Jump to content

Brasco

Core Members
 • Content Count

  2,312
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Brasco last won the day on August 27 2016

Brasco had the most liked content!

Community Reputation

498 Πολύ καλή

5 Followers

About Brasco

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  U.P.

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

4,423 profile views
 1. Είναι να πραγματοποιηθούν εργασίες σε μονοκατοικία, οι οποίες απαιτούν έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Η μονοκατοικία έχει υπερβάσεις και είχε ενταχθεί από συνάδελφο στις διατάξεις του ν.4178/13. Για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να κατανοήσω, είχαν γίνει με απόσταση ενός μηνός δύο εντάξεις - δηλώσεις, μία για υπερβάσεις δόμησης και μία για λοιπές παραβάσεις. Επικοινώνησα με τον συνάδερφο ώστε να πάρω τις μελέτες που ανέβασε και με ενημέρωσε ότι δεν έχει κάνει κάτι upload στο σύστημα. Συμφώνησα με ιδιοκτήτη ότι θα την συνεχίσω εγώ όλη την διαδικασία, δηλαδή ότι θα μεταφερθούν οι δηλώσ
 2. Όταν λέει μοναδικό κωδικό τι εννοεί? Εγώ ως μοναδικό κωδικό ιδιοκτησίας έχω υπ' όψιν μου τον αριθμό ΚΑΕΚ
 3. @Megapad Θέλεις συγκεκριμένο mix design για την συγκεκριμένη σκυροδέτηση και την συγκεκριμένη εποχή του χρόνου. Στην μονάδα που θα σου ετοιμάσει το σκυρόδεμα οφείλεις να κάνεις ενημέρωση ότι πρόκειται για ραντιέ 80cm. Πές τους ότι εάν έρχεται βαρέλα με Τ>32 C αυτή θα στέλνεται πίσω (το έχω κάνει πολλές φορές) Για τι τύπο - ή τύπους - τσιμέντου μιλάμε και σε πόσα κιλά ανά κυβικό? (χρειάζεσαι τέφρα για ρύθμιση της θερμοκρασίας ενυδάτωσης) Τι μέθοδο curing θα ακολουθήσεις στην συνέχεια?
 4. Το ρυμοτομικό διάγραμμα ένταξης στο σχέδιο συντάχθηκε την δεκαετία του ΄50 σε κλίμακα 1:5.000 (και όχι σε Hatt). Σήμερα δεν υπάρχουν δομήματα ή άλλα κοινά σταθερά στοιχεία αναφοράς με το ρυμοτομικό. Αυτή την στιγμή καλούμαι να συντάξω διάγραμμα εφαρμογής. Είναι εφικτό?
 5. Μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων ακολούθησε η υποβολή ένστασης χωρικών μεταβολών. Αυτά συνέβησαν πριν 10 περίπου χρόνια. Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο αποτέλεσμα την ένστασης σήμερα? Δηλαδή σε περίπτωση που αιτηθώ για έντυπο Α2, θα πάρω Απόσπασμα Διαγράμματος ανάρτησης στο οποίο θα εμφανίζονται οι νέες κορυφές γεωτεμαχίου?
 6. @gamvro Άρθρο 106 του ν.4495/17: Στην περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων για τις οποίες μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης, εφόσον καταβληθεί το παράβολο της περίπτωσης ι΄ του άρθρου 99 και εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια νομιμοποίησης εντός δύο (2) ετών ή έγκριση εργασιών κατεδάφισης
 7. Άδεια κατεδάφισης έχουμε στην περίπτωση που το κτίριο που θέλουμε να γκρεμίσουμε είναι νόμιμο. Όταν είναι παράνομο δεν βγαίνει άδεια κατεδάφισης εφόσον πρώτα δεν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση. Άρα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης. Για αυτό σκέφτομαι τι κάνουμε με το ΙΚΑ και εάν αυτό παίρνει τον πίνακα 1 όταν έχουμε έγκριση εργασιών και όχι άδεια
