Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Steliosgr18

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.113 profile views
  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μάλλον θα έχει απαντηθεί στις 69 σελίδες του θέματος αλλά λόγω χρόνου πιέζομαι πάρα πολύ. Γίνεται να εκδοθεί ένα ΚΗΔ και για τα 4 διαφορετικά αγροτεμάχια τα οποία είναι γειτονικά ( τα χωρίζει δρόμος ) , του ίδιου ιδιοκτήτη ?
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα θέμα με ανέβασμα διαγράμματος γεωμετρικών μεταβολών στο κτηματολόγιο. Έχω δύο οικόπεδα που λανθασμένα είχαν δηλωθεί ως κάθετες στο κτηματολόγιο και είναι ένα ΚΑΕΚ με δύο κάθετες ιδιοκτησίες. Πρέπει να το διαχωρίσω και να δημιουργηθούν δύο νέα ΚΑΕΚ και στην διαδικασία να διορθώσω και κάποιες αποκλίσεις από τα όρια του ΚΑΕΚ οι οποίες είναι της τάξεως των 2 πόντων. Με τα πολλά και με τα λίγα, μου έχει βγάλει τη παναγία δυο μέρες τώρα και και συνεχώς μου πετάει στο σφάλμα όπου τα περιμετρικά όρια του PST_KAEK δεν ταιριάζουν με τα περιμετρικά όρια του DGM_PROP_FINAL. Και εδώ είναι το ερώτημα μου, πως γίνεται να ταιριάζουν αφού το DGM_PROP_FINAL περιέχει τα διορθωμένα πολύγωνα, είναι δυνατόν να είναι διορθωμένα και ταυτοχρόνως ίδια με του PST_KAEK ?
  3. 22 ιουνίου λήγει η παράταση για υποβολή διορθώσεων στο κτηματολόγιο για τις πρώτες περιοχές που άρχισε η ανάρτηση. Έχω περιπτώσεις σε ακτίνα οικισμού ( στη δασική ανάρτηση ) που το κτηματολόγιο είτε μου βγάζει δασικά κάποια τμήματα ή πετάει τελείως εκτός κάποια τεμάχια, δεν στέλνουν καν απόσπασμα ( λόγω πρόκρισης άλλου δικαιώματος ) . Σε συνομιλία με το κτηματολόγιο στη πάτρα μου είπανε ότι πρέπει να κάνω αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος στο κτηματολόγιο ενώ παράλληλα αίτηση για πράξη χαρακτηρισμού στο δασαρχείο και να επισυνάψω το σχετικό πρωτόκολλο. Σημειωτέων , πρόκειται για έγγραφες δηλώσεις στο κτηματολόγιο στις οποίες ο πελάτης πήγε στο κτηματολόγιο και ''υπέδειξε'' στον υπάλληλο που είναι το ακίνητο του και δεν έχω καθόλου εικόνα τι δηλώσανε κτλ. Edit : Μόλις αντιλήφθηκα ότι μπορεί η ανάρτηση να τελειώνει στις 22 για μερικές περιοχές αλλά αιτήσεις διόρθωσης για πρόδηλα σφάλματα θα μπορούν να γίνονται μέχρι τις 18/10/2021.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι. Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μιας και βρίσκομαι αντιμέτωπος με τηλέφωνα που δεν απαντούνε ποτέ και τηλέφωνα που όταν απαντούνε μου λένε επί της ουσίας '' κάνε αίτηση διόρωθσης πρόδηλου σφάλματος και ο θεός βοηθός''. Έχω τουλάχιστον 4 περιπτώσεις μέχρι τώρα πελατών που τους ήρθαν χαρτιά από το κτηματολόγιο για ανάρτηση στους οποιούς το κτηματολόγιο δεσμεύει εκτάσεις ως δασικές οι οποίες είναι είτε σε ακτίνα οικισμού ( εκτός ανάρτησης ) είτε με όρια οικισμού ( πάλι εκτός ανάρτησης ). Ας μην σταθώ στο ότι τα όρια είναι λάθος. Η ερώτηση μου είναι η εξής, είναι ποτέ δυνατόν να ζητήσω πράξη χαρακτηρισμού από δασαρχείο, να μου απαντήσουν για περιοχή εκτός ανάρτησης αν είναι δασική ή όχι και να κάνω αίτηση διόρθωσης μέχρι τις 15 ιουνίου που λήγουν οι διορθώσεις πρόδηλου για μερικές περιοχές? Είναι ποτέ δυνατόν να έχουν άλλα υπόβαθρα για δασικούς χάρτες για την κτηματογράφηση και άλλα στον ''αναθεωρημένο'' δασικό χάρτη που αναρτήθηκε το φλεβάρη ?
