Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑλεξΠαρος

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

2 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

503 profile views
  1. ευχαριστώ! αλλά το link Kronos δεν λειτουργεί. Μπορείς σε παρακαλώ να γραψεις το url (διευθυνση site) ?
  2. βρήκα αυτη την αντλία, λέει μανομετρικό 70 μέτρα και με ενα πανελ 150αρι δειχνει οτι θα κανει δουλεια. Εχετε καποια αποψη πανω σ'αυτην? http://www.pals.gr/παρουσιασεισ/ανανεώσιμες-πηγές/ηλιακές-αντλίες/397-αντλια-νερου-υποβρυχια-ηλιακη-shurflo-9300
  3. 1-2-3 χιλιάδες για την δεξαμενή και μέχρι 800-1000 για το μηχάνημα. Υπάρχει τέτοια απόκλιση σε περίπτωση που βρω κάτι που αξίζει πολύ. Αν πχ μια μεμβράνη κοστίζει 3 χιλιάδες και μπορώ να αποθηκεύω 800 κυβικά, τα δίνω. Αν όμως ειναι πιο ακριβές και πάω για δεξαμενή πλαστική, πάνω απο 1000 (5κυβ) δεν δίνω.
  4. ωραίο πράμα.. κι εγω ενα τέτοιο θέλω, ακριβώς. το υλικό (μεμβράνη) πόσο στοιχισε? Πόσα επι πόσα μέτρα ειναι η τρύπα και ποσα η μεμβράνη? γιατί ζητάω περίεργα πράγματα? Θέλω απλά να παιρνει μπρος, να στέλνει νερό και όταν φτάσει 20cm απο τον πάτο, να σταματάει. Κι όταν ξαναφτάσει στο 1μ η στάθμη, να ξαναπαιρνει μπρος. κ.ο.κ. περι αυτοματισμου εντολης εκκινησης/παυσης, έχετε υπ'οψιν κανενα προϊον? ή πως να το ψάξω? θα γράφει στα site που πωλούνται "αυτοματη εκκινηση" ? Πως και ειστε υπέρ της βενζίνης και οχι diesel? ευχαριστώ.
  5. ευχαριστώ, κι εγω υπερ της diesel ειμαι. Αν και θα προτιμουσα αθωρυβη. Απο περιπου 1μ βαθος θελω να τραβαει..
  6. βρίσκω με 400 ευρώ πετρελαιοκίνητη αντλία 5 αλόγων, με μπαταρία και μίζα. Μανομετρικό νομίζω 60 ή 70 μέτρα. Πρέπει, όμως, η αντλία που θα αγοράσω να είναι αυτόματης αναρρόφησης?
  7. ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το κοιτάξω. Και το link που μου στείλατε. Αρκεί να βρω ηλεκτρονικό της προκοπής εδώ.
  8. ευχαριστώ! θα μιλήσω με καταστήματα πώλησης αντλιών και θα μάθω στοιχεία αντιπροσωπειών να έρθω σε επαφή. Οσο για τις δεξαμενές, έχω 2 πλαστικές του 1 κυβικού που μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σε σειρά, Όμως, είναι παρα πολύ λιγο τόσο νερό. Στο μυαλό μου είχα ένα μέγεθος στέρνας/δεξαμενής πάνω απο τα 400-500 κυβικά.. Ειδικά τον χειμώνα με τις βροχές κλπ, θελω να γεμίζει η τεράστια δεξαμενή, ώστε να έχω "καβάτζα" για το καλοκαίρι που γίνεται κρανίου τόπος εδώ. Σκοπός μου είναι να παραμένει πράσινο το τοπίο τους 6-8 μήνες της ξηρασίας ανα έτος, να ποτίζονται δέντρα και ζώα άνετα. Άρα ίσως να χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη απο 400-500 κυβικά. Τα 5 κυβικά πλαστικής κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ. Απαγορευτικό κόστος για τέτοιο μέγεθος για μένα. Θα έδινα 3-4 χιλιάδες για χτίσιμο τεράστιας στέρνας, ναι, αλλά όχι για λιγότερα απο 500κυβικά.
  9. γίνεται βενζινοκίνητη αντλία να παίρνει αυτόματα μπροστά και να δουλεύει με φλοτέρ? να κλείνει και να ανάβει αυτόματα, δηλαδή. Αυτό θα πρεπει να συμβαίνει γιατί δεν γίνεται κάθε μέρα να βάζω μπρος την αντλία, να έχω τον νου μου μην αδειάσει η πηγή και πάρει αέρα το μοτέρ, να πηγαίνω πάλι να την σβήνω κλπ. Αυτά τα κάνω ήδη με το πόσιμο νερό μου και είναι κούραση.
