Μετάβαση στο περιεχόμενο

jbisda

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jbisda

  1. Ο.Κ. αποκαταστάθηκε το σαιτ!! ΣΕΡΝΕΤΑΙ!!!! .....τζαμπα η χαρά!! χαχα
  2. Εδώ και δύο ημέρες φαίνεται πως δεν είναι προσβάσιμη η πλατφόρμα του buildingcert.gr
  3. Εδώ και δύο ημέρες φαίνεται πως δεν είναι προσβάσιμη η πλατφόρμα του buildingcert.gr View full είδηση
  4. Μολις το διαβασα αυτό!Ευχαριστώ!! Επομένως υπάρχει μόνο παράβαση στη δόμηση..Αλλά .. το ερώτημα παραμένει cve20126: μπορεί να υπολογιστεί σαν σοφίτα;;;
  5. cve20126: δεν καταλαβαινω τι εννοεις.. να κανω αναθεωρηση της αδειας? ή να λάβω υπόψη τους σημερινους ορους δομησης? πραγματικά δεν καταλαβα, αν μπορεις να το επεξηγησεις περαιτερω.. civilla: οκ γι 'αυτο ευχαριστω, το εμαθα δηλ προσφατα . μπορω να υπολογισω το προστιμο με το μειωτικο συντελεστη? ειναι η βασικη απορια μου..
  6. Παρακαλώ πολύ οπως μου διευκρινησετε τα κατωθι ή αν έχουν ηδη απαντηθεί πού να κοιτάξω. (Είναι τόσο πολλά τα θέματα, που πραγματικά πελάγωσα διαβάζοντάς τα..) Περίπτωση: Ο ιδιοκτητης έχει χτίσει ακίνητο (υπόγειο, ισογειο και α΄ οροφο) περί το 1990 (οικοδομικη αδεια). Ο α΄ οροφος είναι κατω απο κεραμοσκεπη, αρα και σοφίτα. Ο α΄οροφος χτιστηκε με απολυτη ευθυνη του ιδιοκτητη (και διαφορετικα κατασκευαστικα σχεδια απο τα εγκεκριμενα). τα εγκεκριμενα προεβλεπαν υπόγειο κ ισογειο με μεγαλο υψος ωστε να φτασει στο τοτε ισχυον περί τα 5,00μ. Στην πραγματικοτητα ομως χτιστηκε και ο α' οροφος φτανοντας σε υψος περί τα 7,00μ. Στο μεταξύ και μέχρι σημερα, οι οροι δομησης αλλαξαν και πλεον το επιτρεπτο υψος ειναι γυρω στα 11μ. Το ακινητο ειναι εντος οικισμου, με οικοδομικη αδεια εκδοθεισα το 1990, β κατοικια. Ερωτήματα: 1. Στο εντυπο του υπολογισμού του προστίμου, μπορω να το λαβω υπόψη σαν σοφίτα (δηλ. με 50% εκπτωση) ή σαν κύριοι χώροι? αλλάζει αρδην το αποτελεσμα του προστιμου. Απ΄ ότι διαβασα στο Β΄μερος ερωτοαπαντησεων του ΥΠΕΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τη χρηση που έχει η σοφιτα, παταρι ή υπογειο εφαρμοζεται ο μειωτικός συντελεστης 0,50.. 2. πρέπει να υπολογίσω υπέρβαση καθ ' ύψος 200εκ απο το τοτε επιτρεπόμενο υψος, σωστα? τα 5μ δηλ . και οχι τα 11.. 3. παλαιοτητα δεν αποδεικνυεται, οποτε δεν μπορεί να μπει στο πεδιο απο 31/1/83 έως 31/12/03..σωστά? 4. αριθμός παραβάσεων είναι 2? παραβαση καθ' ύψος αλλά και δόμηση?΄ή θεωρείται μία η παράβαση? 5. η αναθεωρηση αδειας ΔΕΝ συμφερει σε καμια περιπτωση τωρα, σωστα? αμοιβη αρχι, στατ, η/μ, προστιμο διατηρησης.. Κ ενα τελευταίο, σχετικά με τη βεβαιωση του μηχανικού για αγοραπωλησιες κλπ ακινητων: εχει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική υποβολή τους? Γνωρίζει κανείς?? Ρωτώ ακόμα και τα πιο απλά-ευκολονόητα για κάποιους ίσως, καθως πραγματικά διαβάζω και αμφιβάλλω για τα περισσοτερα απ΄αυτα που συναντω ... Θα εκτιμούσα πραγματικά την έγκαιρη και έγκυρη απάντησή σας συνάδελφοι Ευχαριστώ
  7. Salpigoal ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις (1+2)!! Εννοουσα (για την ερ.3) αν θα μετρησω ολο το εμβαδόν της σκάλας..αυτό..ακυρο το 2/3.. η πρόσβαση (ξυλινη σκαλα) στο παταρι είναι μονιμη, οποτε και μετραει, δηλ. Δεν την ειχα μετρησει η αληθεια ειναι, οποτε θελει μετρημα.
