Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pov

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

539 profile views

pov's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα θέλω την βοήθεια σας. Μου ανατέθηκε να κάνω μια ταυτοποίηση αυθαιρέτου ενός στέγαστρου το οποίο φτιάχτηκε μετά το 11. Οπότε με βάση τον 4495/17 πρέπει να βγάλω ΟΑ ή ΕΕΜΚ. To πρόβλημα μου είναι το εξής: Στον ΝΟΚ τον όρο στέγαστρο τον ορίζει ώς "Στέγαστρο είναι η μη προσβάσιμη σταθερή κατασκευή, σε πρόβολο ή επί υποστυλωμάτων, που κατασκευάζεται με συμπαγή σταθερά ή κινητά στοιχεία στην οροφή του, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης." Στην περίπτωση μου η μία πλευρά του στέγαστρου είναι δεμένη πάνω στον τοίχο της κατοικίας. Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. Ερώτηση τι εννοούμε με τον όρο "μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ενεργητικής/παθητικής πυροπροστασίας" γιατί σύμφωνα με τον φεκ 45020β/18 θα πρέπει να γίνει Ενημέρωση του φακέλου της οικοδομικής άδειας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μικρής κλίμακας. Εφόσον μιλάμε για εσωτερικές διαρρυθμίσεις λογικό είναι να γίνουν κάποιες μεταβολές στα Η/Μ. Επίσης επιλέγοντας στο σύστημα το (ιζ) ζήταει σαν απαιτούμενο την συναίνεση των συνιδιοκτητών. Ποίος ο λόγος όταν αφορα εσωτερική διαρρύθμιση διαμερίσματας?
  3. Καλησπέρα σας, Θέλω να κανω μια ΕΕΜΚ, με επιμέρους εργασιες την (κζ)λειτουργική συνένωση χώρων, δύο γραφείων (30τ.μ/γραφείο). Κοιτώντας τα δικαιολογητικά που ζητάει το σύστημα με προβληματίζει η παθητική πυροπροστασία και η μελέτη προσβασιμότητας. Εϊναι αναγκαία η κατάθεση των παραπάνω μελετών για γραφείο 60τμ? Γιατί νιώθω οτι τα ζητούμενα για να κάνεις μια ανακαίνιση ουσιαστικά είναι στα επίπεδα κανονικής άδειας, εξου και η απορία μου. Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.