Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Evangelia-S

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Evangelia-S

  1. Καλημέρα, ευχαριστούμε πολύ τον συνάδελφο για το έντυπο. Έκανα και εγώ μια πρώτη προσπάθεια συμπλήρωσής του, για δικό μου ακίνητο εντός σχεδίου σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Ο κλιματολογικός χάρτης του παραρτήματος Α υπάρχει κάπου αλλού με δυνατότητα ευκρινούς μεγέθυνσης? Διότι από το pdf του κανονισμού δεν βγαίνει άκρη σε ποια κατηγορία ανήκεις όταν περίπου μπορείς να καταλάβεις που βρίσκεσαι και μάλιστα υπάρχουν και περισσότερες της μιας κατηγορίας στην γύρω περιοχή που "περίπου" βρίσκεται το ακίνητο. Επίσης διαβάζοντας τον κανονισμό αναφέρει για τις εντός ορίων περιοχές ότι ο οικείος Ο.Τ.Α, είναι αρμόδιος να χαρακτηρίσει την επικινδυνότητα του οικισμού σαν σύνολο και να ορίσει τις ζώνες. Οπότε πως ακριβώς μπορεί να κατατεθεί αξιολόγηση κα τεχνική έκθεση χωρίς να έχει προηγηθεί αυτό? Υπάρχει επίσημα κάποια παράταση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Στον χάρτη οριοθέτησης δεν εμφανίζεται ο δρόμος. Ο δρόμος σήμερα υφίσταται αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν είναι αναγνωρισμένος. Η κατάτμηση ήταν ο λόγος προσέγγισης του πελάτη και προσπαθώ να δω αν είναι εφικτό. Και αναρωτήθηκα αν η σύσταση καθέτων θα εξυπηρετούσε. Και η σύσταση καθέτων προϋποθέτει οικοδομησιμότητα του γηπέδου?
  3. Καλημέρα, έχω ένα αδόμητο γήπεδο το οποίο με απόφαση νομάρχη το '86 οριοθέτησης του οικισμού, είναι πλέον εντός ορίων. Το γήπεδο αυτό προέρχεται από διανομή αγροκτήματος και στον χάρτη φαίνεται να έχει πρόσωπο σε δρόμο. Στο κτηματολόγιο της περιοχής, που σύντομα θα γίνει λειτουργούν, δεν έχει περαστεί ως δρόμος αλλά έχει ενσωματωθεί με την υπόλοιπη κοινόχρηστη έκταση που βρίσκεται παραπλεύρως, με έναν Κ.Α.Ε.Κ.. Μετά από ερώτηση στην τοπογραφική υπηρεσία για το είδος αυτής της λωρίδας - δρόμος όπως φαίνεται στον χάρτη της διανομής, με ενημέρωσαν ότι στους κτηματολογικούς πίνακες της συγκεκριμένης διανομής δεν έχουν πάρει αρίθμηση οι δρόμοι και περιγράφονται συνολικά όλοι μαζί με μια μεγάλη έκταση τετραγωνικών. Στον χάρτη έχει σχεδιαστεί ως δρόμος αλλά δεν αναφέρεται στους πίνακες μεμονωμένα για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι είναι δρόμος. Θεωρούν ότι εσφαλμένα ο δήμος δεν δήλωσε αυτό το κομμάτι ως δρόμο στο κτηματολόγιο ώστε να ανήκει στην δικαιοδοσία του. Στην προκειμένη περίπτωση δλδ δεν ξέρω αν θεωρείται ότι έχω πρόσωπο ή είναι τυφλό το γήπεδο. Πρέπει να απευθυνθώ στον δήμο με κάποιο αίτημα για να προβεί εκείνος σε ενέργειες για τον δρόμο? Πράγμα που θα πάρει χρόνο για ευνόητους λόγους και όταν το κτηματολόγιο γίνει λειτουργούν. Αυτό που θέλω να κάνω είναι κατάτμηση αλλά αν δεν έχω πρόσωπο αυτό δεν γίνεται. Θα μπορούσε η λύση να είναι η σύσταση καθέτων σε τυφλό γήπεδο εντός ορίου οικισμού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Ευχαριστώ πολύ, εφόσον όμως στον κτηματολογικό πίνακα της διανομής χαρακτηρίζεται ως δρόμος και η κύρωση της διανομής συνοδεύεται από ΦΕΚ δεν θα έπρεπε οι πολεοδομίες να μην δημιουργούν θέμα?