  8. Καλησπέρα σε όλους! Ακόμα μία απορία .. περίπτωση η/υ και παταριού για ρύθμιση στην ιδια κατοικία... Ενας ιδιοκτήτης (δύο παράβολα: 250 για τον η/υ+350 για το παταρι εντός ογκου). Ερ#1: Η αμοιβή είναι μία σωστά?? Ερ#2: Στο ΤΕΕ συμπληρώνω αθροιστικά τα τ.μ. των χωρων στο πεδίο ρύθμιση Ν.3863 ή ξεχωριστά τα τ.μ. του ημιυπαιθριου στο πεδίο η/υ και τα τ.μ. του παταριου στο πεδίο αλλη χρηση?? Ερ#3: τη σκάλα την μετραω ολη (μέχρι το δάπεδο του υποκειμενου οροφου) ή τα 2/3?? Παρακαλώ πολύ τα Φώτα σας -μέρα που είναι..
  9. @ΝΙSORVANI: Η αληθεια ειναι πως βιαστηκα λίγο να ρωτησω (για συντομία χρόνου)..τελικά αφενος το διάβασα στο νομο, αφετερου διαβασα αρκετές σελίδες στο forum και..: Ειναι μεσα στον ογκο του κτιριου, κανω μια κατοψη του παταριου (η στατικη επαρκεια ειναι καθαρα ευθυνη του ιδιοκτητη, αφου δεν υπαρχουν νομιμα σχεδια κ επομενως μηχ/κος που να φερει την ευθυνη) με σκιαγραμμιση πανω στον υποκείμενο οροφο, το δειχνω και σε μια τομη και κατα τα λοιπα υποβάλλεται στην αρμοδια πολεοδομία. Σ΄ευχαριστω πάντως που δεν ησουν σαρκαστικός, καθώς αρκετες απαντησεις που εχουν δοθεί πολλάκις είναι κ σαρκαστικές.. Ευχαριστω δισάκις κ σιγουρα χωρις σαρκασμό κ περιττά σχόλια
  10. Καλημέρα σε όλους & Καλη χρονιά!! Διαβάζοντας αρκετές σελίδες πριν στο ιδιο θέμα, μου προέκυψε η εξης απορία.. Η ρύθμιση υπογείου χωρου προς νομιμοποίηση εχει παράβολο 250Ε και όχι 300Ε?? Παρακαλώ ενημερωστε με, γιατί ίσως έχω κανει λάθος..
  11. Κατ΄ αρχας καλή χρονια σε όλους με υγεία & ο,τι άλλο ποθεί ο καθένας για το νέο έτος!! Επειδή εχω μια περιπτωση τακτοποιησης "παταριου" μου ειπαν αρχικα-ουσιαστικά (ορόφου) από πλάκα με ο/σ, ειναι επιφάνεια που δύναται να τακτοποιηθεί με τη ρύθμιση του Ν.3843 ή θέλει κανονικα αναθεωρηση αδειας?? Το περιεργο ειναι οτι ενω υπήρχε περιθωριο δομησης, ο μηχ/κος που εβγαλε την αδεια δεν εμφανισε τον οροφο αυτό ποτε στην πολεοδομια. Επομενως δεν υπάρχουν σχεδια (ουτε καν κατασκευαστικά!!).. Μπορει λοιπον να τακτοποιηθει?
