Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Apostol

Core Members
  • Περιεχόμενα

    179
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Apostol

  1. Συνάδελφοι αν καταλαβαίνω καλά, απο την όλη διαδικασία, εξαιρούμαστε οσοι δεν ήμασταν ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ λόγω ειδικότητας (Τ.Ε.) και ας έχουμε τους ανάλογους ΚΑΔ και την απαιτούμενη μείωση τζίρου?
  2. Συνάδελφοι γνωρίζει κανείς τίποτα για πρόθεση να δοθεί παράταση της προθεσμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών για άδειες που είχαν υποβληθεί με πλήρη φάκελο πριν την έναρξη του Ν.4030/11? Υποτίθεται πως η προθεσμία έκδοσής τους λήγει στις 31/12/2017 μετά την τελευταία παράταση που πήραν το Δεκέμβριο του 2016.
  3. Aπό το κείμενο του Χατζηπαντελή: "Ετσι θα πληθωριστεί το μάστερ που πλέον θα είναι σαν το βασικό πτυχίο". Aυτό είναι όλο το ζουμί συνάδελφοι! Ο κος Μπαλτάς που ενοχλείται από την Αριστεία απλά θα τα κάνει όλα ίσιωμα! Μην τα δέχεστε λοιπόν όλα άκριτα και ως θετικά γιατί μάλλον κάτι βαθύτερο κρύβουν! Είπαμε πρώτη φορά αριστερά αλλά αν αριστερά έχει γκρεμό τι κάνουμε? Ψυχραιμία λοιπόν και απλά δείτε τα πράγματα ψυχρά. Είναι αναγκαίο αυτό που παν να κάνουν? Είναι της παρούσης? Είναι θετικό? Και πάνω από όλα είναι όπως φαίνεται? Για τα ΤΕΙ δεν μιλάω καν γιατί πραγματικά δεν ελπίζω σε κάτι! Απλά προσπαθώ να ζήσω την οικογένειά μου με τα χίλια ζόρια με το πτυχίο ΤΕΙ και το MSc που έκανα και περιμένω σύντομα τη μέρα που θα μου πουν πως τελικά δεν κατάλαβα καλά αλλά το πτυχίο έλεγε μπετατζής και όχι μηχανικός!
  4. Συνάδελφοι έχω την εντύπωση πως μάλλον παρεξηγήσατε τον κακομοίρη (τρόπος του λέγειν) τον Λύκο! Γράφει Ελεγκτής Υπηρεσίας Δόμησης που σημαίνει υπάλληλος πολεοδομίας και όχι απλά ελεγκτής δόμησης! Λύκε αν κάνω λάθος διόρθωσέ με!
  5. Συμφωνώ με τους δύο προηγούμενους αλλά θα πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα σωστά για να γίνουν αυτά που λέτε! Εμένα αν μου στερούν το βασικό μου αντικείμενο πάνω στο οποίο έκανα και μεταπτυχιακό δεν θα αναγκαστώ να το ρίξω στο δεύτερο, που αναγνωρίζω πως δεν το κατέχω αρκετά, μόνο και μόνο για να δούλέψω? Προσωπικά ποτέ μου δεν με ενδιέφερε το αρχιτεκτονικό κομμάτι της δουλειάς παρά μόνο το στατικό και το κατασκευαστικό. Όμως όπως μας έχουν μπερδέψει τι μπορώ να κάνω αφού κυρίως αρχιτεκτονικά μπορώ να υπογράψω μόνος μου? Έλεγχος σε όλους και πιστοποίηση ικανοτήτων και παραμύθια τέλος. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο πλέον.
