Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νικολέτα Ηλιάδου

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Νικολέτα Ηλιάδου

  1. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας . Θα παρακαλούσα το θέμα να κλείσει !
  2. Κατανοητό , χαρμάνι είναι και σε καμια περιπτωση δεν το αφησαν 5-12 μήνες ... Ούτε πιστοποιήση έχει . Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί δηλαδή είναι να σπάσει κάποιο σωληνάκι από το βάρος και να βγουν νερά στον κάτω όροφο ?
  3. Καλημέρα η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει περαστεί το 1998 μαζί με το χτίσιμο του σπιτιού . Μ είπαν ότι έχουν βάλει κάτω από τα πλακάκια κάποια εκατοστά ελαφρο μπετόν . Αυτό είναι το ίδιο με το τσιμέντο ? Δεν θα έπρεπε ενα έχει μελετηθει αυτό σε περίπτωη που κάποιος ας πουμε ήθελε να βάλει μια τεράστια βιβλιοθήκη πάνω από μισού τόνου βάρος ? Θεωρω αδιανόητο να μην μπορεί να κρατήσει 1 τόνο σε επιφάνεια 2,06*0,81 ... 1,65 τμ2 δηλαδη ....
  4. Καλημέρα , θα ήθελα σας παρακαλώ εάν δύναται κάποιος μηχανικός να μου δώσει μία πιο ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση για το εάν αυτά τα σωληνάκια που είδα στις φωτογραφίες του άρθρου που διάβασα σχετικά με την ενδοδαπέδια θέρμανση αντέχουν το βάρος αυτό που σας παρουσιάσα πιο πάνω ( ενός τόνου ενυδρείο + επιπλό + νερό ) διαμοιρασμένο σε 2,06*0,81 μ επιφάνεια . Μου φαίνεται ότι εάν έγίνε έτσι η κατασκευη της ενδοδαπέδιας θέρμανσης και στο δικό μ σπίτι ότι όχι με το ενυδρείο αλλά και με τα 70 δικά μου κιλά θα έσπαγαν οι σωλήνες με ένα απλό στοκάρισμα ... ΦΏΤΟ : http://prntscr.com/i6niku
  5. Εντάξει δεν το είπε επίτιδες ο ανθρωπος να βοηθήσει προφανώς ήθελε . Τελοσπάντων εάν μπορέσει να τους βρει ο πατέρας μου αυτους που πέρασαν τότε το 1998 τις σωληνες πριν περαστουν τα πλακάκια . Από πανω απο τις σωληνες βάλανε ελαφρομπετον για προστασια αλλα δεν ξέρω τι βάρος αντέχει αυτό το ελαφρομπετόν προκειμένου να είναι ασφαλείς και ανέπαφες οι σωλήνες . Πάντως σε ένα σημείο στο πάτωμα που δεν ασκείται καθόλου βάρος ελαφρώς έχει ανασηκωθεί ο αρμος και έχει κάνει σαν μικρό βουναλάκι πολύ αναπαίσθητη κλίση και λογικά είναι από τη διαστολήμσε εκείνο το σημείο μόνο . Πουθενα αλλου ομως τόσα χρόνια δεν έχω δει κατι άλλο ούτε καν κάτω από την ντουλάπα την 4θυρη που φαντάζομαι άνετα φτάνει τον μισό τόνο βάρος ! Διστάζω πάντως να γεμίσω αυτο το ενυδρείο εαν δεν πάρω πρώτα τις γνώμες μηχανικων και σιγουρευτώ ότι ειναι ασφαλές .
  6. Όχι όχι δεν είναι εργασία ρωτάω γιατί πραγματικά χρειάζομαι τα φώτα σας μην από το μεγάλλο βάρος του νερού έχουμε θέμα με τους σωλήνες της θέρμανσης .
  7. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου . Εάν θέλετε σας παρακαλώ παιδιά κάποιος ή κάποιοι μηχανικοί να πουν επίσης τη γνώμη τους για να μην στέκεται άδειο το ενυδρείο , ή να το γεμίσω όσο μου πείτε ότι είναι ασφαλές . Είναι σχεδιασμένα οι σωλήνες αυτοί ώστε να δέχονται βάρος ? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!
