Μετάβαση στο περιεχόμενο

gkatcv

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

gkatcv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. εχω μια οικοδομή υπάρχουσα 140τ.μ..Εχω κάνει συσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και θέλω να οικοδομήσω σε προσθήκη καθ΄ ύψος μια κατοικία<120.00τ.μ..Μπορώ να πάω με μειωμένο συντελεστή? Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι διαφορετικού ιδιοκτήτη.
  2. Έχω ένα οικόπεδο εντός οριοθετημένου οικισμού που συνορεύει με πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο και δημοτική οδό. Η ελάχιστη απόσταση της μελλοντικής οικοδομής από τη δημοτική οδό ποια πρέπει να είναι? Σημείωση: Γνωρίζω για την Αποφ.ΔΜΕΟ/ε/Ο/907/96, αλλά θέλω μια γνώμη ως προς την ερμηνεία της. Μιλάει για τμήματα οδών στα οποία "... και υπάρχει διαμορφωμένος κόμβος ή γενικά σύνδεση...". Εννοεί τα πάντα ή μόνο όταν υπάρχει διαμορφωμένος κόμβος με νησίδα ή διαγράμμιση και ζώνες επιβράδυνσης κ.τ.λ. Επίσης λέει "Κατ' εξαίρεση η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τους άξονες ή τα όρια των Δημοτικών ή Κοινοτικών οδών, όταν αυτές διασταυρώνονται με οδούς ανώτερης κατηγορίας, ορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες για την περιοχή πολεοδομικές διατάξεις και στα τμήματα που αντιστοιχούν στις παραπάνω καθοριζόμενες αποστάσεις. Η εξαίρεση αυτή δεν ισχύει για το Δημοτικό ή Κοινοτικό δίκτυο που έχει αναγνωρισθεί ως κύριο με απόφαση Νομάρχη (δεν είμαι σε κατι τέτοιο). Τι εννοεί με το "...ορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες για την περιοχή πολεοδομικές διατάξεις και στα τμήματα που αντιστοιχούν στις παραπάνω καθοριζόμενες αποστάσεις."; Στην περίπτωσή μου πόσο πρέπει να έχω τελικά; Ευχαριστώ!
  3. Συνάδελφε είναι δύο διαφορετικοί οικισμοί.Ενας οριοθετημένος και ένας στάσιμος.
  4. Καλημέρα! Έχω ένα οικόπεδο το οποίο προέκυψε μετά από κατάτμηση (2009) ένος γηπέδου τμήμα του οποίου βρισκόταν εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων (χωρίστηκε σε τρία μέρη).Ο πελάτης μου αγόρασε το ένα συνολικού εμβαδού 1237.52τ.m ( 1128.10τμ εντός οικισμού και 109.42τ.μ. εκτός σχεδίου). Αρτιότητα οικισμού 600τ.μ. Όλο το οικόπεδο βρίσκεται εντός της ακτίνας των 800μ από κέντρο στασίμου οικισμού (π.δ. 6.12.82). Ο πελάτης μου δεν είναι δημότης,ουτε καταγόμενος κ.τ.λ. από το στάσιμο οικισμό. Σκοπεύω να βγάλω άδεια για κατοικία με τους όρους δόμησης του οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων.Στο τμήμα του εκτός σχεδίου (εντός στασίμου οικισμού) μπορώ να τοποθετήσω τμήμα της οικοδομής μου και να πάρω Δ στασίμου οικισμού (επαφή ή 2.50μ.)΄ή αντιμετωπίζεται ως εκτός σχεδίου? Αν ο πελάτης μου ήταν καταγόμενος, ή δημότης θα μπορούσα να τοποθετήσω οικοδομή σε αυτο το κομμάτι?(Σημείωση κατασκευάζω κατοικία πάνω από 200τμ.). Υπάρχει κάτι σχετικό?
  5. Καλησπέρα!Χρειάζομαι μια βοήθεια σε κάτι! Υπάρχει μια άδεια διώροφης οικοδομής του 2008 στην οποία έχουν τελειώσει τα σοβατίσματα. Τι έχει συμβεί όμως! Έχει γίνει αύξηση της δόμησης του ισογείου πριν γίνει η αναθεώρηση (κλείστηκαν κάποιοι Η.Χ.) και έχει παραιτηθεί ο επιβλέπων μηχανικός της άδειας και προβλέπεται να αλλάξει χρήση το ισόγειο κατάστημα σε κέντρο αναψυχής.Έρχεται ο νέος επιβλέπων μηχανικός να αναλάβει.Ποια είναι η διαδικασία? θα γίνει αναθεώρηση της άδειας ως προς τον επιβλέποντα μηχανικό, ο οποίος θα προχωρήσει σε νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης ως νέο αυθαίρετο πληρώνοντας πρόστιμο ανέγερσης?Τι άμοιβές μηχανικού (πως βγαίνουν?) καταβάλλονται και τι άδεια βγαίνει? Η αμοιβή επίβλεψης του νεου μηχανικού πως βγαίνει? Στη συνέχεια γίνεται αναθεώρηση της άδειας του 2008 ως προς τη χρήση ή μπορεί να γίνει μαζί με τη νομιμοποίηση? Είναι λίγο μπερδεμένο.Ελπίζω να το έθεσα κατανοητά!Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ───────────────────────────────────────────────────────────── Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου). Chilon
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω, αν σε ένα οικόπεδο με δύο κάθετες ιδιοκτησίες μπορούν παράλληλα να εκδοθούν δυο οικοδομικές άδειες από δύο διαφορετικούς μηχανικούς.Ευχαρίστω!
  7. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω μια άδεια (γεωργοκτηνοτροφικό κτίριο) κατετιθεμένη στη πολεοδομία, στην οποία έχει παρέλθει το εννιάμηνο, αλλά δε μου έχει επιστραφεί ο φάκελος. Έχει καθυστερήσει η διαδικασία λόγω απαιτούμενων διακιολογητικών από άλλες υπηρεσίες (παρέκκλιση,κ.τ.λ.). Με ποιο λ θα πάω? Με το νέο ή δικαιούμαι να πάω με παλαιό λόγω της καθυστέρησης από τρίτους?Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.