Μετάβαση στο περιεχόμενο

mcmechanic

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

522 profile views

mcmechanic's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους,είμαι στη φάση επιλογής σχολής και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν διαφορές στα επαγγελματικά δικαιώματα μεταξύ ηλεκτρολόγου και μηχανολόγου μηχανικού όσον αφορά τις μελέτες,τις υπογραφές κτλ.Επίσης θα με βοηθούσε πολύ να αναφέρει κάποιος τη διαδικασία που χρειάζεται για να μπεις στο επάγγελμα μετά τις σπουδές π.χ. ως ελεύθερος επαγγελματίας,μελετητής κτλ.Εν τέλει αν εξαιρέσουμε το κομμάτι της πληροφορικής στο οποίο οι ηλεκτρολόγοι έχουν εξτρα πεδίο δράσης,όσον αφορά τα ενεργειακά(ανεμογεννητριες,φωτοβολταικα,υδραυλικα) και τα υπόλοιπα πεδία δράσης έχουν κάπου αλλού περαιτέρω δικαιώματα.Ρωτώ γιατί με ενδιαφέρουν και οι δύο σχολές με τη διαφορά ότι θέλω να αποφύγω τα μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού των ημμυ και προτιμώ τα αντίστοιχα των μηχανολόγων(θερμοδυναμικές,δυναμικες..κτλ).Τέλος όσον αφορά ηλεκτρικές μηχανές και ηλεκτροκινητήρες ασχολούνται και οι δύο σχολές εξίσου; Ευχαριστώ πολύ, περιμένω βοξθητικές ερωτήσεις.
  2. Δε μου αρέσουν τα μηχανήματα αν και τα προτιμώ από το μπετό...Αλλά ενδιαφέρομαι για τα ενεργειακά θέματα και τις νέες τεχνολογίες.Για παράδειγμα τι πιο ενδιαφέρον από τις μηχανές μετατροπής ενέργειας τη σχεδίαση drowns κτλ.. Οι πολιτικοί μηχανικοί είναι καθαρά εξειδικευμένοι στις κατασκευές τα πράματα όμως έχουν πάει αλλού τώρα.....κανείς δε χρειάζεται πλέον κατασκευές κτιρίων αλλά την εξέλιξη της τεχνολογίας όλοι την έχουμε ανάγκη! Δυστυχώς έτσι είναι τα πράματα.
  3. Eυχαριστώ όλους για τις απαντήσεις...αποφάσισα να ξαναδώσω παρακολουθώντας όσο μπορώ τη σχολή γιατί με τα θέματα που μπήκαν πέρυσι στα μαθηματικά είναι μεγάλο ρίσκο να σπαταλήσω χρόνο μόνο στις πανελλήνιες και να μη περάσω πάλι..Ο θεός βοηθός!Αυτοί πλέον βάζουν θέματα για 100 άτομα και με το νέο σύστημα το βάρος πέφτει πολύ πάνω σε κάθε μάθημα οπότε αν δε μπορείς να μαζέψεις από αλλού χαμένα μόρια. Από την άλλη οι σχολές αυτές έχουν πάει στα ύψη.Μπαίνουν τα παιδιά πανεπιστημιακών κάποιο που έχουν προσβάσεις στα θέματα, αυτοί που πάνε στα κολέγια και ένας-δύο διάνοιες.Εγώ τέτοιες βοήθειες δυστυχώς δεν 'εχω αλλά θα παλέψω μέχρι τέλους.
  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη γνώμη σου!Εσύ σπουδάζεις μηχανικός περιβάλλοντος;
  5. Καλησπέρα στους απανταχού φίλους μηχανικούς! Είμαι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.Η αλήθεια είναι ότι αν και πολύ δυνατή σχολή ,ήταν η δεύτερη μου επιλογή μετά τους μηχανολόγους αλλά λόγω άσχημων συνθηκών κάτω από τις οποίες έδωσα εξετάσεις έχασα τη πρώτη.Το κακό είναι ότι νόμιζα πως θα το ξεπεράσω και το άφησα.Περνώντας ο καιρός και μπαίνοντας πιο πολύ στα πράγματα βλέπω ότι το αντικείμενο του πολ.μηχ δε μου ταιριάζει καθόλου μιας και ο κατασκευαστικός τομέας δε με ελκύει καθόλου και η μόνη κατεύθυνση που φαίνεται να μπορώ να πάρω(απο τις 4 συνολικά) είναι αυτή του συγκοινωνιακού τομέα μπας και ασχοληθώ με σιδηρ.υποδομές κτλ....Επίσης βλέπω ότι σε μαθήματα που δε με ενδιαφέρουν όπως η τεχνική γεωλογία δυσκολεύομαι πολύ!Γενικά νιώθω ότι είμαι σε πολύ δύσκολη θέση.Α και δε μ'αρέσει καθόλου το γραμμικό σχέδιο που ευτυχώς ήταν μόνο στο 1ο εξάμηνο.Αντιθέτως μου αρέσουν απο τις 3 και οι 2 κατευθ.των μηχ.μηχ του ΑΠΘ(ενεργειακός και κατασκευαστικός),τα ρευστά η θερμοδυναμική και πάει λέγοντας..