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή δύναμη. Έκανα μια ρύθμιση με ταχύτητα φωτός και εκ παραδρομής δεν έβαλα στη δήλωση ότι ο οικισμός ήταν στάσιμος, πλήρωσε τα παράβολα/πρόστιμα ο πελάτης. Είμαι σε κατάσταση υπαγωγής και μπορώ να το πάω σε οριστική χωρίς κανένα θέμα. Το επιπλέον κόστος που βγήκε λόγω του λάθους μου το επωμίζομαι εγώ, η ερώτηση μου είναι εάν είναι δυνατό να πάρω πίσω κάπως αυτά τα χρήματα? Υπάρχει κάποια διαδικασία μέσω του ΤΕΕ ?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω περίπτωση στην οποία συμβαίνει το εξής. Η Ο.Α. προσμετράει στο στέλεχος της Εμβαδό ημιυπογείου ( το οποίο πλέον αποτελεί κατοικία ) . Εντέχνως ο συντάκης του διαγράμματος κάλυψης δεν αναφέρει καν πραγματοποιήσιμη δόμηση αλλά μόνο κάλυψη. Μετά από 120 τακτοποίησεις και πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Παρόλα αυτά έχω την απορία, μπορώ να συμπεριλάβω στη δόμηση το ημιυπόγειο ώστε να το περάσω έστω με συντελεστή Β.Χ. καθώς το ημιυπόγειο είναι όλο πλέον κατοικία?
  7. Άργησα λίγο λόγω εορτών αλλά ευχαριστώ τις συμβουλές! Χρόνια πολλά! Τελικά η άδεια ήταν για πρόχειρες κατασκευές, άλλη μια δωρεάν αυτοψία. Τι τραβάμεεεε
  8. Ανεγέρθη πριν τον στάβλο, και είναι το θέμα που με κολλάει αυτή τη στιγμή, πως βγάλανε άδεια για το στάβλο με την κατοικία ήδη να υφίσταται. Άλλη μια αμαρτία μου μυρίζει.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε περίπτωση που σε αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου έχει κτιστεί σταβλική εγκατάσταση με άδεια το 2011 ενώ στο ίδιο αγροτεμάχιο υφίσταται εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατοικία Ε = 90,00 τ.μ. περίπου. Μπορώ να εκλάβω την Ο.Α. του στάβλου και να το περάσω κατηγορία 4 ?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα και καλή χρονιά. Έχω την εξής περίπτωση που υποθέτω ότι πρέπει να πω στον πελάτη ότι για να ρυθμιστεί η ιδιοκτησία του πρέπει να πεθάνει πρώτα και θα ήθελα την εμπειρία σας και την άποψη σας, να είμαι σίγουρος για αυτό που επρόκειτο να πω. Έχω διώροφη οικοδομή με ισόγειο και 'Α όροφο. Να σημειώσω ότι δεν προβλέπεται υπόγειο στα σχέδια της Ο.Α. Ο ιδιοκτήτης ξεμπάζωσε / μπάζωσε το οικόπεδο έτσι ώστε εκεί που είχα θεμέλια, τώρα να έχω αρκετά τ.μ. υπέρβαση δόμησης αφού πλέον το μπαζωμένο θεμέλιο είναι υπόγειο ( και μάλιστα με υδραυλική και ηλεκτρική εγκατάσταση ). Η αντίληψη μου είναι ως εξής. 1) Έχει ενα κλεισιμο ΗΜ/Χ στο ισόγειο, πάω Υ.Δ. Κ.Χ. , όλα καλά. 2)Βάζω όσο υπόγειο υπερβαίνει το ύψος σε Υ.Δ. Κ.Χ. , και ότι μένει από το υπόγειο που είναι κάτω από το επιτρεπόμενο ύψος και θεωρείται υπόγειο κατά ΝΟΚ, με συντελεστή Β.Χ. 3)Βάζω και μια επιπλέον αυθαιρεσία, Υ.Δ. Κ.Χ. για ένα κτίσμα στο περιβάλλον χώρο. 4)Επίσης σκέφτομαι ότι χρειάζεται Μ.Σ.Ε., μπορεί η εξαίρεση να λέει για υπόγεια από μπάτικη που ξεμπαζώθηκαν και τα λοιπά, αλλά πιστεύω ότι έχει ισχύ αν προβλέπεται ήδη υπόγειος χώρος. Εν κατακλείδι. Κλείνω στο 58% περίπου της επιτρεπόμενης δόμησης ως υπέρβαση δόμησης. Άρα πρέπει να πάω κατηγορία 5 και αυτό γίνεται μόνο αν ο πελάτης αποδημήσει εις Κύριον. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
