές οι ερωτήσεις και μιλάμε υποθετικά αλλά θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας ! 

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  4. 1 ώρα πριν, georgios_m said:

    εάν η εξέταση θα έχει χαρακτήρα πανελληνίων (με ηλεκτρονική διακίνηση θεμάτων, ανώνυμη διόρθωση από δύο ανεξάρτητους διορθωτές και συγκεντρωτική έκδοση αποτελεσμάτων) και δεδομένου του πλήθους των ενδιαφερομένων θα υπάρχει πρακτικός περιορισμός του αριθμού μαθημάτων. το πλήθος όμως δεν παίζει τόσο ρόλο όταν θα μπορούν να παίξουν απεριόριστα με τη δυσκολία.

    το κυριότερο όμως είναι ότι η διαδικασία θα κρατάει 4 χρόνια!

    αυτή είναι πρόταση του γαβρόγλου που μπορεί σε ένα μήνα να έχει αλλάξει. ο επόμενος μπορεί να αποκλείσει εντελώς την περίπτωση ισοτίμησης.

    Καλά γενικά έχει και αυτή η πρόταση κενά αλλά φαντάζομαι αν πραγματοποιηθεί θα υπάρχουν διευκρινησεις. Κενά Οπως: αν θέλει κάποιος να το κάνει πως θα παρακολουθεί μαθήματα ; Πως θα προετοιμάζεται για ένα μάθημα ; Γιατί το επίπεδο εξετάσεων ξαι ο τροπος εξετασησ στα μαθήματα Να είναι διαφορετικός για τους αποφοίτους ; Όλοι αυτοί που έχουν προϋπηρεσία θα τους «γράψουν» κανονικά ; Όλοι αυτοί που έχουν κάνει μεταπτυχιακο συναφούς αντικειμένου πάει στράφι ; 

  5. 39 λεπτά πριν, georgios_m said:

    έχεις δίκιο.

    επί του θέματος τώρα, η συγκεκριμένη πρόταση το μόνο που αλλάζει είναι ότι καταργεί τις κατατακτήριες. το πτυχίο ΤΕΙ το ισοτιμά με ένα έτος ΑΕΙ, ακόμα κι αν στα υπόλοιπα εξάμηνα θεωρήσουμε ότι χρεώνει μόνο ένα μάθημα, είναι χρόνος που θα πρέπει κάποιος να τον περιμένει.

    Αν γίνει , ποσα  μαθήματα εκτιμάς ότι θα πρέπει να δώσουμε σαν απόφοιτοι ; 

  6. 18 λεπτά πριν, georgios_m said:

    Μόλις είδα και μια είδηση για τους αποφοίτους: προτείνεται να εξετάζονται σε κάποια μαθήματα προκειμένου να ισοτιμηθούν τα πτυχία τους. Τα μαθήματα θα επιλεγούν από επιτροπή πανεπιστημιακών και θα εξαρτώνται και από το έτος αποφοίτησης του καθενός. Η διαδικασία θα διαρκεί 4 έτη με εξετάσεις κάθε εξάμηνο, δηλαδή συνολικά 8 εξεταστικές που θα διενεργούνται σε τουλάχιστον 3 πόλεις της χώρας υπό συνθήκες πανελληνίων εξετάσεων.

    Αυτό λέει και ο 1ος σύνδεσμος που ανέβασα 

  7. 13 ώρες πριν, BAS said:

    Γιατί αγχώνεστε , αφού σας τα έχω γράψει από τις πρώτες σελίδες του θέματος . Μόνιμος στόχος του τεε η κατάργηση των τει από το 80 . Τον πέτυχε . Απλά κάνανε 2 τμήματα της οικοδομής ακόμα , γιατί δεν γινόταν αλλιώς .

    Στο μέλλον μπορεί να έχουμε και άλλες αλλαγές .

    BAS είσαι αλάνι, έπεσες μεσα στις προβλέψεις. Εγω περίμενα ότι θα το κάνανε 4+1(μαστερ συναφούς αντικειμένου) και έτσι θα υπήρξε και λύση για τους απόφοιτους ΤΕΙ αλλά κι όμως το 5ετες ενιαίο για τους μηχανικούς εντος Ελλάδος δεν άλλαξε. Για πες τι πρόβλεψη έχεις και για τους αποφοίτους 😀

  8. 14 λεπτά πριν, geoste said:

    Ορισμός της διάρκειας του πρώτου κύκλου σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε 10 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

    ΦΕΚ 2356Β-2019.pdf 131 kB · 2 downloads

    Ναι έχει βγει και το ΦΕΚ και για τα υπόλοιπα τμήματα. Παραθέτω σύνδεσμο https://www.esos.gr/arthra/63061/fek-gia-ta-pentaeti-tmimata-toy-pada 

    Λογικά σύντομα θα βγουν και για το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Κρίμα σε μας τους αποφοίτους ! 

