Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ChristineBTech

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ChristineBTech

  1. Τεσπα... Σχετικα με το προγραμμα Erasmus+, που θα ηταν καλυτερα να παω? Με ενδιαφερει αρκετα η αμυντικη βιομηχανια. Γενικα, εχεις καποιος προσωπικη εμπειρια? Αξιζει?
  2. Εχω κατι καλυτερο. Ποιο το νοημα να σπουδασει κανεις αφου ετσι και αλλιως δε θα βρει δουλεια...
  3. Δε νομιζω οτι ο εργοδοτης θα κανει εξονυχιστικη ερευνα πανω στο πτυχιο του καθενος... Να προσθεσω επισης οτι θα με ενδιεφερε να ασχοληθω με defence. Καποιες χωρες εχουν πιο ανεπτυγμενη αμυντικη βιομηχανια απο καποιες αλλες και αυτο λογικα παιζει καποιο ρολο στη επιλογη. Σωστα?
  4. Κατι πανω σε αυτο που ρωτησα κανεις? Απο τη στιγμη που ειναι ΒΕng τοτε δεν υπαρχει (φανταζομαι) θεμα στο αν ειμαι Μηχανολογος ή οχι (στην ΕΕ τουλαχιστον που με ενδιαφερει κιολας)...
  5. Ευχαριστω πολυ για ολες τις πληροφοριες. Πραγματικα πολυ χρησιμες, λυθηκαν ολες οι αποριες και οι αμφιβολιες που ειχα (κυριως για τις επαγγελματικες προοπτικες των αποφοιτων ΤΕΙ). Θα μου επιτρεψετε να ρωτησω κατι ακομα. - Οσον αφορα το ερωτημα που εθεσα πριν, υπαρχει καποια αποψη/γνωμη? Δηλαδη, Γαλλια ή Γερμανια? Εχω ακουσει οτι πολλες ευκαιριες υπαρχουν και στην Ολλανδια, αλλα και στις Σκανδιναβικες χωρες. Υ/Γ: Ειδα τη λιστα με τα συνεργαζομενα πανεπιστημια. Υπαρχει τουλαχιστον ενα σε καθε μεγαλη χωρα της ΕΕ. Πιστευω οτι το μονο που μενει να αποφασισω πλεον ειναι ο προορισμος (εαν και εφοσον εγκριθει το αιτημα μου προφανως, αλλα και να μην εγκριθει, θα χρειαστει να ψαξω για ενα μεταπτυχιακο, οποτε ετσι και αλλιως πρεπει να αποφασισω )
  6. Α οκ ευχαριστω, ακομα καλυτερα! Κατι αλλο πανω στο θεμα? Καποια προταση?
  7. Αποκλειεται να ειναι ΒΕ. Ευχαριστω πολυ! Δεν το ειχα σκεφτει! Το θεμα ομως ειναι οτι δε γνωριζω γερμανικα. Γνωριζω ομως ελαχιστα γαλλικα σε επιπεδο Β2. Απ'ο,τι ξερω ομως η Γερμανια εχει πιο πολλες ευκαιριες για Μηχανικους. Μηπως να ξεκινησω να μαθαινω γερμανικα αμεσα? Καποια αλλη ευπωπαικη χωρα που θα μου προτεινατε για ενα τετοιο προγραμμα? Ναι, προφανως θα ειναι στα αγγλικα, αλλα για να εισχωρησω μετα στην εκει αγορα εργασιας υποθετω οτι πρεπει να γνωριζω την τοπικη γλωσσα. Nice..!
  8. Οποτε να αρχισω να κοιταω προς την αλλη μερια του ατλαντικου για ενα πανεπιστημιο στα "μετρα" μου και ολα τ'αλλα θα ερθουν αργα ή γρηγορα? Με προσηλωση στο στοχο και σκληρη δουλεια προφανως, οχι ουρανοκατεβατα...