  5. Καλησπέρα, έχω ένα γήπεδο εκτός ορίου οικισμού 4000 τ.μ. με πρόσωπο πάνω από 25 μ σε αγροτική οδό διανομής, πλάτους 3 μέτρων. Έχω οικοδομησιμότητα ή απαιτείται ο δρόμος να έχει ελάχιστο πλάτος 4 μέτρα? Με βάση ποιο ΦΕΚ δεσμεύομαι για το πλάτος της οδού? Ευχαριστώ
  6. Καλησπέρα, έχω ένα γήπεδο σε εκτός ορίου περιοχή που γειτνιάζει με ρέμα αναδασμού μη οριοθετημένο. Θα γίνει έκδοση Ο.Α. Εφόσον δεν υπάρχουν γραμμές πλημμύρας για να κρατήσω τα 20 μέτρα, θα μου ζητηθεί οπωσδήποτε προσωρινή οριοθέτηση? Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί οριστική οριοθέτηση με ΦΕΚ κατά την διαδικασία της Ο.Α.?
  7. Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική επεξήγηση. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή για οικόπεδο που υφίσταται προ του 2011 δεν υπάρχει συγκεκριμένη απαίτηση σε πρόσωπο? Μόνο το εμβαδόν? Στην απόφαση νομάρχη αναφέρεται μόνο το εμβαδόν. tetris κατά παρέκκλιση ή κατά κανόνα όπως αναφέρει ο Παύλος? Κατάλαβα κάτι λάθος?
  8. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...Διαβάζοντας όμως μέσα στο forum πολλές συζητήσεις αναφορικά με τον χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου προβληματίστηκα πολύ...Ο σημερινός ιδιοκτήτης το έχει με αποδοχή κληρονομιάς έτους 1999 στην οποία αναφέρεται ότι η θανούσα το απέκτησε με αποδοχή κληρονομιάς έτους 1989 από τον πατέρα της. Σε εκείνη την αποδοχή του 1989 αναφέρεται ότι ο θανών που πέθανε το 1988 απέκτησε το ακίνητο "με παραχώρηση από την πεθερά τού κατά το έτος 1940, με άτυπη δωρεά, χωρίς να συνταχθεί συμβολαιογραφικό έγγραφο και από τότε με έκτακτη χρησικτησία" παραθέτω όπως ακριβώς αναφέρεται. Δηλαδή δεν μπορώ να επικαλεστώ την παρέκκλιση προ του '85? Έχω 700 τ.μ. εμβαδόν με όριο αρτιότητας τα 300 τ.μ. με βάση την απόφαση νομάρχη οριοθέτησης του οικισμού έτους 1987 (η ιδιοκτησία ήταν γήπεδο που εντάχθηκε στο όριο του οικισμού) και πρόσωπο 13,80 μ. σε δρόμο >4μ. Υπάρχει κάποια άλλη παρέκκλιση για το πρόσωπο μετά το 1985?
  9. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα, έχω ένα οικόπεδο σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων δεν υπάρχει ρυμοτομικό ή διανομή. Υπάρχει απόφαση νομάρχη για οριοθέτηση. Είναι άρτιο κατά παρέκκλιση ως προ του 85 (έχει το απαιτούμενο εμβαδόν αλλά όχι το πρόσωπο) και οικοδομήσιμο σε δρόμο 4 μ. Τα 3 από τα 7 όμορά του είναι τυφλά. Πρόκειται να γίνει πώληση, εγώ αναφέρω πως είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και οικοδομήσιμο στο τοπογραφικό μου. Πρέπει να αναγράψω και για τα υπόλοιπα? Για να εκδοθεί άδεια βέβαια θα έπρεπε αλλά σε αυτή τη φάση πρέπει να αναφέρω την αρτιότητα οικοδομησιμότητα όλων? Ευχαριστώ Να σημειώσω επίσης ότι οι υπόλοιποι γείτονες έχουν χτίσει, που επίσης έχουν όμορα κάποια από τα τυφλά. Εκείνοι δεν ξέρω πως δικαιολόγησαν τα όμορα τυφλά.. Υπάρχει περίπτωση να ειπώθηκε ότι μπορούν τα τυφλά να λύσουν το πρόβλημα τους αν αγοραστούν από κάποιον άλλο γείτονα ως αιτιολόγηση?