  6. Mέχρι κάποιος να καταφέρει να εφεύρει ενα λογικό επιχείρημα για το πως κάποιος μπορεί σε πέντε χρόνια να μάθει περισσότερα αντικείμενα σε μεγαλύτερο βάθος απο οτι κάποιος άλλος ένα αντικείμενο σε τέσσερα χρόνια καλό θα ήταν να σταματήσει η ηλίθια αυτή συζήτηση που όχι μόνο ευτελίζει το κλάδο αλλά και εμάς τους ίδιους ως επαγγελματίες και πάνω απο όλα ανθρώπους. Όποιος έχει στον τίτλο σπουδών του τη λέξη μηχανικός θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του και να λαμβάνει την αντίστοιχη επαγγελματική άδεια η οποία θα ήταν γενικά καθορισμένη για κάθε κλάδο. Έτσι ο καθένας θα έκανε μόνο αυτό που γουστάρει και ξέρει καλά. Μόνο έτσι μπορεί να λήξει αυτή η σιχαμένη κατάσταση αλληλοεπικαλύψεων και ασχετοσύνης. Υ.Γ. Και όπως είπε και κάποιος πολύ ωραίος τύπος το όνομα του οποίου δεν συγκράτησα "Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω" .
  7. Exω βαρεθεί να βλέπω εμμονικούς ανθρώπους σε αυτό το φόρουμ (ΠΕ και ΤΕ)! Έχει καταντήσει αηδία πραγματικά. 'Οποιος έχει τα Α.....α και τις γνώσεις να δουλέψει ας το κάνει επιτέλους χωρίς να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι. Περιμένουμε πάντα η αγορά να ρυθμίζεται μέσω αποκλεισμών μερίδας επαγγελματιών και οχι μέσω ποιοτικού ελέγχου!!! Αυτό δεν λέει τίποτα σε κανέναν σας? Αφήστε τις κλάψες και τους αφορισμούς και τις εξυπνάδες γιατί 30 χρόνια τα ίδια ακούγονται αλλά κανέναν δεν πείθουν. Έλεως λοιπόν κάντε τη δουλειά σας (αυτή που μάθατε στις σχολές σας εννοώ) και αφήστε κάτω τα πληκτρολόγια. Όποιος έχει κόμπλεξ και απωθημένα να πάει σε ψυχολόγο πρέπει να ζήσουν και αυτοί. Καλή χρονιά σε όλους και καλά μυαλά να σας φέρει το νέο έτος για σας και για τη χώρα ολόκληρη.
  8. Φίλε Manolo250 καλό θα ήταν να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου και στην αντιμετώπιση των διαφόρων ειδικοτήτων. Επίσης τι πάει να πεί αδειούχο μηχανικό? Καλό θα ήταν απλά να συμβουλευτείς κάποιο συνάδελφο και να μην τα βάζεις με συναδέλφους χωρίς να ξέρεις όλη την αλήθεια.
  9. Eντάξει παιδιά όταν τα μοιράσετε μεταξύ σας πείτε μας και μας αν πρέπει να αναπνέουμε και να υπάρχουμε για να ξέρουμε οχι τίποτα άλλο! Μην το πάρει κανείς προσωπικά αλλά σαν ΤΕ είχα κάποια λιγοστά δικαιώματα αλλά σε λίγο δεν θα μπορώ ούτε επίβλεψη να κάνω και δεν βλέπω κανέναν να θεωρεί οτι μπορεί να είναι και άδικο! Τέλοσπάντων καλή καρδιά!
  10. Φίλε Δημήτρη αν τα 59 τ.μ. που τακτοποιείς δεν είναι πρώτη κατοικία τότε αφού είσαι πάνω απο 50 και κάτω από 100 τ.μ. το σύστημα πολύ σωστά σου βγάζει παράβολο 1000 Ευρώ και δυστυχώς πρέπει να πληρωθεί ως έχει.
  11. Συνάδελφε δηλαδή συγγνώμη αν έχει πάρει οριστική εξαίρεση απο την κατεδάφιση θα μπορείς δηλαδή εσύ να υπολογίσεις τους συντελεστές που λές? Πιστεύω πως εφόσον βάλεις άδεια ΝΑΙ στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει και πάλι να μην ασχοληθείς με τους συντελεστές αυτούς. Απλά νομίμως υφιστάμενο είναι όχι νομίμως οικοδομημένο. Εφόσον δεν ελέγχθηκε για αυτά τα στοιχεία για να εξαιρεθεί δεν θα πρέπει να ελεγθεί και τώρα. Μόνο ίσως σε περίπτωση αρκετού συντελεστή για πλήρη νομιμοποίηση. Y.Γ. Αυτό πάντως που θα ήθελα πιο πολύ να ακούσω είναι η γνώμη σας για τα υπόγεια που γίναν Κ.Χ.! Βάζουμε ή δεν βάζουμε αλλαγή χρήσης και γιατί?
