Jump to content

aretiemp

Members
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Ουδέτερη

About aretiemp

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

208 profile views
 1. Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631 (ΦΕΚ 3976Β/2017) - Άρθρο 2 - παρ. 2α για το ΣΥΠΟΘΑ Για τη μεταφορά στο Ν. 4495/17 δεν θυμάμαι αν το λέει κάπου (πάντως το έχω κάνει και δεν απαιτούσε έγκριση από ΣΥΠΟΘΑ), άλλωστε όταν μεταφέρεται στο Ν. 4495/17 είναι σε κατάσταση αρχικής υποβολής.
 2. Καλησπέρα σας, τιμή ζώνης για εκτός σχεδίου στη Μάνδρα Αττικής? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 3. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, στο σύστημα e-adeies έχει σαν απαίτηση να ανέβει υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή για τη σύμβαση με εγκεκριμένο σύστημα και σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.
 4. Καλημέρα σας, Για κατεδάφιση αυθαίρετης περιτοίχισης, η οποία έγινε μετά το 2011 δέχτηκε καταγγελία και είναι πρακτικά 4 μ μήκος επί 0,50 μ ύψος και 0,20 μ πάχος από μπετό με έγκριση εκτέλεσης εργασιών απαιτείται να γίνει σύμβαση με ΑΕΚΚ ή επειδή η ποσότητα είναι μικρή αυτό μπορεί να αποφευχθεί? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 5. Από ο,τι έχω καταλαβει την πληρωμη με καρτα δεν τη δεχεται, ο μονος τροπος για να πληρωθεί το 10ευρω είναι με εντολή πληρωμής μέσω του εικονιδίου του pdf (είτε σε Τράπεζα είτε με e-banking). Μόλις φανεί η πληρωμή στο σύστημα γίνεται αυτόματα το γύρισμα σε υπαγωγή.
 6. Για μεταφορά όση και αν είναι η μεταβολή του προστίμου δεν χρειάζεται να περάσει ΣΥΠΟΘΑ. Θα περνούσε μόνο αν το γυρνούσταε από οριστική υπαγωγή σε υπαγωγή στον ίδιο Νόμο (Ν. 4178/13).
 7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, για να καταλαβω πρέπει να ελέγξω αν έχει εισόδημα ατομικό έως 40000 ευρώ? Νόμιζα αυτός ο περιορισμός ισχύει μόνο αν κάνει τη δήλωση κάποιος που επιβαρύνεται φορολογικά από άτομο με αναπηρία άνω του 80%. Αν όμως το ίδιο το άτομο με αναπηρία 80% κάνει την αίτηση για δική του κατοικία δεν έπρεπε να ελέγξω εισόδημα. Το έχω καταλάβει σωστά? (δυστυχώς δεν μπορώ να πάω με την κύρια και μοναδική κατοικία, γιατί έχει 2 σπίτια στο όνομά του ο ιδιοκτήτης)
 8. Καλησπέρα σας, Περίπτωση ατόμου με αναπηρία άνω του 80% που είναι ιδιοκτήτης κατά πλήρη κυριότητα εξοχικής αυθαίρετης κατοικίας (άρα άλλη κατοικία στο σύστημα των αυθαιρέτων) μπορεί να λάβει την έκπτωση ανεξαρτήτως εισοδήματος ή πρέπει να ελέγξω και το εισόδημά του για να δω αν δικαιούται την έκπτωση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 9. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας, έλεγξα το όριο απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ και η ιδιοκτησία μου είναι εκτός αυτού. Για την ακρίβεια ακόμα και ο δρόμος που μεσολαβεί ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τη σιδηροδρομική γραμμή είναι εκτός του ορίου απαλλοτρίωσης του ΟΣΕ. Η ζώνη απαλλοτρίωσης και η ιδιοκτησία μου απέχουν 5 μ. Αυτό που με απασχόλησε μετά ήταν αν ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος για να δω αν απαγορεύται η υπαγωγή λόγω της ζώνης του 50% για τη νομοθεσία περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας. Σε επικοινωνία που είχα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μου είπαν πως οι δρόμοι εκτός σχεδίου στην περιοχή δεν είναι χαρακτηρισμένοι, άρα ξεπερνιέται έτσι και το εμπόδιο που ανέφερα παραπάνω.