  10. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν για ΕΕΔΜΚ σε περιοχή εκτός σχεδίου και εκτός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου, απαιτείται να ανέβει έγκριση της αρχαιολογίας (ουσιαστικά έγγραφο που αναφέρει ότι δεν υπάρχει αρχαιολογικό ενδιαφέρον κτλ).Θέλω να εκδώσω ΕΕΔΜΚ για 500kw φωτοβολταϊκό πάρκο. Ευχαριστώ
  11. Το ΦΕΚ των όρων δόμησης του 1978 δημιουργεί 3 κατηγορίες αρτιότητας με βάση το χρόνο δημιουργίας του οικοπέδου. Αυτή που αναφέρω παραπάνω αφορά μετά την 9-6-1973 και είναι η τελευταία που αναφέρει το ΦΕΚ. Οι υπόλοιπες κατηγορίες αφορούν παλαιότερα οικόπεδα. Οπότε καλύπτομαι όποια χρονιά και να πέθανε ο κληρονομούμενος. Ευχαριστώ απεριόριστα για το χρόνο σας και τις γνώσεις που μου μεταφέρατε.
  12. Ακριβώς αναφέρει συνεχές σύστημα δόμησης. Υπάρχει δημοσιευμένη το 2022 ιδιόχειρη διαθήκη μέσα στην οποία ορίζεται χρόνος σύνταξης της το 1975. Οπότε πρακτικά το 1975 που συντάχθηκε η διαθήκη υπήρχε το οικόπεδο χωρίς να αναφέρει από πότε είναι στην ιδιοκτησία του. Οπότε λαμβάνω υπόψιν μου το 1975.Η υφιστάμενη ιδιοκτησία είναι 239 τ.μ. και με μία τροποποίηση ρυμοτομικού το 1973 τμήμα του ρυμοτομείται και το τελικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας είναι 233 τ.μ.
  13. Πρόκειται για το ΦΕΚ 26Δ/1978 που αναφέρει για τον τομέα Α όπου βρίσκεται το γήπεδο ότι απαιτείται "Ελάχιστο πρόσωπο : 10.00 μ. - Ελάχιστο Βάθος: 15.00 μ. - Ελάχιστο Εμβαδόν : 200.00" Άρα πλέον δεν κάνω έλεγχο βάθος παρά μόνο εμβαδού και προσώπου?
  14. Οι ισχύοντες όροι δόμησης της περιοχής είναι του 1978. Βρίσκεται εντός ρυμοτομικού σχεδίου. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι επιπλέον. Εντός σχεδίου.pdf
  15. Καλησπέρα, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σχετικά με το βάθος οικοπέδου. Στο επισυναπτόμενο θα δείτε ότι έχω ένα σχετικά σύνθετο σχήμα οικοπέδου. Στους όρους δόμησης για να ελέγξω την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα αναφέρεται στο ΦΕΚ ελάχιστο εμβαδό. Παρότι διάβασα τις περιπτώσεις του ΓΟΚ 73 δεν μπόρεσα να καταλάβω πως υπολογίζω το βάθος στη δική μου περίπτωση που είναι δις γωνιακό... Θα μπορούσε κάποιος λαμβάνοντας υπόψιν και το περίγραμμα που ανέβασα να μου εξηγήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εντός σχεδίου.dwg
  16. Ευχαριστώ, απλά αναρωτιόμουν γιατί νομικά ο επικαρπωτής είναι αυτός που μπορεί να διαχειρίζεται το ακίνητο και ο ψιλός κύριος.