  12. Ρε παιδιά απο που προκύπτει πως δεν βάζουμε αλλαγή χρήσης στα υπόγεια? Αφού στα παραδείγματα υπολογισμού του ΥΠΕΚΑ σε αντίστοιχες περιπτώσεις το βάζει! Επίσης γιατί να βάλω χωρίς άδεια αυθαίρετο με Ν.1337/83 με δεύτερη φάση αμα είναι εκτός σχεδίου? Αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να κάνει Γ΄φάση αν δεν μπεί εντός σχεδίου. Πιστεύω πως Β΄ και Γ΄φάση πρέπει να έχουν ίδια αντιμετώπιση αφού εξαιρούν το κτίσμα απο κατεδάφιση χωρίς χρονικό περιορισμό. Στην τελική και ποτέ να μην μπεί εντός σχεδίου το αυθαίρετο είναι ρυθμισμένο.
  13. Str_eng θα ήθελα να σε συγχαρώ για την πρωτοβουλία και ομολογώ πως το κείμενό σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και δημιουργεί αρκετά δημιουργικές απορίες. Εμένα αυτό που μου κάνει περισσότερο εντύπωση είναι οι αρκετές αλλαγές που επισημαίνεις ανάμεσα στα εθνικά προσαρτήματα και το ΕΝ - 1998 που θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τελικά πως προέκυψαν. Άντε ρε παιδιά όσοι το κατέχουν το θέμα περισσότερο ας σχολιάσουν λίγο να δούμε απόψεις! Πιστεύω χρήζει το θέμα λίγης ενασχόλησης! Υ.Γ. Str_eng δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν μπορώ να σου δώσω φήμη αλλά επιφυλάσσομαι μόλις το λύσω να στη δώσω μαζέμενη
  14. Kαλά μωρέ εγω περνάω συνέχεια! Θα τα πούμε οταν επιστρέψεις. Θα σε καταλάβω απο το μαύρισμα και το κολιέ απο κίτρινα λουλούδια!
  15. Achille αν λες αλήθεια οτι είσαι μενίδι επιβεβαίωσε να έρθω για καφέ τώρα που βαράω μύγες τέσσερα τετράγωνα πιο κεί!
  16. Kαλά η ευρηματικότητα του Έλληνα(ρα) και το επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι διαχρονικά και αξεπέραστα! Τι να λέμε τώρα!
  17. Eντάξει ρε παιδιά για ηλεκτρονική υποβολή έγινε λόγος όχι upload στο youtube και στο facebook! Δεν θα είναι και σε κοινή θέα! Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα διασφαλίζει κάτι τέτοιο!
  18. Επειδή όμως είναι και δική μου απορία πως θα το δηλώσουμε το υπόγειο? Σαν υπέρβαση δόμησης ενώ υπάρχει στην άδεια? Ενώ έχει η φόρμα πεδίο για την αλλαγή χρήσης δεν έχει πεδίο εισαγωγής των τετραγωνικών της. Οπότε πως θα υπολογιστεί πρόστιμο?
  19. Συμφωνώ απόλυτα με Ίκαρο! Αλλά πού τέτοια προνοητικότητα στην Ελλάδα!