  8. Καλησπέρα , και συγνώμη για τη λάθος διατύπωση δεν γνωρίζω πολύ από αυτά . Στο σπίτι έχουμε κεντρικό καυστήρα θέρμανσης με πέλετ ( τα οποια κατα την καυση τους ζεσταίνουν νερό ) κάτω στο υπόγειο και , μέσα από το πάτωμα περνάνε σωληνάκια με το ζεστό νερό σε όλο το σπίτι που ζεσταίνουν το πάτωμα και κατ' επέκταση όλο το χώρο . Αυτά τα σωληνάκια ρωτάει ο πατέρας μου επειδή περνάνε από παντού , μήπως με το ζεστό νερό διαστέλλονται και σε αυτό δημιουργήσει πρόβλημα το ενυδρείο μαζί με το έπιπλο που πατάνε με το βάρος τους σε εκείνο το σημείο . Ναι έχεις δίκιο 850 είναι μικτά δεν είναι καθαρά λίτρα γύρω στα 750-800 θα είναι νερό . Δεν ξέρω εάν είναι σωστή η διατύπωση της απορίας μ ?
  9. Καλησπέρα είναι κάτω από ελαφρομπετόν και από πάνω είναι τα πλακάκια . Κατα τη ροη ζεστου νερου διαστελονται λίγο οποτε εαν από το βάρος δεν υπάρχει περιθώριο επαρκούς διαστολής μου είπε ο πατέρας μου μπορεί να σπάσει το σωληνάκι . Για αυτο θα ήθελα να μάθουμε εαν υπάρχει κίνδυνος από κάτι τέτοιο ?
  10. Καλησπέρα παιδιά ήθελα να κάνω μία ερώτηση , έχουμε στο σπίτι επιδαπέδια θέρμανση και οι σωλήνες βρίσκονται κάτω από ελαφρομπετόν και από πάνω είναι τα πλακάκια . Στο σαλόνι έχουμε ένα έπιπλο και πάνω σε αυτό ένα ενυδρείο με διαστάσεις και το έπιπλο και το ενυδρείο ίδιες 2,06*0,81 και το ύψος του ενυδρείου είναι 50 εκατοστά δηλαδή περίπου 850 λίτρα καθαρό νερό ( το ενυδρείο είναι άδειο αυτή τη στιγμή ) , και το έπιπλο και το ενυδρείο πατάνε πάνω σε μία ξύλινη τάβλα πάχους 5 εκατοστών και επιφάνειας 2,10 * 0,85 , υπάρχει περίπτωση κατά τη συστολή-διαστολή να σπάσει κανένας σωλήνας και να έχουμε πρόβλημα ή μέχρι πιο ύψος μπορεί να γεμίσει με ασφάλεια εάν είναι επικίνδυνο να γεμίσει μέχρι πάνω ??? Εδώ είναι και τα σχέδια του σπιτιού : http://prntscr.com/i0t994
  11. Σας στέλνω και κάποιες φωτογραφίες με τα σχέδια και τα ενυδρεία με διακεκομμένες γραμμές πάνω στα αντίστοιχά τους έπιπλα . Επίσης σας στέλνω και 2-3 φωτογραφίες του σαλονιού όπως είναι τώρα , με τη διαφορά ότι το ενυδρείο που βλέπετε είναι 200 λιτρα και στη θέση του θα μπει ένα 380 λίτρα , ενώ το μεγάλο έπιπλο που θα φιλοξενήσει το 760 λίτρων είναι κενό αυτη τη στιγμή . Επίσης φαίνεται και το γωνιακό τζάκι πίσω από το οποίο βρίσκεται μία από τις βασικές κολώνες στίριξης όλης της οικοδομής η Κ11 . Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι θα είναι υπέρβολικό το φορτίο για την συκγεκριμένη πλάκα και ότι δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προβώ στην αγορά αυτών των δύο ενυδρείων ( ή θα μπορούσα να αφήσω το 200λίτρο ως έχει και να πάρω μόνο το 760 λίτρο και όχι το 380λίτρο ?) , εάν ναι πείτε μου σας παρακαλώ γιατί θα πρέπει να αποφασίσω άμεσα ! Ευχαριστω ! Φώτος : 1. http://prntscr.com/i0t994 2. http://prntscr.com/i0t9xx 3. http://prntscr.com/i0taem 4. http://prntscr.com/i0tasx 5. http://prntscr.com/i0tb30