μπορώ να πω ότι έχω και λίγη τρέλα με το αντικείμενο,τα εργαστήρια κτλ...Αυτό που θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν είναι αν θα πρέπει τώρα που είναι νωρίς να κυνηγήσω τη πρώτη μου επιλογή(το 1ο έτος δε παρακολούθησα και πολύ τη σχολή λόγω κάποιων θεμάτων που είχα..ουσιαστικά τώρα κάνω την αρχή και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα συνολικά) που λογικά θα μου είναι πιο εύκολο να ασχοληθώ με πίστη σε αυτό που κάνω.Αξίζει τώρα που έχω μόνο 2 περασμένα μαθήματα να ξαναδώσω πανελλ. για τους μηχ.μηχ του ΑΠΘ;Και πέρα από το ότι μου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο σπουδών πιστεύετε ότι έχουν και καλύτερη αποκατάσταση σε εσωτερικό και εξωτερικό όπως ακούγεται;Τέλος είναι εφικτό μαζί με τις πανελλ. να παρακολουθώ και κάποια βασικά μαθήματα στους πολιτικούς και να τα δώσω; Υ.Γ. πιστεύετε ότι θα καταφέρω να βγάλω μια τέτοια δύσκολη σχολή χωρίς να με ελκύει;Αξίζει να το ρισκάρω και να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου;Όποιος μπορεί ας δώσει και tips για πανελλ. χρειάζομαι ξανά φροντιστήριο;Και τι γίνεται στην αγορά εργασίας με τις 2 ειδικότητες;όντως οι μηχανολόγοι τα πανε καλύτερα;
  6. Καλησπέρα στους απανταχού φίλους μηχανικούς! Είμαι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.Η αλήθεια είναι ότι αν και πολύ δυνατή σχολή ,ήταν η δεύτερη μου επιλογή μετά τους μηχανολόγους αλλά λόγω άσχημων συνθηκών κάτω από τις οποίες έδωσα εξετάσεις έχασα τη πρώτη.Το κακό είναι ότι νόμιζα πως θα το ξεπεράσω και το άφησα.Περνώντας ο καιρός και μπαίνοντας πιο πολύ στα πράγματα βλέπω ότι το αντικείμενο του πολ.μηχ δε μου ταιριάζει καθόλου μιας και ο κατασκευαστικός τομέας δε με ελκύει καθόλου και η μόνη κατεύθυνση που φαίνεται να μπορώ να πάρω(απο τις 4 συνολικά) είναι αυτή του συγκοινωνιακού τομέα μπας και ασχοληθώ με σιδηρ.υποδομές κτλ....Επίσης βλέπω ότι σε μαθήματα που δε με ενδιαφέρουν όπως η τεχνική γεωλογία δυσκολεύομαι πολύ!Γενικά νιώθω ότι είμαι σε πολύ δύσκολη θέση.Α και δε μ'αρέσει καθόλου το γραμμικό σχέδιο που ευτυχώς ήταν μόνο στο 1ο εξάμηνο.Αντιθέτως μου αρέσουν απο τις 3 και οι 2 κατευθ.των μηχ.μηχ του ΑΠΘ(ενεργειακός και κατασκευαστικός),τα ρευστά η θερμοδυναμική και πάει λέγοντας..μπορώ να πω ότι έχω και λίγη τρέλα με το αντικείμενο,τα εργαστήρια κτλ...Αυτό που θέλω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν είναι αν θα πρέπει τώρα που είναι νωρίς να κυνηγήσω τη πρώτη μου επιλογή(το 1ο έτος δε παρακολούθησα και πολύ τη σχολή λόγω κάποιων θεμάτων που είχα..ουσιαστικά τώρα κάνω την αρχή και έχω περάσει μόνο 2 μαθήματα συνολικά) που λογικά θα μου είναι πιο εύκολο να ασχοληθώ με πίστη σε αυτό που κάνω.Αξίζει τώρα που έχω μόνο 2 περασμένα μαθήματα να ξαναδώσω πανελλ. για τους μηχ.μηχ του ΑΠΘ;Και πέρα από το ότι μου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο σπουδών πιστεύετε ότι έχουν και καλύτερη αποκατάσταση σε εσωτερικό και εξωτερικό όπως ακούγεται;Τέλος είναι εφικτό μαζί με τις πανελλ. να παρακολουθώ και κάποια βασικά μαθήματα στους πολιτικούς και να τα δώσω; Υ.Γ. πιστεύετε ότι θα καταφέρω να βγάλω μια τέτοια δύσκολη σχολή χωρίς να με ελκύει;Αξίζει να το ρισκάρω και να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό μου;Όποιος μπορεί ας δώσει και tips για πανελλ. χρειάζομαι ξανά φροντιστήριο;Και τι γίνεται στην αγορά εργασίας με τις 2 ειδικότητες;όντως οι μηχανολόγοι τα πανε καλύτερα;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.