Μετάβαση στο περιεχόμενο

davidoff

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by davidoff

  1. Καλησπέρα! Απο την πρώτη μου υποβολή της αίτησης στο ΕΚΟ ΙΙ με παρεμβάσεις: θερμομόνωση δώματος, αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, λεβητάκι επίτοιχο Φ/Α και τέντες....είχα δηλώσει στο αντίστοιχο πεδίο την ανάγκη έκδοσης μελετών (ΕΕΜΚ)! Αν έχω καταλάβει σωστα με αυτές τις εργασίες δεν είναι απ[απαραίτητη η άδεια. Παρόλα αυτά επειδή φαίνεται δηλωμένη θα είναι στο τέλος και απαιτητή απο το σύστημα για τη τελική εκταμίευση?!? Πως να το αντιμετωπίσω? Ευχαριστώ!
  2. Συνάδελφοι ευχαριστώ για την "διαφώτιση" ας ελπίσουμε κάτι να αλλάξει επιτέλους μπας και γλιτώσουμε καμιά εργατοώρα για να σπρώξουμε το άρμα της ανάπτυξης........κάτι είναι και αυτό!
  3. Σήμερα πήγα στην εφορία για πληρωμή ΦΕΜ σε αμοιβή για τον 4178, δεν μου επέτρεψαν να πληρώσω γιατί αλλάζει πλέον ο τρόπος πληρωμής μέσω taxisnet κτλ. Γνωρίζει κανείς με ποιον τρόπο θα πληρώνουμε εφεξής?
  4. skarifima.dwg Αυθαίρετο διόροφο κτίσμα κατοικίας κατασκευής του 1976, σε οικόπεδο εκτός σχεδίου τότε. Αργότερα η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο πόλεως, έγινε πράξη εφαρμογής η οποία είναι κυρωμένη και τακτοποιημένη. Ο ιδιοκτήτης κατέβαλλε εισφορές για δαπάνες κρασπέδων ρείθρων κτλ και δεν δικαιούται αποζημίωση σύμφωνα με την πολεοδομία. Το αρχικό Εοικοπέδου ήταν 201,74 τμ και το τελικό Ε= 187,78 τμ. Τα στοιχεία της πράξης εφαρμογής είναι με απόφαση του 2003. H Ο.Γ και η Ρ.Γ συμπίπτουν, το μεγαλύτερο τμήμα του εξώστη βρίσκεται εκτός της ρ.γ και συν αυτό απο το κέλυφος του κτιρίου ένα μικρό κομμάτι 38 εκατοστών. Αυτό το τμήμα δεν είναι ανεξάρτητο σαν χρήση απο το κυρίως διαμέρισμα της κατοικίας και νομιζω επίσης πως δεν είναι ούτε στατικά ανεξάρτητο!!! Σύμφωνα με το αρ2 παρ2α του 4178 απαγορεύεται η υπαγωγή στον νόμο αν το αυθαίρετο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου, δεν διευκρινήζει αν εννοεί τμήμα του ή ολόκληρο το αυθαίρετο.... Συνάδελφοι επειδή δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω την νομοθεσία, θα μπορούσε να υπαχθει το υπόλοιπο τμήμα εντός οικοπέδου στον νόμο? Θα είχε κάποιο νόημα αυτό? Είναι δυνατόν να μη μπορεί να κάνει τίποτα και άρα να παραμείνει εξολοκλήρου αυθαίρετος και παράνομος? Υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης ? Ευχαριστώ...
  5. Για καλύτερο αποτέλεσμα θερμομόνωσης θα προτείνατε την ανεστραμμένη ή την συμβατική λύση;
  6. Δηλαδή εννοείς οτι στη περίπτωση παραβίασης Ο.Γ σε προκήπιο βάζω "όχι" , αν και οι αυθαίρετες προσθήκες είναι μεταγενέστερες ( προ του '83 πάντως). Ευχαριστώ ΚΑΝΑ.
  7. Συνάδελφοι, παρακαλώ για τη βοήθειά σας ελπίζοντας να μην επαναλάβω το θέμα! Σε περίπτωση τακτοποίησης με τον 4014, ακίνητο με οικοδομική άδεια ( του 1970 ) εντός εγκεκριμένων ορίων οικισμού σε οικόπεδο κατα κανόνα άρτιο και οικοδομήσιμο, έχω απο τον τοπογράφο εξαρτημένο τοπογραφικό που δεν υποδεικνύει οικοδομική γραμμή καθώς δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο στον οικισμό. Κάνοντας και εγώ έρευνα δεν βρήκα σε Δήμο - κοινότητα οτιδήποτε που να βοηθήσει. Πως θα είμαι σίγουρος οτι δεν παραβιάζει Ο.Γ σε προκήπιο?
  8. Σε υπάρχουσα μεταλλική κατασκευή (κτηνοτροφική μονάδα - βουστάσιο ) θέλω επέκταση - προσθήκη στάβλου ξύλινης κατασκευής. Διαστάσεων 15,60 * 48. Η μεταλλική έχει κολώνες IPE360 πανω σε αυτές θέλω να πατήσει κ να συνεχίσει το ξύλινο ψαλιδι, με επιπλέον 2 στύλους. Τι προτείνετε για την σύνδεση με τη μεταλλική, και τη βάθος θεμελίωσης - αγκύρωσης της ξύλινης κολώνας να έχω? Ευχαριστώ!!!
  9. Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος, να μου προτείνει ποιά είναι η σύνηθης τιμή για την σύνταξη πίνακα αναλογισμού (χιλιοστά)? Στη δική μου περίπτωση πρόκειται για 3όροφη κατασκευή με πιλοτή, ισόγειο διαμέρισμα και υπόγειο. Ευχαριστώ
  10. Ηθελα να ρωτήσω σε συναδέλφους που έχουν σχετική πείρα. Θέλω σε μιά αυλή να κατασκευάσω τα οριά της περιμετρικά με τούβλο Κ200 και στη μιά της όψη να κατασκευαστεί ζαρτινιέρα με διπλό τοίχο απο Κ200 και κενό ανάμεσά τους 50 εκ. όπου θα ρίξω χώμα για φύτευση. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος κατασκευής και τι υλικά να χρησιμοποιήσω για την αποστράγγιση των νερών και για να μην έχω προβλήματα με υγρασίες στην τοιχοποιία?
  11. Σε έναν ισόγειο χώρο 130 τμ γίνεται αλλάγή χρήσης και χωρίζεται μισός σε επαγγελματικό χώρο και μισός σε κατοικία. Στον επαγγελματικό χώρο δεν θα γίνει άμεσα η κατασκευή του και θα παραμείνει ανοιχτός απο μπροστά. Η τοιχοποιία που θα χωρίζει τους 2 χώρους σκέφτομαι να την κατασκευάσω με γυψοσανίδα και μόνωση πετροβάμβακα ( και όχι συμβατική μπατική τοιχοποιία) λόγω κόστους, μήκος 12,80 μ και ύψος 4 μ. Πιστεύετε οτι είναι σωστή λύση? Τι γνώμη έχετε για θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια? Ευχαριστώ. Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille. Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.