  9. Επίσημα πενταετές τα τμήματα Μηχανικών στο ΠΑ.ΔΑ. Παραθέτω σύνδεσμο από esos.gr https://www.esos.gr/arthra/63046/apofasi-pentaeti-okto-tmimata-toy-pan-dytikis-attikis

    Το ίδιο και για τα 3 τμήματα Μηχανικών στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) εκτός του Πολιτικών Δομικών Έργων. https://www.esos.gr/arthra/63057/apofasi-pentaeteis-spoydes-sta-tmimata-mihanikon-toy-ellinikoy-mesogeiakoy

  10. 4 ώρες πριν, Steelman said:

    Συνάδελφε οι μηχανικοί Τ.Ε. στην ουσία δεν υπάρχουν από την στιγμή που θα έχουν 5 έτη σπουδών. Δηλαδή θα έχουν τα ίδια επ. δικαιώματα που θα έχει και ένας μηχανικός με 5 έτη σπουδών βλέπε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής κ.τ.λ.

    Τόσοι απόφοιτοι υπάρχουν απο πίσω , τι θα γίνει με αυτούς; Υπάρχει κάτι νεότερο ; Τελικά το ΠΑ.Δ.Α 5ετες σίγουρα ; 

  11. 2 ώρες πριν, mikegad said:

    Αφού δεν γράφονται στο κανονικό μητρώο  αλλά σε ειδικό, όπως θα γίνει άργότερα για τα μαστόρια π.χ., ποιο είναι το όφελος δεν καταλαβαίνω;

    Όσοι εργάζονται ήδη είναι γραμμένοι αναγκαστικά στις τεχνικές επωνυμίες και τα πληρώνουν κανονικά συνδρομές, επίσης δεν θα υπάρχει δικαίωμα ψήφου αφού δεν θα είναι κανονικά μέλη κλπ

    Για ποιον λόγο λοιπόν;
    Για να πουν δώσαμε στα πολυτεχνία μεταπτυχιακά και εσάς σας κάναμε ψευτόμέλη για αντάλλαγμα;;

    Η ελπίδα ήρθε....

    Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να γραφτουμε στο ΤΕΕ, αλλιως πως θα ασκησουμε το επαγγελμα μας; Τι επαγγελματικα δικαιωματα αν γραφτουμε στο ΤΕΕ; 

  12. 4 ώρες πριν, ntanos said:

    Την βλέπω την δουλειά μία τρύπα στο νερό. Δημιουργούνται πάλι τετραετείς σχολές μηχανικών με ασαφή επαγγελματικά δικαιώματα. Παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις μελών του φόρουμ, προσωπικά δεν βλέπω καμία προοπτική μετατροπής τους σε 5ετείς σχολές. Μακάρι να διαψευστώ (αν και παραμένει το ερώτημα πόσες σχολές μηχανικών χρειαζόμαστε), αλλά όλη η ιστορία σε ότι αφορά τους μηχανικούς, τι διαφορά θα έχει με το υπάρχον πλαίσιο, που τα ΤΕΙ ούτως ή άλλως θεωρούνται ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα?

    Πραγματικά, πέραν του θετικού της διοικητικής συρρίκνωσης των ιδρυμάτων, δεν καταλαβαίνω ποια νέα εποχή αναδύεται για τα επαγγελματικά δικαιώματα σχολών τύπου ΠΑΔΑ.

    Και εγω ακριβως τα ιδια απορω.Θα πρέπει όντως το ΠαΔΑ να γίνει 5ετες. Τώρα, αν τα κάνανε 4ετες ΠΕ μόνο και μόνο για το Δημόσιο τότε δεν έχω λόγια. 

