Μετάβαση στο περιεχόμενο

carman

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

641 profile views

carman's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι είναι ο έλεγχος θεμελίωσης? Πώς ο μηχανικός κάνει τον έλεγχο? Δεν θέλω να μάθω λεπτομέρειες αλλά μια γενική εικόνα.
  2. Παραθέτω επιπλέον δύο ακόμη κολώνες, όλες οι κολώνες έχουν φρεάτια ομβρίων δίπλα και οι δύο είχαν βρύσες οι οποίες έφυγαν από εκεί, τίς μετακίνησα με μακριά από τις κολώνες. Οι υδρορροές είναι εφαπτόμενες στο σκυρόδεμα σε κάθε κολώνα και σοβατισμενες πέριξ. Οι σοβάδες είχαν σκάσει και απλά τους βγάλαμε για να δούμε το πρόβλημα, η οξείδωση σταματάει όσο ανεβαίνουμε στην κολώνα στο υπόγειο όμως δεν υπάρχει καμία εμφάνιση ρωγμων η άλλων αιτιων, δηλαδή ξεκινά από χαμηλά, η πολυκατοικία είναι του 1988.
  3. Το πρόβλημα είναι ότι οι άσχετοι έχουν γνώμη και οι ξερολες, επιρεαζουν τα πρόβατα, ναι πρόβατα γιατί δεν ψάχνουν δεν ρωτάνε και απλά δέχονται ότι τους πει ο ξερολας, αυτό αντιμετωπίζουμε στην πολυκατοικία. Σκέψου τώρα εσύ που είσαι λογικά μηχανικός και έχεις την γνώση και την εμπειρία και δεν σε ακούνε! Στις φωτογραφίες τι βλέπεις σαν μηχανικός? Όλα είναι καλά? Με ένα σοβά είναι έτοιμο?
  4. Τον ένα μηχανικό το έχω προσωπικά δει επί το έργον σε δουλειά που του ανεθεσα και έμεινα ικανοποιημένος απλά η τιμή της προσφοράς τού σε σχέση με τις άλλες δύο είναι η μέρα με την νύχτα. Δηλαδή το διπλάσιο, και εκεί αρχίζει το πρόβλημα με τους άλλους ιδιοκτήτες, διαμαρτύρονται ότι είναι πολλά τα λεφτά και διάφορα άλλα μέχρι και σοβατζη είπαν να φέρουν!. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα ούτε καταλαβαίνουν τις ουσιαστικές διαφορές στις προσφορές.
  5. Νομίζω ανέφερα εμείς και όχι εγώ, προφανώς έγινε συνέλευση για το θέμα οπότε είναι συλλογική η επιθυμία επισκευής και η απόφαση.
  6. Καλφτα χαραλαμπε δεν είναι άποψη η γνώμη τουλάχιστον από μηχανικό, ένας μηχανικός πρέπει να μιλά με επιχειρήματα και στοιχεία επί του ζητούμενου και αν δεν θέλει να ασχοληθεί τότε δεν καταπιάνεται καθόλου. Προείπα ότι έχουν έρθει μηχανικοί να δουν από κοντά και δώσανε προσφορές με βάσει την εκτίμηση του καθενός. Το πρόβλημα είναι ότι ποιος είναι τελικά σωστότερος και προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, και φυσικά και το κόστος κάθε προσφοράς.
  7. Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε, ένας μηχανικός πιστεύω μπορεί να εκφράσει μια άποψη που δεν υπεκφευγει. Μια γνώμη με αυτά που παραθέτω μπορεί να πει κάποιος χωρίς αναλύσεις και δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται, δεν βρίσκεις καν μηχανικο που να ξέρει τι λέμε τώρα? Περιμένουμε 4 μήνες για δύο μηχανικούς να έρθουν και να δούνε πόσο μάλλον για τεχνικές εκθέσεις! Αυτό είναι το σωστό αλλά σχεδόν αδύνατο αφού δεν ασχολείται κανείς με μικρές δουλειές.
  8. Χερεται, αντιμετωπίζουμε ένα σημαντικό πρόβλημα στην πολυκατοικία με σκασιμο σοβάδων και έντονη διάβρωση οπλισμού στις κολώνες της πυλωτης. Φέραμε τρεις μηχανικούς, ο ένας ούτε που ασχολήθηκε και είπε να γίνει καθαρισμός και να βάλει κάτι επαλειφομενα και ειδικό σοβά, ο δεύτερος το ίδιο αλλά με μεγαλύτερη επιμέλεια, ο τρίτος ασχολήθηκε και είπε για πλέγμα ενίσχυση στην μια κολώνα και ανοδια με κάποια έξτρα και επαλειφομενα στις άλλες. Το ερώτημα είναι πώς υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην εκτίμηση της ζημιάς και στην τιμή των προσφορών? Τι γίνεται λάθος εδώ? Επισυνάπτω φωτογραφίες από την κολώνα με την μεγαλύτερη φαινωμενικα ζημιά.