  17. Καλημέρα, έχω ένα αδόμητο ακίνητο με 2 ψιλούς κυρίους κατά 50% και έναν επικαρπωτή κατά 100%. Θα συμβληθούν και οι 3 για να γίνει κατάτμηση και στη συνέχεια μεταβίβαση του ενός τμήματος σε νέο ιδιοκτήτη. Υπεύθυνη δήλωση για την ταυτότητα θα πρέπει να πάρω από επικαρπωτή και ψιλούς κυρίους? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  18. Ευχαριστώ, μόνο που στην περίπτωσή μου θα πάω για ανανέωση και όχι έκδοση πιστοποιητικού.. Άρα κατά τον ίδιο τρόπο που αναφέρεις ίσως με αυτή την διαφορά.
  19. Μάλλον το έθεσα λάθος, με συγχωρείτε. Υπάρχει το παλιό πιστοποιητικό πυροπροστασίας από τη Π.Υ., που αναφέρει ότι χωρίς την διενέργεια αυτοψίας και βάση της τάδε εγκεκριμένης έκθεσης επιθεώρησης πληρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για την έκδοση του πιστοποιητικού. Είχε κατατεθεί κάτοψη όπου περιγράφονται θέση πυροσβεστήρων , φωτεινές ενδείξεις εξόδου και αποστάσεις. Άρα στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει και αρχειοθέτηση?
  20. Το πιστοποιητικό απαιτείται από τον φορέα έκδοσης της άδειας λειτουργίας. Παρότι έχουν περάσει 4 χρόνια από την λήξη του με ενημέρωσαν από την πυροσβεστική ότι θα κάνω ενημέρωση και όχι νέα έκδοση, μέσω της πλατφόρμας e adeies. Πρέπει να ανέβουν τα παλιά, αλλά στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας όπως ανέφερα και παραπάνω. Οπότε δεν ξέρω ακριβώς τι από τα παλιά πρέπει να ανέβει και που? Το στέλεχος της άδειας και η κάτοψη του ορόφου πρόσφατα θεωρημένα? Ή και κάτι επιπλέον? Θα τα ανεβάσω στα στοιχεία υφιστάμενου? Επιλέγοντας την ανανέωση πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας μου ζητάει μόνο 3 υ/δ και αντίγραφα του βιβλίου..
  21. Καλημέρα, ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας. Η οικοδομική άδεια είναι προ του 89, οπότε κατά την έναρξη της δραστηριότητας το 2014 είχε κατατεθεί αίτηση, το μισθωτήριο, 2 αντίγραφα κατόψεων και το στέλεχος της Ο.Α..Δεν απαιτούνταν μελέτη πυροπροστασιας. Θα μιλήσω με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εξακριβώσω τι ακριβώς απαιτείται καθώς και πρότυπα των υπεύθυνων δηλώσεων και θα επανέλθω . Ευχαριστώ και πάλι
  22. Καλησπέρα, μου ζητηθηκε απο φυσικοθεραπευτηριο με ληγμένο πιστοποιητικό πυροπροστασιας από το 2019 να κάνω ανανέωση.Απο ότι καταλαβαίνω πλέον γίνεται μόνο μέσω της πλατφορμας e-adeies? Ξέρει κάποιος τι θα χρειαστεί να ανέβει από τα παλιά δικαιολογητικά? Ευχαριστώ εκ των προτερων
  23. Καλημέρα, μου ζητήθηκε να εκδώσω μια ΕΕΔΜΚ για γήπεδο εκτός σχεδίου και εκτός ορίου οικισμού για περίφραξη. Έχουν σκοπό να εγκαταστήσουν net metering φ/β. Η ερώτησή μου είναι η εξής : Θα επιλέξω περίφραξη και φ/β στο σύστημα των αδειών ή μόνο για περίφραξη επειδή πρόκειται για net metering 100 KV?Η επιλογή στο σύστημα είναι για φ/β εκτός σχεδίου με δικαιολογητικά που αναφέρονται στο ΦΕΚ 1556Β/2010 και όχι κάτι συναφές με net metering Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια περίπτωση? Ή έχει υπόψιν του κάποιες διατάξεις συγκεκριμένες για αυτοπαραγωγή? Ευχαριστώ ε των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.