Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

iero4

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by iero4

  1. Όταν είδα την απόφαση τρελάθηκα. Έφαγα τα νιάτα μου με εξετάσεις και πτυχιακές όπως και εσείς φαντάζομαι και έρχομαι στο Ελλάντα και μου λένε θα δώσεις 7 μαθήματα....εκεί στην Αγγλία δεν ξέρουν...εμείς εδώ είμαστε μάγκες! (λέω εγώ) Μου βάλανε να δώσω μαθηματικά 3 (διαφορικές εξισώσεις το οποίο είχα περάσει και είχα κάνει μέχρι φουριέ και λα πλάς. Τέσπα, να μη μιλήσω για κάτι υδροδυναμικές μηχανές τη στιγμή που είχα κάνει Fluid Mechanics 1,2,3 κτλ. Γι' αυτό και εγώ τους πάτησα μια μούτζα (αφού πρώτα τους στόλησα κανονικά) και προσπαθώ να βρώ την άκρη με άλλο τρόπο. Αυτά...καλό βράδυ παιδιά!
  2. Οχι δεν το αποκλείω. Βασικά είμαι στη διαδικασία εγγραφής στο αντίστοιχο ΤΕΕ της Αγγλίας το IMECH. Έχω λάβει θετική γνωμοδότηση για εγγραφή ως Chartered Engineer οπότε σκοπεύω αργότερα να μεταφέρω τα ΕΔ μου απο εκεί.
  3. Γειά σας, Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για το θέμα στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω αλλά θα ήθελα κάποια απάντηση απο κάποιον με προσωπική εμπειρια. Συγγνώμη λοιπόν αν σας κουράζω... Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στην Αγγλία (BEng) με μεταπτυχιακό επίσης στην Αγγλία (MSc). Το ΔΟΑΤΑΠ μου έδωσε την ισοτιμία αλλά όχι την αντιστοιχία και μου έβαλε να δώσω 7 μαθήματα (εκ των οποίων τα 4 τα έχω περάσει στην Αγγλία αλλα τέλος πάντων) τα οποία όμως δεν έχω τον χρόνο (και τη δύναμη) να ασχοληθώ ξανά με εξετάσεις κτλ. Τώρα εργάζομαι ως συντηρητής σε έναν μεγάλο οικισμό όπου συντηρώ τα μηχανοστάσια των αρδευτικών δυκτίων, τις δεξαμενές των γεωτρήσεων κτλ. Οι εργοδότες μου μου ζητάνε να τους κόβω δελτίο παροχής υπηρεσιών οπότε θέλω να ρωτήσω το εξής: Εάν κάνω εγγραφή στο ΤΕΕ θα μπορέσω να έχω κάποια ελάχιστα δικαιώματα ώστε να μπορώ να κάνω έναρξη στην εφορία έστω σαν υπομηχανικός, συντηρητής - μηχανικός ή κάτι παρεμφερές. Το ρωτάω αυτό γιατί έχω διαβάσει οτι με την ισοτιμία μπορούν να σου δώσουν κάποια δικαιώματα αλλά όχι όλα. Παρακαλώ αν γνωρίζει κανείς κάτι να με ενημερώσει θα του είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προταίρων
  4. Αυτό που ζητάς φίλε μου είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μέσω του forum. Ψάξε να βρείς το βιβλίο του ΜΑΛΑΧΙΑ "ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ" και θα το βρείς εκεί... Παρακαλω συμπληρωστε την ειδικοτητα σας στο προφιλ σας.
  5. Γειά σας, Είμαι νέος μηχανικός και ψάχνω απεγνωσμένα να βρώ τη νομοθεσία και τη διαδικασία που απαιτείται για τη χωρήγηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων. Γνωρίζει κάποιος που πρέπει να απευθυνθώ? Σας ευχαρηστώ για τον χρόνο σας.
  6. Σε ευχαριστώ πολύ...ομολογώ οτι μπερδεύτικα λίγο. Θα επικοινωνήσω αύριο με την Π.Υ. για να τους ξαναρωτήσω γιατί υποπτεύομαι πως έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα...
  7. Γειά σας συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός και έχω αναλλάβει την ανανέωση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας σε 2 κατασκτήματα (snack bar). Ρώτησα στην πυροσβεστικη υπηρεσία να μου πουν την διαδικασία και τα δικαιολογιτικά που χρειάζεται. Μου δώσανε υπεύθυνες δηλώσεις που θα χρειαστούνε οι οποίες όμως είναι για ενοικιαζόμενα δωμάτια με το πρόσχημα οτι είχε χαλάσει ο εκτυπωτής τους. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρω οτι χρειάζεται εξουσιοδώτηση του ιδιοκτήτη προς εμένα, ένα παράβολο 10 ευρώ, το τιμολόγιο αγοράς των πυροσβεστήρων, μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και μία του μηχανικού. Θα ήθελα να ρωτήσω: Η υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να κάνω εγώ και ο ιδιοκτήτης είναι αυτή του νόμου Ν.1599/1986? Επείσης, ο ιδιοκτητης έχει αλλάξει οπότε λογικά χρειάζομαι και το συμβόλαιο? Και τέλος, το προηγούμενο πιστοποιητικό έχει λήξει πρίν σχεδόν ένα χρόνο. Θα χρειαστεί καινούργια μελέτη? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω οι απαντήσεις σας να βοηθήσουν και άλλους νέους μηχανικούς.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.