  12. Καλημέρα σε όλους και συγνώμη που ξανανοίγω το θέμα αυτό , απλώς με απασχολεί πραγματικά . Στο σαλόνι θα μπούνε δύο ενυδρεία , το ένα κολητά παράλληλα με τον τοίχο από το Κ10 μέχρι 1 μέτρο απόσταση από το Κ11 διαστάσεων 1,81μ (μήκος) * 0,61μ (πλάτος) * 0,69μ (ύψος) συνολικής χωριτικότητας νερού 760,8 λίτρα ακριβώς γεμάτο μέχρι πάνω , το οποιο θα πατάει κατευθείαν πάνω σε ένα ξύλινο έπιπλο με ενισχυμένο σιδερένιο σκελετό κουτί από μέσα , διαστάσεων 2,10μ ( μήκος) * 0,84μ ( πλάτος ) * 0,59μ ( ύψος) . Επίσης κάθετα σε αυτο το ενυδρείο και σε απόσταση περίπου 1,5 μ , θα μπει δεύτερο ενυδρείο διαστάσεων : 1,21μ ( μήκος) * 0,51μ ( πλάτος ) * 0,61μ (ύψος) συνολικής χωριτικότητας νερού 380 λίτρα , το οποίο επίσης θα πατάει πάνω σε ξύλινο έπιπλο με εσωτερικό σιδερένιο σκελετο κουτί διαστάσεων 1,24μ ( μήκος) * 0,64μ (πλάτος) * 0,59μ ( ύψος) . Στο χώρο υπάρχουν δύο καναπέδες και ένα γωνιακό τζάκι με επένδυση μάρμαρο στην κολώνα Κ11 . Τα έπιπλα των ενυδρείων είναι σχεδόν άδεια με αμελητέα κιλά φορτίου μέσα το καθένα , ( ψαροτροφές , απόχες , πετσετες κ.λπ. ) . Θα ήθελα σας παρακαλώ να μάθω πώς υπολογίζουμε τη φόρτιση ανά τετραγωνικό που θα ασκεί το κάθε ενυδρείο στην πλάκα . Είναι σωστές οι σκέψεις μ ? Ενυδρείο Α : Βάρος επίπλου 100 κιλά + βάρος ενυδρείου 760 λίτρα νερό + 40 κιλά περίπου 12 χιλιοστά πάχος γυαλι = 800 κιλά . Συνολικά έχουμε 900 κιλά . 1. Η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο επάνω στο έπιπλο είναι : 1,81*0,61 = 1,1041 τετραγωνικά μέτρα καλύπτει το ενυδρείο σαν επιφάνεια . οπότε 800/1,1041 = 724 κιλά / τμ η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο(σαν επιφάνεια) πάνω στην επιφάνεια του επίπλου . 2. Η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο μαζί με το έπιπλο σαν επιφάνεια πάνω στην πλάκα του ισογείου είναι 2,10*0,84 = 1,764 τ/μ2, οπότε 800+100=900/1,764 = 510 κιλά / τμ. μόνιμου φορτίου . ( ή μήπως πρέπει να προσθέσω τη φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο στο έπιπλο + τη φόρτιση του επίπλου και του ενυδρείου μαζί στην πλάκα για να βρούμε σωστά την φόρτιση της πλάκας ??? ) Ενυδρείο Β : Βάρος επίπλου 60 κιλά + βάρος ενυδρείου 380 λίτρα νερό + 20 κιλά περίπου 10 χιλιοστά πάχος γυαλί = 460 κιλά . 1. Η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο επάνω στο έπιπλο είναι : 1,21*0,51 = 0,6171 τετραγωνικά καλύπτει το ενυδρείο σαν επιφάνεια . οπότε η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο(σαν επιφάνεια) πάνω στην επιφάνεια του επίπλου 400/0,6171 = 648 κιλά / τμ . 2. Η φόρτιση που ασκεί το ενυδρείο μαζί με το έπιπλο πάνω στην πλάκα του ισογείου είναι 1,24*0,64 = 0,7936 , οπότε 400+60=460/0,7936 = 579 κιλά / τμ. μόνιμου φορτίου . Θα ήθελα εάν μπορείτε να μου πείτε εάν όντως τα υπολογίζω σωστά και βγαίνει έτσι ή φόρτιση ανά τετραγωνικό ή κάνω κάπου λάθος ? Είναι μεγάλα τα φορτία αυτά που βγαίνουν για τη συγκεκριμένη πλάκα που σας έστειλα στα σχέδια πιο πάνω ??? Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαν΄τησεις σας εκ των προταίρων !!!