  13. 9 ώρες πριν, georgios_m said:

    Δεν είναι μόνο αυτό. Το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν είναι μεγάλο σαν το ΕΜΠ για να σταθεί μόνο του. Μπορεί τώρα να αντιδρούν αλλά τη συγχώνευση με κάποιον δε τη γλιτώνουν.  Και με το σκεπτικό να διατηρήσουν τον πολυτεχνικό χαρακτήρα και την αυτοτέλειά τους θα επιλέξουν τα ΤΕΙ Κρήτης. Κι αυτά προσαρμόζονται στο πενταετές μοντέλο για να είναι έτοιμα να καλύψουν τα κενά του Πολυτεχνείου Χανίων. Έτσι έγινε και με τα ΤΕΙ που συγχωνεύθηκαν με το ΓΠΑ. Στο ΠΔΑ δε χρειαζόταν κάτι τέτοιο γιατί τα δύο ΤΕΙ ήταν αρκετά μεγάλα ώστε με τη συγχώνευσή τους να γλιτώσουν τη χρεωκοπία χωρίς να αναγκαστούν σε άλλες βαθύτερες αλλαγές του τρόπου λειτουργίας (το έχουν πάντως και το 5ετές στο νου τους).  

    Τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Δε τα θεωρούν πρόβλημα, ή μάλλον θεωρούν πρόβλημα την υπενθύμισή τους που μπορεί να εμποδίσει τυχόν τολμηρές συγχωνεύσεις. Κι ούτε μπορεί να υπάρξει ενιαία γραμμή όταν και οι ίδιοι είναι άλλοι διπλωματούχοι, άλλοι από ΤΕΙ και λογικά θα' χουν και τέτοιους ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

    Στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα ΠΜ, ωστόσο υπάρχει τμήμα ΜΠ, που μάλλον θα εξελιχθεί σε ΠΜ. Λογικά εκεί θα πάρουν μεταγραφή και οι καθηγητές των ΤΕΙ ΠΜ. Αλλιώς τι θα τους κάνουν; θα τους απολύσουν; 

     

    Το τμήμα ΠΜ του Ηρακλείου έκλεισε το 2012 λόγω του βρωμοσχέδιου Αθηνά. Αυτο που γνωριζω πολυ καλά ειναι οτι υπάρχουν απολυτα οι υποδομες να δημιουργηθεί τμήμα ΠΜ πολυτεχνικό απο το να κανουν ενα άλλο οπως το Χημικών Μηχανικών. Η αλήθεια είναι οτι και μενα βρωμοδουλειά μου μύρισε απο ΤΕΕ. Δεν ειναι δυνατον Πολυτεχνείο σε ολόκληρη Κρήτη με  διαφορετικά 10 τμήματα παρακαλώ να μην εχει ΠΜ.  

  14. On 29/1/2019 at 5:39 ΜΜ, fotis91 said:

     

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν : https://www.esos.gr/arthra/61126/14selido-porisma-gia-tin-panepistimiopoiisi-toy-tei-kritis-idryetai-polytehniki Γιατι εχουμε παλι μηχανικούς 4ετούς και 5ετούς ; Πως να μη γίνει παλι μπέρδεμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα; 

  15. On 23/1/2019 at 1:52 ΜΜ, feim said:

     .....και όχι Πολιτικός Μηχανικός.     Γράψε, λοιπόν,   αυτό που έχει ο τίτλος του πτυχίου σου,  όποιος είναι. 

    Επίσης αν  σε ενοχλεί το τεχνολόγος,  δεν θα έπρεπε να πας,  σε  Τεχνολογικό  Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.   Θα μπορούσες κάλλιστα  να ξαναδώσεις Πανελλήνιες-εάν είχες δώσει  γιατί από  ότι θυμάμαι υπήρχε και η δυνατότητα στους καλούς μαθητές των Επαγγελματικών Σχολείων να εισαχθούν    στα ΤΕΙ χωρίς καν Πανελλήνιες- και εάν είχες τις δυνατότητες,  θα περνούσες. 

    Και σήμερα δεν είναι αργά.   Μπορείς με κατατακτήριες. Ξέρω πτυχιούχους ΤΕΙ που το έχουν κάνει. 

     

     

     


     

    Γράφω αυτο που λεει στο πτυχίο μου. Έτσι δεν πρεπει; Και στο ξαναλέω Τεχνολόγος δεν γράφει.  Επίσης ορθά ειμαι και Πολιτικός μηχανικός ΤΕ απλά εσύ δεν γνωρίζεις τα δρώμενα. Οι κατατακτήριες ειναι μια επιλογή όντως, το ίδιο να πείς και στους 4ετούς μηχανικούς απο ιδρύματα εξωτερικού :D Που δεν έδωσαν καν Πανελλήνιες...ουπς.....

