Μετάβαση στο περιεχόμενο

Adamtsi

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Adamtsi

  1. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο προβληματισμός μου είναι ότι θα πρέπει να μειώσω το πάχος της πλάκας (<15εκ) για να μπορώ να θεωρήσω επαρκή στήριξη. Σωστά? Θα κάνω και αναλυτικό έλεγχο λειτουργικότητας. Υπάρχουν κάποιες άλλες λεπτομέρειες, πχ όπλισης ή κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?
  2. Γειά σας συνάδελφοι, Η αρχιτεκτονική μελέτη για ισόγεια κατοικία με σοφίτα επιβάλει μικρό ύψος δοκού (πλάτος=25εκ, ύψος=40εκ). Οι έλεγχοι επάρκειας μου βγαίνουν για ΟΚΑ με 4Φ14 άνω και 4Φ14 κάτω. Τι άλλο πρέπει να προσέξω, δεδομένου του μικρού ύψους? Χρειάζεται έλεγχος λειτουργικότητας? Ευχαριστώ.
  3. Εννοείτε το άρθρο 3 του ΠΔ690/48? Το ρυμοτομούμενο οικόπεδο υφίσταται ως έχει τουλάχιστον από το 1919 και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση (δηλαδή ως είχε χωρίς απαίτηση εμβαδού) έχει εμβαδόν 102τμ και μετά την ρυμοτόμηση 78τμ αλλά δεν εγγράφεται ορθογωνική κάτοψη. Το ερώτημά μου είναι όταν λέει «Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή....» σε τι αναφέρεται?
  4. Καλησπέρα σας συνάδελφοι! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με το αρ. 7 του ΝΟΚ (Ν4067/12) και συγκεκριμένα την παρ. 6. ..."6. α) Στα ήδη εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σε εκείνα που εγκρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 περί σχεδίων πόλεων, κωμών και συνοικισμών του κράτους και οικοδομής αυτών κατά την τακτοποίηση, εκτός από τα ελάχιστα όρια προσώπου και εμβαδού κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου πρέπει να εγγράφεται κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια πενήντα (50.00) τ.μ. και ελάχιστη πλευρά πέντε (5.00) μ.. β) Οικόπεδο που δεν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις τακτοποιείται με τα γειτονικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 και του ν.δ. 690/1948 (Α΄ 133). Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή...." Αν σε ένα οικόπεδο προϋφιστάμενο του 1985 μετά την ρυμοτόμηση δεν έχει την αρτιότητα και δεν εγγράφεται κάτοψη 50μ2, μπορεί να θεωρηθεί οικοδομήσιμο κατ΄ εξαίρεση βάσει της παρ. 6β ή πρέπει να γίνει τακτοποίηση και εκεί δεν απαιτείται να εγγράφονται 50μ2? Ευχαριστώ!
  5. Εάν πρόκειται για μεταλλική κατασκευή τότε ναι. Η στέγη τι μορφή έχει?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε οικόπεδο εντός σχεδίου, το οποίο δεν ρυμοτομείται, αλλά ρυμοτομούνται τα όμορα και χρήζει τακτοποίησης, μπορώ να εκδώσω ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις δεδομένου ότι είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο (λόγω της τακτοποίησης που εκκρεμεί)? Εάν ναι, τότε μπορώ να επικαλεστώ αυτοδίκαια άρση εφόσον έχουν περάσει 15 χρόνια? Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!
  7. @loser Έχουν προσθέσει τον έλεγχο συνάφειας της 5.6.2.2. του ΕΚ8. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω.
  8. Εν έτει 2022 πλέον, υπάρχει κάτι οικονομικό σε ανιχνευτή οπλισμού (<1000Ε)? Το Bosch D-tect 200C το έχει δουλέψει κανείς;
  9. Εάν θεωρήσουμε ότι το σκυρόδεμα είναι 2400kg/m3, τότε 2400kg/m3 X 0.1m = 240kg/m2. Το κτίριο λογικά θα έχει μελετηθεί για 1ΚΝ/m2 μόνιμα φορτία (100kg/m2). Ίσως 10 πόντοι να είναι πολλοί. Υπάρχει η δυνατότητα να ρίξετε ελαφρομπετό?
