Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mechel

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mechel

  1. Μια ερώτηση και εγώ, τρέχετε το δισωλήνιο για την θέρμανση αλλά μέχρι ποιο σημείο? Δηλαδή προχωράτε με τους υπολογισμούς και το επιλύετε? Δεν έχουν προηγηθεί οι υπολογισμοί για την ψύξη? Επίσης το πρόγραμμα δεν έχει επιλογή fan coil στο δισωλήνιο, πώς το αντιμετωπίζετε αυτό? Ευχαριστώ πολύ.
  2. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος με απλά λόγια να μου πει πως διαβάζουμε στα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ. Γράφτηκα σε μεταπτυχιακό αλλά δεν έχω καταλάβει. Θα διαβάζω μόνη μου από την πλατφόρμα μέχρι να γίνει η διαδικτυακή συνάντηση? Η εφαρμογή μέσα μου δείχνει 4 εβδομάδες. Ολο αυτό το διαστημα πρέπει να κινούμαι μόνη μου? Και πως θα ετοιμάσω την εργασία? Τα έχω λίγο μπερδέψει, αν μπορείτε να βοηθήσετε...Ευχαριστώ πολύ! ΥΓ Η επαφή με τους υπόλοιπους γίνεται μόνο με τις ΟΣΣ#?
  3. Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι εντάξει και τα επιμέρους όρια του Κενακ. Θα δω τι μπορώ να κάνω με τον φωτισμό...αλλιώς τα φωτοβολταικά είναι μονόδρομος. Στα ψυκτικά φορτία έβαλα 5 άτομα (τυχαία μιας και δεν γνωρίζω τι κατάστημα θα είναι, στην άδεια αναφέρεται απλά ως κατάστημα), φαντάζομαι πως αυτό είναι υποκειμενικό τελικά ε?
  4. Έκανα λάθος στην Β κατηγορία όχι στην Γ, συγνώμη. Όμως το πρόβλημα παραμένει. Από το ΠΕΑ φαίνεται ότι ευθύνεται ο φωτισμός. Εσείς πώς θα το χειριζόσασταν? Επίσης μήπως γνωρίζετε για τα άτομα όσον αφορά τα ψυκτικά φορτία? Παραθέτω απόσπασμα από το ΠΕΑ μήπως βοηθάει..
  5. Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Ναι, έχω διώροφο κτίριο με 2 καταστήματα στο ισόγειο και 2 κατοικίες στον όροφο. Έχω φτιάξει 2 ζώνες στο 4Μ, αυτή των κατοικιών βγαίνει Α και αυτή των καταστημάτων που βγαίνει Γ. Μόλις βάλω φωτοβολταικά με συμψηφισμό (πήρα τα στοιχεία από την ΔΕΗ και έβαλα το μικρό με ισχύ 2,75Κw) ανεβαίνει στην Α+. Συνάδελφος μου σύστησε να "παίξω" με τον φωτισμό και ότι δεν πρέπει να βάλω φωτοβολταικά γιατί δεσμεύω τον ιδιοκτήτη. Όμως στο φωτισμό έχω τα ελάχιστα απαιτούμενα (500lx, 60lm/W και μου υπολογίζει 16W/m2) και δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα ο Κενακ σε αυτό. Άλλες βελτιώσεις δεν έχω να κάνω έχω πολύ καλά SCOP, SEER, πολύ καλές μονώσεις και κουφώματα με U=2 W/m2K με max στη ζώνη 2,6 W/m2K. Έχω κάνει αρκετές ΜΕΑ αλλά δεν είχα κατάστημα εώς τώρα.. Επίσης με την ευκαιρία θα ήθελα και κάτι άλλο αν γνωρίζει κάποιος. Εσείς πόσα άτομα βάζετε στους υπολογισμούς στα ψυκτικά φορτία όταν προορίζεται η χρήση γενικά για κατάστημα?
  6. Καλημέρα, Εχω την εξής ερώτηση. Σε 2ώροφο κτίριο με 2 ζώνες, στο ισόγειο καταστήματα και στον όροφο κατοικίες στην ΜΕΑ μου βγαίνουν οι κατοικίες κατηγορία Α, αλλά τα καταστήματα Γ. Εχω κάνει όσες βελτιώσεις μπορώ αλλά δεν αλλάζει η κατηγορία. Μπορώ να τοποθετήσω φωτοβολταικά στη στέγη που να αφορούν τα 2 καταστήματα στο ισόγειο μόνο. Είναι σωστό αυτό?
  7. Καλημέρα σας, θα ήθελα την άποψη σας για τον τίτλο του θέματος. Υπάρχουν σημεία που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως? Τι θα έπρεπε να προσέξει κάποιος?
  8. Δεν υπάρχει δυστυχώς. Το οροφοδιαμέρισμα ανεβαίνει με δικό του κλιμακοστάσιο. Τα ισόγεια διαμερίσματα έχουν εξωτερικές εισόδους. Ενώ τα διαμερίσματα του ορόφου έχουν και αυτά ανεξάρτητες εισόδους με δικό τους κλιμακοστάσιο.
