Μετάβαση στο περιεχόμενο

gehard

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

gehard's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να μεταβιβάση αυθαίρετα. Είναι υποχρεομένος να ζητήσει οικοδομικές άδειες κλπ για την νομιμότητα του ακινήτου. Δεν είναι θέμα φορολογίας. Για του λόγου το αληθές παραθέτω τα παρακάτω Διότι βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του Ν. 1577/85 , όταν ένα ακίνητο έχει κατασκευασθεί χωρίς οικοδομική άδεια ή καθ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας ή με βάση οικοδομική άδεια που ανακλήθηκε ή κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων, τότε το ακίνητο αυτό είναι αυθαίρετο. Και βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας ( άρθρο15 του Ν. 1337/83 ) « δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση ούτε η σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων των ακινήτων εκείνων τα οποία ανεγέρθηκαν αυθαίρετα μετά την 31/1/1983». Οιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου, χωρίς την απαιτούμενη εξασφάλιση, της ταύτισης στοιχείων συμβολαιογραφικής πράξης, Οικοδομικής άδειας και της υφιστάμενης κατάστασης αυτού, καταλήγει ως επί το πλείστον σε μεταβίβαση αυθαιρέτου.
  2. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Το πρόβλημα το έχει ο συμβολαιογράφος. Αν ένα διαμέρισμα έχει στην σύσταση 100 μ² το πιστοποιητικό που θα εκδόσεις θα είναι 120 μ² (+ 20 μ² Η/Χ) ο συμβολαιογράφος δεν μπορεί να κάνει το συμβόλαιο. Θα ζητήσει από τον ιδιοκτήτη να προσκομίσει δικαιολογητικά ότι το διαμέρισμα είναι νομίμως υφιστάμενο σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΓΟΚ ή ότι έχει τακτοποιηθεί με τον Ν. 3843/10. Ή να του φέρει ένα πιστοποιητικό για 100 μ² !!!
  3. Αν ο ημιυπαίθριος δεν δηλωθεί με τον Ν.3843/10 , το διαμέρισμα δεν θα μπορεί να πωληθεί, εκτός μόνο εάν δεν τον δείξει ο εν. επιθεωρητής.
  4. Άρθρο 49 Ειδικά κεκτημένα δικαιώματα αρχιτεκτόνων (Άρθρο 49 της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ) 1. Αναγνωρίζονται οι τίτλοι εκπαίδευσης αρχιτέκτονα που αναφέρονται στο παράρτημα VI, οι οποίοι χορηγούνται από τα άλλα κράτη μέλη και πιστοποιούν εκπαίδευση που άρχισε το αργότερο κατά το αναφερόμενο στο εν λόγω παράρτημα κρίσιμο ακαδημαϊκό έτος, ακόμη και αν δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του άρθρου 46, παρέχοντάς τους την ίδια ισχύ, στην επικράτειά της, με τους τίτλους εκπαίδευσης αρχιτέκτονα που χορηγούνται στην Ελλάδα όσον αφορά την ανάληψη και την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων αρχιτέκτονα.
  5. Διαβάζοντάς το και εγώ, έχω την εντύπωση ότι αρχιτεκτονικά υπογράφουν οι αρχιτέκτονες και οι πολιτικοί μηχανικοί που αποφοίτησαν έως το 1988. Οι από UK πολιτικοί μηχανικοί όχι. Μόνο από λίγες Ευρωπαϊκές χώρες.
  6. Αρχικά καταχωρημένο από ΧΡΙΣΤΙΝΑ ARCHITECT Λοιπόν, το corso di laurea είναι ή πενταετές που κατα την άποψή μου είναι και το καλύτερο η 3+2. Αν βγάλεις μόνο τα 3 είναι αντιστοιχο ΤΕΙ. Κάνοντας τα άλλα 2 ειναι ΑΕΙ. Νά η είδηση που αλλάζει τα δεδομένα! Δηλαδή δεν υπάρχουν ΤΕΙ? Φοιτούν για παράδειγμα στο ΕΜΠ για 3 χρόνια μαζί με τους υπόλοιπους του πολυτεχνείου? Και γιατί άραγε σταματούν στα 3 χρόνια? Μήπως ήδη πέρασαν 7 ή 8 χρόνια? Οι των ΤΕΙ μας βομβαρδίζουν για το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη,να μα πει κάποιος που σπούδασε μηχανικός στα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια (ας εξαιρέσουμε για λίγο την Μ. Βρετανία) ήδη μάθαμε αρκετά γ' αυτήν !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.