    • Upvote 3
  16. Φρέσκο φρέσκο https://www.esos.gr/arthra/61049/nomoshedio-gia-ta-epaggelmatika-dikaiomata-tha-trivoyn-ta-matia-toys-osoi-antidroyn απίστευτα πράγματα , είναι τόσο ανίκανοι και σκυλάκια του ΤΕΕ

    Συναδελφοι και μαγκες δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε οι μηχανικοί ΤΕ είναι όντως παρελθόν και μάλλον δεν θα υπάρξει κάτι άλλο στα ΕΔ. Λογικά θα δώσουν βάση στους ΠΕ πλέον 4ετους ύστερα από τις συγχωνευσεις και μάλλον εκεί θα είναι σωστά τα πράγματα. Ίσως όντως με ένα μεταπτυχιακο να γίνεται εξίσωση με διπλωματούχους. 

    • Upvote 4
    • Downvote 2
  17. 3 λεπτά πριν, ekechagi said:

    Συμφωνούμε σε αυτό.

     

    Τώρα ξαφνικά σε νοιάζουνε τα επαγγελματικά. Το 3+2 είναι που κάνει όλη την αλλαγή στα ΕΔ? Εάν κρατήσουμε το ενιαίο 5ετές και οριστεί ότι ο Δομοστατικός κάνει στατικές μελέτες, το ίδιο δεν είναι?

    Οχι βέβαια,  γιατί είναι το ιδιο; Για να έχουν ΕΔ μόνο οι εννίαοι 5ετούς; Ή οι εννιαίοι 4ετούς ( εξωτερικού :cool: )  

  18. 1 ώρα πριν, georgios_m said:

    Θέλω να σου πω ότι το 3+2 από μόνο του δεν εγγυάται αλλαγές. Υπάρχει πατέντα να εφαρμόσεις ακόμα και τη μπολόνια και να μείνουν τα κακώς κείμενα ως έχουν.  

    Γι' αυτό μην περιορίζεσαι στο σύνθημα 3+2. Να επισυνάπτεις και μια λίστα με τις κατευθύνσεις που προτείνεις (εκτός από τα δομοστατικά). 

    Να δούμε πχ αυτές που έχουν οι Γερμανοί πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εδώ?

    Όπως βλέπετε εγώ δεν είμαι αρνητικός στις αλλαγές. Αλλά κάθε φορά που σας λέω οκ, πάμε να το μορφοποιήσουμε σταματάτε και απλά επαναλαμβάνετε το σύνθημα και φεύγετε.

     

    By the way, κι ο ΠΕ αν ζητήσει να διοριστεί σε μια θέση ΤΕ στο δημόσιο θα του πουν ότι το πτυχίο του πολυτεχνείου δε μετράει. Δώστε τη θέση να σας αναγνωριστεί και σας το "ΕΤΗ".

    Καλά εσυ συγκεκριμένα τα λες όλα αυτά ενώ ειναι όλα πολύ πιο απλά, πρώτα βασικά να αναλύσεις γιατί δέχεστε μηχανικούς με ολα τα ΕΔ 4ετούς φοίτησης απο εξωτερικό ( αδιάσπαστο και μη ) και μετα να αναλυσεις γιατι οι μηχανικοι 4ετους της Ελλάδας δεν εχουν ΕΔ. Να πάρουν θέση και άλλοι διπλωματούχοι παρακαλώ!   

    • Upvote 2
  19. 53 λεπτά πριν, georgios_m said:

    Το πρόβλημα είναι νομικό. Εφόσον δεν υπήρχαν επ. δικαιώματα κατά την εισαγωγή, δε μπορούν να υπάρξουν ούτε κατά την αποφοίτηση, πολύ δε περισσότερο μετά από δεκαετίες. Κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίφαση και με το θεσμό των κατατακτηρίων, για τις οποίες κάποιοι συνάδελφοί σας μόχθησαν. Κι εκεί που μπήκαν δε τους χαρίστηκε κανένα κανονικό μάθημα, πχ μπετό. 

    Η αποδοχή αυτής της κατάστασης τόσα χρόνια δημιούργησε τετελεσμένο. Εφόσον υπήρχε ανοιχτό αίτημα δικαιωμάτων, οι σχολές έπρεπε να είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους μέχρι νεωτέρας. Αλλιώς υπήρχαν κι άλλοι που μπορεί να ήθελαν να φοιτήσουν σ' αυτές αλλά τις απέφυγαν και πήγαν πχ στην επαρχία, σε σχολές που ιδρύθηκαν με το σωστό τρόπο, ως πανεπιστημιακές, με δικαιώματα κλπ. 