  13. Ευχαριστώ πολύ όπως και να έχει δεν θα επιβαρύνω τόσο την πλάκα του μπαλκονιού και το ενυδρειο το μεγάλο δεν θα υπερβαίνει τα 800 λίτρα , λαμβάνοντας υπόψη πάντα μία γνώμη ενός μηχανικού .
  14. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας . Το ενυδρείο στη μια περιπτωση που μαλλον θα ακολουθησω ( 200*80*50) έχει ογκο 800 λίτρα αντι των 840 λιτρων της αλλης περιπτωσης . Επίσης από οτι καταλαβα ουσιαστικα το συνολικο βάρος που δέχεται η πλάκα φορτίζει συσσωρευτικά όλη την πλάκα και τα εβάλωτα σημεια αυτης . Και παράλληλα η πλακα του μπαλκονιου υποβοηθαται και υποβοηθα ταυτόχρονα την κύρια πλάκα του ορόφου και τούμπαλιν . Είπατε ότι η πλάκα έχει μεγάλος πάχος αυτό είναι καλό στην περίπτωση που θα φορτωθεί με το ενυδρειο λογικα έτσι ? Επίσης από κάτω είναι υπόγειο οπως πολύ σωστά υποθεσατε και η μονοκατοικια ειναι κατασκευη1997-1998. Το ενυδρειο δεν θα παταει σε ποδαρακια αλλα σε επιπλο με εσωτερικο σιδερενιο σκελετο τύπου κουτί με τέσσερα παράλληλα σίδερα ανά 50 πόντους . Εάν υπάρχει κάποιος πολιτικός μηχανικός από Θεσσαλονίκη θα με ενδιέφερε να το δει φυσικά με αμοιβή σε λογικά πλαίσια . Ευχαριστώ και πάλι !!!