  9. Συνάδελφος με κατεύθυνε στο να το κάνω με αυτό τον τρόπο. Όχι όλα τα σώματα μαζί, σε κυκλώματα (max 3 σώματα). Με συλλέκτη προσαγωγής-επιστροφής σε κάθε διαμέρισμα ναι. Θα πρέπει να γίνει η επιστροφή από την ίδια στήλη? Στα διαμερίσματα μέσα δεν είναι σωστός ο τρόπος? Νομίζα ότι έτσι είναι το σωστό για να μην έχουμε και πολλούς σωλήνες. Επίσης διάβασα αυτό σε αυτή τη σελίδα και κάπου αλλού έγραφε ότι μπορούμε να κατασκευάσουμε και άλλες στήλες στην περίπτωση πολλών διαμερισμάτων. (https://www.solin.gr/efarmoges/thermansi) Επίσης ήθελα να πω ότι δεν πρόκειται για τυπικούς ορόφους. Κάθε κάτοψη είναι εντελώς διαφορετική και σε καμία δεν γίνεται να συμπίπτει η ευθεία των συλλεκτών. Σε πολλά σημεία είναι ΜΘΧ από πάνω ή από κάτω αλλού υποχωρούν οι όροφοι αλλού υπάρχουν έρκερ. Δηλαδή τα νερά για να φτάσουν στα διαμερίσματα πρέπει να φεύγουν από άλλες κατευθύνσεις από το υπόγειο, δεν γίνεται από την ίδια με τίποτα.
  10. Ξαναθέτω την ερώτηση γιατί ίσως τα έγραψα μπερδεμένα. Σε 3ωροφο κτίριο διαμερισμάτων (3 ανά όροφο για τους ισόγειο-Α' και οροφοδιαμέρισμα στον Β') έχοντας υπολογίσει τις απώλειες και ενώ μου έχει ζητηθεί μελέτη κεντρικής θέρμανσης (λεβητοστάσιο-καυστήρα) με αυτονομία για κάθε διαμέρισμα, πώς θα επιλύατε την μελέτη αυτή εσείς? Υπάρχει χώρος υπόγειος για την τοποθέτηση των Η/Μ. Εγώ ακολούθησα την λογική του μονοσωλήνιου και σύνδεσα τα σώματα στη σειρά για κάθε διαμέρισμα. 'Επειτα κάθε διαμέρισμα έφυγε με δική του στήλη προς το υπόγειο και ενώθηκε μαζί με τις άλλες σε μία κεντρική που τροφοδοτείται από τον λέβητα. Έχω κάνει κάτι λάθος στον τρόπο σκέψης μέχρι εδώ?
  11. Ευχαριστώ, ναι η παραπάνω διαδικασία ακολουθήθηκε γενικά.
  12. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει, τα φώτα του: Σε νέα μελέτη θέρμανσης πολυκατοικίας επιλέγουμε μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο σύστημα? Εχω τρεις ορόφους με 3 διαμερίσματα στους 2 πρώτους και ένα οροφοδιαμέρισμα στο τρίτο. Πώς θα πρέπει να λειτουργήσει το δίκτυο. Μήπως πρέπει να βάλω τρισωλήνιο? Θα ανέβει κεντρική σωλήνα (μία) από το λεβητοστάσιο καταλήγωντας σε συλλέκτη στο κοινόχρηστο χώρο κάθε ορόφου και μετά θα διαμοιράζεται στα διαμερίσματα? Αν έπειτα μέσα στο διαμέρισμα τα σώματα τα συνδέσω σε σειρά τότε δεν θα είναι μονοσωλήνιο? Γίνεται να συνεχίζει η κεντρική σωλήνα στον α' και β΄όροφο έπειτα? Πώς επιτυγχάνεται η αυτονομία μετά όμως? Λίγο βοήθεια παρακαλώ...τα έχω μπερδεμένα κάπως! Ευχαριστώ.
  13. Παρακαλώ θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να με ενημερώσει πώς θα μπορούσα να ακυρώσω/τροποποιήσω παραστατικό που μόλις "έκοψα" στο mydata? Πρόκειται για λάθος στο ποσό...Είναι προκαταβολή για το εξοικονομώ και δεν ξέρω πώς να το διορθώσω γιατί δημιουργεί και πρόβλημα με τις προκαταβολές των υπόλοιπων προμηθευτών.. Είμαι εντός 24ώρου τώρα (πριν 1 ώρα το έκοψα) αν αυτό βοηθάει και επίσης δεν χρησιμοποιώ κάποιο πρόγραμμα, κόβω τα παραστατικά απευθείας από την εφαρμογή. Ευχαριστώ πολύ!
  14. Να ρωτησω η αντικατασταση λεβητα με λεβητα συμπυκνωσης δλδ δεν χρειαζεται μικρης κλιμακας σωστα?
