Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

streetas

Core Members
  • Περιεχόμενα

    339
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

streetas last won the day on Απρίλιος 5 2013

streetas had the most liked content!

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

streetas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

90

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε μια εγκατάσταση προχτές οικιακό 10ακι ο inverter παρέμενε σε night mode και δεν ξεκίναγε. Είχα δει μια απάντηση σε άλλο θέμα για το ίδιο πρόβλημα από τον συνάδελφο sakati που έγραφε ότι καήκαν οι ασφάλειες dc.Και όλα ήταν όπως τα περιέγραφε. Τις άλλαξα αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Άνοιξα case στο Support της εταιρίας και είδα μετά mail απο την Ιταλία ότι εντόπισαν με την νέα εφαρμογή που έχουν κάποιο πρόβλημα.Δηλ ότι αυτοί τον κλειδώσαν. Και ζητούσαν διεύθυνση για την αποστολή νέου. Μετά από το case με πήρε ένας μηχανικός από Βουλγαρία ,της εταιρίας , και μου επιβεβαίωσε ότι αυτοί εντόπισαν κάποιο σφάλμα που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά και τον κλειδώσαν. Και ότι θα στείλουν νεό μετατροπέα για εγκατάσταση. Ο νεός είπε είναι χωρίς οθόνη και έχει κάποια διαδικασία με το νέο software.\ Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο συνάδελφο?Πριν τον κλειδώσουν και σταματήσουν την παραγωγή δεν θα έπρεπε να έχει έρθει ο καινούργιος?
  2. Καλησπέρα συνάδελφε. Θέλω να σου κάνω μια ερώτηση για εναν solaredge 10k που μου έβγαλε ένα πρόβλημα και διάβασα μια απάντηση σου για αντίστοιχο.

    Ο inverter παραμένει σε Night mode και δεν "ξυπνάει". Διάβασα μια απάντηση σου ότι θα φταίνε οι ασφάλειες dc. Αλλάξαμε τις ασφάλειες dc στον πίνακα αλλά ο ινβερτερ παραμένει στην ίδια κατάσταση.

    Όλες οι λυχνίες του Inverter είναι σβηστές αλλά δεν βγάζει κάποιο error. Κλείνοντας και ανοίγοντας τον διακόπτη , ανάβουν και μετά σβήνουν πάλι, κάνει pairing (όλα καλα) και μπαίνει πάλι σε night mode.
    Μήπως γνωρίζεις κάτι αν σου έχει τύχει τι μπορεί να φταίει άλλο?

     

    Ευχαριστώ

    1. sakatis

      sakatis

      Καλησπέρα,  συγγνωμη για την καθυστερηση αλλα δεν μπαινω συχνα στο φορουμ. Δυστυχως εχω φυεγι αρκετα χρονια απο το αντικειμενο με τα φωτοβολταικα και δεν το παρακολουθω. Θα σου προτεινα να μιλησεις απευθειας με solaredge. Θυμαμαι ηταν αρκετα εξυπηρετικοι και μην ξεχνας οτι τα μηχανηματα αυτα εχουν εγγυηση 12 χρονια, οποτε αν η αγορα του ινβερτερ ειναι μετα το 2009-2010 ακομα καλυπτεσαι απο την εγγυηση.

       

       