  15. Καλημέρα , είμαστε στον 1ο όροφο και θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο ενυδρείο , έχουμε ήδη δύο στον ίδιο χώρο σε παραγειτονικά τετραγωνικά ένα 96 λίτρα ( 80*30*40 ) και ένα 200 λίτρα ( 100*40*50 ) . Το νέο ενυδρείο ( για το οποιο έχει ήδη κατασκευαστεί το έπιπλεο - βάση , ενισχυμένο κατάλληλα με σιδερένιο σκελετό κουτί από μέσα ) θα είναι χωρητικότητας 840 λίτρων . Η θέση του θα βρίσκεται κοντά στην μία βασική κολώνα της μονοκατοικιάς (Κ11 όπως φαίνεται στα σχέδια ) , λέω κοντά γιατί θα έχει απόσταση από την κολώνα 1 μέτρο αφού δίπλα στη κολώνα ακριβώς υπάρχει γωνιακό τζάκι , και πάνω σε δοκάρια νομίζω κολλητά στον τοίχο ( Κ 10 ) μέχρι εκεί που τελειώνει το Κ 10 . Οι ερωτήσεις που έχω είναι δύο . Η πρώτη αφορά στο εάν είναι καλύτερο να γίνει ένα ενυδρείο κοντό και φαρδύ ( 200εκ. μηκος , 80 εκ . πλάτος , 50εκ. ύψος ) ή ψηλό και στενό ( 200εκ. μήκος , 60εκ. πλάτος και 70εκ. ύψος ) , ποιο από τα δύο ενυδρεία επιβαρύνει λιγότερο την πλάκα του σπιτιού ? Και επίσης θα ήθελα να μου πείτε εάν οι οικοδομές από το 1998 και μετά και συγκεκριμένα η δική μας έχουν δυνατότητα επιβάρυνσης τόσο μεγάλου φορτίου ανά τετραγωνικό περίπου 400-450 κιλά/τετραγωνικό βγαίνει νομίζω . Το δεύτερο ερώτημα είναι κατα πόσο η επιβάρυνση της πλάκας του μπαλκονιού του ίδιου ορόφου με αρκετό βάρος από γλάστρες ( περίπου 800 λίτρα χώμα διανεμειμένο κατά μεγάλο μήκος του μπαλκονιού ) επιβαρύνει τη βασική πλάκα του ορόφου πάνω στην οποιά θα είναι τα 3 ενυδρεια ( 2 ήδη υπάρχοντα και ένα που θα γίνει ) ή είναι ανεξάρτητη η επιβάρυνση στη μία και στην άλλη πλάκα αντίστοιχα ? Εν τέλει είναι εφικτό να γίνει το ενυδρείο αυτό με τις παρούσες συνθήκες ? Σας ευχαριστώ πολύ !!! Φωτογραφία με τα σχέδια του ορόφου μας : http://prntscr.com/hwqy1t
  16. Καλημέρα ναι καταλαβαίνω , μιλάμε για θερμοκρασιές εδω πάνω το Γενάρη από -5 έως -10 καμιά φορά ... Οποτε η θέρμανση είναι απαραίτητη . Το θερμοκήπιο έχει τρύπες αρκετές αλλά μικρές . Το στέγαστρω από τη υλικό να είναι . Θα μπορούσα εναλλακτικά να έβαζα μία ψιλή ομπρέλα από πάνω από το σώμα σε απόσταση και να τη στερεώσω ? Η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει πολύ καθώς αναάβει για μισή ωρα και μετά σβηνει και κρυώνη τη μισή ώρα που μένει σβηστό . Ανεβάζει μια μέση θερμοκρασία γύρω στουσ +6 C ίσα ίσα για να μην παγώσει το δεντράκι .
  17. Καλησπέρα , έχουμε κάνει με τον πατέρα μου ένα θερμοκήπιο με καλυψη απο ναυλον . Είναι κυκλικό με χαλβανιζέ πλέγμα 6μέτρων με 1,9 μέτρα διάμετρο και 2 μετρα ύψος . Μέσα έχουμε ένα δεντράκι λεμονιάς και ανάβώ το ηλεκτρικό σώμα τη 1 απο τις 4 αντιστάσεις κάθε ώρα για 30' λεπτά ( δηλάδή π.χ. 23.00-23.30 αναμμένο , 23.30-24.00 κλειστό , 24.00-00.30 αναμμενο και 00.30-1.00 κλειστο κ.λπ. ) με αυτόματο χρονοδιακόπτη από τις 23.00 το βράδυ μέχρι τις 7.00 το πρωι , τις νύχτες που κάνει θερμοκρασίες κάτω από +2 C βαθμών κελσίου . Απο πανω το έχουμε καλύψει με ναυλον και το έχουμε τεντώσει και ενώσει με ''ραψιμό'' από σκοινί το σημείο επαφής των δύο ακρών του ναύλον . Δυσκόλα μπαίνει νερό εάν και δεν αποκλείεται να μπει απο την οροφή λίγο νεράκι με μία καταρακτώδη βρόχη . Αποφεύγω να το χρησιμοποιώ όμως με βροχη . Υπάρχει περίπτωση να μου κανει βραχυκυκλωμα και να προκληθεί πυρκαγιά εκει μεσα ? Το σώμα πάταει πανω σε ένα στρώμμα από ξυλάκια και χώμα μαζί , όπου έχουν στερεωθεί οι ρόδες μέσα και ανάβω την 4η μόνο πάνω πανω αντισταση . Υπάρχει ρίσκο μεγάλο με τη χρήση του ? Τι άλλο εναλλακτικά θα μπορούσα να κάνω ? Οι θερμοκρασίες εδω πάνω στη θεσσαλονικη στο ρετζικι που μένουμε πέφτουν πολύ χαμηλά το χειμώνα καμιά φορά τη νύχτα .