 10. Τιμή ζώνης για μέσα στον οικισμό Άγιος Δημήτριος Ζαράκος, Δήμου Ευρώτα, Νομός Λακωνίας?
 11. Σε περίπτωση κλεισίματος τμήματος του μπαλκονιού οριζόντιας ιδιοκτησίας που έπρεπε να πωληθεί είχα συζητήσει με συμβολαιογράφο για το αν απαιτείται να γίνει τροποποίηση σύστασης και μου είχε πει πως δεν χρειάζεται εφ'όσον το μπαλκόνι θεωρείται ιδιόκτητος χώρος της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Με αυτό το σκεπτικό πιστεύω πως δεν χρειάζεται συναίνεση.
 12. Καλησπέρα σας, έχω περίπτωση οικοπέδου εντός σχεδίου εντός του οποίου βρίσκεται κατοικία προ του 1955 και μια διώροφη οικοδομή του 2004. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κατεδαφίσει την κατοικία προ του 1955 η οποία φαίνεται και στο διάγραμμα κάλυψης της διώροφης οικοδομής του 2004. Από την αυτοψία όμως που έκανα προκύπτει πως η κατοικία προ του 1955 είναι 10 τ.μ. μεγαλύτερη από την αποτύπωσή της στο διάγρραμμα κάλυψης που έγινε το 2004 για τη διώροφη οικοδομή. Άρα αυτό το τμήμα των 10 τ.μ. θεωρείται αυθαίρετο. Η απορία μου είναι για να κατεδαφιστεί η κατοικία προ του 1955 (ολόκληρη, το αυθαίρετο και το νόμιμο τμήμα της) απαιτείται πρώτα να κάνω υπαγωγή στο Ν. 4495/17 για το αυθαίρετο τμήμα της ή μπορώ απευθείας να εκδώσω άδεια κατεδάφισης για το νόμιμο και αυθαίρετο τμήμα της (χωρίς να εντάξω προηγουμένως το αυθαίρετο κτίσμα στο Ν. 4495/17)? Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να κατασκευάσει περιτοίχιση στο οικόπεδό του. Μπορώ να εκδώσω άδεια κατεδάφισης και ταυτόχρονα άδεια περιτοίχισης ή πρέπει να εκδώσω πρώτα την άδεια κατεδάφισης, να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και μετά να εκδώσω την άδεια περιτοίχισης? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
 13. Καταλαβα, χρειάζεται να ελέγξω πρόσθετα και για τις αποστάσεις ασφαλείας από την οδό που βρίσκεται μεταξύ σιδηροδρομικής γραμμής και οικοπέδου ή επειδή η οδός είναι αχαρακτήριστη εκτός σχεδίου δε χρειάζεται?
 14. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απλά να ρωτήσω κάτι ακόμα για να το καταλάβω πλήρως, η ζώνη απαλλοτρίωσης των γραμμών ΟΣΕ ορίζει τα όρια που θέτει η νομοθεσία περί μέτρων ασφαλείας της υπεραστικής συγκοινωνίας?
 15. Καλημέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση αυθαιρέτου εκτός σχεδίου που απέχει 5 μ από σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, διότι μεταξύ της σιδηροδρομικής γραμμής και του αυθαιρέτου μεσολαβεί δρόμος πλάτους 5 μ (που σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι αχαρακτήριστος και θεωρείται αγροτική οδός) υπάρχει πρόβλημα απαγόρευσης υπαγωγής? Εμπίπτει στην περίπτωση της υπεραστικής συγκοινωνίας? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.