Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aggelapi

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aggelapi

  1. συγνώμη που επιμένω...αλλά δεν το πιάνω κάπου το χάνω... σε γήπεδα εκτός σχεδίου , χωρίς ΓΠΣ κτλ (με 3+3+2) εχει βγει άδεια στο εννιαιο το 2009 περιγραφοντας τα 3 μικρότερα και με ποια συμβόλαια , από τον ίδιο ιδιοκτήτη . ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΚΑΜΊΑ ΣΥΝΈΝΩΣΗ γτ δεν ήταν απαραίτητο.. αυτό φαίνεται και στο κτηματολόγιο όχι ότι σημαίνει κάτι αυτό! και τώρα θέλει να το πουλήσει...ως ένα μαζί με την άδεια που ειναι ήδη σε ισχύ! μπορεί να γίνει ένωση και με ποια νομοθεσία! και τι θα δημιουργήσει?? σε αρτιότητα και οικοδομησιμοτητα?
  2. δηλαδή σε περίπτωση που κανένα από τα 2 η 3 γήπεδα με τον ίδιο ιδιοκτήτη (που δεν ειναι άρτια ξεχωριστά) δημιουργησουν άρτιο στο σύνολο (3+3+2 στρεμ=8στρ) το τελικό ειναι άρτιο κατά κανόνα με βαση το Π.Δ. 24-5-85 ???? ενω με το 4759/2020 αναφερει πως για να γινει συννενωση πρεπει 1 εκτων οσο ειναι θα πρεπει να ειναι αρτιο) H ίδια δημοσίευση ή δημοσίευση με παρεμφερές ερώτημα, σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ το παρόν θέμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  3. Δεν έχει γίνει συννενωση ούτε στο κτηματολόγιο... Ειναι 3 ξεχωριστά με τον ίδιο ιδιοκτήτη και στα 3...Τωρα που θελει να πουληθεί.... Μπορεί να γίνει συνένωση και να προκύψει 1 αρτιο και οικοδομήσιμο 8.5... Χωρίς; να είναι είναι 1 από 3 αρτιο αρχικά... Στο Τοπογραφικό άδειας ανάφερςι στο τίτλο 8.5 στρ με κορυφές... Εσωτερικά περιγράφει και τα 3 με τα εμβαδά τους.... Στην έρευνα μηχανικού λέει τα συμβόλαιο των 3 τεμαχίων... Και λέει ότι ειναι αρτιο κατά κανόνα για πάνω από 8 στρέμματα.. Μπορεί να γίνει συνένωση???
  4. 2009 αγοράζονται από έναν ιδιοκτήτη 3 όμορρα αγροτεμάχια (εκτός σχεδίου εκτός ορίων από οικισμο και χωρίς ΓΠΣ) 3.5 +2.5+2.5. Το ένα 2.5 στρ. Έχει φάτσα σε δρόμο 45 μέτρα και τα άλλα 2 είναι πίσω... Βγάζει άδεια το 2009 Μηχανικός για βιομηχανική κατασκευή. Η άδεια βγαίνει και στα 3 χωρίς συνέννωση και ξεκινάει να χτίσει... Σταμάτηαε λόγω χρημάτων και τώρα το πουλάει. Ο μηχανικός που θα κάνει ταυτότητα κτηρίου και ο μηχανικός που έβγαλε την άδεια λέει ότι γίνεται συνεννωση και θα πουληθεί ως ένα 8.5 στρ. (σε μένα παίζει να έρθει για τοπογραφικό αν η τιιμη του μηχανικού ειναι ακριβή. Στα συμβόλαια αγοραπωλησίας του 2009 λέει και για τα 3 ότι είναι μη αν οικοδομήσιμα. Ερώτηση Γίνεται όντως συνένωση χωρίς να είναι έστω το 1 άρτιο. 4759/2020 Και αν ναι σε ποιο άρθρο νόμου πατάει; χωρίς να επηρεάζει την άδεια που έχει ήδη βγάλει και δεν έχει λήξει ακόμα, αλλιώς πως μπορεί να γίνει αγοραπωλησία;
  5. ειναι προ του 78 για γήπεδα 2000 στρέμματα με πρόσωπο 25μ και βαθος 45μ ειναι σε οικισμο τριλοφου Θεσσαλονίκης ... αγροτεμάχιο εκτός οικισμού. Ευχαριστώ πάντως!