  18. Καλημερα παιδιά , να ρωτησω κάτι τελευταιο , αυτο που ειπατε οτι προειδοποιει με ρωγμη παραλληλη με τον τοιχο . Η ρωγμη αυτη πάει κατα μήκος της ένωσης της πλάκας του μπαλκονιου με την κυρια πλακα ή είναι κάθετη προς το έδαφος ?
  19. Σας ευχαριστώ παιδιά άρα προχωράμε κανονικά και οταν ερθουν οι γλάστρες ίσως ανεβάσω και φωτογραφίες για να δειτε και να μου πειτε πως ειναι τοποθετημενες ή πως μπορούν να τοποθετηθουν καλυτερα.
  20. Σε αυτο που με ρωτήσατε ναι από κάτω υπάρχει διαμέρισμα το οποίο νοικιάζουμε κανονικά . Το μπαλκόνι βρίσκεται από 1,80-2,60 μέτρα από το έδαφος γιατί κάτω στον κήπο έχει πλακάκια σε επίπεδα σαν σκαλάκια .
  21. 75κιλά / τ.μ. μονο στα σημεία που θα υπάρχουν γλάστρες που αυτό αναλογικά αντοιστοιχεί σε πολύ μικρότερο βάρος/τ.μ. στη συνολική επιφάνεια του μπαλκονιού . Το να μην έχουμε κάθόλου ρωγμή παίζει ?
  22. Καλημέρα ευχαριστώ για την ανταπόκριση . Άρα το μπαλκόνι μου φαντάζομαι ότι αντέχει 500κιλά / τ.μ. κινητό φορτίο , που σημαίνει ότι ένα μπαλκόνι όπως το δικό μου που είναι περίπου 20-25τ.μ. αντέχει κινητό φορτίο κάποιων τόνων . Σωστά ? Άρα υποθέτω ότι μπορεί να φορτωθεί με μόνιμο φορτίο 75-100κιλά / τ.μ. με ασφάλεια και πάλι όχι καθόλο το μήκος του , πράγμα που σημαίνει ότι τα 700 περίπου κιλά που θα το φωρτώσω αντιστοιχούν σε πολύ λίγα κιλά ανα τ.μ. . Βέβαια όπως είδατε οι γλάστρες θα είναι σε συγκερκιμένα σημεία οπότε να υποθέσω ότι το βάρος παίζει ρόλο για τα συκγερκιμένα φορτισμένα τετραγωνικά . Που πάλι δεν νομίζω να ξεπερνάνε όπως σας είπα τα 75-100 κιλά / τ/.μ. . Οπότε είμαστε ασφαλείς να υποθέσω ? Συν ότι το χώμα θα προέρχεται από ένα ελαφρύ μιγμα χώματος με τύρφης και άμμο που από οσο ξέρω έχουν πολύ μικρό ειδικό βάρος κάπου στο 0,15-0,20 / λίτρο . Επίσης δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το τραπέζι με τις 4 καρέκλες που είναι ξύλινα και ένα πυθάρι που θα μετακινηθεί εντός του σπιτιού . Και πρακτικά να το δούμε ποτέ εδώ και 15 χρόνια ζωής το μπαλκόνι δεν έχει δεχτεί φορτίο πάνω απο 6-7 άτομα . Έκτος του ότι δεν χωράνε και περισσότεροι . Απλώς εμένα με ενδιαφέρει να ξέρω εάν με τα 75κιλά / τ.μ. θα έχουμε κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση π.χ. ταυτόχρονής φόρτισης από 5 άτομα καθισμένα στο τραπέζει δηλάδη σε 1,5τμ. και ενός σεισμού . Δεν θα ήθελα να έχουμε ρωγμές όπως είπατε πιο πάνω γιατί η ρωγμή οδηγεί σε μεγαλύτερη και κάποια στιγμή στην κατάρευση !!!
