Μετάβαση στο περιεχόμενο

Stefanos Kip

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Stefanos Kip's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ! Αρα αφου τα παραστατικά/τιμολογια θα είναι μόνο για τα υλικα θα βαλω μονο τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών. Thanks again Nick_61!
  2. Αφού λοιπόν για τις υπεύθυνες δηλώσεις (Υ.Δ.) παίζει ρόλο ποιοι θα κόψουν τα παραστατικά που θα πάνε στην τράπεζα για εξόφληση και ο δικός μου έχει βάλει μόνο τα υλικά και όχι εγκατάσταση θα πρέπει να παέι στην τράπεζα μόνο την Υ.Δ προμηθευτεί? Για να το κάνω πιο εύκολο στην κατηγορία 3.Ε που είναι για τα ηλιακά συστήματα για παροχη ζεστού νερού χρήσης και έχει ανώτατο όριο 1.300,00€ έχει λάβει προσφορά για ηλιακό ο οποίος κοστίζει 1.290,00€ (χωρίς εγκατάσταση). Οπότε εδώ θα ζητήσω μόνο την Υ.Δ Προμηθευτών Υλικών? ή θα ζητήσω και μια Υ.Δ. Αναδόχου από τον υδραυλικό που θα κάνει την εγκατάσταση άσχετα αν δεν προσκομίσω παραστατικό για εξόφληση στο ΕΣΠΑ αφού θα τα πληρώσει όλα ο ιδιοκτήτης? Ευχαριστώ και πάλι
  3. Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση. Θα πάω στην Τράπεζα με ολα τα χαρτιά από το πρόγραμμα για να τους πείσω να ασχοληθούν και να μην λένε "βλακε..ς" Μια τελευταία ερώτηση που έχω για τον ίδιο πελάτη είναι αναφορικά με τις Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986. Ο πελάτης στις προσφορές που είχε καταθέσει είχε βάλει μόνο υλικά (δεν ανέφερε πουθενά εργασίες) οπότε η ερώτηση μου είναι η εξής: Μετά το πέρας το έργου ποιες βεβαιώσεις πρέπει να έχει? Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986, Αναδόχων του έργου (εδώ σε εμένα που δεν έχει βάλει εργασίες ποιος είναι ο ανάδοχος έργου? μπορεί να υπογράψει την δήλωση ο εγκαταστάτης που θα φέρω? Θα είμαστε καλυμμένοι? Δηλαδή ο ανάδοχος έργου μπορεί να είναι και κάποιος που δεν φαίνεται στις προσφορές που δώσαμε) Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών (αν ισχύει το παραπάνω εδώ είμαστε ΟΚ) Υπεύθυνες Δηλώσεις Ν. 1599/1986 Προμηθευτών Υλικών / Αναδόχων (αν πάμε στον σενάριο να τους βάλω όλους να υπογράψουν αυτή την δήλωση (ίσως μπορώ) παίζει ρόλο που στις προσφορές τους δεν φαίνεται πουθενά η εγακατάσταση?) Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά λόγω του ότι είναι το πρώτο μου ΕΣΠΑ θέλω να είμαι σίγουρος.
  4. Ευχαριστώ πολυ για την αμεση απάντηση. Επειδή ο πελάτης μου ζητάει να του το επιβεβαιώσω 100% (χαριτολογώντας μου είπε οτι το 2014 ειχαμε ΦΠΑ23% και αν ειμαι σίγουρος?) Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που ειχε παρόμοια περίπτωση? Γιατι σημερα που ρώτησα στην Τραπεζα μου είπαν οτι δέχονται τιμολόγια μονο μετα την ημερομηνία υπαγωγης 26-9-17 και οχι ποιό πριν (αλλα δεν τους εμπιστεύομαι). Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός
  5. Καλησπέρα, Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου λύσει την παρακάτω απορία: Έχω ένα πελάτη ο οποίος είχε καταθέσει και είχε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΤΕΑΝ στις 01-08-2014 και τελικώς βγήκε η απόφαση υπαγωγής στις 27-9-17 Επίσης το πρώτο ΠΕΑ έχει ημερομηνία 10-5-14 Και ο ιδιοκτήτης (το αναγράφει το ΠΕΑ) προχώρησε σε αλλαγή των αλλουμινών στις 12-6-2014 και έχει τιμολόγιο επί πιστώσει καθώς και Δ.Α από τον προμηθευτή που έχει εντάξει και στην πρόταση του στο ΕΣΠΑ Η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιλέξιμη από το πρόγραμμα??? Στο πρόγραμμα αναγράφει το παρακάτω: Επιλέξιμες για το Πρόγραμμα θεωρούνται οι δαπάνες που αφορούν εργασίες που θα εκτελεστούν μετά την έκδοση του πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Αλλά κάπου διάβασα ότι επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που τα τιμολόγια επί πιστώση έχουν ημερομηνία μετά την ημερομηνία απόφασης υπαγωγής του αιτούνται και εντός συμβατικού χρόνου υλοποίσησης Τελικά τι ισχύει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας Υ.Γ Υπάρχει πλέον κάποιο επίσημο e-mail ή τηλέφωνο για του μηχανικούς ώστε να ρωτήσω το παραπάνω? Γιατί στην τράπεζα δεν γνώριζαν.
  6. Καλησπέρα, Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου λύσει την παρακάτω απορία: Έχω ένα πελάτη ο οποίος είχε καταθέσει και είχε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΤΕΑΝ στις 01-08-2014 και τελικώς βγήκε η απόφαση υπαγωγής στις 27-9-17 Επίσης το πρώτο ΠΕΑ έχει ημερομηνία 10-5-14 Και ο ιδιοκτήτης (το αναγράφει το ΠΕΑ) προχώρησε σε αλλαγή των αλλουμινών στις 12-6-2014 και έχει τιμολόγιο επί πιστώσει καθώς και Δ.Α από τον προμηθευτή που έχει εντάξει και στην πρόταση του στο ΕΣΠΑ Η συγκεκριμένη δαπάνη είναι επιλέξιμη από το πρόγραμμα??? Στο πρόγραμμα αναγράφει το παρακάτω: Επιλέξιμες για το Πρόγραμμα θεωρούνται οι δαπάνες που αφορούν εργασίες που θα εκτελεστούν μετά την έκδοση του πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ). Αλλά κάπου διάβασα ότι επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που τα τιμολόγια επί πιστώση έχουν ημερομηνία μετά την ημερομηνία απόφασης υπαγωγής του αιτούνται και εντός συμβατικού χρόνου υλοποίσησης Τελικά τι ισχύει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας Υ.Γ Υπάρχει πλέον κάποιο επίσημο e-mail ή τηλέφωνο για του μηχανικούς ώστε να ρωτήσω το παραπάνω? Γιατί στην τράπεζα δεν γνώριζαν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.