  9. Για αρχη θελω να καταληξω πρωτα στο που. Μετα θα μπορεσω να βρω (πιστευω) καποιο πανεπιστημιο στα "μετρα" μου.
  10. Μαλιστα, ευχαριστω πολυ!!! Η καλυτερη επιλογη απο αποψη ευκαιριων δεν ειναι οι ΗΠΑ? Ή μηπως ειναι καλυτερα να παραμεινω εντος ΕΕ λογω γραφειοκρατιας?
  11. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! 1. Οσον αφορα το μεταπτυχιακο τωρα, που ειναι προτιμοτερο να γινει (χωρα εννοω) με τις παρουσες συνθηκες που επικρατουν? Επισης, πανω σε τι ακριβως? Σε αυτοματισμους ας πουμε? 2. Χωρις μεταπτυχιακο δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψω στο εξωτερικο σε καποια εταιρεια?
  12. Μπορειτε να γινετε λιγο πιο συγκεκριμενος? Προφανως... Απλα ομως επειδη εχω ηδη σπαταλησει αρκετη φαια ουσια στο να αποφασισω, διχως καποιο αποτελεσμα, ζητω τη βοηθεια σας.
  13. Ειναι τοσο ευκολο? WOW!!! R u sure? Επισης κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι τι πιθανοτητες εχω να με δεχθουν σε καποιο αμερικανικο πανεπιστημιο (ας πουμε με ενα βαθμο πτυχιου γυρω στο 7,5). Να πω εδω πως το πτυχιο μου θα ειναι Bachelor in Technology και οχι Bachelor in Engineering, καθως ειμαι σε ΤΕΙ και οχι σε ΑΕΙ (λογικα θα παιζει καποιο ρολο, δεν ξερω).
  14. 1) Εγω προσωπικα με τη Βιομηχανια θελω να ασχοληθω (το ανεφερα και στο πρωτο μυνημα αλλωστε). Αυτο που προσπαθω να βρω (και ζηταω τη βοηθεια σας) ειναι το ποια βιομηχανια ειναι αντικειμενικα η καλυτερη απο αποψη εξελιξης και μισθοδοσιας/ανα ωρα δουλειας. Μερικα παραδειγματα: Η αυτοκινητοβιομηχανια, η τσιμεντοβιομηχανια, η πετρελαιοβιομηχανια, η βιομηχανια τροφιμων? Εργοταξιο οχι ευχαριστω 2) Αμηχανε ξαναλεω οτι για USA δεν εχω ελπιδες. Ναι μεν μπορω να κανω μεταπτυχιακο εκει (εφοσον με δεχτουν βεβαια), αλλα μετα για να δουλεψω εκει δεν πρεπει να εχω βιζα?
  15. "μεχρι να τελειώσεις την σχολή να έχεις κατασταλάξει κάπου που σε τραβάει" Αυτο ειναι το θεμα. Οτι σε περιπου ενα χρονο τελειωνω και δεν εχω βρει ακομα αυτο που με τραβαει. "Υπάρχουν άλλωστε διασυνδέσεις της σχολής με εταιρείες." Για την πρακτικη ασκηση εννοεις Ικαρε?
