Μετάβαση στο περιεχόμενο

The.Engineer

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by The.Engineer

  1. Πολύ σωστά. Μπορεί να γίνει ένα τοπογραφικό, με ένα ΚΗΔ, όπου να αποτυπώνονται και οι δύο ιδιοκτησίες. Ναι. δύο ΗΤΚ καθώς η αρτιότητα-οικοδομησιμότητα δεν συνδέεται με απαίτηση ή μη σύνταξης τοπογραφικού ή έκδοσης ή μη ΗΤΚ.
  2. Εαν είναι ξεχωριστές οι ιδιοκτησίες όπως αντιλαμβάνομαι, τότε εκδίδεται ταυτότητα ανά ιδιοκτησία. Απαραίτητο εξαρτημένο τοπογραφικό, με ΚΗΔ (εφόσον θα συνταχθεί τώρα). Άλλωστε, θα το ζητήσει και ο/η συμβολαιογράφος.
  3. Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους! Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ.. σε ποιό σοβαρό κράτος σου λένε ότι εάν έχεις αγοράσει ένα ακίνητο 6 χρόνια πριν ή εαν στο έδωσαν οι γονείς σου, άρτιο και οικοδομήσιμο με όσα γνωρίζαμε έως τώρα, θα μηδενιστεί η αξία του, αλλά του διπλανού σου που το πήρε πέρσι θα μπορεί να αξιοποιηθεί.... Όσο για τους λοιπούς όρους που συζητούνται ακόμα και για τα προ '85, αμφιβάλλω αν έστω και έαν 10% των εκτός σχεδίου ακινήτων της χώρας μπορεί να ικανοποιήσει τα κριτήρια αυτά..
  4. Το να τα μεταφέρεις "με το χέρι" είναι η καλύτερη λύση. Έτσι αλλιώς μια ψιλομετακίνηση στα περισσότερα την κάνεις για να μην έχεις επικαλύψεις με γραμμές ή βολεύει λιγάκι πιο δίπλα κλπ, οπότε ήδη το κάνεις. Την ίδια τακτική ακολουθώ και εγώ γιατί το χρησιμοποιώ πολύ αυτό το lispάκι. Δημιουργεί σημεία στην polyline στο πρώτο βήμα, αντί για κύκλους.
  5. @Nikos1987 Πάει ανάλογα με τον προσανατολισμό της polyline. Αν κανεις δεξί κλικ στην polyline και την κανεις reverse, λογικά θα στα εμφανίζει εκτός, απλά θα αλλάξει την κατεύθυνση της αρίθμησης.
  6. Version 1.0.0

    652 downloads

    AutoCAD Dynamic Blocks Pack με πληθώρα από dynamic blocks για αρχιτεκτονικό σχεδιασμό 2D, εξαιρετικά χρήσιμα και βοηθητικά, που μειώνουν σημαντικά τον χρόνο της αρχιτεκτονικής διαρρύθμισης. Τα dynamic blocks μπορούν αυτόματα και κατ' επιλογή του χρήστη να αλλάξουν παραμέτρους όπως μέγεθος, σχήμα, διάταξη κλπ, με κυριολεκτικά δύο κλίκ. Για εκδόσεις AutoCAD 2018 - 2023.
  7. Καλημέρα @lou, όντως περίερργο πρόβλημα. Εάν θέλεις μπορείς να μας ανεβάσεις το σχετικό .dwg με την προβληματική polyline να του ρίξουμε και εμείς μια ματιά.
  8. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία! (Καλή Φώτιση σε νομοθέτες και ΤΕΕ)
  9. Ευχαριστώ τους συναδέρφους για τις απαντησεις τους σχετικά με ΠΕΑ και ΗΤΚ. Ήσασταν ξεκάθαροι! Όσο για το downvote δεν το καταλαβαίνω.. Όποιος πειράχτηκε τόσο πολύ από την ερώτηση μου είναι ευπρόσδεκτος να το συζητήσουμε. Ευχαριστώ
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πρόκειται να εκδόσω την πρώτη μου ΗΤ ακινήτου, σε οικόπεδο με 3 κάθετες (εκ των οποίων μόνο στη μία υπάρχει ρυθμισμένο κτίριο κατοικίας) για το σκοπό σύνταξης πράξης τροποποίησης σύστασης καθέτων. Όσον αφορά, την κάθετη με το κτίριο, είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ? Από όσο διαβάζω υπάρχει μια διαφωνία στους συναδέλφους σχετικά με την υποχρεωτικότητα του ΠΕΑ. Καταλαβαίνω ότι μπορεί να χρειάζεται για λόγους πληρότητας της ΗΤΚ, αλλά από την στιγμή που δεν θα γίνει ενοικίαση ή πώληση ή ανακαίνιση, και το σύστημα επιτρέπει την έκδοση του πιστοποιητικού πληρότητας χωρίς υποβολή ΠΕΑ, γιατί να μπει ο ιδιοκτήτης σε αυτό το επιπλέον έξοδο? Η ισχύει πλέον ότι η σύνταξη της ΗΤ ακινήτου αποτελεί έναν επιπλέον λόγο έκδοσης ΠΕΑ? Ευχαριστώ!
  11. Θα πρέπει να έχεις ήδη ορίσει στην polyline σου ποιό είναι το πρώτο σημείο και θα ξεκινήσει από εκεί η αρίθμηση σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις εύκολα με ανάλογα lispακια από εδώ.
  12. Συνάδελφε σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!Έκανα upgrade σε Autocad 2022 και μου βγάζει το bad definition για κάποια linetypes.. Με το 2020 δούλευαν όλα μια χαρά. Έκανα τα παρακάτω βήματα αλλά τίποτα... Μήπως θα μπορούσες να βοηθήσεις? Μάλλον το πρόβλημα είναι στο SPECLINE.shx που όταν το ανοίγω εμφανίζεται ως:
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.