  23. Καλημέρα , κανεις βρε παιδιά ούτε μία απάντηση ? Θα είναι ασφαλές το συκγεκριμένο φορτίο ?
  24. Καλημέρα σε όλους , καταρχην σας ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή στον forum . Δεν είμαι μηχανικός αλλά δασκάλα οπότε συγχωρέστε με εάν διατυπώνω λάθος κάποια πραγματά ή όρους , θα προσπαθήσω να σας αναλύσω όσο πιο πολύ μπορώ το θέμα που έχω , δίχως να γίνομαι κουραστική και θα χαρώ πολύ να ακούσω τις απόψεις και τις γνώμες όλων πάνω σε αυτό . Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή , μένουμε σε 4οροφη μονοκατοικια στη Θεσσαλονικη . Το σπίτι χτίστηκε το 1997-98 . Το εν λογω μπαλκονι βρισκεται στον 1ο οροφο . Στην ουσία αρχίζει από το έδαφος και ανεβαίνει με εξωτερικές σκάλες μέχρι τον πρώτο , η προέκταση της σκάλας δηλαδή είναι το μπαλκόνι μας . Πρόκειται για ένα μεγάλο συνεχόμενο μπαλκόνι σε σχήμα ''Γ'' . Δεν υπάρχει καμία κολώνα στήριξης από κάτω . Το μπαλκόνι είναι από μπροστά στενόμακρο με διαστάσεις 7,90μ ( μήκος ) * 1μ ( πλάτος) , και κάνει ένα γύρισμα στο οποίο φαρδένει με διαστάσεις 2,40 μ * 1-2,40μ (κυμαινόμενο αυξανόμενο φάρδος) και φτάνει στο μέγιστο πλάτος 2,40μ και συνεχίζει για άλλα 6μ ( μήκος ) * 2,40μ ( πλατος ) . Το πάχος της πλάκας είναι γύρω στα 20cm-25cm αλλά δεν είμαι σίγουρη και τα υλικά από οτι γράφει στις παραδοχές - φορτία όπως θα δείτε και στο σχέδιο είναι οπλισμένο σκυρόδεμα , νεροχάλυβας και λείος χάλυβας . Οπότε συνολικά έχουμε ένα μπαλκόνι 16,30μ σε μήκος . Επίσης κατα μήκος του μπαλκονιού υπάρχουν και υπερυψωμένα τοιχάκια ( ύψους 1μ από τη βάση το μπαλκονιού) . Το πρώτο με το που τελίωνουν οι σκάλες και αρχίζει το μπαλκόνι με μήκος 0,70 μ μήκους , ακολουθούν 2μ χωρίς τοιχάκι , μετά υπάρχει νέο τοιχάκι 0,80 μ μήκους , ακολουθούν 3 μ χωρίς τοιχάκι . Στο σημείο αυτό αρχίζει το μπαλκόνι να γυρίζει και να φαρδαίνει , λίγο πριν αρχίσει να γυρίζει υπάρχει υπερυψωμένο τοιχάκι 3,90 μ μήκους καθ'όλο το μήκος της στροφής του μπαλκονιού και συνεχίζει και λίγο μετά το γύρισμα . Ακολουθούν 4,30 μ χωρίς τοιχάκι και μετά 1μ μήκους τοιχακι και τελος στο φάρδος 2,40 τελευταιο τοιχακι που ενώνεται με τον τοίχο . Καθολο το μήκος του μπαλκονιού στην άκρη υπάρχει επίσης και ένα 10cm ύψους περβαζάκι . Το ερώτημα είναι εαν το μπαλκόνι που υποστηρίζει ήδη ένα ξύλινο τραπέζι με 4 ξύλινες καρέκλες και ένα κεραμικό πυθάρι με ένα θάμνο γύρω στα 60 λίτρα , μπορεί να σηκώσει 10-12 πλαστικές γλάστρες φ70εκ( πανω εξωτερική διάμετρος ) (59εκ πάνω εσωτερικη διαμετρος) ( 