  10. Γεια σας συνάδελφοι Θα ήθελα να ρωτήσω, για την έκδοση ΕΕΔΜΚ και συγκεκριμένα για ανακατασκευή στέγης με ικριώματα, μέσα σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων όπου δεν υπάρχει σχέδιο πόλεως, απαιτείται να έχει προηγηθεί παραχώρηση σε κοινή χρήση για την δημιουργία δρόμου 6μ όπως ορίζεται στο ΦΕΚ? Δηλαδή το ρυμοτομούμενο που αναφέρει η σχετική νομοθεσία των ΕΕΔΜΚ, αφορά και τα εντός οικισμού ή μόνο εντός εγκεκριμένου σχεδίου? Ευχαριστώ.
  11. Στον ικανοτικό τέμνουσας υποστυλώματος όμως είναι κατά της ασφαλείας να μην τα λάβεις υπόψιν, εάν αφηθούν. Το ερώτημα είναι, βάσει κανονισμού τι πρέπει να κάνουμε? Συνεισφέρουν στην ροπή αντοχής ή μου διαφεύγει κάτι?
  12. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με αυτό το θέμα, ποιες ράβδους θα χρησιμοποιήσουμε για τον υπολογισμό ροπής αντοχής του πόδα του άνω υποστυλώματος, όταν έχουμε αναμονές? Τα λογισμικά απ΄ ότι καταλαβαίνω δεν αναγνωρίζουν αναμονές και χρησιμοποιούν τον οπλισμό του άνω υποστυλώματος. Δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αυτός των αναμονών?
  13. Γειά σας συνάδελφοι, Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στις περιοχές όπου υπάρχει υπερκάλυψη ράβδων, το επιπλέον εμβαδόν του οπλισμού (αν πχ ενώνω 2Φ12 θα γίνει 4Φ12 στην περιοχή της ένωσης) πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν τον υπολογισμό της ροπής αντοχής? Ομοίως ράβδοι που ακυρώνονται σε ενδιάμεσους κόμβους, που επεκτείνονται δηλαδή σε διπλανή δοκό, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν στην ροπή αντοχής του άκρου της διπλανής δοκού? Υπάρχει κάποια αναφορά στους κανονισμούς? Σας ευχαριστώ!
  14. @trellovoskos Μα φαίνεται ότι αναλαμβάνεις σοβαρές μελέτες! Θέλεις να μου πεις ότι τα στατικά δεν πληρώνουν καλά?😆 ΥΓ1. Είπαμε! Δεν μεταβιβάζεται η άδεια χρήσης. ΥΓ2. Τα ΣΚ απολαμβάνω το ρεπό μου!
  15. @trellovoskosΓιατί δεν παίρνεις κάποιο άλλο πρόγραμμα τότε?
  16. Έχω ακούσει συναδέλφους και έχω δει κάποιες μελετητικές εταιρείες που το χρησιμοποιούν και εδώ στην Ελλάδα γι αυτό ρωτάω.
  17. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε οικόπεδο όπου μετά την εφαρμογή πλάγιων αποστάσεων 15μ απομένει μια επιφάνεια 5μΧ3μ μπούμε να εφαρμόσουμε την παρ 5αβ του άρθρου 1 του ΦΕΚ Δ 270'/30-5-1985, δηλαδή να ισχυριστούμε ότι δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση και επομένως να πάμε στα 7,5μ πλάγια απόσταση? Γενικά πότε μπορούμε να επικαλεστούμε την παραπάνω παράγραφο? Λόγω κλίσης γίνεται? Ευχαριστώ πολύ!
  18. Κοίτα για μικρές κατασκευές που μπορείς να κάνεις με την δοκιμαστική έκδοση, τα έλυσα όλα με το χέρι μέχρι την δυναμική ανάλυση. Μέχρι εκεί όλα καλά. Σύγκρινα αποτελέσματα και με scada, πανομοιότυπα αποτελέσματα! Μετά έχω εκτελέσει και τους ελέγχους επάρκειας (αυτούς που κάνει το πρόγραμμα όχι αυτούς που δεν κάνει), δεν βρήκα ούτε ένα ψηφίο λάθος. Και πάλι σύγκριση με SCADA πανομοιότυποι λόγοι εξάντλησης. Ομολογώ όμως ότι δεν έχω εμπειρία στα στατικά και δεν μπήκα σε τόσο εξεζητημένα θέματα όπως εσύ. Δεν το έχω αγοράσει ακόμα γιατί περιμένω να δω και προσφορές από άλλα προγράμματα. Οπότε εάν έχει να προτείνεις κάποιο θα το έψαχνα ευχαρίστως...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.