Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tsilogiannisv

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsilogiannisv

  1. Καλησπέρα σε όλους... https://ecopress.gr/oikodomikes-adeies-kai-domisi-apo-to-mixaniko/ Σε συνέχεια του post, αφήνω αυτό για συζήτηση.... Για παράδειγμα, εγώ δεν καταλαβαίνω τελικά που οφελεί η κατάργηση της αναγραφής του υπολογισμού της δόμησης....;;;; Αφού τελικά ζητάει και υπ. δήλωση από τον μηχανικό ότι υπολόγισε την δόμηση σύμφωνα με το άρθρο 11 του ΝΟΚ. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
  2. Καλημέρα σας συνάδελφοι. Πριν λίγες ημέρες κάπου διάβασα για σχέδιο νόμου σε διαβούλευση με το οποίο αφαιρείται από το διάγραμμα δόμησης η υποχρέωση υπολογισμού της μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης και της πραγματοποιούμενης. Με αποτέλεσμα να μένει ως υποχρεωτικός ο υπολογισμός του μέγιστου συντελεστή κάλυψης και όγκου. Μάλιστα στο θέμα υπήρχε συζήτηση ότι μάλλον αυτό σημαίνει ότι ίσως οδεύουμε προς κατάργηση του Σ.Δ. , με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό...ο καθένας φυσικά έχει την άποψή του. Ψάχνω το θέμα γενικά από το πρωί και δεν μπορώ να βρω. Υπάρχει κάποιος που έχει κάποια πληροφορία σχετική, ώστε να μπορεί να με βοηθήσει; Καλημέρα και πάλι!
  3. Τι λες να γράψω λοιπόν στην κάτοψη; στεγασμένος υπαίθριος χώρος; Το 3 μέτρα από κάτω πως προκύπτει; θα τα έχω εγώ αλλά πώς προκύπτει;
  4. Καλά το κατάλαβες συνάδελφε...όγκος επί όγκου είναι. Δεν είναι έρκερ. Ο ίδιος ο όγκος φυσικά και θα μετρήσει. Το θέμα είναι τι είναι το σκεπασμένο τμήμα από κάτω του. Αναρωτιέμαι για την πολεοδομική ερμηνεία. Το στατικό θέμα δεν μας απασχολεί προς το παρόν.
  5. Καλημέρα συνάδελφοι. Σχεδιάζω διώροφη κατοικία η οποία αποτελείται από 2 ορθογώνιους παραλληλεπίπεδους όγκους τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο και κάθετα μεταξύ τους. Στο ισόγειο κατά τον άξονα Χ και στον Α όροφο κατά Υ. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Πως ορίζεται ο υποκείμενος του προβολικού τμήματος ανοιχτός χώρος; Μερικά στοιχεία: 1. Το υπερκείμενο προβολικό τμήμα δεν θα κατασκευασθεί σε υποστηλώματα, άρα δεν θα είναι pilotis. 2. Θα είναι στεγασμένος μη θερμαινόμενος (ανοιχτός) χώρος με τρείς πλευρές ανοιχτές και μια κλειστή (μήκος ανοιχτών > Πx35%) 3. Το δάπεδό του δεν θα είναι οροφή κάποιου υποκείμενου ορόφου. 4. Δεν ανήκει στα χαμηλά κτίρια. Πως θα το ορίζατε εσείς; Έχω την εντύπωση ότι θα μου το υπολογίσουν σαν ημιυπαίθριο αλλά δεν με συμφέρει, ξεπερνάω το 20%xΣ.Δ. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.