  15. georgegaleos συγνώμη ασφαλιστική ικανότητα ήθελα να γράψω, εκ παραδρομής η "ενημερότητα".. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
  16. Δεν εχει μπει στο εκκαθαριστικο μου κατι..με μπερδεψες τωρα. Για το οτι εξοφλουνται τα παλαιοτερα πιστευω πως εχεις δικιο. Αν πληρωσω αλλα 2 οποτε θα καλυφθουν τρεις μηνες του 2018 παλι νομιζεις οτι δεν θα μπορεσω να αποκτησω ασφαλιστικη ενημεροτητα?
  17. Να ρωτήσω κ εγώμετην σειρά μου..Με οφειλή όλο το 2018 κ εξόφληση μονο γου ειδοποιητηριου του 1ου του 2019 μπορώ να κάνω κάτι να απανακτησω ασφαλιστικη ικανότητα? Απο τα γραφεία του ΟΑΕΕ μου ειπαν ότι πρέπει να εξοφλήσω όλο το ποσόν. Αν καταθέσω τώρα 2 μήνες οφειλής ακόμη ώστε να συμψηφιστούν με οφειλές του 2018 δεν θα φαίνεται ότι εχω πληρώσει τους 3 μήνες πριν την λήξη της ασφάλειας μου? Εννοώ πάντα να καταθέσω τώρα το ποσό πριν βγει το εκδοτηριο του Φεβρουαρίου..Τι λέτε εσείς? Εχω και παιδί μέσα και δεν ξέρω τι να κάνω...
  18. Αφήνοντας πίσω τις προηγούμενες ερωτησεις μου και σας ευχαριστώ όλους ούτως ή άλλως. Υπολογίζω Pgen από την Tοτεε 12kw. Εχω 2 αντλίες, μία με 11 κ μια με 12 kw. Προφανώς τοποθετώ την μεγαλύτερη να καλύψω τις απώλειες μου, σωστά? Εδώ παίζει κάποιο ρόλο το Pgen που το θεωρούμε 20 κατ'ελάχιστο? Γιατί δεν στέκει να βάλω αντλία των 20kw... Επίσης για την ψύξη έχω δικαίωμα να καλύψω το συνολικό μου φορτίο? Θέλω να πω αρκεί να μην πέσω κάτω από το 50%? Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος ξέρει κ μπορεί να μου απαντήσει άμεσα γτ ο πελάτης προχωράει σε παραγγελία. Σας ευχαριστώ πολύ!
  19. Ξανακανω την ιδια ερωτηση που εκανα προηγουμένως γτ δεν καταλαβα τι πρέπει να κάνω. Εχω υφιστάμενο συστημα θερμανσης με λέβητα. Αναβαθμίζω με αντλία θερμότητας. Πως να επιλέξω kw χωρίς μελέτη θέρμανσης? Επίσης υπολογίζω εγώ το scop και με κλιματολογικά στοιχεία μέσου, ζεστού ή ψυχρού κλίματος...δεν εχω ξανακάνει κ δυσκολεύομαι. Εχω ns για 35 κ 55 αλλά κ για τις τρεις περιπτώσεις. Υπολογίζω το scop και το βάζω στο πρόγραμμα? Την υπερδιαστασιολόγηση πως την βρίσκω? Η τέλος πάντων αν κάλυψα πλήρως τα φορτία μου, χωρίς όμως μελέτη. Απλά από το Πεα. Εσείς πως το κάνετε? Αν του βάλω μεγαλύτερη ή μικρότερη δεν θα έχει πρόβλημα να εγκριθεί? Ευχαριστώ πολυ.
  20. Εγώ την καθαρή βάζω αφού πάνω σε αυτή υπολογίζεται το ζνχ. Το πλαισιο δεν το βάζω...Ομως οντως δεν το αναφέρει κάπου, νομίζω ότι δεν χρειάζεται βέβαια, είναι αυτονόητο.
  21. Ενεργειακό τζάκι-αερόθερμο απλό δεν αποτελεί αντίστοιχα κάτι παρόμοιο με split unit? εννοώ ότι και αυτό είναι εγκατάσταση θέρμανσης (μονάδα παραγωγής, δίκτυο μεταφοράς/διανομής και τερματική μονάδα εκπομπής θερμότητας).
  22. Απαιτείται μόνο στις οριζόντιες ιδιοκτησίες σωστά? Σε μια μονοκατοικία που φαίνεται ότι απαιτείται? Είδα τα προηγούμενα post αλλά είναι διαφορετικά. Σε ενεργειακό τζάκι-αερόθερμο χωρίς σύνδεση με το σύστημα θέρμανσης, χρειάζεται μικρής κλιμακας? Εγώ βλέπω ότι το απαιτεί για τα διαμερίσματα...Τι λέτε? Ακυρο αυτό το post, γιατί η ερώτηση μου είναι στο επόμενο...πως το σβήνω όμως?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.