Μετάβαση στο περιεχόμενο

MGD

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MGD

  1. Γεια σας. Είμαι συνάδελφος μηχανικός αλλά και ιδιοκτήτης του έργου. Γενικά δεν έχω ασχοληθεί με τις εκδόσεις αδειών ούτε και με τα ένσημα του ΙΚΑ. Θέλω να προβώ σε εργασίες οι οποίες δεν χρειάζονται άδεια (εσωτερικοί χρωματισμοί κλπ). Τι πρέπει να κάνω σχετικά με το ΙΚΑ; Ευχαριστώ.
  2. Γεια σας. Θα ήθελα τα φώτα σας. Εργάζομαι 3 χρόνια σε τεχνικό γραφείο ως μισθωτός αλλά πρώτη φορά θα εκδώσω εγώ κάποια άδεια. Πρόκειται για ΕΕΔΜΚ, για εσωτερικά επιχρίσματα. Έχω διαβάσει σχετικά με τα δικαιολογητικά, αλλά δεν έχω δει πουθενά να αναφέρει καταστατικά πληρωμής, ΦΕΜ, πίνακες ΙΚΑ κλπ. Είναι απαραίτητα σε αυτό το στάδιο; Ή τα ζητάνε αυτά εφόσον εγκριθεί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καλησπέρα. Θέλω την γνώμη σας σχετικά με τον τρόπο αποδείξεως έτους κατασκευής. Σε οικόπεδο εντός οικισμού εκδόθηκε οικοδομική άδεια για ισόγεια κατοικία το 1976. Κατά την κατασκευή, όπως υποστηρίζουν οι πελάτες (και κατά πάσα πιθανότητα έτσι έγινε), κατασκεύαστηκε ολόκληρο υπόγειο, όπου κάποιο τμήμα του δώματός εξέχει από το ισόγειο, και λειτουργει ως βεράντα ( θα βοηθήσει η φωτογραφία από κάτω). Το 1985 πραγματοποιήθηκε νόμιμη σύσταση, και πώληση ενός τμήματος, και στα σχέδια φαινόταν μόνο η ισόγεια κατοικία και όχι και το αυθαίρετο. Πως θα αποδείξω εγώ τώρα ότι όντως χτίστηκε το 1976 (μεγάλη διαφορά στο πρίστιμο) ; Στις αεροφωτογραφίες φαίνεται μόνο η βεράντα δυστυχώς, και δεν διακρίνεται αν πρόκειται για πλάκα αυλής ή για πλάκα δώματος υπογείου. Να βάλω άραγε την αεροφωτογραφία ως χρόνο απόδειξης ( και ας μην φαίνεται και ξεκάθαρα) ακόμα και αν στα σχέδια της σύστασης δεν περιγράφεται και αποτυπώνεται;
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι. Για κτίρια που έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα ισχύει λέτε το άρθρο ; Συγκεκριμένα μιλάω για εξωτερικούς χρωματισμούς.
  5. Γεια σας συνάδελφοι. Διάβασα παρόμοιες περιπτώσεις και συγνώμη που αναδιατυπώνω κάποιες απορίες αλλά η δική μου περίπτωση είναι λίγο σύνθετη. Πρόκειται για νόμιμο διώροφο κτίριο σε εντός οικισμού οικόπεδο (μη παραδοσιακό). Σύμφωνα με την άδεια, ήταν 2 ισόγειες κατοικίες (ας τις πούμε νότια και βόρεια κατοικία) και μία κατοικία στον όροφο (δεν θα ασχοληθούμε). Αυθαίρετα οι γονείς του ιδιοκτήτη είχαν μετατρέψει την νότια κατοικία σε mini market χωρίς κάποια ενημέρωση στην πολεοδομία, έχοντας όμως ένα σχετικό χαρτί από την τότε κοινότητα είχε πάρει άδεια λειτουργίας. Να προσθέσω πως η νότια κατοικία (ή mini market) έχει μικρό αυθαίρετο τμήμα, το οποίο κατασκευάστηκε κατά την ανέγρεση του κτιρίου. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταφέρει το mini market στην βόρεια κατοικία και να βγάλει νέα άδεια λειτουργίας και το πλέον mini market να το κάνει και πάλι κατοικία (τράμπα δηλαδή). α) Απο τη στιγμή που βάσει άδειας το νότιο τμήμα ήταν κατοικία και εκείνος θέλει να το ξάνα μετατρέψει κατοικία πρέπει να προβλέψω κάτι; Μπορώ να περιγράψω στα σχέδια σαν ''Τμήμα εκτός μελέτης'' και να ασχοληθώ μόνο με το βόρειο τμήμα που πρόκειται να γίνει mini market; Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποφευχθεί το τμήμα στην νότια κατοικία που είναι αυθαίρετο; β) Τι άδεια πρέπει να βγάλω; Άδεια δόμησης ή μικρής κλίμακας; (πρώτη φορά ασχολούμαι με έκδοση αδείας). Και γενικά ποια είναι τα έξοδα που πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης και πόσο κοστίζουν εκτός της αμοιβής; (αναφέρομαι σε παράβολα κ.ά. έξοδα) γ)Θα μου ζητηθεί κάποιου είδος βεβαίωση πως δεν υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα; Και αν ναι, για το συγκεκριμένο τμήμα που πρόκειται να γίνει mini market ή για όλο το κτίριο; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την κατανόησή σας. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.