Μετάβαση στο περιεχόμενο

CHATZI

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

CHATZI's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η επιλογή στον ηλιακό αν τον θέλεις για καμιά 20ετία τουλάχιστον να μην ασχοληθείς είναι inox μπόιλερ ασυζητητι.Δεν δίνουνε τυχαια όλες οι εταιρείες διπλάσια εγγύηση.
  2. xsiel78 δεν ξέρω να σου απαντήσω σ 'αυτό που ρωτάς αλλά για να σε ηρεμήσω σου λέω ότι το πρόγραμμα έχει πάρει παράταση για τα τέλη νοεμβρίου οπότε θα χεις όλο το χρόνο να το ψάξεις.
  3. Eυχαριστώ για την απάντηση σου.Μήπως γνωρίζεις εαν οι φίλοι σου έχουνε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών πάνω στα ενεργειακά?Αν χρειάζεται δηλαδή τέτοιος τίτλος?
  4. Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωριζεί κάποιος σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σύσταση του σώματος των ενεργειακών επιθεωρητών και αν αξίζει να ασχοληθώ με το θέμα καθότι πτυχιουχός ΤΕΙ ( που ως συνήθως στα πιώ πολλά θέματα είμαστε στην απ εξω).Είχα διαβάσει πριν απο ένα μήνα περίπου ένα προεδρικό διάταγμα που αφορούσε το θέμα αλλα δεν ήτανε το οριστικό.Έχω τελείωση μηχανολόγος στον ενεργειακό τομέα και πιστευω ότι το πρόγραμμα σπουδών μας καλύπτει τα δύο απο τα τρία σκέλη των μελετών που απαιτούναι για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.Έχω διαβάσει αρκετές ιστοσελίδες και έχω μπερδευτεί με το τι ακριβώς χρειάζεται να έχεις ώστε να ενταχθείς στο σώμα αυτό.΄Οποιος συνάδελφος γνωρίζει τι απαιτείται θα του ήμουνα υπόχρεως.
  5. Στην περίπτωση που εχουν εγκατασταθεί οι μονάδες υπαρχεί περίπτωση να ζητήση η πολεοδομια μετακίνηση αυτών ή πρόστιμο?
  6. Μου έτυχε πρόσφατα σε μία καινούργια οικοδομή που έτυχε να γνωριζώ τον ιδιοκτήτη.Μίλησα μαζί του ο οποίος έδειχνε να το έχει ψάξει πολύ το θέμα και μου είπε ότι θα έβαζε ενδοδαπέδια θέρμανση - ψύξη (δροσισμό) με φυσικό αέριο.Μου τόνισε βέβαια ότι η ψύξη δεν θα είχε την απόδοση που θα είχαν τα κοινά κλιματιστικά αλλα σαφώς θα ύπήρχε αρκετή αίσθηση δροσιάς στο χώρο.Το μόνο που θα τοποθετούσε επιπλέον θα ήταν ένας αφυγραντήρας για την ρύθμιση της υγρασίας.
  7. Καλημέρα σε όλους.Θα ήθελα να ρωτήσω σε ποιες περιπτώσεις χρείαζεται άδεια απ την πολεοδομια για την εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων μικρού και μεσαίου μεγέθους (πχ οικιακές) και τη δικαιολογητικά χρειάζεται.Ευχαριστώ προκαταβολικα.
  8. Petrosg δεν έχω κάτι σε αυτό που ζητάς.Και γω της 4Μ το πρόγραμμα δουλεύω.Γιατί εφόσον έχεις το 4Μ δεν επιλέγεις στα πρότυπα εκτύπωσης να εμφανίζονται μόνο αυτά που θέλεις π.χ. λεβητα,καυστήρα κλπ χωρις να εμφανίσεις τα περιττά για εσένα.
  9. Γεία σας. Είμαι καινούριος σ αυτό το foroum.Το πρόβλημα μου είναι το εξής.Σε μια καφετέρια εγκαταστήσαμε ένα κλιματιστικο μηχάνημα 45.000btu (inverter) υψηλής στατικής πίεςσης με την προυπόθεση να τρέξουμε κανάλι.Αυτό δεν υπέστη δυνατό λόγω της διαφωνείας του διακοσμητή και του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να κάνουμε απευθείας εκτόνωση στο χώρο με μια περσίδα σε απόσταση 35cm από την έξοδο του κλιματιστικού. Ολα δούλεψανε σωστά όμως ο καναλάς μου ανέφερε ότι υπάρχει περίπτωση λόγω της μικρής απόστασης που αφήσαμε (για κατασκευαστικούς λόγους ) να έχουμε υγροποίηση στην περσίδα. Αντιμετωπίσε κανείς συνάδελφος παρόμοιο προβλημα και αν ναι κάτω απο ποίες συνθήκες εμφανίστηκε το πρόβλημα αυτό?Ευχαριστώ προκαταβολικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.