 8. Δέχεται το ΙΚΑ πίνακα 1 όταν δεν έχουμε άδεια αλλά έγκριση εργασιών?
 9. Έχω έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης. Στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) προκειμένου να κάνω αναγγελία έργου, πάω με πίνακα 1 (βάζοντας τα τετραγωνικά μέτρα του προς κατεδάφιση κτιρίου στην σειρά "κατεδαφίσεις με μηχανικά μέσα") ή με πίνακα 3 (από την στιγμή που έχω έγκριση)? Με τον πίνακα 3 έχω το πρόβλημα έλλειψης ενότητας σχετικά με την κατεδάφιση με μηχανικά μέσα, καθότι προβλέπει μόνο καθαιρέσεις με τα χέρια (και εκεί τα ένσημα βγαίνουν 10 φορές περισσότερα από ότι το γκρέμισμα με τσάπα...)
 10. Με την έγκριση κατεδάφισης αυθαιρέτου ενταγμένου στο άρθρο 106 τι κάνουμε? Ανάρτηση στην Διαύγεια δεν υφίσταται των Πράξεων Έγκρισης Εργασιών. Θεώρηση στο Αστυνομικό Τμήμα και μετά απευθείας κατεδάφιση?
 11. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Το εγκεκριμένο ρυμοτομικό είναι ηλικίας 60 ετών και σε κλίμακα 1:5000. Ακόμα και ο κάνναβος του ρυμοτομικού παρουσιάζει πρόβλημα καθότι το ίδιο το χαρτί λόγω γήρανσης έχει αλλάξει διαστάσεις. Καλούμαι τώρα να το χαράξω επί του εδάφους. Κάποιες λίγες ιδιοκτησίες που έχουν οροθετηθεί προ 10ετιών στην γύρω περιοχή παρουσιάζουν αποκλίσεις και μεταξύ τους αλλά και στην ερμηνεία του ρυμοτομικού > 2 μέτρων. Τεχνικές εκθέσεις και διαγράμματα δεν υπάρχουν
 12. Βρήκα την απάντηση: "Για τη σύνταξη μεταβιβαστικής συμβολαιογραφικής πράξεως, που αφορά κατασκευή για την οποία εκδόθηκε πράξη έγκρισης εργασιών κατεδάφισης ή υποβάλλεται υπαγωγή για έγκριση εργασιών κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών με καταβολή του παραβόλου της παρ. ι του άρθρου 99 θα πρέπει πριν την συμβολαιογραφική πράξη να εχουν κατεδαφισθεί οι αυθαίρετες κατασκευές."
 13. Το θέμα δεν είναι τόσο ο νόμος αλλά σε περίπτωση που τα δοκίμια δεν βγαίνουν να μην έχει πάτημα το εργοστάσιο να ρίξει σε εσένα την ευθύνη ισχυριζόμενο πως πραγματοποίησες επέμβαση στην σύνθεση με την εκ των υστέρων προσθήκη προσθήκη κρυσταλλοποιητή στην βαρέλα. Και η αλήθεια από προσωπική εμπειρία είναι ότι η προσθήκη αυτή στην βαρέλα σου ρίχνει εργασιμότητα και ανεβάζει λίγο θερμοκρασίες ενυδάτωσης.
 14. Κ.Τ.Σ. Β3.11 Απαγορεύεται η προσθήκη υλικών στο μίγμα (όπως στεγανοποιητικών ή άλλων προσθέτων) μετά την απομάκρυνση του σκυροδέματος από τον αναμικτήρα
 15. Πως έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία σχετικά με την χάραξη της γραμμής αιγιαλού? Από ποια υπηρεσία? Δηλαδή υπάρχει κάποια βάση - μητρώο συντεταγμένων της πολύγραμμής αιγιαλού κάθε περιοχής ώστε να την χαράξουμε επί εδάφους ή να την αποτυπώσουμε στο τοπογραφικό? Ή έστω κάποια διαγράμματα σε παλαιό HATT? Αυτό εδώ https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/publicgis/faces/homeShore δεν βοηθάει καθόλου δυστυχώς.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.