Jump to content

Brasco

Core Members
 • Content Count

  2,263
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Brasco last won the day on August 27 2016

Brasco had the most liked content!

Community Reputation

488 Πολύ καλή

4 Followers

About Brasco

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  U.P.

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Κηφισιά
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,160 profile views
 1. Ανίχνευση οπλισμού στην θέση διάτρησης. Αποκατάσταση υγρομόνωσης δαπέδου (η οπή θα διατρήσει την υφιστάμενη στρώση υγρομόνωσης)
 2. Η πλάκα ισογείου τι χρήσεις εξυπηρετεί?
 3. Από την στιγμή που η ζημιά αφορά κάτι το οποίο είναι έξω από την ιδιοκτησίας σας και δεν σας ανήκει, δεν μπορείτε να κάνετε το οτιδήποτε. Εάν ήταν η μάντρα δομημένη από οπλισμένο σκυρόδεμα η βλάβη θα ήταν μικρότερη - ίσως και μηδαμινή. Κάποιο από τα δύο ακίνητα είναι ασφαλισμένο?
 4. Εξυπηρετεί σε κάτι η ύπαρξη της μάντρας που διαχωρίζει τις δύο ιδιοκτησίες? Γιατί δεν ενοποιείτε τους ακαλύπτους? Υπάρχουν εδώ και δεκαετίες προτάσεις ενοποίησης ακαλύπτων σε επίπεδο οικοδομικών τετραγώνων.
 5. Για νέο κτίριο ισόγειας κατοικίας με Ε < 50 μ² συνεχίζει να ισχύει ότι οι μόνες μελέτες που απαιτούνται είναι: α) αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη παθητικής πυροπροστασίας β) μελέτη θερμομόνωσης με τα ελάχιστα πάχη βάσει ζώνης ασχέτως θερμογεφυρών γ) στατική μελέτη δ) τοπογραφικό ??
 6. Μα ο όμορος αποδέχεται την καταπάτηση που πραγματοποίησε. Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά διότι υπάρχουν και τοπογραφικά, και διάγραμμα εφαρμογής αλλά και το εναπομένον τμήμα του μεσότοιχου το οποίο διαχωρίζει την ιδιοκτησία των κληρονόμων με τρίτον όμορο. Απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι υφίσταται χρησικτησία επί μεσοτοίχων. Δηλαδή ότι ο νόμος επιβραβεύει κάποιον ο οποίος γκρέμισε τμήμα ξένης ιδιοκτησίας με σκοπό να επωφεληθεί καταπατώντας την εδαφική λωρίδα. Θα ήταν πάντως ενδιαφέρουσα μια κουβέντα επί του ηθικού ερείσματος της έννοιας της χρησικτησίας. Το συγκεκριμέ
 7. Ακριβώς έτσι. Ευτυχώς δεν αντιμετωπίζω θέματα αρτιότητας. Αυτό που μου προξένησε τρομερή εντύπωση είναι ότι κατά την επαφή μου με τον όμορο καταπατητή το γεγονός της επίκλησης από αυτόν της χρησικτησίας. Από νομικής απόψεως, δικαιούται να επικαλείται τον νόμο κάποιος ο οποίος προβαίνει σε παράνομη πράξη (αυθαίρετη παρέμβαση σε ξένη ιδιοκτησία, καταπάτηση μεσότοιχου και συνδεδεμένων με αυτόν κτισμάτων)? Απ' ότι πιστεύω δεν υφίσταται ηθικό έρεισμα ώστε να επικαλεσθεί τον νόμο (χρησικτησία) αυτός ο οποίος τον έχει καταπατήσει. Ή διαφορετικά: υφίσταται χρησικτησία επί μεσοτοίχων?
 8. Ο μεσότοιχος (πάχους 50cm) χώριζε ιδιοκτησίες. Κατά μήκος των δύο ιδιοκτησιών τμήματα του μεσότοιχου χώριζαν είτε τα δύο όμορα κτίσματα είτε τα δύο οικόπεδα. Δηλαδή ένα τμήμα του μεσότοιχου αποτελούσε φέροντα τοίχο για τα δύο όμορα κτίρια και άλλο τμήμα μάντρα πάχους 50cm που χώριζε ακάλυπτους χώρους των δύο οικοπέδων. Όλα κατά μήκος της ίδιας ευθείας. Κάποια στιγμή πριν από 30 χρόνια ο ένας ιδιοκτήτης κατεδαφίζει τα δικά του παλαιά κτίσματα προκειμένου να ανεγείρει νέα οικοδομή. Ταυτόχρονα κατεδαφίζει και τμήμα από την όμορη ιδιοκτησία η οποία εφαπτόταν στον κοινό μεσότοιχο. Δηλαδή κατ
 9. Μεσότοιχος προ του '55 κατεδαφίστηκε για την ανέγερση κτιρίου και περίφραξης προ 30 ετών. Το νέο κτίριο και η νέα περίφραξη τοποθετήθηκε έτσι ώστε η ιδιοκτησία να καταλαμβάνει όλο το πάχος του μεσότοιχου και καθ΄όλο το μήκος των κοινών ορίων. Υπάρχουν διαγράμματα εφαρμογής και τοπογραφικά ομόρων από έκδοση αδειών τα οποία αποδεικνύουν την καταπάτηση του τμήματος του μεσότοιχου. Υφίσταται δικαίωμα χρησικτησίας εξ ολοκλήρου του μεσότοιχου? Ο όμορος, του οποίου έχει καταπατηθεί αυτή η λωρίδα πάχους 25 cm και η οποία αντιστοιχεί στο πάχος του μεσότοιχου που του αντιστοιχούσε, θέλει
 10. Μέγιστο μέγεθος αδρανούς? Από τι ύψος έριχνε η μπούμα? Διατομή στοιχείου και διατομή οπλισμού?
 11. Ο έλεγχος της επάρκειας των ΘΣ γίνεται βάσει των διαμερισμάτων όπως αυτά φαίνονται στις κατόψεις. Και πριν την έκδοση αδείας είναι απαιτητή η συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης αυτών των χώρων. Ποτέ δεν ενδιαφέρονται εάν θα γίνει σύσταση Ο.Ι.
 12. Νομίζω πως ο Ροδόπουλος έχει εφαρμόσει μονιμη συνδεσμολογία παρακολούθησης στο Μέγαρο Δρακουλη στην Ιθάκη
 13. Μπορείς εσωτερικά του κτηρίου να παρακολουθείς είτε συνεχώς είτε περιοδικά τις τιμές του δυναμικού ρεύματος διάβρωσης με την κατάλληλη συνδεσμολογία
 14. Σε αναθεώρηση μελετών αδείας κτιρίου (αλλαγή όψεων και διαρρυθμίσεων) δίχως μεταβολή κάλυψης, δόμησης, όγκου με ολοκληρωμένο στον Φ.Ο. και με μελέτη που είχε γίνει με ΚΕΝΑΚ 2010 φαντάζομαι πως η νέα ΜΕΑ θα γίνει με τον αρχικό ΚΕΝΑΚ και όχι τον αναθεωρημένο διαφορετικά προκειμένου να πιάσω τα νέα ελάχιστα U στο κέλυφος θα πρέπει να βγω εκτός περιγράμματος. Γνώμες?
 15. Ποιος ο λόγος άραγε να υπάρχουν τρέχοντα πρόστιμα και πρόστιμα μετά την υποβολή? Ακόμα και το πρόστιμο λοιπών παραβάσεων αυξάνεται μετά την υποβολή...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.