Μετάβαση στο περιεχόμενο

Filippao

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Filippao's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αυτό που καταλάβαινα είναι ότι με τις μετατροπές δεν έπαυε να αποτελεί παράβαση, όμως δεν εμπόδιζε πλέον τη μεταβίβαση, το οποίο θεωρητικά δε διαφωνούσε με το γεγονός ότι το πρόστιμό της υπολογίζεται ξεχωριστά σε περίπτωση τακτοποίησης.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχοντας διαβάσει ό,τι ειπώθηκε μετά τη δημοσίευση του 4546, είδα ότι υπήρχαν μερικές αναφορές στις παρακάτω μετατροπές: 4546 Άρθρο 34 Παρ. 28γ: Στην παράγραφο 2 του άρθρου 82 προστίθεται εδάφιο θ΄ ως εξής: «θ) εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 εξαιρουμένων των περιπτώσεων β΄,γ΄, δ΄». Συνεπώς το 4495 Άρθρο 82 Παρ. 2θ γίνεται: Από τις διατάξεις της παραγράφου 1 εξαιρούνται τα ακίνητα στα οποία έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές ή έχουν εγκατασταθεί αυθαίρετες χρήσεις που: θ) εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του άρθρου 81 εξαιρουμένων των περιπτώσεων β΄,γ΄, δ΄ Και η Παρ. 3α του Άρθρου 81 είναι: Κάθε κατασκευή που έχει εκτελεστεί κατά παράβαση εκδοθείσας οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, με την οποία δημιουργούνται χώροι κύριας η βοηθητικής χρήσης χωρίς να μεταβάλλονται τα στοιχεία της κάλυψης, της δόμησης, του ύψους και του όγκου του διαγράμματος κάλυψης/δόμησης, και δεν θίγονται στοιχεία του φέροντα οργανισμού Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η κατάληξη ήταν ότι τα παραπάνω δεν καλύπτουν τη διαμερισμάτωση όσον αφορά έκδοση βεβαίωσης;
  3. Σωστά. Οπότε πρόκειται για τακτοποίηση ως διαμερισμάτωση παρόλο που είναι η ίδια ιδιοκτησία?
  4. Είναι μια οικογενειακή οικόδομη στην οποία οι οριζόντιες ιδιοκτησίες είναι ανά όροφο κι όχι ανά διαμέρισμα. Το συμβόλαιο δηλαδή δίνει εμβαδόν και ποσοστό επί των κοινοχρήστων για ολόκληρο τον όροφο αθροιστικά. Ο κάθε όροφος όμως έχει 3 διαμερίσματα τα οποία και χωρίζονται αλλιώς από ότι στην άδεια.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω μια περίπτωση οικοδομής που στη άδεια φαίνεται να έχει 6 αυτοτελείς χώρους ανά όροφο, ενώ στην πραγματικότητα έχει 3, οι οποίοι όμως ανήκουν όλοι στην ίδια οριζόντια. Όπως καταλαβαίνω διαβάζοντας τα προηγούμενα ποστ, αυτό δεν αποτελεί διαμερισμάτωση, επειδή αυτή νοείται μόνο μεταξύ ξεχωριστών οριζοντίων ιδιοκτησιών?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.