  6. @nbr ΔεΝ είναι ότι δεν διάβασα.... Είπα δεν το κατάλαβα.... Σε πολεοδομίες που ρώτησα (2) η μία στην περιοχή μου είπε με σίγουρα ότι ισχύει.. Ή άλλη εκεί που είναι το τεμάχιο... Σε άλλη πόλη... Δεν είπε ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει... Το ίδιο και οι μηχανικοι συνάδελφοι που μίλησα.... Δεν θέλω σώνει και ντε να το βγάλω αρτιο.... Θέλω ότι και να είναι.. Να το τεκμηριώσω σωστά. Είναι κάτι που δεν άλλη τέτοια περίπτωση και από το ψάξιμο δεν έβγαλα άκρη... Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κάθε ένας διαβάζει και ερμηνεύει διαφορετικά το νόμο... Ευχαριστώ πάντως!
  7. @tetris γι' αυτό σε όσους το ρώτησα δεν απάντησε κανείς με σιγουριά.
  8. Καλημέρα σε όλους! Διαβάζοντας με προσοχή όλα τα παραπάνω μπορώ να πω ότι δεν κατάλαβα καλα! (Το έψαξα σε πολλές συζητήσεις μέσα στο site) Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 2500 στρεμ. με ΓΠΣ ισχύουν οι παρεκκλίσεις για κάτω από 4000στρεμ η όχι?
  9. Δεν είμαι τόσο νέος... Απλά διαβάζω κακώς θα πω την νομοθεσία ανάλογα τις περιπτώσεις που μου έρχονται... Και στην Ημαθία δεν έχουμε τέτοια θέματα Γπς....υσχυαν παλιά οι παρεκκλισεις... Τωρα δεν ισχύουν, είναι ξεκάθαρα... Μου έτυχε μια περίπτωση σαλονικη σε περιοχή που είναι εκτός σχεδίου εντός Γπς και σε όποιον ρώτησα, ξεκάθαρα δεν μου απάντησε..... Και ειλικρινά δεν έχω βγάλει απόφαση αν είναι η οχι
  10. Είναι διανομή του 1936 και σε συμβόλαια προ του έτους 2000 και 2006, το αναφέρουν ως άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει Γ.Π.Σ
  11. Αγροτεμάχιο άρτιο κατά παρέκκλιση με παλαιά νομοθεσία! θεωρητικά μη αρτιο πλέον. Ειναι εκτός σχεδίου και εντός ΓΠΣ (1ου βαθμού, αν το μεταφέρω όπως μου το παν). Σε οσους ρώτησα μου ειπαν : μισοί ισχύουν οι παρεκκλίσεις επειδη ειναι εντός ΓΠΣ KAI αλλοι τόσοι οτι δεν ειναι ειναι.... Σε πολεοδομία τις περιοχής μου και όχι σε εκείνη του αγροτεμαχίου μου είπαν ότι ισχύει η παρέκκλιση.. Σε εκείνη του τεμαχίου μου απάντηση ότι ειναι υπεύθυνη του Μηχανικού το τι ειναι....αφού πρώτα κράτησε την αίτηση που κάνα στην πολεοδομία 30 ήμερες. Η ερώτηση το αγροτεμαχίου 2500στρεμ εντος ΓΠΣ και εκτός σχεδίου ειναι αρτιο και οικοδ.... ή οχι και με ποια νομοθεσία?? Ευχαριστω!
  12. οικοπεδο 72 τμ εντος οικισμου <2000 κατοικων... ιστορικο. Αρχικη ιδιοκτησια 100τμ (10*10) με αρχικο συμβολαιο του 1963 οπου μετα το εγκεκριμμενο ρυμοτομικο σχεδιο του 1981 στον οικισμό εγινε 72τμ με 4,99μ φατσα σε δρομο. Ο κτηματολογικος πίνακας το δείχνει ως ¨ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ¨... Υπαρχει κτίσμα με Εμβαδον 35τμ μέσα στο οικόπεδο Η πολεοδομια της περιοχης με παρέπεμψε σε νόμους τους οποίους του ηξέρα εξ αρχης....και δεν μου εδωσαν σαφή απάντηση. Παλαιοτεροι συναδελφοι μου έιπαν σε ατυπη συζήτηση οτι και να το βάλω αρτιο και οικοδομήσιμο δεν θα έχω πρόβλημα (διοτι αφου επικυρώθηκε το εγκεκριμμενο σχεδιο της διυθυνσης γεωργίας, δεν θα μπορούσε να έχει μη άρτια οικόπεδα ) Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο όμως???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.