  16. Πρωτον δεν ειμαι νεος, ειμαι νεα Ερωτηση πρωτη: Αναφερθηκε το USA. Πως ακριβως θα παω να δουλεψω στο USA, χωρις βιζα? Οχι μονο στο USA, αλλα και στην Αυστραλια και στον Καναδα. Η Γερμανια ειναι η "γη της επαγγελιας" (απ'ο,τι εχω ακουσει) για τους Μηχανολογους (ισως μαζι με τις ΗΠΑ), σωστα? Σκεφτομαι να ξεκινησω γερμανικα παντως... Ερωτηση δευτερη: Καποια αλλη γνωμη/αποψη οσον αφορα το τι θα μου προτεινατε ως επαγγελματικη σταδιοδρομια? Εννοειται οτι σημερα πουθενα δε θα βρω σιγουρια, απλα δε θα παω και "στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα". Θα ηταν αυτοκτονικο... Την ιδεα του εξωτερικου ναι μεν τη "φοβαμαι" μονο και μονο επειδη δεν ξερω αν θα μπορεσω να προσαρμοστω εγκαιρα (οχι επειδη δε θελω να φυγω απο το σπιτακι μου), αλλα την επιδιωκω κιολας, καθως δε βλεπω φως στο τουνελ στην Ελλαδα (και λυπαμαι πολυ που το λεω αυτο). "Το βασικότερο είναι να είσαι υγιής. Πνευματικά και σωματικά. Όλα τα άλλα έπονται." Στην εποχη που ζουμε αυτο δε φτανει... Ειναι προυποθεση ομως σιγουρα! Στη σχολη ποιον να ρωτησω? Ο ενας καθηγητης μας λεει οτι θα γινουμε μηχανικοι στη Ferrari και ο αλλος τορναδοροι. Τρατζικ... Υ/Γ: Το μεταπτυχιακο στο εξωτερικο ειναι μια καλη λυση ή χασιμο χρονου?
  17. Καλησπερα! Ειμαι νεο μελος στο φορουμ και θα ηθελα τη βοηθεια σας. Σπουδαζω λοιπον Μηχανολογια σε ΤΕΙ (3ο ετος). Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι μπορω να κανω οταν τελειωσω (απο αποψη επαγγελματικων δικαιωματων), αλλα κυριως δεν ξερω τι θελω να κανω. Αυτο που μου δινει μια ελπιδα ομως ειναι οτι αν βρω τελικα αυτο που θελω να κανω, θα βρω την ακρη οσον αφορα το τι μπορω να κανω πανω σε αυτο (θελω να πιστευω τουλαχιστον)... Στο κυριως θεμα λοιπον: 1) Εχω ακουσει οτι οι ανανεωσιμες εχουν πολυ μελλον. Η αεροναυπηγικη (aeronautical engineering) ακουγεται αρκετα ενδιαφερουσα, αλλα απ'ο,τι εχω ακουσει ειναι πολυ δυσκολη (fluid dynamics, aerodynamics etc). Δε θελω να ασχοληθω με το design παρεμπιπτοντως, γιατι δε με ενθουσιαζει ιδιαιτερα το Μηχανολογικο Σχεδιο. Επισης, ουτε με ψυξη-θερμανση, λογω θερμοδυναμικης(?). Σκεφτομαι και για εγκαταστασεις πετρελαιου και φυσικου αεριου ή για εξορυξη (δεν ξερω ομως κατα ποσο το oil and gas εχει μελλον, διαβαζω διαφορα, αλλοι λενε 300 χρονια, αλλοι 30). Τελος, να ξεκαθαρισω οτι οσον αφορα τη βιομηχανια (μιας και εκει θελω να δουλεψω), μου αρεσει οτιδηποτε, απο project (equipment installation, planning etc), production και maintenance, μεχρι quality control. Το θεμα ομως ξαναλεω ειναι να βρω πρωτα τη βιομηχανια που μου αρεσει. Πανω σε αυτο θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας!!! 2) Ενα αλλο ερωτημα που με απασχολει ειναι το "Ελλαδα ή εξωτερικο". Απ'ο,τι ακουω, εδω δεν εχω και πολλες ευκαιριες. Την ιδεα του εξωτερικου τη φοβαμαι ομως λιγο. Εχω αρκετους συγγενεις βεβαια που ζουν Αγγλια και Γερμανια. Τωρα με το Brexit ομως δε νομιζω να εχω τη δυνατοτητα να παω προς τα εκει. Επισης δεν ξερω καθολου γερμανικα. Καποια βοηθεια πανω (και) σε αυτο? Ευχαριστω πολυ για τη φιλοξενια (και συγνωμη για τους τονους)!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.