Jump to content

mechel

Members
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About mechel

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

1,025 profile views
 1. Να ρωτησω η αντικατασταση λεβητα με λεβητα συμπυκνωσης δλδ δεν χρειαζεται μικρης κλιμακας σωστα?
 2. georgegaleos συγνώμη ασφαλιστική ικανότητα ήθελα να γράψω, εκ παραδρομής η "ενημερότητα".. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
 3. Δεν εχει μπει στο εκκαθαριστικο μου κατι..με μπερδεψες τωρα. Για το οτι εξοφλουνται τα παλαιοτερα πιστευω πως εχεις δικιο. Αν πληρωσω αλλα 2 οποτε θα καλυφθουν τρεις μηνες του 2018 παλι νομιζεις οτι δεν θα μπορεσω να αποκτησω ασφαλιστικη ενημεροτητα?
 4. Να ρωτήσω κ εγώμετην σειρά μου..Με οφειλή όλο το 2018 κ εξόφληση μονο γου ειδοποιητηριου του 1ου του 2019 μπορώ να κάνω κάτι να απανακτησω ασφαλιστικη ικανότητα? Απο τα γραφεία του ΟΑΕΕ μου ειπαν ότι πρέπει να εξοφλήσω όλο το ποσόν. Αν καταθέσω τώρα 2 μήνες οφειλής ακόμη ώστε να συμψηφιστούν με οφειλές του 2018 δεν θα φαίνεται ότι εχω πληρώσει τους 3 μήνες πριν την λήξη της ασφάλειας μου? Εννοώ πάντα να καταθέσω τώρα το ποσό πριν βγει το εκδοτηριο του Φεβρουαρίου..Τι λέτε εσείς? Εχω και παιδί μέσα και δεν ξέρω τι να κάνω...
 5. Αφήνοντας πίσω τις προηγούμενες ερωτησεις μου και σας ευχαριστώ όλους ούτως ή άλλως. Υπολογίζω Pgen από την Tοτεε 12kw. Εχω 2 αντλίες, μία με 11 κ μια με 12 kw. Προφανώς τοποθετώ την μεγαλύτερη να καλύψω τις απώλειες μου, σωστά? Εδώ παίζει κάποιο ρόλο το Pgen που το θεωρούμε 20 κατ'ελάχιστο? Γιατί δεν στέκει να βάλω αντλία των 20kw... Επίσης για την ψύξη έχω δικαίωμα να καλύψω το συνολικό μου φορτίο? Θέλω να πω αρκεί να μην πέσω κάτω από το 50%? Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος ξέρει κ μπορεί να μου απαντήσει άμεσα γτ ο πελάτης προχωράει σε παραγγελία. Σας ευχαριστώ πολύ!
 6. Ξανακανω την ιδια ερωτηση που εκανα προηγουμένως γτ δεν καταλαβα τι πρέπει να κάνω. Εχω υφιστάμενο συστημα θερμανσης με λέβητα. Αναβαθμίζω με αντλία θερμότητας. Πως να επιλέξω kw χωρίς μελέτη θέρμανσης? Επίσης υπολογίζω εγώ το scop και με κλιματολογικά στοιχεία μέσου, ζεστού ή ψυχρού κλίματος...δεν εχω ξανακάνει κ δυσκολεύομαι. Εχω ns για 35 κ 55 αλλά κ για τις τρεις περιπτώσεις. Υπολογίζω το scop και το βάζω στο πρόγραμμα? Την υπερδιαστασιολόγηση πως την βρίσκω? Η τέλος πάντων αν κάλυψα πλήρως τα φορτία μου, χωρίς όμως μελέτη. Απλά από το Πεα. Εσείς πως το κάνετε? Αν του βάλω μεγαλύτερη ή μικ
 7. Εγώ την καθαρή βάζω αφού πάνω σε αυτή υπολογίζεται το ζνχ. Το πλαισιο δεν το βάζω...Ομως οντως δεν το αναφέρει κάπου, νομίζω ότι δεν χρειάζεται βέβαια, είναι αυτονόητο.
 8. Σε ευχαριστώ πολυ, θα το κοιτάξω σε λίγ. Ελπίζω να βρω άκρη..
 9. Ενεργειακό τζάκι-αερόθερμο απλό δεν αποτελεί αντίστοιχα κάτι παρόμοιο με split unit? εννοώ ότι και αυτό είναι εγκατάσταση θέρμανσης (μονάδα παραγωγής, δίκτυο μεταφοράς/διανομής και τερματική μονάδα εκπομπής θερμότητας).
 10. Απαιτείται μόνο στις οριζόντιες ιδιοκτησίες σωστά? Σε μια μονοκατοικία που φαίνεται ότι απαιτείται? Είδα τα προηγούμενα post αλλά είναι διαφορετικά. Σε ενεργειακό τζάκι-αερόθερμο χωρίς σύνδεση με το σύστημα θέρμανσης, χρειάζεται μικρής κλιμακας? Εγώ βλέπω ότι το απαιτεί για τα διαμερίσματα...Τι λέτε? Ακυρο αυτό το post, γιατί η ερώτηση μου είναι στο επόμενο...πως το σβήνω όμως?
 11. Συμπληρώνω, Βάζοντας το κτίριο σε ενα πρόχειρο πρόγραμμα υπολογισμού απαιτούμενων btu, μου προκύπτει χοντρικά 50.000btu. Εστω 50% κάλυψη, θέλω 25.000btu. Με 3 των 9000 καλύπτομαι, σωστά? Όμως όταν θέλω να το τσεκάρω από το ΤΕΕ κενακ πως το κάνω? Κάπου κάτι χάνω..και πάλι ευχαριστώ! Καμιά ιδέα κανείς μην κάνω καμιά "πατάτα"?
 12. Καλησπέρα, Βρε παιδιά κ εγώ θέλω μια βοήθεια... Όποιος μπορεί κ ξέρει..εχω απαίτηση σε ψύξη 20kwh/έτος Εστω ότι βάζω 3 κλιματιστικά 9άρια 2.5kw, με eer 4.20 πως βλέπω από το tee kenak πόσο φορτίο έχω καλύψει.. Απολογούμαι για την ερώτηση αλλά πραγματικά "κόλλησα". Το θέμα είναι ότι ενώ μου έχει εγκρίνει το πρόγραμμα 3 κλιματιστικά άνω των 2.6kw θέλω τώρα να βάλω μικρότερα και η διαφορά της επιδότησης θα μπει κάπου αλλού. Αυτό που θέλω εγω είναι να εξασφαλίσω τις ελάχιστες προδιαγραφές του κενακ ήτοι το 50% κάλυψης ψυκτικού φορτίου. Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθε
 13. Πριν την οριστική υπαγωγή που πάει στην τράπεζα για το δάνειο, γνωρίζει κανείς αν μπορώ να αλλάξω εντελώς σενάρια? Πρέπει να κάνω ανάκληση του αρχικού ΠΕΑ?
 14. Παιδιά μια ερώτηση αν γνωρίζετε...Σαν μηχανικός μπορώ να προσθέσω ΚΑΔ και να κόβω τιμολόγια οικοδομικών εργασιών? Τι πρέπει να κάνω? Θέλω να έχω συνεργείο να αναλαμβάνουμε κάποιες δουλειές αλλά να κόβω εγώ το τιμολόγιο, γίνεται? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.