  9. Τελικά βρέθηκε μηχανικός ο οποίος μου φαίνεται σωστός και τίμιος, γνώστης της δουλειάς του και γιατί το λέω αυτό, αφού είδε την κολώνα είπε ότι πρέπει να σκάψει περιμετρικά σε βάθος αλλά και να ανέβει προς τα πάνω για να δει πόσο επεκτάθηκε η ζημιά. Είδε και τις άλλες κολώνες και είπε ότι και στην κουζίνα θα πρέπει να γίνει έλεγχος σε μια κολώνα. Τον ρωτήσαμε τι πρέπει να γίνει και μας είπε ότι θα γίνει ανοδική προστασία με ενίσχυση οπλισμού και αύξηση της κολώνας συν κάποια πράγματα που δεν θυμάμαι για κάποια υλικά κλπ. Επίσης αυτός θα καθοδηγήσει τον σοβατζη για το τελικό αποτέλεσμα. Τιμή λογική για αυτά που θα κάνει. Έχει κάνει έργα και είναι επαγγελματίας , αλλά με κέρδισε η αμεσότητα και ειλικρίνεια του. Και επειδή θέλω να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά, πρέπει να πω ότι άλλος μηχανικός που ήρθε ούτε για ενίσχυση είπε ούτε για ανοδια ούτε τίποτα, έφαγε πόρτα φυσικά. Στη Ελλάδα έχουμε πάρα πολλούς ψευτομαστορες αρπακολατζη δες και πονηρούς που θέλουν να σε κλέψουν και το έμαθα πολύ καλά αυτό.
  10. Την δουλειά θα την αναλάβει αποκλειστικά μηχανικός και όχι μάστορας. Το πρόβλημα είναι ότι ήδη έχουμε δώσει 7000 για ανακαίνιση σε μόνωση και σοβάδες , ηλεκτρολογικά, σιδεράδες για πόρτες και κάγκελα.Το κόστος εκτοξεύεται πλέον και λεφτά δεν υπάρχουν πλέον , ότι πάει με δόσεις.
  11. Από ότι φαίνεται οι μηχανικοί έχουν πολύ δουλειά πλέον και κανείς δεν αξιώνει να έρθει για μια δεύτερη γνώμη. Τραγικά πράγματα πλέον, ο ένας λέει θα έρθω δεν έρχεται ο μοναδικός που ήρθε για επανεξέταση είπε θα μας πει προσφορά τελική αύριο, πέρασαν μέρες από το αύριο πάει και αυτός. Δεν βρίσκεται άνθρωπος αξιόπιστος πλέον. Όπως και με τα μαστορια ο ένας δε μπορεί ο άλλος θα επικοινωνήσει κάποτε και κανεις μήνες για να βρεις ΕΝΑΝ αξιόπιστο και αξιόλογο όχι αρπακολατζη.
  12. Γειά σας παιδιά, γράφω πρώτη φορά και θα παρακαλούσα για την επιστημονική γνώμη σας. Έχουμε ένα διαμέρισμα ισογείου στο Περιστέρι έχει σε τριώροφο χτισμένο πριν το 1970 γύρω στα 60τμ. Το νοικιαζαμε μέχρι πρότινος, αλλά αφότου έφυγαν οι ενοικιαστές άφησαν το κακό χάλι. Το χειρότερο είναι ότι δεν ενημέρωσαν για σπασμένα πλακάκια στο μπάνιο. Φέραμε υδραυλικό και έσπασε τα πλακάκια μπάνιου που ήταν στην κολώνα (υπάρχει μια κολώνα στο μπάνιο) και έπαθα πλάκα διότι ο οπλισμός ήταν πλήρως διαβρωμενος. Η κολώνα είναι στην μια γωνιά του μπάνιου και είχε "πετάξει" τον σοβά και τα πλακάκια. Να συμπληρώσω ότι εκεί ήταν το καζανάκι υψηλής πίεσης με χωνευτο χαλυβδοσωλήνα όπου ο τότε "μάστορας" θεώρησε ότι έπρεπε να σκάψει την κολώνα και να χωνέψει το σωλήνα. Ο υδραυλικός είπε ότι είναι από το καζανάκι, όμως ήθελα καλύτερη άποψη και ήρθε μηχανικός ο οποίος ζήτησε 2500 για να επισκευάσει την κολώνα. Είπε ότι πρέπει να σκάψει όλη την κολώνα εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού (έχει μικρή αυλή έξω) για να δει συνολικά το πρόβλημα και η επισκευή θα πάρει μια εβδομάδα. Θα έρθει ξανά με το συνεργείο για να κάνει καλύτερη εκτίμηση. Εμένα μου φάνηκαν πολλά τα λεφτά για μια κολώνα και λεφτά δεν υπάρχουν, ήδη έχουμε μπει μέσα από τις ζημιές που άφησαν οι νοικαριδες, θα παρακαλούσα κάποιος έμπειρος και γνώστης να με καταρτίσει και αν γίνεται να μου συστήσει μηχανικό.
  13. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο σε κάτι στο θέμα της παραίτησης αλλά η πρόσληψη είχε γίνει με πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ με πολύ ευνοϊκούς ορούς για τον εργοδότη. Παρεμπιπτόντως ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις.
  14. Δηλαδή το συνεργείο δεν θα μπορεί να λειτουργεί πλέον? και για να πάω στην επιθεώρηση εργασίας να κάνω την δήλωση τι χρειάζομαι?. Ο λογιστής του μου είπε οτι αν γίνει παραίτηση να το πω πρώτα σε αυτόν να του υπογράψω κάτι χαρτιά και θα είμαι εντάξει δεν χρειάζεται κάτι άλλο...μου φάνηκε περίεργο. Πολλές φορές οι συγγενείς δεν είναι και τόσο "συγγενείς"... έχουν δυο πρόσωπα...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.