  3. Καλημέρα συνάδελφοι, ήμουν σε 8μηνο στην ΔΕΗ (έκτακτο προσωπικό) και έληξε η σύμβαση. Στον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας ζητάνε μια βεβαίωση εργοδότη για τα ένσημα ΙΚΑ για το τελευταίο δίμηνο επειδή στο ΙΚΑ αργούν να φανούν. Ενω όλοι οι εργοδότες δίνουν αυτήν την βεβαίωση (υπάρχει και το σχετικό έντυπο στο ιντερνετ που είναι πολύ απλό στην συμπληρωση του) η ΔΕΗ αρνείται να το δώσει. Επικοινώνησα με το τμήμα μισθοδοσίας της ΔΕΗ κεντρικά και λέει δεν δίνουν. Μίλησα και με τον Τομεάρχη και με την υπάλληλο του που με έστειλε. Αποτέλεσμα μηδέν. Οπότε αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα στον ΟΑΕΔ για να βγάλει απόφαση για το επίδομα. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάποια ενέργεια ώστε η ΔΕΗ να δώσει αυτό το απ΄΄ο έντυπο?Μπορεί να αρνηθεί και να μην το δίνει?
  4. Ναι από Αθήνα μου ζήτησαν τον αριθμό ΙΚΑ.απλά στο ενημερωτικό που πήρα δεν γράφει τίποτα παρά αυτά που είπα.θα πάρω τηλέφωνο στα κεντρικά από Τετάρτη. Το 14 για το ότι η σύμβαση που υπέγραψα δεν διέπεται από το καταστατικό της ΔΕΗ. Σε οκτάμηνο Δήμου που ήμουν πριν τα έγραφε όλα αναλυτικά.εισφορές εργοδοτη,ασφαλισμένου κλπ
  5. o ΣΕΒ δεν βρίσκει αλλά τα παιδιά που φεύγουν έξω βρίσκουν και εκπαιδεύονται σε πολύ σοβαρότερες επιχειρήσεις απο αυτές του ΣΕΒ. Το πρόβλημα δεν το έχουν τα παιδιά που ψάχνουν δουλειά αλλά ο ΣΕΒ που δεν ψάχνειι εργαζόμενους αλλά κρέατα να τους πιει το αίμα. Φυσικά όλα αυτά χάρη στις κυβερνήσεις μας
  6. πάντως το ΤΣΜΕΔΕ ακόμα δεν την εφαρμόζει την εγκύκλιο και χρεώνει κανονικά τις εισφορές. Και τα χρέη αυξάνονται. Εχουμε και δικαστήριο να κάνουμε για την διαγραφή των παράνομων οφειλών εφόσον είχαμε κάρτα ανεργίας
  7. καταπληκτικό.Διαβάζεις τις απαντήσεις 5 χρόνια πριν και είναι φρέσκες και σημερινές. Ήμαστε μια καταπληκτική χώρα
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι. Με έχουν πάρει με 8μηνο στην ΔΕΗ. Επειδή το έχω ξαναπάθει πήρα χθες ανάλυση αποδοχών για να δω τις εισφορές μην δεν βάζουν ΙΚΑ. Και ΙΚΑ δεν βλέπω. Συγκεκριμένα έχει κρατήσεις για ΟΑΕΔ, Φ.Μ.Υ και Μηχανικοί με Επαγγ. Κίνδυνο. Τίποτε άλλο. Δεν θα έπρεπε να βάζουν κανονικά.Οχι τίποτα άλλο αλλά ο ΟΑΕΔ "βλέπει" μόνο ένσημα απο ΙΚΑ για ταμείο. Εχει δουλέψει κανείς και ξέρει τι γίνεται; Δεν πρέπει να μπαίνει και ΙΚΑ; Επίσης στο θέμα αδειών. Εδώ με ενημέρωσαν οκ για το 1,66 το μήνα αλλά και ότι πρέπει ΚΑΘΕ μήνα να παίρνω την άδεια και ότι δεν μπορώ να την μαζέψω και να την πάρω όποτε θέλω. Δεν έχω βρει κάπου που να το λέει αυτό.Γνωρίζει κανείς αν ισχύει; Η σύμβαση μας δεν διέπεται απο το καθεστώς της ΔΕΗ αλλά απο ότι ισχύει για τις συμβάσεις κανονικά. Τριετίες μέχρι το 2012 μπαίνουν. Μετά δεν τις μετράνε .
  9. καλά και ποιος του είπε του ΤΕΕ να κάνει προσφυγή? Δηλ το ΤΕΕ λέει να πληρώνουμε (λέμε τώρα) 500+ ευρώ το μήνα αντί 170€?Και του είπαμε ότι συμφωνούμε? Ας ξεκινησει το ΤΕΕ απο τα βασικά (ασφάλιση εργασίας και όχι ιδιότητας) γιατί την εχουν δει σαν άλλοι βουλευτές αυτοί εκεί
  10. την έχω πάρει. Οπότε 1 έτος = 12 μήνες επαγγελματικής εμπειρίας ή παμε σαν τεχνικά επαγγέλματα 1 έτος =100 ημέρες?
  11. Καλημέρα, έχει βγει ένα πρόγραμμα voucher και λέει για την επαγγελματική εμπειρία βεβαίωση απο τον ασφαλιστικό φορέα. Εμάς μετράει σαν τεχνικό επάγγελμα ή απλά σαν ελεύθεροι επαγγελματίες? "Η επαγγελματική εμπειρία αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης. Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα μπορούν εναλλακτικά αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, από την οποία να προκύπτει το είδος και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας. Ειδικά για τα τεχνικά επαγγέλματα για τους μισθωτούς, κάθε έτος επαγγελματικής εμπειρίας ισοδυναμεί με 100 ένσημα. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάθε έτος επαγγελματικής εμπειρίας ισοδυναμεί με διάρκεια έργου 100 ημερών. Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα, ήτοι 100 ένσημα ή διάρκεια έργου 100 ημερών αφορούν τα τεχνικά επαγγέλματα. Για τα υπόλοιπα, κάθε έτος επαγγελματικής εμπειρίας ισοδυναμεί με 300 ένσημα για τους μισθωτούς και 12 μήνες επαγγελματική δραστηριότητα για τους ελεύθερους επαγγελματίες (η οποία προκύπτει από την ασφάλισή τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα)."
  12. υπάρχει και σομπα πέλλετ που συνδέεται με τα καλοριφέρ.Μήπως τον βολεύει μια τέτοια?
  13. τελικά μετά απο επικοινωνία με τον Δήμο που ήμουν έχει πληρωθεί μονο το ΤΣΜΕΔΕ και καθόλου ΙΚΑ οπότε και bye bye επίδομα. Απο ότι μου είπε επικρατεί και ένα μπάχαλο με αυτό και με άλλους δήμους.Βλακεία,καλύτερα να τους λέγαμε να πληρώσουν μονο ΙΚΑ
  14. και εμενα σήμερα μου είπανε ότι δεν το δικαιούμαστε γιατί στο σύστημα τους δεν είδανε ένσημα (60) στο ΙΚΑ. τωρα στο ΑΤΛΑΣ μου βγάζει τα παρακάτω.Δεν μετράνε οι μήνες που λέει ή παίζει ρόλο ο κλάδος που μπαίνουν? μας έχουν που μας έχουν όλοι γραμμένους έχουμε και αυτα. y.g 16/12/15 έγινε η απόλυση αλλά έχουν βάλει μεχρι 17/10
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.