Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stazzy

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

200 profile views
  1. Για λόγους καλής γειτονίας δε θέλω να αποτελέσω λόγο για γκρίνιες, οπότε δέχομαι να συμμετέχω στη συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης. Πέρα από αυτό όμως νομίζω ότι απο ΦΑ σε ΦΑ δεν μπορώ να απαλλαγώ από αυτό το κόστος. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι. Μένει να επιβεβαιώσω το ποστοστό που χρειάζεται βάσει του άρθρου 127, γιατί δε θυμάμαι αν αρκεί το 51 ή παραπάνω.
  2. Καθαρά το 1ο : αρνειται γιατί δεν θελει ο ίδιος και χρησιμοποιει σαν προφαση τον κανονισμο... Σε ευχαριστώ! Οπότε θα επιβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία 51% των χιλιοστών θέρμανσης συμφωνεί και θα κάνουμε συνέλευση να καταγραφεί στο πρακτικό της πολυκατοικίας.
  3. Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά! Χτυπάω ξανά την πόρτα του forum γιατί πραγματικά βοηθάει (δίνει κατευθύνσεις) σε τεχνικά θέματα. Επειδή η ερώτησή μου είναι συναφής με αυτό το νήμα (από την ανάποδη βέβαια πλευρά) προτίμησα να αναρτήσω εδώ την ερώτησή μου. Μένω σε πολυκατοικία που διαθέτει κεντρική θέρμανση με Φυσικό Αέριο η οποία λειτουργεί κανονικά. Δυστυχώς όμως δεν επαρκεί για την θέρμανση του σπιτιού (τελευταίος όροφος βορεινο διαμέρισμα). Σε επικοινωνία με αρκετούς μηχανικούς (4 τον αριθμό) μου είπαν να γνωστοποιήσω την πρόθεση αυτονόμησης του διαμερίσματός μου σε γενική συνέλευση, προκειμένου να είμαι κατοχυρωμένος. Σε όλους είχα επισημάνει ότι πάμε από ΦΑ κεντρική σε ΦΑ ατομική θέρμανση. Σε προκαταβολική διερεύνηση με 5-6 από 12 συνολικά ιδιοκτήτητες δεν υπήρξε αντίρρηση επί της αρχής, δεδομένου ότι συμφωνώ να συμμετέχω στα έξοδα συντήρησης/επισκευής του λέβητα κεντρικής θέρμανσης της πολυκατοικίας και να αποκοπώ από τα έξοδα χρήσης/κατανάλωση ςτου Φ.Α.. Στη συνέλευση ένας ιδιοκτήτης είπε ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω, αλλά δε μπορώ να αποκοπώ από το σύνολο των εξόδων της κεντρικής θέρμανσης, γιατι το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας του 1979. Θα μπορούσατε να με συμβουλέψετε για τα παρακάτω; Μπορώ ή δε μπορώ να αυτονομήσω το διαμέρισμά μου με σύστημα αυτόνομου λέβητα ΦΑ με αντιστάθμιση και να αποκοπώ από τα έξοδα κατανάλωσης του ΦΑ της κεντρικής θέρμανσης; Αν μπορώ ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω; Μήπως πρέπει να καταγραφεί η συμφωνη γνωμη των υπόλοιπων ιδιοκτητών στο πρακτικό της πολυκατοικίας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλημέρα Παύλο! Κατάλαβες ακριβώς μια πολύ ουσιαστική παράμετρο χωρίς να την αναφέρω καθαρά. Το σκεπτικό μου είναι ότι για να πάρω την προβλεπόμενη άδεια για ανακαίνιση του σπιτιού που θα αγοράσω, θα πρέπει η αρχική εικόνα του σπιτιού να συμβαδίζει με αυτή στην πολεοδομία. Αν δεν συμβαδίζει, θα επιβαρυνθώ με extra κόστος τακτοποίησης των μικρών αυθαιρεσιών που έχει το διαμέρισμα. (Προφανώς δε μιλάω για μεγάλες αυθαιρεσίες -βλέπε αυθαιρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους- οι οποίες αυτομάτως αποκλείουν κάθε συζήτηση για αγορά, γιατί η τακτοποίησή τους συνεπάγεται τεράστιο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Είναι μια καλή εναλλακτική αυτή που προτείνεις, αν ο πωλητής δεν επιθυμεί να τις τακτοποιήσει πριν την πώληση, αρκεί να μου πει ο μηχανικός μου ότι τακτοποιούνται σχετικά εύκολα. Ευχαριστώ και πάλι, Στάθης
  5. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και τους διαχειριστές για την ορθή μεταφορά του θέματος. Έκαστος στο είδος του (για τα πάντα)... το ηθικό συμπέρασμα!
  6. Καλημέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά διαμερίσματος στην Αθήνα και λόγω κόστους κινούμαι σε διαμερίσματα με άδειες του '76-'79. Δυστυχώς διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι οι ιδιοκτήτες που πωλούν τέτοια διαμερίσματα έχουν πλήρη (ή προσποιούνται πλήρη) άγνοια για τις υποχρεώσεις τους, μία από τις οποίες είναι η βεβαίωση νομιμότητας. Επειδή η πίεση μεταφέρεται τεχνηέντως στον αγοραστή από τους μεσίτες, θα ήθελα μια ακόμα επιβεβαίωση και από το forum των καθ' ύλην αρμοδίων. Η πρώτη επιβεβαίωση προέρχεται από το μηχανικό μου (μηχανικό πραγματικό και όχι κατά δήλωση). Σύμφωνα με τους μεσίτες, ο έλεγχος περιλαμβάνει μόνο επιβεβαίωση των τετραγωνικών του διαμερίσματος ανεξαρτήτως της διαφοροποίησης του σχεδίου του σπιτιού σε σχέση με αυτό που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία. Έχω υπόψιν μου ένα διαμέρισμα για παράδειγμα με άδεια του '79 στο οποίο η πόρτα για το ένα μπάνιο είναι στο υ/δ αντί για το χώλ, και το υποτιθέμενο wc είναι στην πραγματικότητα πιο μεγάλο από το σχέδιο. Αυτό που έχω καταλάβει από τον μηχανικό μου και μεταφέρω στους μεσίτες και ιδιοκτήτες (και με κοιτάνε σαν να είμαι εξωγήινος) είναι ότι θα πρέπει το σπίτι να έχει 1-1 αντιστοιχία με το σχέδιο που είναι κατατεθειμένο στην πολεοδομία. Ακόμα και τα ανοίγματα να έχουν μετακινηθεί κατά 10-20 πόντους θα πρέπει να ενημερωθεί πρώτα το σχέδιο και μετά να προχωρήσει η όποια μεταβίβαση. Είμαι εξωγήινος, υπερβολικός ή ψείρας επειδή μια φορά θα καταφέρω να αγοράσω σπίτι και επιθυμώ να είναι καθαρό για να μην τρέχω εκ των υστέρων; Σημειωτέον ότι λόγω παλαιότητας σκοπεύω να προχωρήσω σε νόμιμη ανακαίνιση λουτρών , κουζίνας και κουφωμάτων, οπότε θεωρώ αυτονόητη αυτή την "καθαρή" μεταβίβαση ενός διαμερίσματος. Στάθης ΥΓ. Η ερώτηση όπως καταλαβαίνω τώρα που το ξαναδιαβάζω είναι περισσότερο... ψυχολογική! Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.