  11. Συνάδελφοι έχω το εξής θέμα. Διώροφη οικία η οποία κατασκευάστηκε με διατάξεις οικισμού σε περιοχή όπου υπήρχε προτεινόμενο σχέδιο πόλης. Στο τοπογραφικό της Ο.Α. το κτίριο ειναι εκτός της προτεινόμενης Ο.Γ. και όλα κομπλέ και νόμιμα. Σε αυτοψία για αυθαιρεσία επέκτασης εξώστη και κατασκευής αποθήκης υπό αυτού διαπίστωσα την λάθος θέση του κτιρίου. Ένα μέρος της οικοδομής ( ο εξώστης και η αποθήκη ειναι εξ ολοκλήρου μέσα σε αυτό το κομμάτι ) πέφτει εντός της πρασιάς. Προχωρώντας στη ρύθμιση, όσον αφορά τις νέες αυθαιρεσίες θα προσθέσω συντελεστή υπέρβασης στη πρασιά. Για την αλλαγή θέσης θα υπολογίσω με αναλυτικό και ότι προκύπτει από πλάγιες. Για τα τ.μ. της κατοικίας που δεν αποτελούν υπέρβαση δόμησης αλλά πλέον λόγω της αλλαγής θέσης πέφτουν εντός της πρασιάς πως το κάνω όμως ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  12. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μου έτυχε περίπτωση στην οποία κάποιες αυθαιρεσίες απλά δεν μπήκαν στην δήλωση, ο συνάδελφος που έκανε την τακτοποίηση δεν γνωρίζω τι είχε στο μυαλό του αλλά όσο και να το έψαξα δεν βρήκα κάτι που να δικαιολογεί την παράλειψη. Παίρνω τη δήλωση με τη γνωστή διαδικασία και προσθέτω ότι δεν ήταν μέσα ή μπορώ να κάνω καινούργια ?
  13. Προσανατολίζομαι να το βάλω στη ρύθμιση και να γίνει διόρθωση του συμβολαίου, ο πελάτης ενδιαφέρεται για εξοικονομώ, δεν ξέρω αν προλαβαίνω.
  14. Έχω ένα περίεργο θέμα. Σε έλεγχο διαμερίσματος ορόφου διαπίστωσα περίπου 18 τ.μ. υπέρβαση δόμησης σε σχέση με την Ο.Α. ( 1986 ). Διαβάζοντας συμβόλαιο μεταβίβασης του 2011 το οποίο και αναφέρει τα τ.μ. της Ο.Α. και με βεβαίωση νομιμότητας με τον νόμο Ν.4014/2011 , είμαι σε δύσκολη θέση μιας και ο ιδιοκτήτης βεβαιώνει ότι δεν έγινε καμία προσθήκη από την κατασκευή του κτιρίου. Στην περίπτωση που οι αυθαιρεσίες έγιναν μετά το 2011 τη ξέρω τη διαδικασία. Στην περίπτωση που οι αυθαιρεσίες είχαν συντελεστεί πριν το 2011 και ο μηχανικός που συνέταξε την βεβαίωση νομιμότητας του 2011 δεν έλαβε τίποτα υπ'οψιν του και συντάχθηκε και το συμβόλαιο βάσει αυτής της βεβαίωσης, τι κάνουμε εκεί ?
  15. Καλημέρα συνάδελφοι. Μου έτυχε περίπτωση στην οποία είχε εκδοθεί άδεια ειδικού κτιρίου για ισόγεια αποθήκη 50 τ.μ. Εδώ να σημειώσω την μεγάλη κλίση του οικοπέδου η οποία επέτρεψε στον ιδιοκτήτη να κατασκευάσει τριώροφο κτίσμα με την '' αποθήκη '' στο ύψος του δρόμου επί της ουσίας να αποτελεί τον 2ο όροφο του κτίσματος. Έχω θέμα όσον αφορά του τι θα μετρήσει στη δόμηση, καθώς από το ισόγειο και 1ο όροφο μόνο ένα μικρό τμήμα βρίσκεται κάτω από την στάθμη του εδάφους. Σκέφτομαι να εντάξω όλο το κτίριο ως Υ.Δ. Κυρίων χώρων .
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.