  12. @nisorvani: κατ' αρχάς ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ό,τι επιθυμεις για το 2011 να σου φερει! )) Επειδή εχω μια περιπτωση τακτοποιησης παταριου (ορόφου) από πλάκα με ο/σ, ειναι επιφάνεια που δύναται να τακτοποιηθεί με τη ρύθμιση του Ν.3843 ή θέλει κανονικα αναθεωρηση αδειας?? Το περιεργο ειναι οτι υπήρχε περιθωριο για τη δομηση, ωστοσο ο μηχ/κος που εβγαλε την αδεια δεν το εμφανισε ποτε στην πολεοδομια. Επομενως δεν υπάρχουν σχεδια (ουτε καν κατασκευαστικά!!).. Μπορει λοιπον να τακτοποιηθει?
  13. Εχεις δίκιο, όπως το έθεσες το κατάλαβα. Επομένως μία αίτηση από τον ιδιοκτήτη του γκαράζ. Όσο για το WC, δεν νομιμοποιείται επειδή δεν υφίσταται (στα σχέδια) ή επειδή εκτείνεται πέραν της γραμμής ισογειου αλλά δεν χρησιμοποιείται ως γκαραζ??
  14. Καλημερα σε όλους, εχω την εξης απορία..Η οικοδομική άδεια έχει βγει σε 2 ονόματα-αδέρφια, αλλά υπάρχει συμβόλαιο στο οποίο το γκαραζ (του οποίου ο ιδιοκτήτης θέλει να αλλάξει τη χρήση) ανήκει στον έναν από τους 2. Η αίτηση λοιπόν, γίνεται και από τους 2 (κ σε τι ποσοστό συνιδιοκτησίας αφού το γκαραζ ξεκάθαρα ανήκει στον έναν) ή μόνο από τον 1 ιδιοκτήτη?? Επίσης, έξω από το περίγραμμα του κτιρίου του υπογείου ο ιδιοκτήτης (του γκαραζ) κ κάτω από τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έχει φτιάξει 1 WC 2,50μ2 το οποίο όμως δεν εμφανίζεται πουθενά στα σχέδια τα εγκεκριμένα. Αυτό δύναται να νομιμοποιηθεί με τη ρύθμιση αυτή ή εξακολουθεί να θεωρείται αυθαίρετο??
  15. Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας..Σε πρώτη φάση βρήκα, μέσω γνωστού μηχ/κού, αρμόδιο στην πολεοδομία ελευσίνας και εκεί παρέπεμψα και τον γνωστό μου που μου ζήτησε να βρω την αξία του οικοπέδου. Μέχρις εκεί δυστυχώς μπόρεσα να βοηθήσω τον γνωστό μου (η άδεια συνάδελφε δεν παίζει!!) ------
  16. Χαιρετώ για πρώτη φορά το forum, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με ένα οικόπεδο στη θέση "Λάκκος Κατσάρη" στον Ασπρόπυργο. Λόγω πρωινής απασχόλησης σε γραφείο, μου είναι αδύνατο να επισκεφτώ πολεοδομίες/ή σχετικές υπηρεσίες σε περίπτωση που κάποιος γνωστός μου ζητήσει κάτι. Ψάχνοντας μόνο σε ιστοσελίδες, δεν έχω βρει τις πληροφορίες που θέλω.. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για τη χρήση γης που έχει η περιοχή αυτή (ΘΕΣΗ ΛΑΚΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗ, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ) και ποιο είναι το σχετικό ισχύον ΦΕΚ? Είναι όντως ΒΙΟΠΑ?? Επίσης την αντικειμενική αξία οικοπέδου το οποίο περικλείεται από 4 αγροτικές οδούς και είναι σε απόσταση 700μ από την θάλασσα. Ευχαριστώ!!! ----------------
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.