    Κι αυτά δε τα λέω μόνο για τα ΤΕΙ. Τα λέω και για πολλά ΑΕΙ με παρόμοια αιτήματα.

    Ποιο νομικό ρε φιλε ;αυτό λύνεται με μια πρόταση κυριολεκτικά σε 1 βράδυ .  Ανάθεμα και αν συμφωνεί κανεις διπλωματούχος μαζί σου. Άλλη δικαιολογία έχεις για το τι πρόβλημα έχετε ; 

    • Like 1
  20. 1 ώρα πριν, ekechagi said:

    Πού έχουν ονομάσει τη Δυναμική των κατασκευών Στατική 5;

    Δεδομένου ότι η Δυναμική λέγεται Στατική 5, η Στατική 6 τι είναι;

     

    Συνάδελφε, έχεις απαριθμήσει ένα πλήθος μαθημάτων, τα οποία ως αντικείμενο διδάσκονται σε άλλες σχολές με διαφορετικό όνομα.

    Το Μπετό 3 και Μπετό 4 που λες διδάσκονται ως Προεντεταμένο Σκυρόδεμα και Γέφυρες Σκυροδέματος.

    Η Στατική 4 λέγεται Αριθμητικές Μέθοδοι Ανάλυσης Κατασκευών και εμπεριέχει και SAP2000.

    Τα Μέταλλα 3 και 4 ως Σιδηρές γέφυρες και Σύμμεικτα κτήρια και γέφυρες.

    Ανάθεμα δηλαδή τώρα εάν αρχίσουμε να λέμε ότι εγώ πέρασα 4 Στατικές και ο άλλος 3 Στατικές και 1 Δυναμική και να ψάχνουμε ποιος έχει εντρυφίσει περισσότερο στον τομέα της Δομοστατικής με βάση τους τίτλους των μαθημάτων.

    Άρα που είναι το πρόβλημα σας σχετικά με τους μηχανικούς ΤΕ; (Τώρα πλέον ΠΕ) 

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  21. 10 ώρες πριν, georgios_m said:

    Ναι, κατάλαβα. Αν είναι έτσι όμως, μόνο το τμήμα μετατράπηκε σε πολιτικών μηχανικών, αφού θεραπεύει ακαδημαϊκά όλο το αντικείμενο, όχι όμως και το πτυχίο που απονέμει. Διότι άλλο "ΠΜ με κατεύθυνση" κι άλλο ΠΜ σκέτο. 

    Αυτά είναι αλχημείες των καθηγητών που μάλλον κάτι διοικητικό ήθελαν να πετύχουν (πχ τον ελάχιστο αριθμό μελών ΔΕΠ για να μη τους κλείσουν) παρά το να δείξουν στην κοινωνία ότι οι απόφοιτοι είναι Πολιτικοί Μηχανικοί. Γι' αυτό και τέτοιες αλλαγές δε μεταφράζονται σε επαγγελματικά δικαιώματα.

    Καλά αυτά είναι στο μυαλό σας τελείως.(Με συγχωρείτε αν έχετε κάποια ηλικία αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια πράγματα. )  Πάλι τελείως  απλά τα πράγματα μπορούν να τα κάνουν : όσοι είναι Ε.Υ τότε ΠΜ με αυτή τη κατεύθυνση. Και ούτω καθεξής. 

    Καλα αυτά τα μάλλον και ίσως και μα και μου και αλχημείες θέλω πολύ να τα αφήσω ασχολίαστα. Αλλά δεν μπορώ : κοιτάξτε τις δικές σας αλχημείες σας παρακαλώ εκεί στα ΤΕΕ που μου βγαίνετε έξαλλοι από τα Πολυτεχνεία 23 χρονών και μπορείτε στα μπαμ να υπογράψετε ουρανοξύστες. Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Προσπαθώ να είμαι τόσο ήρεμος αλλά σοβαρά τι είναι αυτά που διαβάζω. 

     

    Μην κάνετε άσκοπες παραθέσεις. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. AlexisPap

    • Upvote 1
  22. 5 λεπτά πριν, Modern Newton said:

    Στο πτυχίο μου δεν γράφει πουθενά τεχνολόγος. Γράφει Μηχανικος Δομικών  Έργων . Όχι τεχνολόγος μηχανικών δομικών έργων.

    Επίσης στο μηχανογραφικο ύστερα από το 2012 ο τίτλος ήταν πολιτικός μηχανικος ΤΕ. Οπότε ορθά χρησιμοποιούν αυτόν τον τίτλο. 

     

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.