Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Hlias_123

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Hlias_123

  1. Πρόκειται για χώρο κύριας χρήσης (έχει γίνει Κ.Χ. το 2011) με την οικοδομική άδεια του κτιρίου περί το 1990. Στην άδεια ο χώρος ήταν θέσεις παρκινγκ. Μέχρι σήμερα ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται σαν αποθήκη και τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να το αποπερατώσει για να το έχει σαν γκαρσονιέρα. Δεδομένου πως δεν έχει υδραυλική-αποχετευτική εγκατάσταση ούτε δικό του ρολόι (παίρνει ρεύμα από αλλού) τι άδεια απαιτείται; και τι μελέτες σε αυτήν; Τα υπόλοιπα διαμερίσματα του κτιρίου έχουν αποπερατωθεί κατά την κατασκευή, και τους διπλανούς παλαιούς χώρους παρκινγκ τους έχουν φτιάξει οι ιδιοκτήτες χωρίς άδειες και τραβάνε ρεύμα από άλλους. Εάν δε βγει άδεια και κάνει τις απαιτούμενες εργασίες μπορούμε με τον 4495 να το εντάξουμε σε κάποια κατηγορία; Εάν γίνει νομιμοποίηση με τον 4495 θα υπάρχει κάποιο θέμα με την αίτηση στη ΔΕΗ για ξεχωριστή παροχή-ρολόι;
  2. Συνάδελφοι, μία διευκρίνηση παρακαλώ για την εμπειρία στην εν λόγω προκήρυξη... Ανεβάζουμε μόνο την βεβαίωση χρόνου ασφάλισης από ασφαλιστικό φορέα σαν αποδεικτικό και σημειώνουμε τους μήνες για να πάρουμε την αντίστοιχη εμπειρία-μόρια; (θέσεις που δεν απαιτείται εμπειρία όπως αναφέρθηκε). Στην περίπτωση μου απασχολούμαι με μπλοκάκι σε εταιρεία και κάνω συμβάσεις έργου ανά εξάμηνο σαν ελ. επαγγελματίας μηχανικός. Απαιτείται ανέβασμα των συμβάσεων αυτών και σε κάθε πεδίο-εξάμηνο σημειώνω του μήνες και τις μέρες; Επίσης για εμάς τους ελ. επαγγελματίες νομίζω ισχύει ανά μήνα οι 30 μέρες όχι οι 25 μέρες του ΙΚΑ..Αλλά στο πεδίο εμπειρίας στην πλατφόρμα του ΑΣΕΠ δεν αφήνει να γράψεις πάνω από 29 μέρες ανά μήνα στο αντίστοιχο πεδίο!
  3. Καλημέρα, Ατομική επιχείρηση με απαλλαγή ΦΠΑ, χωρίς ταμειακή, χωρίς να απασχολεί προσωπικό πληρεί τα κριτήρια με βάση το εισόδημα. Λόγω διακοπής εργασιών τέλος Δεκεμβρίου δικαιούται τα 1000Ε; Εάν τα λάβει τώρα θα κληθεί να τα επιστρέψει;
  4. Καλημέρα, Όλες οι απαντήσεις βοηθούν αρκετά! Επιπλέον μιας και έχω μπει στη διαδικασία να κάνω αιτήσεις (πχ σε site εταιρειών) ρωτούν κάποια πράγματα: -Στο ερώτημα αν έχω δικαίωμα να εργαστώ στην UK απαντάω ναι να φανταστώ? -Αν μου ζητηθεί criminal record κάνω κάποια μετάφραση εγγράφου που παίρνω από αστυνομία? -Στην ερώτηση αν πρέπει να έχω visa και αν αυτοί θα χρειαστεί να συνδράμουν σαν εργοδότες στο να την πάρω τι λέω?δεδομένου οτι υπάρχει και το brexit ρωτάω!
  5. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι πολιτικός μηχανικός και πρόσφατα τέλειωσα το μεταπτυχιακό μου σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο-πολυτεχνείο. Από προυπηρεσία έχω μόνο μία πρακτική σε ένα τεχνικό γραφείο, τίποτα το σπουδαίο δηλαδή. Ψάχνοντας εδώ και λίγους μήνες δεν έχω βρει κάτι σχετικό στην Αθήνα για δουλειά, και σκέφτομαι να ψαχτώ για Αγγλία. Έχοντας διαβάσει το φορουμ δεν μπορώ να πω πως έχω παρακινηθεί παραπάνω (συμβαίνουν και διάφορα γύρω μας όπως το Brexit). Για εξωτερικό δεν σκέφτομαι χώρες προς Αφρική ή διάφορα τέτοια όπως έχουν ειπωθεί, έχω επικεντρωθεί στην Αγγλία και λόγω της γλώσσας, και θα ήθελα κάποιες πιο συγκεκριμένες συμβουλές που πιστεύω θα είναι χρήσιμες και για πολλούς άλλους σε παρόμοια θέση με εμένα. -Για το βιογραφικό ακούω να λέγεται πως είναι must το στυλ europass. Ισχύει ή όχι? -Χρειάζεται πιστοποίηση Αγγλικών IELTS, εκτός από τα κλασσικά Michigan-Cambridge? -Τι έγγραφα χρειάζονται για να φύγει κάποιος για δουλειά στην Αγγλία? π.χ. διαβατήριο, καρτα υγείας της Ε.Ε.?τι άλλο? -Πρέπει να ξεκινήσω το ΤΣΜΕΔΕ στην Ελλάδα για να βρω δουλειά έξω σα μηχανικός?ή δεν έχει σημασία να φαίνομαι μηχανικός στη χώρα μου? -Είναι δεκτικοί σε άτομα που ζουν στο εξωτερικό και δε βρίσκονται Αγγλία (και χωρίς εμπειρία από Αγγλία)? θα έχω θέμα αν ζητήσω συνεντεύξεις μέσω skype? Και τώρα για τα οικονομικά πιο πολύ: -Για κάποιες δουλειές που έχω κοιτάξει βλέπω μισθούς 20000 με 25000 λιρες το χρόνο. Σε αυτά είναι υπολογισμένος 13ος και 14ος?Αυτά τα ποσά είναι καθαρά ή μεικτά?Με την φορολογία σε τέτοια ποσά τι συμβαίνει ακριβώς? -Και τέλος για μία μεγάλη πόλη εκτός του Λονδίνου, έχω βρει μικρά σπίτια-γκαρσονιέρες με ενοίκιο το μήνα κάπου στις 600 λίρες. Σε αυτά τι ποσό να υπολογίζω extra για ρεύμα-θερμανση και όλα τα σχετικά? Ρώτησα πολλά το ξέρω, αλλά νομίζω εδώ υπάρχουν άτομα που βρίσκονται έξω ή γνωρίζουν πολλά για το θέμα! Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.