  20. Φαέθων χωρίς παρεξήγηση. Μην ακούτε χαζομάρες! Αν δεν έχεις Α.Μ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ δεν μπορείς να έχεις σφραγίδα ούτε και να κάνεις έναρξη ως μηχανικός με ΚΑΔ που να αφορούν υπηρεσίες μηχανικού διότι η εφορεία ζητάει βεβαίωση εγγραφής στο φορέα. Επίσης ζητάει και βεβαίωση ταμειακής ενημερώτητας κάθε φορά που θεωρείς νέο μπλόκ ΑΠΥ. Οπότε Ε.Ε. χωρίς Α.Μ. απλά δεν γίνεται. Επίσης δεν σας παραξενεύει η τελική υπεραπλούστευση στη διατύπωση του νόμου. Κάτι νέο ετοιμάζεται και για αυτό δεν κατονομάζεται. Οπότε μην τσακώνεστε χωρίς λόγο διότι τελικά άλλοι έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι.
  21. Αδελφέ arianos μάλλον είσαι πολύ καινούριος στο forum! Ρίξε μια ματιά πρώτα στις δημοσιεύσεις αυτού που λοιδωρείς και μετά κάντο! Τι να σου πω ψώνισες απο σβέρκο! Καλό θα ήταν να είναι όλοι λίγο πιο συγκρατημένοι για να μην γίνουμε σαν τους παλιούς της πιάτσας που κοροιδεύουμε που τα μαχαιροσφάζουν όλα!
  22. Ναι αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που έχει πολλή δουλειά ακόμη! Με εμάς τι γίνεται είναι το θέμα...Αχ ας είμαστε αισιόδοξοι! Καλή μέρα σε όλους!
  23. Tουλάχιστον βλέπω πως πολλοί συνάδελφοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τις αλλαγές καλόπιστα! Θεωρώ πως και αυτό είναι πολύ καλό και ελπιδοφόρο διότι η αλήθεια είναι πως το παρών σύστημα έχει τελματώσει πλήρως! Οπότε τουλάχιστον ας ξεφύγουμε απο αυτό και ας αφήσουμε την αγορά να αυτορυθμιστεί χωρίς παρεμβάσεις φωτογραφικές υπέρ συγκεκριμένων ομάδων συναδέλφων (βλέπε προσωρινοί ενε. επιθ.). Και η πιστοποίηση είναι θετική για μένα γιατί όποιος είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν έχει λόγο να τη φοβάται. Μόνο θετικά μπορεί να βοηθήσει ξεχωρίζοντάς τον απο τον ανεπαρκή. Ας ελπίσουμε να πάνε ολα καλά αλλά θέλει το σχέδιο δουλίτσα αρκετή ακόμα.
  24. Aλέξανδρε και εγώ το είχα σκεφτεί αυτό που είπες αλλά αν διαβάσεις πιο κάτω στις ποινές των μηχανικών που βρεθούν να έχουν υπερβάσεις αναφέρει πως και στη περίπτωση του μελετητή αλλά και στην περίπτωση του επιβλέποντα θα υπάρχει η απαγόρευση εκπόνησης μελετών και διενέργειας επιβλέψεων. Άρα δεν αλλάζει κάτι. Εκτός αν δεν θα μπορεί κάποιος να είναι και μελετητής και επιβλέπων στο ίδιο έργο! Αυτό θα το δούμε. JTB το λέω διότι φοβάμαι οτι οι περισσότεροι δεν θα αντέξουν το βάρος των αλλαγών και θα αναγκαστούν να ενταχθούν σε μεγαλύτερα σχήματα ώστε να επιβιώσουν επαγγελματικά. Σε μια εταιρία μπορεί να μην επιμερίζεται η ευθύνη αλλά μοιράζεται η δουλειά καλύτερα με πιθανότατα πια ασφαλές αποτέλεσμα. Βλέπω οτι δεν θα μπορεί πλέον να δουλέψει κανένας μόνος του. Μπορεί να είναι και για καλό απλά με ενοχλεί ο τρόπος που γίνεται.
  25. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε? Επειδή το επάγγελμα του μηχανικού θα γίνει απεχθέστερο του σκουπιδιάρη και για να μοιραστούμε την ευθύνη που παν να μας φορτώσουν θα πρέπει αναγκαστικά να δουλεύουμε σε τεράστιες εταιρίες και να ξεχάσουμε τα γραφειάκια μας? Ζήτω ο Bob ο Σηφουνάκης!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.