  10. φυσικά, και τοπογραφικά και συμβόλαια υπάρχουν. πρόσφατα αγόρασα την γη. τα ζώα είναι δηλωμένα αλλά δεν κάνω αίτηση για επιδοτήσεις. αγροτικό ρεύμα δικαιούμαι γιατί είμαι δηλωμένος αγρότης, όμως στην περιοχή μου δεν υπάρχει υποδομή (κολώνες ΔΕΗ) και για να φέρω ρεύμα εδω χρειάζεται κανένα πεντοχίλιαρο. Να τους πληρώσω, δηλαδή, για να μπω στο λούκι να είμαι δια βίου δεσμευμένος πελάτης τους και να πετάνε μέσα στον λογαριασμό ό,τι γουστάρουν. Οχι, ευχαριστώ. Άνεργος, με μηδενικό εισόδημα να υποχρεούμαι να πληρώνω φόρο "αλληλλεγγύης" είναι αρκετά σουρεαλιστικό για την λογική μου.
  11. Καλησπέρα σε όλους. Ζω στην Πάρο, στο κτήμα μου στο βουνό. Εχω μια πηγή νερού κι ένα πηγάδι. Η πηγή είναι χτισμένη και το βάθος της δεν ξεπερνάει το ένα μέτρο, ενώ το πηγάδι ειναι στα 8-10μ βάθος. Και η πηγή, και το πηγάδι, βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο του κτήματός μου, πράγμα που σημαίνει οτι χάνεται συνεχώς νερό στα παρακάτω κτήματα χωρίς να το εκμεταλεύεται κανένας και να καταλλήγει στη θάλασσα. Εκτρέφω ζώα και θέλω να αντλώ νερο και απο την πηγή αλλά και απο το πηγάδι, να το στέλνω στις πεζούλες που βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο του κτήματος, ώστε να χτίσω μια δεξαμενή μεγάλη (υπόγεια θα ήθελα), να αποθηκεύεται το νερό και να ποτίζω με φυσική ροή. Η υψομετρική διαφορά των πηγών νερού με την δεξαμενή που θα χτίσω εινια γύρω στα 25-35 μέτρα. Θα ήθελα σας παρακαλώ τις απόψεις/γνώσεις σας σχετικά με: 1) Ηλιακές αντλίες. (Θα ήθελα ιδανικά να εχω μια αντλια, τα φωτοβολταικά που χρειάζεται για να στέλνει στα 30-40 μ υψος με χαμηλή πίεση, με νοιάζει απλά να "κατουράει", όχι να στέλνει κυβικά νερού. Συνεχής, χαμηλή ροή είναι το ιδανικό.) Σε Ελληνικά sites οι ηλιακες αντλιες ειναι πανακριβες Στο ebay πχ βρίσκει κανείς υποβρυχια αντλια για βαθος 70μ στα 700ευρώ + μεταφορικά, ενώ στην Ελλάδα 3.000 + ΦΠΑ και με το μισο μανομετρικό. 2) Σωστό Χτίσιμο υπόγειων δεξαμενών, κατάλληλο σκυρόδεμα, κατάλληλο "βερνίκι" μετά ώστε να μην απορροφά νερό κλπ. Ό.τι γνωρίζετε θα μου είναι χρήσιμο, δεν έχω ιδέα αλλά δεν έχω και λεφτά να πληρώσω επαγγελματία. Σκέφτομαι ακόμα και απλά μια τρύπα στο χώμα και φιλμ (νάυλον ειδικο) ώστε να αποφύγω τσιμέντα κλπ, αλλά σ'αυτη την περίπτωση δεν θα μπορώ να έχω παροχή χαμηλά της τρύπας ώστε να στέλνω νερό με πίεση χωρίς αναρρόφηση. 3) Αν γνωρίζετε, οταν μια υποβρύχια αντλία λέει "Μανομετρικο 70μ" σημαίνει οτι αν πχ την βάλω στα 2 μετρα βάθος νερού, θα μπορεί αυτη να στέλνει στα 68μ ύψος σε σχέση με εκει που βρίσκεται? Υπάρχει τρόπος να παιρνει μπρος αυτόματα η αντλία όταν το νερό φτάνει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο/΄ύψος στο πηγάδι ή στην πηγή? Σκοπός μου είναι να μην αδειάζει τελείως ποτέ, ούτε η πηγή ούτε το πηγάδι, αλλά να ούτε να γεμίζουν. Θα ήθελα ιδανικά να "κατουράει" μόνιμα στα 30-40μ ύψος. Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, αν και σίγουρα ξέχασα. Ελπίζω σε εις βάθος συζήτηση ώστε να μου λυθούν τα χέρια. Έχω νερά, και το κτήμα μου είναι σαν την Έρημο Σαχάρα γιατί το νερό εμφανίζεται χαμηλά και δεν μπορώ να ποτίζω παρα μόνο με Ram Pump (υδραυλικό κριό) που πάλι χάνεται πολύ νερό. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.