57εκ. ύψος ) και ( 40εκ. διαμετρος βάσης ) = 111λίτρα όγκος χωματος σε κάθε γλαστρα . Ή εναλλακτικά 16-18 πλαστικές γλάστρες φ59εκ( 59εκ πανω εξωτερικη διαμετρος ) ( 49εκ πάνω εσωτερική διάμετρος ) ( 48εκ. ύψος ) και ( 34 εκ. διάμετρος βάσης ) = 63,7 λίτρα χώματος σε κάθε γλάστρα . ΄Η το πιθανότερο έναν συνδυασμό των δύο μεγεθών όπως θα δείτε και στο δικό μου πρόχειρο σχέδιο που έχω σημειώσει τις θέσεις στις οποίες θέλω να μπουν οι γλαστρες με τα κηπευτικά . Το πρόβλημα είναι ότι οι γλάστρες θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία εξωτερικά οι περισσοτερες και μερικές στη μέσα πλευρά του μπαλκονιού δίπλα από τον τοίχο του σπιτιού . Κυριώς κατά μήκος του στενόμακρου μπαλκονιού αλλά και μετά το γύρισμα προς την έξω ακρη του μπαλκονιού ακόμη κάποιες γλάστρες . Με πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους έαν υπάρχει περιθώριο . Καταλαβαίνετε βέβαια ότι η ανησυχία μου δεν επίκειται τόσο στο γέγονος ότι το βάρος όλων αυτών των γλαστρών μαζί με το χώμα θα είναι μεγάλο αλλά ότι το βάρος των ποτισμένων ή βρεγμένων γλαστρών από μία ενδεχόμενη καταρακτώδη βροχή θα είναι πολύ μεγαλύτερο , συν την επιπλέον φόρτιση που υπάρχει από τον κίνδυνο ένος ενδεχόμενου σεισμού ... Σας στέλνω τη φώτο με ένα πρόχειρο σχέδιο δικό μου του μπαλκονιού να τονίσω μόνο ότι και οι σκάλες αλλά και το κομμάτι της εισόδου μέχρι τη διακεκομμένη γραμμή πατάνε πάνω στην κύρια πλάκα του σπιτιού οπότε λογικά δεν φορτίζουν το μπαλκόνι . Να σημειωθεί ότι οι δύο γλάστρες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά της εισόδου θα είναι μεγάλες (111 λίτρα - φ70εξωτ. άνω διάμετρος ) , όπως και αυτή στην εξωτερική γωνία που κάνει το γύρισμα το μπαλκόνι (111 λίτρα - φ70εξωτ. άνω διάμετρος ) . Όλες οι υπόλοιπες θα είναι πιο μικρές ( 63,7 λίτρα - φ59 εξωτ. άνω διάμετρος) . Επίσης σας στέλνω και φώτος με τα επίσημα σχέδια του ξυλότυπου του υπογείου πάνω στο οποιό πατάει ο 1ο όροφος . Τέλος να αναφέρω ότι στα σχέδια φαίνονται και πίσω σκάλες από την άλλη μεριά του μπαλκονιού , οι οποιές όμως δεν έγιναν ποτέ και το μπαλκόνι δεν έρχεται σε επαφή με το έδαφος από εκείνη τη μεριά , είναι ουσιαστικά στον αέρα . Επίσης στα σχέδια φαίνεται διαφορετικά και η είσοδος η οποιά προοριζόταν για απλή μπαλκονοπορτά αλλά τελικά έγινε η κύρια είσοδός μας . Θα ήθελα σας παρακαλώ κάποιος μηχανικός εαν γίνεται να με βοηθήσει . Ελπίζω να μην έγινα φορτική ευχαριστώ πάρα πολύ !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.