Jump to content

aretiemp

Members
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Ουδέτερη

About aretiemp

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

283 profile views
 1. Συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ είναι Χ=456163.07 και Υ=4213914.07 Ευχαριστώ πολύ.
 2. Καλημέρα σας, γνωρίζετε τη Τιμή Ζώνης για τη θέση Ράχη στη Μάνδρα Αττικής? Σας ευχαριστώ πολύ.
 3. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω την αποψή σας σχετικά με το εξής: θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης (στην οποία δε μεταβάλλονται προς το δυσμενέστερο τα φορτία κλπ.), οπότε επιτρέπεται να πάω με ΕΕΔΜΚ. Αλλάζει η ενεργητική και η παθητική πυροπροστασία που απαιτούν την έγκριση της Πυροσβεστικής, άρα θα χρειαστεί μετά την ΕΕΔΜΚ να κάνω και ενημέρωση φακέλου. Στο άρθρο 42 - παρ. 10β του Ν. 4495/2017 αναφέρει πως η ενημέρωση φακέλου δεν μπορεί να γίνει αν οι τροποποιήσεις μελετών απαιτούν εγκρίσεις από άλλους φορείς. Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωσή μου πρέπει να βγάλω άδεια αντί για ΕΕΔΜΚ για την αλλαγή χρήσης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 4. Καλημέρα σας, τιμή ζώνης για Παλαιοκούνδουρα (στο Δήμο Μάνδρας) εκτός σχεδίου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 5. Καλημέρα σας, γνωρίζει κάποιος τη τιμή ζώνης για Σχιστό Κορυδαλλού εκτός σχεδίου?
 6. Καλησπέρα σας, Σε εκτός σχεδίου περιοχή χτίστηκε κατοικία το 1974 με οικοδομική άδεια (τότε επιτρεπόταν η χρήση κατοικίας). Το 2002 έγινε προσθήκη ενός δωματίου στην κατοικία χωρίς οικοδομική άδεια. Οι χρήσεις γης στην περιοχή άλλαξαν το 1992 και δεν επιτρεπόταν μετά το 1992 να χτιστεί κατοικία. Μπορεί η επέκταση που έγινε το 2002 να ενταχθεί στο Ν. 4495/2017 ή απαγορεύεται επειδή όταν έγινε οι χρήσεις γης δεν επέτρεπαν την κατασκευή κατοικίας? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 7. Τακτοποίηση γίνεται μόνο για τις αυθαιρεσίες προ του 2011, άρα δεν μπορεί να μπει το στέγαστρο μέσα. Βέβαια η τακτοποίηση σε αυτή την περίπτωση (αν δεν κάνει και νομιμοποίηση του στεγάστρου μετά) δεν θα είναι χρήσιμη στον ιδιοκτήτη, καθώς δε θα μπορεί να πάρει βεβαίωση νομιμότητας, ούτε να μεταβιβάσει.
 8. Τιμή Ζώνης εκτός σχεδίου Μάνδρα Αττικής? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 9. Το στέγαστρο που είναι μετά το 2011 δεν τακτοποιείται με το Ν. 4495/2017 (στο Νόμο μπαίνουν και δηλώνονται οι αυθαιρεσίες που είναι πριν το 2011 μόνο). Κατά την αποψή μου πρέπει να γίνει τακτοποίηση των αυθαιρεσιών που υπάρχουν στο οικόπεδο και είναι πριν το 2011 (με αναφορά ενδεχομένως στην ΤΕ για το στέγαστρο που χτίστηκε μετά το 2011). Έπειτα να εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας για νομιμοποίηση της κατασκευής του στεγάστρου (χρειάζεται να έχει προηγηθεί η τακτοποίηση, καθώς χωρίς να είναι νόμιμα τα πάντα εντός του οικοπέδου δεν μπορεί να εκδοθεί ΕΕΜΚ). Πριν εκθοδεί οριστικά η ΕΕΜΚ νομιμοποίησης του στεγάστρου θα πρέπει να επισκεφτείτε την οικεία ΥΔΟΜ, να καταθέσετε την αίτηση (που βγαίνει από το e-adeies για την ΕΕΜΚ), τεχνική έκθεση που περιγράφει το στέγαστρο και την ημεορμηνία που κατασκευάστηκε, αναλυτικό προϋπολογισμό και ενδεχομένως κάποιο σχέδιο αν ζητηθεί. Με αυτά τα μεγέθη και δεδομένα η ΥΔΟΜ χωρίς να κάνει αυτοψία βγάζει τα αντίστοιχα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης, τα οποία αποστέλει στη ΔΟΥ του ιδιοκτήτη και σας δίνει κάποιο χρηματικό κατάλογο ή έκθεση αυτοψίας το οποίο ανεβάζετε στο σύστημα e-adeies για την έκδοση της ΕΕΜΚ νομιμοποίησης του στεγάστρου, καθώς στα απαιτούμενα έγγραφα του e-adeies αυτό χρειάζεται για τη νομιμοποίηση του. Επιπλέον, θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσεις και κάποια ένσημα στο ΙΚΑ για την αυθαίρετη κατασκευή του στεγάστρου. Τέλος, βεβαίωση μηχανικού μπορείς να δοθεί μόνο εφ'όσον νομιμοποιηθεί και το στέγαστρο που κατασκευάστηκε μετά το 2011
 10. Καλησπέρα σας, γνωρίζετε την τιμή Ζώνης για Αγίους Θεοδώρους Κορνθίας εκτός σχεδίου? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 11. Σκέφτηκα επειδή αλλάζει το οικόπεδο, αφού του αφαιρείται τμήμα μήπως έπρεπε να γίνει διάγραμμα γεωμετρικής μεταβολής.
 12. Λειτουργεί έχει περαιωθεί η διαδικασία κτηματογράφησης.
 13. Καλησπέρα σας, έχω περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου που τμήμα του ρυμοτομείται και θα παραχωρηθεί σε κοινή χρήση για να εκθοδεί οικοδομική άδεια στο οικόπεδο με συμβολαιογραφική πράξη. Έχω τις εξής απορίες: 1.) Στο ηλεκτρονικό σύστημα του Κτηματολογίου θα το περάσω ως τοπογραφικό διάγραμμα ή ως διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών? 2.) Το τμήμα που ρυμοτομείται σε ποιο Layer θα το βάλω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 14. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Οι πληροφορίες είναι πολύ βοηθητικές. Δυστυχώς η πόρτα φαίνεται στο streetview ότι ήταν άλλη παλιά και άλλη σήμερα. Η ΥΔΟΜ δεν κατέγραψε τη χρονολογία της αυθαιρεσίας παρά μόνο την αυθαιρεσία, εγώ τώρα καλούμαι να διαγράψω το πρόστιμο μέσω τακτοποίησης αυθαιρεσιών με το Ν. 4495/17. Το μόνο μου πρόβλημα είναι πως θα αντιμετωπίσω την πόρτα, εφ'όσον φαίνεται ότι είναι μετά το 2011.
 15. Στην αυτοψία έχουν καταγράψει τη σιδερένια πόρτα, το υπόγειο και την περιτοίχιση ως αυθαίρετα. Στην άδεια που εκδόθηκε το 1990 δεν προβλεπόταν περιτοίχιση. Αν η περιτοίχιση έγινε κατά την διάρκεια ισχύος της άδειας παρότι δεν προβλεπόταν από αυτή τότε δε θεωρείται αυθαίρετη?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.