Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θανασης Ζ

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

472 profile views

Θανασης Ζ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπόν, επικοινώνησα και με άλλη εταιρία ανακύκλωσης. Μου ζήτησαν και αυτοί ΣΔΑ, παρότι είναι σχετικά μικρές οι ποσότητες των μπάζων. Διευκρίνησαν μάλιστα ότι δεν έχει να κάνει με το αν εκδοθεί βεβαίωση ή όχι. Το να τα περάσουν σε μια υπάρχουσα ΣΔΑ, δεν το κάνουν πλέον λένε, γιατί έχει γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο. Μίλησα και με την ΑΝΑΚΕΜ (από την οποία να σημειώσω ότι με πολλή προθυμία μου έδωσαν πληροφορίες): Η αυστηροποίηση έχει να κάνει με τον σχετικά νέο νόμο 4685/2020. Από τότε ζητάνε ΣΔΑ ανεξαιρέτως. Όταν δεν υπάρχει κάποιου είδους Άδεια, απλά συμπληρώνεις στο πεδίο "Αρμόδια Αρχή που υποβάλλεται" ότι "Δεν απαιτείται άδεια". Υπογραφή δέχονται από κάθε ειδικότητα μηχανικού. Γενικώς κατάλαβα από την όλη κουβέντα ότι ακόμα και για δυο σακούλες μπάζα, αν επικοινωνήσει μαζί τους κάποιος πολίτης (έστω και μη μηχανικός), βοηθάνε να βρεθεί μια λύση, αλλά πάντα με ΣΔΑ. Οπότε... ως εδώ, όλα καλά. Ευχαριστώ Άκη και Παύλο για τις απαντήσεις.
  2. Για τους γείτονες... Έχει δημιουργηθεί ήδη θέμα... Από την πλευρά μου, θέλω κι εγώ να γίνει η νόμιμα η αποκομιδή, χωρίς να με ενδιαφέρει η βεβαίωση. Για να είμαι πιο ακριβής... Θέλω κι εγώ να μην καταλήξουν τα μπάζα σε ρέμα, ανεξάρτητα αν θα κάνω εγώ ΣΔΑ ή θα το βολέψει σε κάποια υφιστάμενη ΣΔΑ η εταιρία. Δε θα με ενδιέφερε η βεβαίωση, αν δεν υπήρχε διένεξη με τους γείτονες.
  3. Θα ρωτήσω άλλη μία τη Δευτέρα και θα γράψω την απάντησή τους κι εδώ... Τους έκανα σαφές ότι δε θα εκδοθεί άδεια. Και τώρα που το σκέφτομαι.... θεωρώ πιθανό/λογικό να χρειάζονται τη ΣΔΑ γιατί ζητάω κι εγώ να εκδοθεί βεβαίωση παραλαβής των αποβλήτων μου (...όχι από "καπρίτσιο"... τη χρειάζομαι). Ευχαριστώ και πάλι.
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε γνώριζα ότι μπορούν να καταχωρηθούν οι εργασίες που δε θέλουν καν ΕΕΜΚ στο e-adeies. Όσο για την εταιρία ανακύκλωσης-διαχείρισης, ο άνθρωπος που μίλησα ήταν σαφής: Ζήτησε οπωσδήποτε ΣΔΑ. Βέβαια... δε ζήτησε κανενός άλλου είδους βεβαίωση. Τη σχετική σύμβαση που απαιτείται θα την ετοιμάσει αυτός. Καθώς δεν υπάρχει ούτε ΕΕΜΚ, ούτε κανενός άλλου είδους άδεια, μου έχει δημιουργηθεί και η απορία...: Σε ποια "Αρχή" απευθύνω τη ΣΔΑ... (υπάρχει σχετικό πεδίο "Αρμόδια Αρχή που υποβάλλεται").... Αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία μάλλον..
  5. Καλησπέρα, Πραγματοποιώ εργασίες ανακαίνισης στο μπάνιο μου (μόλις 3.2m2 σε οικοδομή του 1990) : Αντικατάσταση σωληνώσεων, πλακιδίων και ειδών υγιεινής. Από όσο διάβασα τη νομοθεσία, καταλαβαίνω ότι δεν απαιτείται καμία άδεια για τις εργασίες αυτές. Ούτε καν Άδεια Εργασιών Μικρής Κλίμακας. (Αν κάνω λάθος, παρακαλώ πείτε μου). Δε γκρεμίζουμε τοίχους, δε χρησιμοποιούμε σκαλωσιά, δεν, δεν δεν. Χρειάζεται όμως να διώξουμε καμιά 40ριά σακούλες μπάζα: Βασικά τα αποξηλωμένα πλακάκια, σωληνώσεις και είδη υγιεινής. Σήμερα λοιπόν έμαθα ότι δε γίνεται απλά να μεταφέρω τον κάδο σε κάποια από τις αδειοδοτημένες εταιρίες διαχείρισης αποβλήτων, αλλά πρέπει πρώτα να συνταχθεί ΣΔΑ. Ο ίδιος είμαι μηχανολόγος μηχανικός, δεν έχω ανοιχτά βιβλία στην εφορία, στην καθημερινή μου δουλειά είμαι μισθωτός μηχανικός και γενικώς δεν έχω δουλέψει επαγγελματικά με οικοδομικά. Το "έργο" πάντως αφορά το σπίτι μου. Και βλέπω ότι η σύνταξη της ΣΔΑ δεν είναι κάτι δύσκολο.... Την έχω ήδη ψιλοσυμπληρώσει. Ερώτηση: Βάσει των παραπάνω "επαγγελματικών ιδιοτήτων" μου, έχω δικαίωμα να την υπογράψω; Ευχαριστώ! ΥΓ: Δεν πρόκειται να γίνει "παράτυπη" αποκομιδή μπαζών.... Δεν παίζει το "έλα μωρέ, 40 σακούλες είναι"...
  6. Καλησπέρα, Υπάρχει κάποια γνώση/εμπειρία σχετικά με εφαρμογές αντλιών θερμότητας για θέρμανση σε μικρά διαμερίσματα? Η περίπτωση μου αφορά σε διαμέρισμα 35 τμ. Οι θερμικές απώλειες, όπως φαίνονται στον πίνακα κατανομής δαπανών θέρμανσης (είναι το μόνο στοιχείο που σχετίζεται με τη μελέτη θέρμανσης που έχω στα χέρια μου) είναι περίπου 2000 kcal/h. Αυτή τη στιγμή θερμαίνεται με κλιματιστικό.... άλλα η "ξηρή" ζέστη που βγάζει δεν είναι ιδανική λύση. Η υφιστάμενη εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης πετρελαίου με ωρομέτρηση δε λειτουργεί πλέον. Το να εγκατασταθεί φυσικό αέριο παρουσιάζει κάποιες τεχνικές δυσκολίες που θα ήθελα να αποφύγω να τις αντιμετωπίσω (πρόβλημα διέλευσης των σωλήνων παροχής αερίου). Σκέφτηκα την αντλία θερμότητας, άλλα βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων της αγοράς.... βλέπω ότι έχουν πολύ μεγαλύτερες τιμές θερμικής ισχύος.... Και ότι εφαρμογή τους βρήκα ως τώρα στο ιντερνετ φαίνεται να αφορά σε μεγαλύτερα διαμερίσματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.